UPDATE oktober 15, 2018

Adobe laat voorproefje zien van Photoshop CC voor iPad en nieuwe apps voor creatieve professionals

Een iPad-scherm met het bewerkvenster van Photoshop CC.
Met Photoshop CC voor iPad kunnen gebruikers native PSD-bestanden openen en bewerken met de toonaangevende Photoshop-tools voor beeldbewerking en het bekende Lagen-venster.
Vandaag heeft Adobe bij Adobe MAX een voorproefje laten zien van Photoshop CC voor iPad, Project Aero (een tool om AR-ervaringen mee te ontwerpen) en Project Gemini, een tekenapp. Adobe introduceerde ook Premiere Rush CC, de eerste gebruiksvriendelijke all-in-one-app voor videobewerking voor sociale media.
  • Photoshop CC voor iPad biedt dezelfde kracht en precisie die gebruikers kennen van de desktopversie. Met Photoshop CC voor iPad kunnen gebruikers native PSD-bestanden openen en bewerken met de toonaangevende Photoshop-tools voor beeldbewerking en het bekende Lagen-venster. In 2019 is de app voor het eerst verkrijgbaar voor iPad, en met Photoshop CC op meerdere devices kunnen gebruikers hun werk dan op iPad beginnen en naadloos alle bewerkingen met Photoshop CC via Creative Cloud op hun desktopcomputer overzetten. 
  • Adobe heeft ook een voorproefje laten zien van Project Aero, een nieuwe tool voor meerdere devices waarmee je augmented reality-ervaringen kunt ontwerpen. Van Project Aero, de eerste AR-app voor ontwerpers en kunstenaars, was eerder dit jaar al een voorproefje te zien op de Apple Worldwide Developer Conference. Met Project Aero kunnen creatievelingen digitale content in de echte wereld zetten, en de AR-ervaringen komen met deze app optimaal tot hun recht. Adobe liet bij Adobe MAX als voorbeeld een futuristische winkel zien waarin de spannende nieuwe mogelijkheden van AR werden toegepast. 
  • Project Gemini, vanaf 2019 verkrijgbaar voor iPad, is een nieuwe app voor snellere teken- en schilderworkflows op meerdere devices, die raster- en vectorpenselen en nieuwe dynamische penselen combineert in één tekenapp. Kunstenaars kunnen in Project Gemini hun favoriete Photoshop-penselen gebruiken en synchroniseren, en de app werkt naadloos met Photoshop CC. 
  • Premiere Rush CC is speciaal ontworpen voor mensen die online video’s maken. Opnemen, intuïtief bewerken, vereenvoudigde kleur, audio en animaties, en naadloos publiceren op grote sociale platforms als YouTube en Instagram: allemaal in één gebruiksvriendelijke tool. Met Premiere Rush CC hoef je geen video-, kleur- of audio-expert te zijn om video’s van professionele kwaliteit te kunnen publiceren. Premiere Rush CC maakt gebruik van de kracht van Premiere Pro CC en After Effects CC, geeft direct toegang tot professionele animatiesjablonen in Adobe Stock, zodat gebruikers snel aan de slag kunnen, en heeft een op Sensei gebaseerde Auto Duck-functie om met één klik muziek aan te passen en geluid te normaliseren. Gebruikers hebben op al hun devices toegang tot hun videoprojecten, die geoptimaliseerd zijn voor sociale media. Ze kunnen op het ene device een prachtige video maken en deze vanaf een ander device publiceren, waarbij de gebruikerservaring consistent is voor desktop- en mobiele gebruikers. 

Contactpersoon voor de pers

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.nl@apple.com

020 535 2728