PERSBERICHT juni 13, 2016

Apple geeft voorproefje van watchOS 3; sneller, eenvoudiger en met baanbrekende gezondheidsfuncties

AN FRANCISCO – 13 juni 2016 – Apple heeft vandaag een voorbeschouwing gegeven van watchOS 3, dat aanzienlijke prestatieverbeteringen laat zien dankzij de mogelijkheid favoriete apps direct te starten, een betere navigatie met een nieuw Dock en nieuwe gezondheids- en fitnessmogelijkheden voor Apple Watch. De software is dit najaar beschikbaar en biedt de baanbrekende Ademhaling-app, die bedoeld is om de gebruikers te motiveren dagelijks ademhalingsoefeningen te doen ter ontspanning en stressvermindering. De Activiteit-app heeft nu mogelijkheden om te delen, resultaten te vergelijken en elkaar uit te dagen, en geeft bovendien rolstoelgebruikers de mogelijkheid hun Activiteit-ringen te sluiten.
“Apple Watch is de perfecte partner voor een gezonder leven, en met watchOS 3 valt er nog meer te genieten”, aldus Jeff Williams, Chief Operating Officer bij Apple. “Je kunt je favoriete  apps direct starten en gemakkelijk openen, en door de baanbrekende nieuwe gezondheids- en fitnessfuncties zoals de Ademhaling-app lijkt het horloge wel helemaal nieuw.”
Directe prestaties en eenvoudige navigatie
Gewone handelingen doe je met watchOS 3 gemakkelijker en sneller dan ooit – denk aan een bericht beantwoorden, een training starten of een nummer overslaan. Met een druk op de zijknop krijgen gebruikers toegang tot het nieuwe Dock met de laatst gebruikte en favoriete apps. Vanuit het Dock of vanaf de wijzerplaat kan de gebruiker zijn favoriete apps – zowel native apps als apps van andere ontwikkelaars – met de meest recente informatie direct openen. Net als in iOS kan de gebruiker over het display omhoog vegen voor het nieuwe, verbeterde bedieningspaneel. Met een veeg omlaag verschijnt het berichtencentrum, en door naar links of rechts te vegen kan de wijzerplaat worden veranderd.
Gezondheid en fitness
Een belangrijke factor bij gedragsverandering op het gebied van gezondheid en fitness is de sociale motivatie. Met watchOS 3 is het nu mogelijk om gegevens te delen en vergelijken en om de strijd aan te gaan met vrienden, familie of zelfs een persoonlijke trainer. De gebruiker ontvangt meldingen van de voortgang van vrienden, zoals voltooide Activiteit-ringen, afgeronde trainingen en behaalde resultaten. Het delen van activiteiten is nu direct gekoppeld aan de Berichten-app. Gebruikers kunnen nu hun familie en vrienden op de hoogte houden, motiveren en feliciteren via speciaal voor activiteiten en trainingen ontworpen nieuwe slimme antwoorden. De Activiteit-app in watchOS 3 is nu geoptimaliseerd  voor rolstoelgebruikers. Duwbewegingen dragen bij aan de dagelijkse doelen voor calorieverbranding, en in plaats van een melding dat het tijd is om te gaan staan is er een melding om te gaan rollen.
De nieuwe Ademhaling-app moet gebruikers motiveren om op bepaalde momenten van de dag even ademhalingsoefeningen te doen. In sessies van één tot vijf minuten worden gebruikers met behulp van een prachtige, rustgevende visualisatie en haptische signalen begeleid voor een rustige ademhaling. Na afloop krijgen ze een overzicht van hun hartslag.
Vernieuwde communicatie
Berichten ontvangen en snel beantwoorden is in watchOS 3 sneller en expressiever dankzij stickers, handgeschreven berichten, schermvullende effecten en onzichtbare inkt (waardoor het bericht pas leesbaar wordt als de ander erover veegt). Slimme antwoorden werken nu nog sneller, omdat ze al direct vanuit de melding van het bericht beschikbaar zijn. Als er toch een persoonlijk antwoord nodig is, kan de gebruiker met de nieuwe notitiefunctie snel een woord op het display schrijven. Apple Watch zet het dan zelf om in tekst.
Dankzij SOS in watchOS 3 kunnen mensen in een noodsituatie overal ter wereld hulpdiensten bellen via hun iPhone of via het wifinetwerk – of met een druk op de zijknop hun contactpersoon voor noodgevallen alarmeren.
Wijzerplaten
Met nieuwe wijzerplaten als Minnie Mouse, Activiteit en het eenvoudige maar elegante Cijfers wordt Apple Watch nu nog persoonlijker. Vanuit de wijzerplaat kunnen er nu nog meer apps rechtstreeks worden geopend; denk aan Workout, Muziek of Berichten. Gebruikers kunnen ook zelf complicaties toevoegen aan de wijzerplaten ‘Foto’, ‘Beweging’ of ‘Tijdsverloop’. Dankzij de nieuwe wijzerplaatgalerie in de Watch-app op iPhone is het gemakkelijker om wijzerplaten aan te passen en apps van andere ontwikkelaars te zoeken.
Beschikbaarheid
watchOS 3 is dit najaar beschikbaar als gratis update voor Apple Watch. Apple Watch werkt met iPhone 5 of nieuwer met iOS 8.2 of hoger. WatchKit voor watchOS 3 is direct beschikbaar voor deelnemers aan het iOS Developer Program op developer.apple.com. Ga voor meer informatie naar apple.com/watchos-preview. Functies en voorzieningen kunnen worden gewijzigd. Sommige functies en voorzieningen zijn mogelijk niet in alle regio’s beschikbaar.
Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple, iOS, macOS, watchOS en tvOS, zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20 5352821
 

© 2016 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, watchOS, Apple Watch, iPhone en WatchKit zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.