UPDATE juni 4, 2019

Apple Design Awards: de allerbeste apps en games in hun klasse

De Apple Design Award 2019.
Bij de Apple Design Awards 2019 worden negen app- en gameontwikkelaars voor iOS onderscheiden voor hun creatieve en technische prestaties.
Apple heeft gisteren de Apple Design Awards uitgereikt aan negen app- en gameontwikkelaars voor iOS om ze te belonen voor hun creatieve en technische prestaties, gebruikersinterfaces en applicatieontwerp. De ontwikkelaars zijn werkzaam bij zowel grote als kleine bedrijven van over de hele wereld, waaronder Australië, Engeland, Frankrijk, Italië, Litouwen, Oostenrijk en de VS. De onderscheiden apps komen uit een scala aan categorieën, zoals fotobewerking, tekenen, medische beeldvorming, sport en games. Elke app is ontwikkeld met een unieke aanpak als het gaat om interfaceontwerp, geluidsontwerp, graphics, besturing of gameplay en maakt optimaal gebruik van baanbrekende Apple technologieën als haptische feedback, Metal en Core ML. 
“iOS-ontwikkelaars blijven de lat maar hoger leggen. En dit jaar waren we ontzettend blij met alle apps die gezondheid, sport, creativiteit en spannende gameplay centraal stelden”, zegt Ron Okamoto, vicepresident Worldwide Developer Relations bij Apple. “We willen alle Apple Design Award-winnaars van harte feliciteren met hun creativiteit en vindingrijkheid.”
De negen onderscheiden apps bieden baanbrekende gebruikerservaringen binnen zowel nieuwe als bestaande appcategorieën. De makers treden daarmee in de voetsporen van eerdere winnaars. Ook zij lieten mensen de wereld om zich heen met behulp van hun Apple devices op een compleet andere manier ervaren. De focus op buitengewoon appontwerp heeft ervoor gezorgd dat apps kleine revoluties konden ontketenen op het gebied van spraakvertaling (iTranslate Converse), illustratie (Procreate), anatomielessen (Complete Anatomy) en interactief entertainment (“Florence” en “Alto’s Odyssey”). 
Meer informatie over de apps en games, en links om ze te downloaden zijn te vinden in de App Store.
Bekijk hier de prijsuitreiking van de Apple Design Awards.

Afbeeldingen van de Apple Design Awards 2019

Contactpersoon voor de pers

Apple Media Helpline

media.nl@apple.com

020 535 2728