PERSBERICHT augustus 25, 2017

Vooraanstaande Amerikaanse hogescholen voeren lesprogramma in voor apps ontwikkelen met Swift

Austin een van de meer dan 30 hogescholen met nieuw lesprogramma

Studenten leren apps bouwen met Swift, de populaire en gebruiksvriendelijke programmeertaal van Apple.
Austin, Texas – Apple kondigt vandaag aan dat het lesprogramma ‘Apps ontwikkelen met Swift’ in het schooljaar 2017-2018 in meer dan dertig hogescholen wordt ingevoerd. Zo krijgen miljoenen studenten de kans apps te leren bouwen en zich voor te bereiden op een carrière in de IT, en in softwareontwikkeling in het bijzonder.  Het Austin Community College (ACC), een van de grootste hogeronderwijsinstellingen van het land, biedt de cursus vanaf dit najaar aan 74.000 studenten aan.
In de cursus ‘Apps ontwikkelen met Swift’, die is opgezet door technici en onderwijsdeskundigen van Apple, leren studenten hoe ze apps kunnen bouwen met Swift, een opensourceprogrammeertaal met een speciale focus op veiligheid, prestaties en moderne patronen voor softwareontwerp. Ook studenten zonder programmeerervaring kunnen leren om volledig functionele apps te bouwen die ze zelf hebben ontworpen.
Het lesprogramma bereidt studenten voor op een baan in de snel groeiende app-sector.
“We hebben van dichtbij gezien hoe het Apple app-ecosysteem de wereldeconomie heeft getransformeerd; er zijn complete nieuwe bedrijfstakken ontstaan en er zijn miljoenen banen bijgekomen”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Wij zijn er vast van overtuigd dat iedereen die gelegenheid moet kunnen krijgen. Hogescholen hebben veel invloed in gemeenschappen, want goed onderwijs draagt bij aan gelijke kansen voor iedereen.”
Het ACC staat in een van de snelst groeiende metropoolgebieden van het land en telt elf campussen, verspreid over acht county’s. Op dit moment zijn er meer dan 7000 vacatures op technisch gebied en de bestuurders van Austin zijn het eens geworden over een ontwikkelingsplan waarmee de bewoners kunnen profiteren van deze nieuwe kansen.
“We vinden het geweldig dat Apple meewerkt aan onze missie om Austin betaalbaarder te maken voor mensen die al in de stad wonen”, zegt Steve Adler, burgemeester van Austin. “Apple gaat een belangrijke rol spelen bij onze inspanningen om in de loop van de komende vijf jaar 10.000 nu nog arme mensen een goede baan te geven.”
Behalve het ACC gaan nog andere hogescholen dit najaar het lesprogramma ‘Apps ontwikkelen met Swift’ invoeren, zoals het Northeast Mississippi Community College, het Northwest Kansas Technical College en enkele vestigingen van het Alabama Community College System.
“Via ons initiatief ‘Sterke start, sterke finish’ heb ik prioriteit toegekend aan IT-opleidingskansen voor alle studenten van Alabama”, zegt Kay Ivey, gouverneur van Alabama. “Ik steun deze samenwerking met Apple van harte, want het is onderwijs op hoog niveau met goede praktische toepassingen.”
De inspanningen van Apple voor ontwikkelingen van economie en werkgelegenheid gaan verder dan dit lesprogramma: de Apple app-sector zorgt voor anderhalf miljoen banen in de Verenigde Staten. Afgelopen jaar verdienden Amerikaanse softwareontwikkelaars vijf miljard dollar via de App Store, een stijging van 40 procent ten opzichte van 2015. Vanaf de lancering van de App Store heeft Apple zestien miljard dollar betaald aan Amerikaanse ontwikkelaars, ofwel meer dan een kwart van de totale inkomsten uit de App Store.

Media

Afbeeldingen van Swift-lesprogramma

Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple, iOS, macOS, watchOS en tvOS, zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De ruim 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.

Contactpersoon voor de pers:

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

OPMERKING VOOR REDACTEUREN: Ga voor meer informatie naar Apple Newsroom (www.apple.com/benl/newsroom) of bel de PR-informatielijn van Apple (024) 747219.