Achterste rij, van links naar rechts: Shaun Newsum en Cedric J. Rogers, oprichters van Portraits of Culture Genesis; Ashley McKoy, Ositanachi Otugo en Harold Lomotey, medeoprichters van Peek; Matt Garrison, maker van TuneBend; David Bosun-Arebuwa, maker van B3am; David Alston, oprichter van Kickstroid. Middelste rij: Brent Brinkley, oprichter van FormKey. Voorste rij, van links naar rechts: Adam Taylor, maker van Black; Quintin Rodriguez-Harrison van Justice Royale; Casey Pollock, maker van Hologarden; Ailton Vieira, medeontwikkelaar van Hubli; Aurelia Edwards van Nailstry; Abdou Sarr van Film3D; Lybron Sobers van Health Auto Export.
Op het allereerste Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers van Apple worden leidinggevenden en medewerkenden van dertien appbedrijven welkom geheten.
In het kader van Apple’s voortdurende steun aan de zwarte gemeenschap en zijn inspanningen om obstakels uit de weg te ruimen, verwelkomt het bedrijf vandaag leidinggevenden en medewerkers van dertien appbedrijven als de eerste lichting van het Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers.
In 2019 kwam Apple met het allereerste Entrepreneur Camp, een intensief technologielab voor appbedrijven dat was opgericht en werd geleid door ontwikkelaars uit ondervertegenwoordigde groepen. Destijds ging het om vrouwen die deelnamen als beginnend ondernemers en ontwikkelaars. De deelnemers aan dit programma hebben later goede financiering binnengehaald, krijgen veel lof en prijzen en vergroten hun teams én hun publiek van wereldwijde appgebruikers.
Het programma is bedoeld om ontwikkelaars de kans te geven hun apps op een hoger plan te tillen, onder meer door ze nieuwe technische vaardigheden bij te brengen en ze te leren met kritische blik naar de gebruikerservaring te kijken. Dit gebeurt in praktijkgerichte technologielabs, met individuele begeleiding door deskundigen en technici van Apple bij het programmeren, en met mentorschap, inspiratie en inzichten van hoge leidinggevenden van Apple.
Bovendien werkt Apple bij de begeleiding van de deelnemers samen met Harlem Capital, een op beginnende ondernemers gericht durfkapitaalbedrijf in New York met een nadruk op diversiteit. Deze nieuwe samenwerking maakt deel uit van het Racial Equity and Justice Initiative (REJI), een project van 100 miljoen dollar dat voortbouwt op de inspanningen van Apple voor raciale gelijkheid in het onderwijs, de economie en het strafrecht. De bedoeling is om gemeenschappen van kleur in het hele land meer kansen te geven en om de weg te bereiden voor de volgende generatie van diverse leiders.
“Deze geweldige appontwikkelaars en leidinggevenden belichamen de ondernemingsgeest die zo diep in de zwarte gemeenschap verankerd is,” zegt Lisa Jackson, Vice President Environment, Policy and Social Initiatives van Apple, die het REJI leidt. “In hun werk zien we nu al hoeveel programmeren te bieden heeft bij het bouwen aan een betere wereld en we zijn trots om ze te kunnen steunen terwijl zij de weg bereiden die ongetwijfeld door velen gevolgd gaat worden.”

Even voorstellen: de ontwikkelaars

David Bosun-Arebuwa, ontwikkelaar van de B3am-app.
David Bosun-Arebuwa heeft de B3am-app ontwikkeld om fitnessapparaten beter toegankelijk te maken.

B3am

David Bosun-Arebuwa heeft de B3am-app ontwikkeld om fitnessapparaten beter toegankelijk te maken voor beginnende enthousiastelingen die geen personal trainer kunnen betalen. Met behulp van de camera van de iPhone worden fitnessapparaten geïdentificeerd en wordt het correcte gebruik van het apparaat uitgelegd. Bosun-Arebuwa is afkomstig uit Nigeria en woont nu in Birmingham in het Verenigd Koninkrijk. Hij en andere programmeurs vormen een gemeenschap waarin ze kennis over Swift met elkaar delen.
Adam Taylor, ontwikkelaar van de Black-app.
Adam Taylor heeft in zijn eentje de Black-app ontwikkeld, die een platform biedt voor cultureel relevant en veelzijdig nieuws voor zwarte mensen.

Black

Adam Taylor, oprichter van Langston LLC, een bedrijf voor appontwikeling, heeft in zijn eentje de Black-app ontwikkeld, die een platform biedt voor cultureel relevant en veelzijdig nieuws voor zwarte mensen. De app voorziet in verhalen waarin de gemeenschap zich herkent. Taylor, die autodidact is als programmeur, heeft al geavanceerde technologie in de app verwerkt om relevante en gepersonaliseerde content te kunnen bieden en verheugt zich erop om meer te weten te komen over native iOS-frameworks en om met engineers van Apple nieuwe stappen te gaan zetten in zijn code.
Cedric J. Rogers en Shaun Newsum, oprichters van Culture Genesis.
Cedric J. Rogers en Shaun Newsum, oprichters van Culture Genesis, werken bij het Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers van Apple aan Bar Exam, hun nieuwste app.

Bar Exam

Culture Genesis is een door durfkapitaal gesteunde digitale remixtechnologie voor een multiculturele stedelijke doelgroep, opgezet door de ervaren engineers en mediamanagers Cedric J. Rogers en Shaun Newsum. Het in Los Angeles gevestigde team, bekend als makers van TriviaMob, een spelprogramma over hiphop, gaat in het Camp werken aan hun nieuwste muziekapp Bar Exam.
Abdou Sarr, oprichter van MODU RESEARCH Corporation en maker van de Film3D-app.
Bij het Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers van Apple werkt Abdou Sarr aan zijn media-app Film3D.

Film3D 

Abdou Sarr, oprichter van MODU RESEARCH Corporation, wil barrières voor het filmen, maken en delen van 3D-media uit de weg ruimen. De 22-jarige Senegalees-Canadese Abdou spreekt geregeld bij jongerenconferenties om jongeren te stimuleren informatica te studeren en voor zichzelf te gaan werken. Met zijn Film3D-app, die gebruikmaakt van CoreML, ARKit en Metal, kunnen gebruikers zonder speciale apparatuur driedimensionale foto’s maken.
Brent Brinkley, maker van de FormKey-app.
De FormKey-app van Brent Brinkley is bedoeld om mensen te helpen muziek te creëren zonder de complexiteiten van muziektheorie en compositie.

FormKey

FormKey is een MIDI Controller-app van Polyhedra LLC, waarmee mensen muziek kunnen creëren zonder de complexe ballast van muziektheorie en compositie. Oprichter Brent Brinkley, die in Raleigh, North Carolina, gevestigd is, gebruikt vormen voor noten en kleuren voor octaven. Met zijn nieuwe taal is muziek lezen een snel en makkelijk proces.
Lybron Sobers, maker van Health Auto Export.
Lybron Sobers, maker van Health Auto Export, wil patiënten helpen om op een makkelijke manier specifieke gegevens te delen met zorgverleningsinstanties, veilig en met behoud van privacy.

Health Auto Export

Lybron Sobers, die geboren is in Barbados en nu in de Zweedse stad Malmö woont, heeft de app Health Auto Export gemaakt voor patiënten die op een makkelijke manier, veilig en met behoud van privacy, specifieke gegevens willen delen met zorgverleningsinstanties. Sobers geniet er enorm van om op programmeerkampen kinderen de basisbegrippen van het programmeren bij te brengen en om jonge programmeurs te begeleiden die aan het begin van hun carrière staan.
Casey Pollock, maker van Hologarden.
Casey Pollock, enthousiast tuinier en autodidactisch Swift-ontwikkelaar, gaat op het Entrepreneur Camp aan zijn op AR en AI gebaseerde Hologarden-app werken.

Hologarden

Casey Pollock, enthousiast tuinier en autodidactisch Swift-ontwikkelaar, en oprichter van Near Future Marketing, gaat aan Hologarden werken, een app waarmee tuiniers door middel van AR en AI de groei van planten kunnen bijhouden en ze optimaal kunnen verzorgen. Pollock organiseert ook Augmented Reality Today, een gratis meet-up voor beginners over het maken van ARKit-apps, en hij heeft cursussen gegeven op Berkeley en de San Jose State University.
Mariana Lech, Ailton Vieira, and Rodolfo Diniz, makers van Hubli.
De makers van Hubli – van links naar rechts Mariana Lech, Ailton Vieira en Rodolfo Diniz – nemen deel aan het Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers van Apple bij om nieuwe functies toe te voegen aan hun op AI gebaseerde onderwijsapp voor studenten en docenten die online samenwerken.

Hubli

Hubli is een app voor leren op afstand die is gemaakt als oplossing voor de problemen met live onderwijs tijdens de coronacrisis. De app is gemaakt door vijf studenten van de Apple Developer Academy in Brazilië: Ailton Vieira, Gabriel Taques, Maykon Meneghel, Mariana Lech en Rodolfo Diniz. In een bètaversie maakt Hubli gebruik van AI om de leerervaring van zowel studenten als docenten te verrijken en om de online samenwerking effectiever te maken.
Quintin Rodriguez-Harrison van Justice Royale.
Quintin Rodriguez-Harrison van Justice Royale is bij het Entrepreneur Camp om zijn game een complete make-over te geven, met een online multiplayermodus en verbluffende AR-functionaliteit.

Justice Royale

Zapling Studios wil games maken die leuk zijn voor zowel ervaren rotten als beginnende gamers. Justice Royale, hun eerste game, maakt gebruik van een verzameling unieke gebaren, die er een flitsende ‘knokgame’ van maken. Nu is het team de game een complete make-over aan het geven, met een offline en online multiplayermodus en een verbluffende AR-ervaring, gecreëerd met ARKit.
David Alston, oprichter van Kickstroid.
David Alston, oprichter van Kickstroid, heeft deze app gebouwd voor sneakerliefhebbers die op zoek zijn naar mooie schoenen en in contact willen komen met andere sneakerfanaten over de hele wereld.

Kickstroid

Oprichter David Alston en zijn team hebben Kickstroid gebouwd om sneakerliefhebbers te helpen mooie schoenen te ontdekken die ze in andere sneakerapps niet konden vinden, en om sneakerfanaten over de hele wereld een platform te bieden. Naast zijn werk aan de app is Alston ook hoofd van het servicepunt voor Blacks and African Americans in Computing (BAAC) aan de University of Illinois, waar hij prorammeerevenementen organiseert voor jonge zwarte en latinostudenten.
Aurelia Edwards, medeoprichter van Nailstry.
Aurelia Edwards, medeoprichter en CEO van Nailstry, het eerste verkoopplatform uitsluitend voor opdruknagels en nagelkunst, neemt met haar app deel aan het Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers van Apple.

Nailstry

Nailstry, het eerste verkoopplatform uitsluitend voor opdruknagels en nagelkunst, brengt indiekunstenaars en liefhebbers van opdruknagels met elkaar in contact. De door Aurelia Edwards ontworpen Nailstry-app maakt gebruik van augmented reality om nagels digitaal te meten en opdruknagels op maat te maken, en zorgt voor een efficiënter maakproces. Het team van Nailstry reikt makers hulpmiddelen en informatie aan om hun bedrijf in de markt te zetten, het ondersteunt beginnende ondernemers uit minderheidsgroepen en organiseert programmeercursussen zoals Black Girls Code.
Ashley McKoy, Ositanachi Otugo en Harold Lomotey.
Ashley McKoy, Ositanachi Otugo en Harold Lomotey nemen deel aan het Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers van Apple met de app Peek: TV Shows and Movies.

The Peek: TV Shows and Movies

De app Peek: Movies & TV Shows begon voor de oprichters Ashley McKoy, Harold Lomotey en Ositanachi Otugo in 2018 als een afstudeerproject van Howard University. Met dit socialmediaplatform kunnen familie en vrienden elkaar via hun smartphone aanbevelingen doen voor televisieprogramma’s en films, waarbij het ook mogelijk is om te focussen op titels van zwarte makers en met zwarte acteurs. Gebruikers hoeven niet meer eindeloos te scrollen en zijn niet meer afhankelijk van inadequate online aanbevelingen voor streamingcontent.
Matt Garrison, maker van TuneBend.
Met behulp van de TuneBend-app van de bekende musicus Matt Garrison kunnen onderwijsorganisaties en artiesten nieuwe muziek maken en bestaande muziek laten horen, distribueren en verkopen.

TuneBend

De bekende musicus Matt Garrison, maker van TuneBend, legde de basis voor zijn app toen hij in Brooklyn zijn livepodium en productiebedrijf ShapeShifter Productions opende. De app geeft onderwijsorganisaties en artiesten de mogelijkheid om nieuwe muziek te maken en bestaande muziek met behulp van video- en audioclips te laten horen, distribueren en verkopen, wat tijdens de pandemie extra nuttig is omdat het niet mogelijk is om live concerten en onderwijs te geven.
Deel artikel

Afbeeldingen van Entrepreneur Camp for Black Founders and Developers

Contactpersonen voor de pers

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.nl@apple.com

020 535 2728