opent in nieuw venster
UPDATE 15 mei 2024

Apple Watch is de perfecte golfkameraad

Features voor fitness en connectiviteit, in combinatie met innovatieve apps van andere ontwikkelaars, helpen de golfer op drivingrange én golfbaan
Een golfer met een Apple Watch om zwaait met een golfclub.
Apple Watch is een handig hulpmiddel voor golfers om contact te houden en actief en gezond te blijven. En met een hele reeks golf-apps beschikken gebruikers over informatie over golfbanen, tools en inzichten om hun spel te verbeteren.
Apple Watch is een handig hulpmiddel voor golfers om contact te houden en actief en gezond te blijven. En met een hele reeks golf-apps beschikken gebruikers over informatie over golfbanen, tools en inzichten om hun spel te verbeteren.
De API voor hoogfrequente beweging, nieuw in watchOS 10, maakt gebruik van de nieuwste versnellingsmeter en gyroscoop in Apple Watch om abrupte veranderingen in snelheid en versnelling te detecteren. Daarmee beschikken ontwikkelaars als Golfshot over tools om innovatieve ervaringen te creëren, waarmee golfers hun swing en in het algemeen hun prestaties kunnen verbeteren. Vanaf vandaag is er in Golfshot de feature ‘Swing ID On-Range’ om te oefenen met de swing. Met behulp van de genoemde API wordt het precieze moment gedetecteerd waarop de club de bal raakt. Verder kan er met behulp van de sensoren van Apple Watch een uitgebreide analyse worden gemaakt van de swing, van begin tot eind van de beweging. Gebruikers van elk niveau kunnen met behulp van nauwkeurige gegevens over snelheid, ritme, backswing, transitie en de beweging van de pols hun spel verbeteren.1
Op de golfbaan zelf biedt Golfshot ook gps-afstanden, scores, analyse van de swing en de features ‘Auto Shot Tracking’ en ‘Auto Strokes Gained’ – allemaal op Apple Watch. Daarmee kun je op meer dan 46.000 golfbanen wereldwijd je slagen volgen en de realtime afstanden tot de green, de hindernissen en de holes zien. Apple Watch kan ook automatisch gegevens verzamelen op de baan, zodat je na een ronde een snelle beoordeling en geavanceerde statistieken kunt zien op je iPhone.
“Al sinds onze eerste release voor Apple Watch in 2015 hebben we met Golfshot alle mogelijkheden van Apple Watch optimaal proberen te benutten”, aldus Alex Flores, Chief Growth Officer van Golfshot. “Innovatieve features als Auto Shot Tracking en Swing ID – allebei mogelijk gemaakt door Apple Watch en geavanceerde machinelearning – geven golfers realtime gepersonaliseerde data op het device dat ze toch al bij zich hebben, en helpen ze zo echt om beter te worden.”
Golfshot is een van de vele golf-apps van andere ontwikkelaars die beschikbaar zijn voor Apple Watch.2 Ook deze golf-apps voor Apple Watch hebben unieke features:
  • Arccos, de officiële tracker van de PGA TOUR: Houd je slagen bij, bekijk nauwkeurige, in realtime aangepaste afstanden en aanbevelingen voor clubs, en markeer rechtstreeks vanaf Apple Watch de vlag.
  • GolfLogix: Bekijk indelingen van holes, draagafstanden, beelden van de approach met heatmaps van de green, en hellingpijlen voor het putten, allemaal direct vanaf je pols.
  • TheGrint: Houd scores, statistieken en slagafstanden bij en krijg een gratis golf-gps op iPhone en Apple Watch.
  • Hole19: Bekijk in één oogopslag belangrijke gegevens op Apple Watch, zoals afstanden, kaarten, scores en een slagentracker.
  • 18Birdies Golf GPS Tracker: Plan je slagen, bekijk afstanden en houd scores en statistieken bij, allemaal direct op Apple Watch.

Features van Apple Watch voor golfers

Apple Watch Ultra 2 heeft een kast van stevig titanium en een platte bovenkant van saffierglas, met het helderste display van Apple ooit, en is daarmee op de golfbaan in de felle zon nog beter leesbaar. Het robuuste en veelzijdige device heeft een batterijduur van 36 uur bij normaal gebruik (of tot 5 uur work‑out-tijd buiten met gps) en de beste gps van alle Apple Watches.
Een golfer die op Apple Watch kijkt, van bovenaf gezien.
Als je Golfshot op de golfbaan gebruikt met de gps van Apple Watch, kun je op meer dan 46.000 golfbanen wereldwijd realtime afstanden tot greens, hindernissen en holes zien.
Met de Work-out-app kun je je activiteit gedurende de dag bijhouden op Apple Watch, en zien hoeveel calorieën je in je ronde hebt verbrand. Met Apple Watch kun je ook verbonden blijven, doordat je belangrijke berichten meteen op je pols kunt ontvangen. En met het ‘Tik dubbel’-gebaar op Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 wordt berichten bekijken en versturen nog makkelijker als je je andere hand niet vrij hebt.
Deel artikel

Media

  • Tekst van dit artikel

  • Afbeeldingen in dit artikel

  1. Beschikbaar op Apple Watch Series 8 en nieuwer, en op Apple Watch Ultra en nieuwer.
  2. Je kunt ‘Swing ID’ zeven dagen gratis uitproberen in Golfshot Pro, inclusief de features ‘Swing ID’, ‘Auto Shot Tracking’, ‘Auto Strokes Gained’ en ‘Advanced GPS Distances’. ‘Swing ID On-Range’ kan los worden aangeschaft als maand- of jaarabonnement, als onderdeel van het pakket van Golfshot-features voor buiten de golfbaan.

Contactpersoon voor de pers

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.nl@apple.com

020 535 2728