PERSBERICHT juli 27, 2021

Apple maakt resultaten derde kwartaal bekend

36% meer omzet dan in enig ander derde kwartaal

Recordomzet uit diensten
CUPERTINO, Californië 27 juli 2021 Apple heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal van het boekjaar 2021, dat werd afgesloten op 26 juni 2021. De kwartaalomzet was met $ 81,4 miljard de hoogste ooit, en 36% hoger dan het derde kwartaal in het voorgaande jaar. De kwartaalwinst bedroeg per aandeel $ 1,30.
“Onze teams hebben onze nieuwe producten dit kwartaal voorzien van ongekende innovaties. In een tijd waarin technologie onmisbaar was om contact met elkaar te houden, was dit extra belangrijk voor onze gebruikers”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “We laten ons bij alles wat we doen en maken onverminderd leiden door onze waarden. Zo proberen we een nieuwe generatie ontwikkelaars te cultiveren door jonge mensen te leren programmeren en komt ons milieudoel voor 2030 steeds dichterbij. Bovendien maken we ons sterk voor een toekomst waarin iedereen gelijk wordt behandeld.”
“Het afgelopen kwartaal hebben we nieuwe omzetrecords geboekt in al onze geografische segmenten en konden we een omzetgroei met dubbele cijfers noteren voor al onze productcategorieën. Verder was het aantal actieve Apple devices nog nooit zo hoog”, vertelt Luca Maestri, CFO van Apple. “We beschikken over een operationele cashflow van $ 21 miljard, waarvan we gedurende het kwartaal bijna $ 29 miljard konden laten terugvloeien naar onze aandeelhouders. Daarnaast blijven we met het oog op onze langetermijngroei investeren in het bedrijf.”
De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,22 per algemeen Apple aandeel uit te keren. Het dividend wordt per 12 augustus 2021 uitgekeerd aan aandeelhouders die op 9 augustus 2021 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.
De conferencecall waarin de resultaten van het derde kwartaal van boekjaar 2021 worden besproken, kan vanaf 23:00 uur op 27 juli 2021 worden beluisterd via apple.com/investor/earnings-call. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.
  • Geconsolideerde financiële prognoses

Contactpersoon voor de pers

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.nl@apple.com

020 535 2728

Conctactpersoon Investor Relations

Tejas Gala

Apple

tgala@apple.com

    © 2021 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple en het Apple logo zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.