UPDATE december 1, 2020

Apple breidt samenwerking met (RED) uit om hiv/aids en COVID-19 te bestrijden

In de 14 jaar dat Apple samenwerkt met (RED) is er al bijna USD 250 miljoen opgehaald voor hiv/aids-programma’s

Apple iPhone 12 (PRODUCT)RED, iPhone 12 Pro, Apple Watch Series 6 (PRODUCT)RED en iPhone 12 mini (PRODUCT)RED.
Tot en met 30 juni 2021 doneert Apple 100 procent van de aanmerking komende opbrengsten uit (PRODUCT)RED-aankopen aan het Wereldfonds voor de bestrijding van COVID-19. Daarmee steunen we een aantal van de meest kwetsbare gemeenschappen ter wereld met voorzieningen en behandelingen.
Met het einde van de coronapandemie nog niet in zicht biedt Apple zijn klanten meer mogelijkheden dan ooit om (RED) te steunen in hun strijd tegen hiv/aids in Afrika en tegelijkertijd die gemeenschappen te beschermen tegen COVID-19. 
In 2006 sloot Apple zich aan bij de missie van (RED) om een einde te maken aan de hiv/aids-epidemie in Afrika ten zuiden van de Sahara. In de afgelopen 14 jaar heeft Apple’s samenwerking met (RED) bijna USD 250 miljoen aan donaties opgeleverd voor de hiv/aids-programma’s van het Wereldfonds die zich richten op preventie, tests en begeleiding. Sinds 2006 hebben de giften via Apple meer dan 10,8 miljoen mensen van behandelingen en begeleiding voorzien, bijgedragen aan de distributie van ruim 167 miljoen hiv-tests en 13,8 miljoen mensen blijvend toegang gegeven tot levensreddende antiretrovirale behandelingen. 
Dit jaar hebben gemeenschappen wereldwijd die te kampen hebben met hiv/aids zich ook moeten beschermen tegen COVID-19. Vooral onder kwetsbare bevolkingen is dit een grote uitdaging. COVID-19 heeft nieuwe uitdagingen opgeworpen die onmisbare hiv/aids-programma’s een stok in het wiel steken, onder meer doordat behandeling, opsporing en medicijnen minder goed toegankelijk zijn. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden en door te kunnen gaan met de levensreddende hiv/aids-voorzieningen, heeft Apple aan het begin van de coronapandemie eerder dit jaar besloten om zijn bijdrage in te zetten voor de bestrijding van COVID-19 door het Wereldfonds. Mede dankzij Apple en zijn klanten heeft het COVID-19-bestrijdingsprogramma van het Wereldfonds de impact kunnen beperken die het virus gehad heeft op de gemeenschappen die al zwaar te lijden hebben onder hiv/aids. Daarnaast is er onmisbare steun verleend aan zorgstelsels die dreigden te bezwijken onder de druk van COVID-19. 
Een infographic met Apple’s bijdrage aan (RED).
In de afgelopen 14 jaar heeft Apple’s samenwerking met (RED) bijna USD 250 miljoen aan donaties opgeleverd voor de hiv/aids-programma’s van het Wereldfonds die zich richten op preventie, tests en begeleiding.
Met deze donaties is er extra contactonderzoek in Zuid-Afrika gedaan, kwamen er persoonlijke beschermingsmiddelen voor zorgmedewerkers en medische noodapparatuur in Ghana, en zijn er motorfietsen gekocht om hiv-medicijnen naar afgelegen gemeenschappen te brengen als gezondheidszorg op locatie niet mogelijk was vanwege COVID-19. Daarnaast heeft Apple miljoenen beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van gezondheid in Zambia, waaronder chirurgische maskers uit Apple’s eigen toeleveringsketen en gezichtsschermen die door Apple zelf zijn ontworpen en geproduceerd.
Een zorgmedewerker in Zambia, Afrika ten zuiden van de Sahara.
Aan het begin van de coronapandemie besloot Apple zijn bijdrage via (PRODUCT)RED in te zetten voor de bestrijding van COVID-19 van het Wereldfonds en zo onmisbare beschermingsmiddelen, medische apparatuur en contactonderzoek mede mogelijk te maken.

Samen strijden tegen hiv/aids

De afgelopen jaren hebben Apple klanten wereldwijd een essentiële rol gespeeld bij de bestrijding van aids, met een bijdrage van honderden miljoenen dollars. Dit jaar is het gemakkelijker dan ooit om (RED) en hun programma’s voor het voorkomen en behandelen van hiv/aids te steunen.
iPhone 12 (PRODUCT)RED.
Met de aankoop van een iPhone 12 (PRODUCT)RED steun je het Wereldfonds in zijn strijd tegen hiv/aids en COVID-19.
Dit jaar heeft Apple voor de feestdagen allerlei nieuwe (PRODUCT)RED-devices en accessoires, waaronder iPhone 12 (PRODUCT)RED, iPhone 12 mini (PRODUCT)RED en Apple Watch Series 6 (PRODUCT)RED. Tot en met 30 juni 2021 doneert Apple 100 procent van de aanmerking komende opbrengsten uit (PRODUCT)RED-aankopen aan het Wereldfonds voor de bestrijding van COVID-19. Daarmee steunen we een aantal van de meest kwetsbare gemeenschappen ter wereld met voorzieningen en behandelingen. 
Tot en met 7 december doneert Apple USD 1 voor elke Apple Pay-transactie op apple.com, in de Apple Store-app of in een van de Apple Stores aan de bestrijding van COVID-19 door het Wereldfonds.

Bewustzijn creëren

Om zichtbaarheid te geven aan Wereld Aids Dag en de doorlopende strijd tegen hiv/aids, zullen honderden Apple Stores hun logo’s of etalages rood maken.
Op Apple Music zal “Jaiye” (“Time of Our Lives”) van de Nigeriaanse artiest LADIPOE voor het eerst te horen zijn, in een remix van DJ Sigag en Aluna. Dit nummer is de eerste track van “DANCE (RED) SAVE LIVES Vol. III”. Gebruikers kunnen ook naar een interview luisteren met LADIPOE, Aluna en Don Jazzy in The Ebro Show op Apple Music 1, of speciaal geselecteerde muziek en meer ontdekken in een speciale Apple Music-feature.
Het tabblad ‘Vandaag’ in de App Store op iPhone 12.
In de App Store kunnen klanten meer te weten komen over wat erbij komt kijken om tegelijkertijd hiv/aids en COVID-19 te moeten bestrijden en hoe (RED) omgaat met deze twee pandemieën.
In de App Store kunnen klanten meer te weten komen over de (PRODUCT)RED-producten van Apple en wat erbij komt kijken om tegelijkertijd hiv/aids en COVID-19 te moeten bestrijden. De App Store besteedt ook speciale aandacht aan Medisafe, een app waarmee gebruikers hun medicijngebruik in de gaten kunnen houden, en OkaySo (Tincan Labs), een anoniem platform waar je gevoelige vragen over je gezondheid kunt stellen en antwoord van een expert krijgt.
In de Apple TV-app komt op het tabblad ‘Nu kijken’ een Wereld Aids Dag-collectie te staan waarin de tol van de hiv/aids-epidemie centraal staat.
De Wereld Aids Dag-collectie in de Apple TV-app op de 11-inch iPad Pro.
In de Apple TV-app komt op het tabblad ‘Nu kijken’ een Wereld Aids Dag-collectie te staan met verhalen waarin de tol van de hiv/aids-epidemie centraal staat.
Deel artikel

Afbeeldingen van Apple (PRODUCT)RED.

Contactpersonen voor de pers

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.nl@apple.com

020 535 2728