UPDATE oktober 2, 2018

Ruim 70 nieuwe emoji voor iPhone met iOS 12.1

Animatie van omhoog/omlaag scrollen door de nieuwe emoji.
Dit najaar kunnen we nieuwe emoji-figuurtjes verwachten op iPhone, iPad, Mac en Apple Watch.
Binnenkort wordt het emojitoetsenbord van iPhone, iPad, Apple Watch en Mac uitgebreid met meer dan 70 nieuwe emoji, zoals nieuwe karakters met rood haar, grijs haar en krullend haar, een nieuwe emoji voor kale mensen, meer expressieve smileys en nieuwe figuurtjes in de categorieën dieren, sport en eten. De nieuwe emoji zijn vanaf vandaag beschikbaar in de openbare bètaversie van iOS 12.1 voor ontwikkelaars en gebruikers. Later maken ze deel uit van software-updates van iOS, macOS en watchOS. 
Mensen uit alle windstreken gebruiken emoji om mee te communiceren. Met iOS 12.1 bevat het toetsenbord nog meer ontwerpen waarmee de leefwereld van wereldwijde gebruikers beter wordt vertegenwoordigd, zoals nieuwe emoji voor maancake, rode enveloppen met inhoud en een nazar-amulet.
Emoji van softbal, lacrosse, frisbee en skateboard.
Laat zien welke sport jouw favoriet is met nieuwe emoji voor softbal en lacrosse in iOS 12.1.
Sportfans kunnen hun hart ophalen met de nieuwe emoji voor softbal, frisbee en lacrosse, terwijl outdoor-avonturiers naast de huidige emoji van een klimmend figuurtje ook kunnen kiezen voor bagage, kompas en een wandelschoen. 
Prachtige figuurtjes voor lama, mug, zwaan en wasbeer voegen zich bij de kangoeroe, kreeft, papegaai en pauw die al eerder op Wereld Emoji Dag waren onthuld. De nieuwe voedingsemoji voor cupcake, bladgroente en mango worden verder aangevuld met een figuurtje van een bagel en zout.
Emoji van bevroren gezicht, kangoeroe, kreeft en smekend gezicht.
De gratis update van iOS 12.1 biedt extra uitdrukkingsmogelijkheden voor elk bericht met nieuwe, expressievere smileys en extra communicatiemogelijkheden.
Er zijn al duizenden verschillende emoji beschikbaar in iOS, watchOS en macOS, zoals allerlei smileys, genderneutrale figuurtjes, kledingstukken, allerlei soorten voedsel, dieren, sprookjesfiguren enzovoort. De nieuwe emoji zijn gebaseerd op goedgekeurde figuurtjes in Unicode 11.0. In samenwerking met het Unicode Consortium wil Apple voor Unicode 12.0 het emojitoetsenbord ook uitbreiden met meer emoji voor mensen met een beperking. De release hiervan staat gepland voor 2019.

Media

Afbeeldingen van emoji in iOS 12.1

Contactpersoon voor de pers

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.nl@apple.com

020 535 2728