PERSBERICHT november 15, 2018

Apple Champs-Élysées aan beroemde boulevard vanaf aanstaande zondag geopend

Binnenkort opent Apple zijn nieuwste Store, Apple Champs-Élysées, aan de beroemde Parijse winkelboulevard.
Binnenkort opent Apple zijn nieuwste Store, Apple Champs-Élysées, aan de beroemde Parijse winkelboulevard.
Parijs – Vandaag heeft Apple zijn nieuwste retaillocatie bekendgemaakt: Apple Champs-Élysées. Hiermee brengt het bedrijf een eerbetoon aan de historische en creatieve rijkdom van Parijs. De nieuwe Store bevindt zich in een appartementsgebouw uit de Haussmann-periode en de binnenplaats is omgetoverd tot Apple’s meest indrukwekkende Forum ooit, waar gratis Today at Apple-sessies zullen worden gehouden.
Het Forum van de Store, waar de Today at Apple-sessies gaan plaatsvinden rondom onder meer fotografie, muziek, coderen en ontwerpen. 
Het Forum van de Store, waar de Today at Apple-sessies gaan plaatsvinden rondom onder meer fotografie, muziek, coderen en ontwerpen. 
Elke week houdt Apple wereldwijd meer dan 18.000 Today at Apple-sessies, die zich richten op creativiteit in de vorm van fotografie, muziek, coderen, ontwerpen en meer. De eerste week vinden er in Apple Champs-Élysées sessies plaats met onder meer bekende muzikanten, filmmakers en animators. 
“Parijs is een bruisende stad, die voor ons een belangrijke rol zal gaan spelen bij Today at Apple”, aldus Angela Ahrendts, Senior Vice President Retail bij Apple. “Ik hoop dat alle bezoekers van Apple Champs-Élysées inspiratie opdoen om hun creativiteit de vrije loop te laten en iets nieuws te leren.”
Net als alle andere Apple Stores draait ook Apple Champs-Élysées op 100% hernieuwbare energie.
Net als alle andere Apple Stores draait ook Apple Champs-Élysées op 100% hernieuwbare energie.
De mix van klassieke en moderne architectuur is met zorg uitgedacht, waarmee het Store-ontwerp moderne ruimtes creëert en toch eer doet aan het historische karakter van het pand. De gevel en entree zijn zorgvuldig gerestaureerd en het Bourgondische steenwerk van de buitenkant is door het hele gebouw doorgevoerd. Op de bovenverdiepingen zijn parketvloeren van Frans eiken gelegd en zijn de ornamenten en aaneengesloten ruimtes in oude glorie hersteld, om zo de sfeer van een typisch Parijs appartementsgebouw terug te brengen.
“Het is een enorme verantwoordelijkheid om met zo’n historisch Parijs pand te werken, maar ook een geweldige kans”, aldus Jony Ive, Chief Design Officer bij Apple. “Onze voornaamste prioriteit was om de historie van het pand in ere te houden en het tegelijkertijd te moderniseren met zowel intieme als grootse ruimtes. Het nauwgezette vlechtwerk van warme lagen en lichte plekken vormt een eerbetoon aan het tijdloze karakter van de stad.”
Een kijkje op de tweede verdieping van Apple Champs-Élysées.
In deze ruimte zijn de oorspronkelijke elementen van het Haussmann-pand nieuw leven ingeblazen.
Verschillende onderdelen van het design hebben ook een duurzaamheidsfunctie. Het plastische dakraam overspant de gehele binnenplaats en zorgt daarmee voor daglicht in de onderliggende ruimte. Daarnaast wekt het hernieuwbare energie op door middel van zonnepanelen. Een geïntegreerd systeem vangt het hemelwater op en sluist het door naar de toiletten, bomen en groene wanden. Net als alle gebouwen van Apple draait ook Apple Champs-Élysées op 100% hernieuwbare energie.
Apple teamleden die het Apple Watch-gedeelte in Apple Champs-Élysées inrichten.
Vanaf aanstaande zondag staan er ruim 330 medewerkers klaar om de Parijzenaren te ontvangen.
Bij de opening aanstaande zondag staan er ruim 330 medewerkers – waarvan meer dan 100 nieuwe aanwinsten – klaar om de klanten welkom te heten. Onder hen zijn er 15 nationaliteiten en 17 talen, en ruim 200 medewerkers zijn overgekomen van andere Apple Stores uit Parijs en de rest van de wereld. Apple Champs-Élysées opent zondag om 12:00 uur zijn deuren.

Media

Afbeeldingen van [Apple Champs-Élysées]

Contactpersoon voor de pers

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.nl@apple.com

020 535 2728