PERSBERICHT juli 5, 2016

Apple en Donate Life America maken donorregistratie via iPhone mogelijk

Cupertino en Richmond, 5 juli 2016 – Apple en Donate Life America hebben vandaag bekendgemaakt dat iedereen met een iPhone zich vanuit de iOS 10-versie van de Gezondheid-app kan aanmelden als orgaan-, hoornvlies- en weefseldonor. Hiervoor is een eenvoudige registratieprocedure opgezet, zodat elke iPhone-bezitter zich met een paar tikjes op het scherm kan informeren en aanmelden als donor. Alle aanmeldingen die via iPhone worden verzonden, komen rechtstreeks binnen bij het landelijke donorregistratiesysteem van Donate Life America. Deze snelle en handige manier om je als donor te laten registreren heeft als bijkomend voordeel dat je je verklaring altijd bij je hebt.
“Gemiddeld overlijdt er in de Verenigde Staten elk uur iemand die wacht op een orgaantransplantatie, omdat de vraag naar donororganen het aanbod ver overtreft. Bovendien kan één donor maar liefst acht levens redden”, zegt David Fleming, voorzitter en CEO van Donate Life America. “Dankzij deze uitbreiding van de Gezondheid-app op iPhone wordt het er een stuk gemakkelijker op om informatie over orgaan-, hoornvlies- en weefseldonatie op te vragen en je meteen als donor aan te melden. Dit is een enorme stap voorwaarts die uiteindelijk levens redt.”
Op dit moment wachten meer dan 120.000 Amerikanen op een levensreddende transplantatie. Bovendien komt er elke tien minuten iemand bij op de landelijke wachtlijst. Een orgaandonor kan maar liefst acht levens redden en nog veel meer mensen aan gezond weefsel helpen. Als iemand die zich niet als donor heeft laten registreren plotseling komt te overlijden, moet de familie beslissen over een eventuele orgaan- of weefseldonatie, terwijl die op dat moment wel wat anders aan hun hoofd hebben.
“Apple heeft zich altijd ten doel gesteld om producten te maken die het leven van mensen ingrijpend veranderen. Met deze nieuwe versie van de Gezondheid-app zorgen we dat mensen zich bewust worden van orgaandonatie, zich daarover kunnen informeren en zich ook meteen als donor kunnen registreren. Dat is heel simpel, kost maar een paar seconden en kan wel acht levens redden”, aldus Jeff Williams, Chief Operating Officer van Apple. “Dankzij de samenwerking met Donate Life America zit deze nieuwe registratiemogelijkheid straks in iOS 10 en staat dan open voor alle iPhone-gebruikers in de Verenigde Staten.”
In de Gezondheid-app op iPhone staan alle gegevens over je fysieke gesteldheid én alle fitnessgegevens overzichtelijk onder elkaar. Deze app bevat bovendien de mogelijkheid om een medische ID aan te maken, zodat in geval van nood al je belangrijke medische gegevens direct beschikbaar zijn voor hulpverleners, ook als het toegangsscherm van je iPhone vergrendeld is. De medische ID kan allerlei informatie bevatten, bijvoorbeeld over ziektes, allergieën, medicijngebruik, bloedgroep en wie er moet worden gebeld in geval van nood. In iOS 10 komt daar voor iPhone-bezitters in Amerika de mogelijkheid bij om zich te laten registreren als orgaan-, hoornvlies- en weefseldonor bij Donate Life America.
Beschikbaarheid
De preview van iOS 10 voor ontwikkelaars is momenteel beschikbaar voor deelnemers aan het iOS Developer Program via developer.apple.com. Een openbaar bètaprogramma wordt deze maand voor iOS-gebruikers beschikbaar gesteld via beta.apple.com. iOS 10 komt dit najaar uit als gratis software-update. Ga voor meer informatie naar apple.com/nl/ios/ios10-preview.
Donate Life America is een non-profitsamenwerkingsverband tussen een aantal organisaties in de Verenigde Staten die zich richten op het verhogen van het aantal orgaan- en weefseldonoren. Donate Life America is verantwoordelijk voor het beheer en de promotie van het landelijke donatiemerk Donate Life en staat de Donate Life State Teams en landelijke partnerorganisaties bij door donorregisters beschikbaar te stellen en het landelijke Donate Life-register bij te houden. Donate Life America houdt zich verder bezig met het opzetten en uitvoeren van voorlichtingscampagnes via diverse media en het aanzetten van de Amerikaanse bevolking om zich te registreren als orgaan-, hoornvlies- en weefseldonor. Ga voor meer informatie naar DonateLife.net.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20-5352821
 

    © 2016 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo en iPhone zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.