opent in nieuw venster
UPDATE 18 september 2023

iPadOS 17 nu beschikbaar

Een toegangsscherm met Astronomie-achtergrond op een 11-inch iPad Pro.
iPadOS 17 maakt iPad nog persoonlijker en veelzijdiger, dankzij schitterende en handige aanpasbare toegangsschermen, makkelijkere manieren om informatie te vinden en te delen, en intelligente nieuwe features waarmee je alles gedaan krijgt.
iPadOS 17 maakt iPad nog persoonlijker en veelzijdiger en is vanaf vandaag beschikbaar als gratis software-update.
Je kunt het toegangsscherm naar wens inrichten met prachtige achtergronden, nieuwe manieren om je favoriete foto’s te laten zien en opvallende lettertypen en kleuren voor datum en tijd. Interactieve widgets laten informatie op een nog handigere manier zien, en je kunt met slechts één tikje meteen vanuit het toegangsscherm of beginscherm je taken laten uitvoeren.
De zoekfunctie van Berichten is vernieuwd en er zijn nieuwe manieren bijgekomen om je te uiten, zoals nieuwe emoji-stickers en de mogelijkheid om Live stickers te maken door onderwerpen uit foto’s te lichten. In FaceTime kun je een video- of audiobericht achterlaten als iemand niet opneemt, en reacties activeren door middel van eenvoudige bewegingen. Met Continuïteitscamera kun je met behulp van de camera en microfoon van iPad direct vanuit Apple TV een videogesprek beginnen, of het gesprek beginnen op iPad en overnemen op Apple TV.
Werken met pdf’s op iPad is nu makkelijker dan ooit. Vanaf later dit jaar biedt de automatische invulfunctie de mogelijkheid formulieren in te vullen door snel namen en (e-mail)adressen over te nemen uit Contacten. Ook vanuit Notities komen er nieuwe manieren om pdf’s in te delen, te lezen, van aantekeningen te voorzien en ermee samen te werken, en je kunt snel notities aan elkaar koppelen.
De Gezondheid-app is er nu ook voor iPad, met een nieuw design dat is geoptimaliseerd voor het grotere scherm. Met HealthKit kunnen ontwikkelaars innovatieve gezondheids- en fitnessfunctionaliteit aanbieden op basis van gegevens die gebruikers willen delen, waarbij wordt gewerkt met strikte protocollen voor privacy en gegevensbeveiliging.
Stage Manager biedt nog meer flexibiliteit voor de plaatsing van vensters, en je kunt de camera van je externe beeldscherm gebruiken voor FaceTime- en videogesprekken. Met profielen in Safari kun je je activiteiten op het internet van elkaar gescheiden houden, bijvoorbeeld voor werk en privé. Freeform krijgt nieuwe tekentools en bevat nu ook ‘Follow Along’ voor mensen die met elkaar samenwerken. En Toetsenbord brengt grote verbeteringen in autocorrectie, zodat je tekst sneller, gemakkelijker en foutlozer dan ooit kan invoeren.
iPadOS 17 is beschikbaar voor iPad (6e generatie of nieuwer), iPad mini (5e generatie of nieuwer), iPad Air (3e generatie of nieuwer), 12,9-inch iPad Pro (2e generatie of nieuwer), 10,5-inch iPad Pro en 11-inch iPad Pro (1e generatie of nieuwer). Features kunnen worden gewijzigd. Sommige features zijn mogelijk niet in alle talen of regio’s beschikbaar, of niet op alle devices. Ga voor de volledige gegevens naar apple.com/nl/ipados/ipados-17.
Deel artikel

Media

  • Tekst van dit artikel

  • Afbeeldingen in dit artikel

Contactpersonen voor de pers

Apple Media Helpline

media.nl@apple.com

020 535 2728