PERSBERICHT 20 juni 2019

Belangrijke kennisgeving over batterijen in bepaalde MacBook Pro-modellen

Vrijwillige terugname- en vervangingsactie

15-inch MacBook Pro-model 2015-2017.
Klanten kunnen de batterij van hun 15-inch MacBook Pro gratis laten vervangen.
Cupertino, Californië – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat een beperkt aantal oudere 15-inch MacBook Pro-modellen vrijwillig wordt teruggenomen. De batterij kan namelijk oververhit raken en vormt daardoor een veiligheidsrisico. Het gaat om modellen die voornamelijk zijn verkocht tussen september 2015 en februari 2017; ze kunnen worden herkend aan de hand van het serienummer.
Deze terugnameactie geldt niet voor andere 15-inch MacBook Pro-modellen of andere Mac-notebooks.
Bij Apple staat de veiligheid van onze klanten voorop. Daarom verzoeken we alle bezitters van de desbetreffende 15-inch MacBook Pro-modellen om deze niet meer te gebruiken. Onze klanten kunnen op support.apple.com/15-inch-macbook-pro-battery-recall nagaan of zij een dergelijk model hebben en zo ja, wat ze moeten doen om de batterij gratis te laten vervangen.
Om te controleren welk model je hebt, kies je ‘Over deze Mac’ uit het Apple-menu () linksboven in het scherm. Als je een MacBook Pro (Retina, 15-inch, medio 2015) hebt, voer je het serienummer van je computer in op de programmapagina om te zien of deze in aanmerking komt voor vervanging van de batterij.

Contactpersoon voor de pers

Apple Media Helpline

media.nl@apple.com

020 535 2728