PERSBERICHT juli 25, 2019

Apple neemt meerderheid van Intel’s smartphonemodemtak over

Cupertino en Santa Clara, Californië – Apple en Intel zijn overeengekomen dat Apple de meerderheid van Intel’s smartphonemodemtak overneemt. Circa 2.200 Intel-medewerkers stappen over naar Apple en hetzelfde geldt voor intellectueel eigendom, apparatuur en huurcontracten. De transactie heeft een geschatte waarde van USD 1 miljard en wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 afgerond, afhankelijk van wettelijke goedkeuring en andere gangbare voorwaarden, waaronder overleg met ondernemingsraden en andere instanties in bepaalde rechtsgebieden.
Met deze nieuwe patenten voor huidige en toekomstige draadloze technologieën het bestaande portfolio van Apple, heeft Apple ruim 17.000 patenten op draadloze technologie, van protocollen voor standaarden voor draadloos internet, tot de architectuur en bediening van modems. Intel behoudt de mogelijkheid om modems voor andere toepassingen dan smartphones te ontwikkelen, zoals voor pc’s, devices voor het internet der dingen en zelfsturende voertuigen.
“Dankzij deze overeenkomst kunnen we ons gaan richten op de ontwikkeling van 5G-technologie, en blijven de essentiële intellectueeleigendomsrechten en modemtechnologie van ons team behouden”, aldus Bob Swan, CEO van Intel. “We hebben enorm veel respect voor Apple en zijn ervan overtuigd dat dit getalenteerde team en deze belangrijke assets bij hen in goede handen zijn. We kijken ernaar uit om ons volledig op 5G te kunnen richten, wat het best aansluit bij de behoeften van onze klanten wereldwijd, waaronder netwerkbeheerders, fabrikanten van telecomapparatuur en aanbieders van clouddiensten.”
“We werken al jarenlang met Intel en weten dat dit team dezelfde passie heeft als Apple voor het ontwerpen van technologieën die onze gebruikers de beste ervaring bieden”, aldus Johny Srouji, Senior Vice President van Hardware Technologies bij Apple. “Wij bij Apple kijken er ontzettend naar uit om zoveel uitstekende engineers bij onze groeiende tak voor mobiele technologie te kunnen verwelkomen. We zijn ervan overtuigd dat ze in de creatieve en dynamische omgeving van Apple perfect op hun plek zullen zijn. Samen met het aanzienlijke aantal innovatieve patenten dat we hebben binnengehaald, zullen ze de ontwikkeling van toekomstige producten in een stroomversnelling brengen en ervoor zorgen dat Apple ook in de toekomst onderscheidend blijft.”
De in dit persbericht genoemde prognoses vallen onder de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze prognoses zijn inclusief maar niet beperkt tot prognoses over de aanstaande overname van de meerderheid van Intel’s smartphonemodemtak, waaronder prognoses over de voordelen en timing van de transactie. Deze prognoses zijn onderhevig aan risico’s en onzekerheden, en de feitelijke resultaten kunnen hiervan afwijken. Risico’s en onzekerheden omvatten onder meer de uitkomst van de wettelijke beoordeling van de transactie, de uitkomst van overleg met de ondernemingsraden en andere instanties in bepaalde rechtsgebieden, de mogelijkheid voor de partijen om de transactie binnen het verwachte tijdsbestek of überhaupt af te ronden, en juridische procedures of regelgevingskwesties die gevolgen hebben voor het afronden van de transactie. Meer informatie over deze en andere (risico)factoren die mogelijk van invloed kunnen zijn op de transactie en de financiële resultaten van Apple is te vinden in de secties “Risk Factors” en “Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations” in actuele openbare stukken van Apple die worden gedeponeerd bij de SEC, waaronder Apple’s Form 10-K en Form 10-Q en hierna ingediende stukken. Apple is niet verplicht om de prognoses of gegevens bij te werken die geldig zijn op de datum waarop deze zijn verstrekt.
Intel is marktleider op het gebied van halfgeleiders en werkt aan een datagerichte toekomst waarin computers en communicatietechnologie wereldwijde innovatie stimuleren. Dankzij de expertise op het gebied van engineering kan het bedrijf de grootste uitdagingen aan en helpt het miljarden apparaten en de infrastructuur van een slimme, connected wereld te beveiligen, van stroom te voorzien en aan te sluiten. Van de cloud tot het netwerk tot de edge en alles wat daartussen ligt. Ga voor meer informatie over Intel naar newsroom.intel.com en intel.com.

Contactpersoon voor de pers

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.nl@apple.com

020 535 2728