PERSBERICHT 24 september 2018

Apple neemt Shazam over, voor meer manieren om muziek te ontdekken en te luisteren

Shazam-app is binnenkort zonder reclame beschikbaar voor alle gebruikers

iPhone X met daarop een scherm met ‘Tap to Shazam’.
Cupertino, Californië – Apple heeft vandaag aangekondigd dat de overname is afgerond van Shazam, een van de populairste en best beoordeelde muziekapps ter wereld, die wereldwijd door honderden miljoenen mensen wordt gebruikt.
“Apple en Shazam hebben samen een lange geschiedenis. Shazam was als een van de eerste apps beschikbaar toen de App Store werd geïntroduceerd en is uitgegroeid tot favoriete app van muziekliefhebbers over de hele wereld”, aldus Oliver Schusser, Vice President van Apple Music bij Apple. “We delen onze liefde voor muziek en innovatie, en daarom is het fantastisch dat we onze teams kunnen samenbrengen om gebruikers op nog meer manieren muziek te laten ontdekken, muziek te laten ervaren en van muziek te laten genieten.”
Met Shazam kunnen gebruikers nummers herkennen door de app te laten luisteren naar de muziek die om hen heen te horen is. De app is binnenkort zonder reclame beschikbaar voor alle gebruikers, zodat iedereen ongestoord van Shazam kan genieten.
Shazam is wereldwijd meer dan 1 miljard keer gedownload en de Shazam-app wordt dagelijks meer dan 20 miljoen keer gebruikt om nummers te herkennen. Met Shazam, pionier op het gebied van muziekherkenning, kunnen mensen video, audio of gedrukte content op allerlei devices en media ontdekken, gebruiken en delen. Ook zorgt Shazam ervoor dat muziekliefhebbers hun favoriete artiesten kunnen volgen en hun ontdekkingen kunnen delen.

Contactpersoon voor de pers

Apple Media Helpline

media.nl@apple.com

020 535 2728