PERSBERICHT juni 16, 2017

Jamie Erlicht en Zack Van Amburg bij Apple als hoofd videoprogrammering

CUPERTINO, Californië – 16 juni 2017 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat Jamie Erlicht en Zack Van Amburg, twee van de meest creatieve televisie-executives van tegenwoordig, nieuwe functies bij Apple gaan vervullen waarin ze leiding zullen geven bij alle aspecten van videoprogrammering. Erlicht en Van Amburg komen wereldwijd aan het hoofd te staan van videoprogrammering, waarbij ze rapporteren aan Eddy Cue. Voor hun overstap naar Apple werkten ze bij Sony Pictures Television, waar ze vanaf 2005 aan het hoofd stonden. Ze waren daar verantwoordelijk voor enkele van de populairste en meest geprezen series van het afgelopen decennium, zoals de toppers Breaking Bad (en de spin-off Better Call Saul), The Crown, Rescue Me en vele andere.
“Jamie en Zack behoren tot de meest getalenteerde televisie-executives van tegenwoordig en hebben een grote rol gehad in deze gouden eeuw van de televisie”, aldus Eddy Cue, Senior Vice President Internet Software and Services bij Apple. “We hebben al een paar spannende plannen voor onze klanten en kunnen haast niet wachten tot Jamie en Zack hun expertise bij Apple gaan inbrengen. Er staat nog een heleboel op stapel.”
“Het is een eer om deel uit te gaan maken van het Apple team”, zegt Jamie Erlicht. “We willen datgene aan video toevoegen waar Apple zoveel succes mee heeft gehad in hun andere diensten en consumentenproducten: ongeëvenaarde kwaliteit.”
“Bij alle producten van Apple staat de klant onbetwist centraal”, aldus Zack Van Amburg. “En met diezelfde intentie gaan wij aan de slag voor de programmering van Apple. We kijken er enorm naar uit.”
Erlicht en Van Amburg stonden sinds 2005 aan het hoofd van Sony Pictures Television. Onder hun leiding heeft de studio zijn productie van originele primetimeseries meer dan verdrievoudigd; veel van de meest bejubelde series zijn door Sony Pictures Television gemaakt. Ze hebben een enorme ervaring in de productie van televisie voor een wereldwijd publiek en in de programmering voor een breed scala aan diensten, onder andere die van Amazon, Hulu en Netflix. Onder hun leiding is een verbluffende verzameling programma’s gemaakt, die 36 Emmy’s en tientallen Golden Globes, AFI Awards en WGA Awards hebben gekregen. Ze waren verantwoordelijk voor toppers als Better Call Saul, The Blacklist, Bloodline, Breaking Bad, The Crown, Damages, The Goldbergs, Justified, Preacher, Rescue Me, The Shield, Sneaky Pete en vele andere.
Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple (iOS, macOS, watchOS en tvOS) zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De ruim 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.

Contactpersoon voor de pers:

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.nl@apple.com

020 535 2728