PERSBERICHT januari 22, 2018

Apple en Malala Fund samen op de bres voor onderwijs voor meisjes

Tim Cook, CEO van Apple, en Malala Yousafzai, winnares van de Nobel-prijs voor de vrede, op bezoek bij Libanese en Syrische studentes in Beiroet.
Londen – Apple en het Malala Fund hebben vandaag bekendgemaakt dat Apple zich als eerste Laureate Partner aansluit bij dit fonds. Hierdoor kan Malala nog beter vechten voor onderwijs en gelijke kansen voor meisjes. Het Malala Fund wordt geleid door Malala Yousafzai, winnares van de Nobelprijs voor de vrede, en komt op voor meisjes en hun recht om twaalf jaar lang gratis, veilig en goed onderwijs te krijgen.
Met de steun van Apple hoopt het Gulmakai-netwerk van het fonds twee keer zoveel beurzen toe te kennen. Ook kunnen zo programma’s in India en Latijns-Amerika worden gefinancierd om in eerste instantie meer dan 100.000 meisjes daar de kans te geven om middelbaar onderwijs te volgen.
Malala Yousafzai praat over het belang van onderwijs voor meisjes.
Apple gaat het Malala Fund ook heel concreet bijstaan met technologie, lesprogramma’s en onderzoek naar beleidsaanpassingen die nodig zijn om meisjes naar school te laten gaan en een volwaardige opleiding te laten volgen. Tim Cook, CEO van Apple, neemt ook zitting in het Leadership Council van het fonds.
“Mijn droom is dat elk meisje haar eigen toekomst kan kiezen”, aldus Malala Yousafzai. “Dankzij de innovaties en liefdadigheid van Apple is onderwijs over de hele wereld toegankelijker geworden en hebben mensen meer mogelijkheden gekregen. Apple beseft hoe belangrijk het is om in de toekomst van meisjes te investeren. Daarom ben ik heel blij dat Apple zich aansluit bij het Malala Fund en ons gaat helpen om ervoor te zorgen dat alle meisjes zonder angst naar school kunnen en hun toekomst in eigen hand durven nemen.”
Meisjes bij een school voor vluchtelingen in Libanon die is gebouwd door het Malala Fund. (Gemaakt door: Karen Kasmauski)
“Wij zijn ervan overtuigd dat onderwijs een sleutelrol speelt in het bewerkstelligen van gelijke kansen voor iedereen. Daarom sluiten we ons graag aan bij het streven van het Malala Fund om elk meisje de kans te bieden om naar school te gaan”, zegt Tim Cook. “Malala is een moedige pleitbezorger van gelijke rechten. Ze is een van de meeste inspirerende mensen van deze tijd. We vinden het een voorrecht dat we haar kunnen bijstaan in haar belangrijke werk om meisjes in de hele wereld te emanciperen.”
Tim Cook en Malala Yousafzai bij het huis van een gezin in Beiroet waarvan de dochters naar een school gaan die door het Malala Fund wordt gesteund.
Het Malala Fund is opgericht in 2013 en werkt met organisaties, bedrijven en overheden uit de hele wereld samen om ervoor te zorgen dat meisjes twaalf jaar lang gratis, veilig en goed onderwijs kunnen volgen. Het Gulmakai-netwerk van het fonds steunt momenteel programma’s in Afghanistan, Pakistan, Libanon, Turkije en Nigeria.
Naar schatting 130 miljoen meisjes kunnen geen onderwijs volgen. Dat maakt het werk van dit fonds des te belangrijker.

Media

Afbeeldingen van Malala Yousafzai en studentes

Contactpersoon voor de pers:

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821