UPDATE mei 12, 2021

Apple Developer Academy leidt ontwikkelaars, ontwerpers en ondernemers op

Wereldwijd krijgen duizenden studenten een kans om een opleiding aan de Apple Developer Academy te volgen
Een illustratie van app-ontwikkelaars.
De Apple Developer Academy is een opleiding in app-ontwikkeling en ondernemersvaardigheden die op verschillende locaties wordt aangeboden. Duizenden studenten krijgen zo de tools aangereikt die ze nodig hebben om werk te vinden én werkgelegenheid te scheppen in de snel groeiende iOS-app-economie.
De eerste Apple Developer Academy ging in 2013 in Brazilië van start. Het doel: startende ondernemers, ontwikkelaars en ontwerpers de tools in handen geven om werk te vinden én werkgelegenheid te scheppen in de snel groeiende iOS-app-economie. Sindsdien heeft Apple op plekken over de hele wereld meer dan tien Academy’s geopend, en daar komen binnenkort twee nieuwe locaties bij: de ene in Korea en de andere in Detroit (Michigan), de eerste in de VS. Studenten van over de hele wereld zijn dankzij deze opleiding toegerust met kennis over app-ontwikkeling en ondernemersvaardigheden. Veel alumni hebben een eigen bedrijf opgericht, apps ontwikkeld en die verkocht via de App Store, en zo een bijdrage aan hun gemeenschap geleverd. Nu het aanbod aan locaties wordt uitgebreid, krijgen nog meer studenten wereldwijd de kans om de opleiding te volgen.
De nieuwe opleidingen in Detroit en Korea vormen een waardevolle aanvulling op de bestaande locaties in Brazilië, Indonesië en Italië. Van Napels tot Jakarta krijgen studenten aan de Academy de kans om niet alleen de basisbeginselen van het programmeren te leren, maar ook onmisbare andere vaardigheden, zoals ontwerp en marketing. Tegen de tijd dat ze afstuderen, hebben deze professionals een compleet scala aan skills op zak om het plaatselijke bedrijfsleven een boost te geven met hun werk. De waarden van Apple maken een onmisbaar deel uit van het curriculum. Studenten worden dan ook aangespoord om voor alle doelgroepen te ontwerpen en een positieve impact op de wereld te maken.
Een infographic met de belangrijkste cijfers over afgestudeerden aan de Apple Developer Academy.
Wereldwijd hebben alumni van de Apple Developer Academy een eigen bedrijf opgericht, apps ontwikkeld en die verkocht via de App Store, en zo een bijdrage aan hun gemeenschap geleverd.
De Apple Developer Academy biedt twee verschillende opleidingstrajecten aan. Er zijn basiscursussen van 30 dagen beschikbaar die over specifieke onderwerpen gaan, waaronder een introductiecursus voor mensen die overwegen om van app-ontwikkeling hun beroep te maken. Daarnaast is er een intensievere opleiding van tien tot twaalf maanden die dieper ingaat op het schrijven van code en andere beroepsvaardigheden.
Belangstellenden kunnen zich vanaf deze week aanmelden voor de eerste lichting in Detroit, de eerste Apple Developer Academy in de VS. Deze Academy maakt deel uit van het Racial Equity and Justice Initiative van Apple en gaat in oktober van start vanuit een gerenoveerde locatie in het centrum van Detroit. Iedereen in de staat Michigan van 18 jaar of ouder mag zich aanmelden op developeracademy.msu.edu/students, of ze nu ervaring hebben met programmeren of niet.
Antonio Chiappetta, afgestudeerd aan de Apple Developer Academy in Napels.
Antonio Chiappetta is afgestudeerd aan de Apple Developer Academy in het Italiaanse Napels en werkt nu als iOS-ontwikkelaar bij Elevate Labs in Parijs.
Antonio Chiappetta (25) maakte in 2016 deel uit van de allereerste lichting studenten aan de Apple Developer Academy in Napels. Chiappetta, van huis uit programmeur, vond de praktische leermomenten en nauwe samenwerking met mentoren op de Academy inspirerend. Tijdens zijn opleiding kwam hij erachter dat hij zijn programmeercarrière verder wilde uitbouwen. Ondertussen heeft hij een baan als iOS-ontwikkelaar bij Elevate Labs in Parijs. Daar werkt hij aan Elevate, een bekroonde app om de hersenen te trainen. Volgens Antonio heeft hij de skills en het zelfvertrouwen om zijn carrière op te bouwen aan de Academy te danken. “Op de Apple Developer Academy gaat het niet alleen om code leren schrijven. Je leert hindernissen te nemen, je krijgt de juiste tools in handen. Ze maken je enthousiast en nieuwsgierig. Dat zijn mijn grote drijfveren geworden.”
Voor veel studenten aan de Academy is het sociale aspect net zo belangrijk als de hard skills die ze tijdens de opleiding opdoen. De studenten krijgen de kans om te leren van collega’s met verschillende achtergronden, zowel persoonlijk als beroepsmatig. Elk van die collega’s draagt nieuwe ideeën en nieuwe levenservaringen bij aan hun schetsen voor apps en plannen voor hun onderneming. Sommige studenten ontmoeten niet alleen nieuwe vrienden, maar ook nieuwe collega’s of zelfs zakenpartners.
Arthur Motelevicz, afgestudeerd aan de Apple Developer Academy in het Braziliaanse Curitiba.
Arthur Motelevicz is afgestudeerd aan de Apple Developer Academy in het Braziliaanse Curitiba en werkt nu samen met elf andere Apple Developer Academy-alumni aan zijn eigen bedrijf.
Arthur Motelevicz (36) liep in 2013 aan de Apple Developer Academy in het Braziliaanse Curitiba zijn toekomstige zakenpartner tegen het lijf. Ondertussen telt zijn loonlijst van 25 werknemers maar liefst elf andere Academy-alumni. Motelevicz was voorheen zanger en gitarist in een band. Hij ondervond aan den lijve hoe de Academy creativiteit en samenwerking bevordert, vaardigheden die in het bedrijfsleven net zo belangrijk zijn als in de muziek. Eenmaal afgestudeerd aan de Academy besloot Motelevicz zijn baan op te zeggen en zich fulltime toe te leggen op het ondernemerschap. Hij wilde een nieuwe manier ontwikkelen om programmeren te combineren met muziek. Met Super Pads, een leuke en gebruiksvriendelijke dj-app, kwam zijn droom uit. “Het is heerlijk om met getalenteerde mensen samen te werken, elke dag bij te leren en de combinatie programmeren en muziek te verkennen”, zegt Motelevicz. “De Apple Developer Academy heeft me de basis en het zelfvertrouwen gegeven om mijn ideeën om te zetten in een project waar ik mijn hele leven lang aan kan werken.” 
Super Pads op iPhone 12 Pro.
Super Pads van Apple Developer Academy-alumnus Arthur Motelevicz is een leuke en gebruiksvriendelijke dj-app.
De Apple Developer Academy maakt deel uit van een groot aantal middelen en bronnen die Apple de wereldwijde community van ontwikkelaars te bieden heeft. 
Aisyah Widya Nur Shadrina, afgestudeerd aan de Apple Developer Academy in Jakarta.
Na haar Apple Developer Academy-opleiding in Jakarta werd Aisyah Widya Nur Shadrina geselecteerd voor het Apple Entrepreneur Camp in 2020, waar ze samenwerkte met andere vrouwelijke ondernemers en ontwikkelaars.
Voor Aisyah Widya Nur Shadrina (23) begon haar Developer Academy-avontuur in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Daar maakte ze ook kennis met de andere middelen en bronnen die Apple ontwikkelaars biedt. Tijdens haar opleiding ontwikkelde Shadrina, omringd door een vrouwelijk team, de app Hearo, die gebruikmaakt van de camera en machine learning-capaciteiten van iPhone om gebarentaal naar gesproken en geschreven tekst te vertalen. Zo kunnen mensen makkelijker communiceren met hun dove of slechthorende vrienden. Daarop werd het team uitgekozen voor het Apple Entrepreneur Camp in 2020, waar ze uitgebreid werden begeleid door experts en engineers van Apple. Zo konden ze de navigatie in de app en de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren. Dit jaar wonen Shadrina en haar team de Worldwide Developers Conference van Apple virtueel bij. Ze kijkt ernaar uit om meer te leren over de nieuwe technologieën, tools en frameworks van Apple waarmee developers innovatieve en inclusieve apps kunnen ontwikkelen. 
De Hearo-app op iPhone 12 Pro.
Hearo, de app van Apple Developer Academy-alumna en Apple Entrepreneur Camp-deelnemer Aisyah Widya Nur Shadrina, vertaalt gebarentaal naar gesproken en geschreven tekst.
De jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) van Apple wordt online gehouden van 7 t/m 11 juni. De WWDC biedt honderden sessies voor ontwikkelaars van alle leeftijden en achtergronden, waaronder honderden studenten en afgestudeerden aan de Apple Developer Academy, over de nieuwe technologieën, tools en frameworks die ze nodig hebben om de innovatieve apps en games te ontwikkelen waarmee het platform zich onderscheidt van de rest.
Deel artikel

Afbeeldingen van afgestudeerden aan de Apple Developer Academy

Contactpersonen voor de pers

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

024 747219