PERSBERICHT mei 12, 2017

Apple kent eerste investering van Advanced Manufacturing Fund toe aan Corning

Investering van 200 miljoen dollar in revolutionaire methoden voor de productie van glas

HARRODSBURG, Kentucky (VS), 12 mei 2017 – Apple heeft vandaag aangekondigd dat het nieuwe Advanced Manufacturing Fund van Apple 200 miljoen dollar investeert in Corning Incorporated. Apple hoopt met dit fonds de innovatie onder Amerikaanse producenten te stimuleren. De investering zal worden gebruikt voor de R&D-afdeling van Corning, voor de aanschaf van kostbare apparatuur en voor de hoogwaardige verwerking van glas. De 65 jaar oude fabriek van Corning in Harrodsburg heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de al tien jaar durende samenwerking tussen deze twee innovatieve bedrijven. De investering van Apple zal dan ook vooral naar deze fabriek gaan.
“Corning is een fantastisch voorbeeld van een leverancier die voortdurend blijft innoveren en Corning is al jarenlang leverancier van Apple”, aldus Jeff Williams, Chief Operating Officer van Apple. “Deze samenwerking is tien jaar geleden begonnen bij de allereerste iPhone. Nu komt elke klant die waar ook ter wereld een iPhone of iPad koopt in aanraking met glas dat in Amerika is ontwikkeld. We zijn enorm trots op onze jarenlange samenwerking en willen extra investeren in Corning, dat een bijzonder rijk verleden heeft op het gebied van innovatieve productieprocessen.”
Als onderdeel van het fonds, dat bedoeld is voor het stimuleren van innovatieve productiemethoden die een hoge mate van vakbekwaamheid vereisen en dat in Amerika de basis moet leggen voor een nieuw productietijdperk waarbij technologie een belangrijke rol speelt, zal Apple ten minste 1 miljard dollar investeren in Amerikaanse bedrijven.
“De langdurige relatie tussen Corning en Apple heeft niet alleen belangrijke innovaties op het gebied van glas opgeleverd, die consumenten nieuwe mogelijkheden bieden, maar heeft in Amerika bovendien voor bijna 1000 nieuwe banen gezorgd, wat onze groei in de VS mogelijk heeft gemaakt”, aldus Wendell P. Weeks, Chairman, Chief Executive Officer en President van Corning. “Dankzij deze investering blijft onze fabriek in Harrodsburg een internationaal Center of Excellence op het gebied van glastechnologie.”
In de VS biedt Apple nu werkgelegenheid aan twee miljoen mensen in alle 50 staten. 450.000 van deze banen zijn te danken aan uitgaven aan en investeringen in Amerikaanse leveranciers. Alleen al vorig jaar besteedde Apple meer dan 50 miljard dollar bij meer dan 9000 leveranciers en fabrikanten in de VS.
Sinds de ontwikkeling van Gorilla Glass in 2007 heeft het partnerschap tussen Apple en Corning bijna 1000 banen opgeleverd in de VS. Het gaat daarbij om banen bij de R&D-afdeling, in de fabriek en in commerciële functies bij Corning, waaronder meer dan 400 banen in Harrodsburg. Corning beschikt over voldoende duurzame energie voor de volledige productie van Apple onderdelen in de VS.
Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple, iOS, macOS, watchOS en tvOS, zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De ruim 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20-5352821
 

    © 2017 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple en het Apple logo zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.