Dit najaar veranderen software-updates voor je AirPods de manier waarop je op Siri reageert, telefoontjes van familie en vrienden aanneemt en helemaal opgaat in je favoriete games. Dankzij Siri Interactions kun je op je AirPods Pro handsfree en zonder woorden reageren op Siri door enkel ja te knikken of nee te schudden. Verder is Stemisolatie nu beschikbaar op AirPods Pro, zodat je tijdens het bellen goed verstaanbaar blijft als het waait of als je je in een rumoerige omgeving bevindt. En tijdens het gamen zorgen de updates voor AirPods voor een veel snellere audio-overdracht, terwijl je dankzij persoonlijke ruimtelijke audio helemaal opgaat in je game.
AirPods zijn een van de beste manieren om Siri te gebruiken wanneer je onderweg bent, en met Siri Interactions gaat dat nu nog persoonlijker, makkelijker en volledig geluidloos. Als je AirPods Pro hebt, kun je enkel ja knikken of zacht nee schudden om op aankondigingen van Siri te reageren. Dat is vooral handig in een drukke of stille omgeving waarin je liever niet hardop praat. Dankzij machinelearning op de H2-chip kun je met Siri Interactions telefoontjes aannemen of weigeren, reageren op berichten, meldingen beheren en nog veel meer – allemaal zonder een woord te zeggen.
Al sinds de allereerste introductie zijn AirPods een handige manier om in contact te blijven met vrienden, collega’s en dierbaren. Voor de beste gesprekskwaliteit in elke omgeving bevatten AirPods Pro voortaan de baanbrekende feature Stemisolatie, die je al kent van je Mac, iPhone en iPad. Door middel van machinelearning op de H2-chip in AirPods Pro en de gekoppelde iPhone, iPad of Mac wordt de spraak geïsoleerd en de kwaliteit ervan verbeterd. Tegelijkertijd worden storende achtergrondgeluiden zoals wind weggefilterd voor de persoon aan de andere kant van de lijn.
Dankzij de uitstekende geluidskwaliteit waren AirPods al zeer geschikt om mee te gamen, en met de nieuwe updates wordt dat zo mogelijk nóg beter. Persoonlijke ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking is beschikbaar als je AirPods (3e generatie), AirPods Pro of AirPods Max draagt tijdens het gamen. Zo geniet je van dezelfde meeslepende audio die je gewend bent bij het afspelen van muziek of het kijken van films en series. Gebruik je AirPods Pro? Dan beschik je nu over de snelste draadloze audio-overdracht die Apple ooit bood voor mobiele games.1 Voor overleg met teamgenoten en andere spelers is bovendien de spraakkwaliteit van AirPods Pro verbeterd, met onder andere 16-bits audio van 48 kHz. En om het extreem meeslepende geluid van games met een geavanceerd sounddesign makkelijker volledig tot zijn recht te laten komen op AirPods, is er nu een API voor developers beschikbaar.
De bètaversie van de AirPods-firmware is vanaf vandaag beschikbaar op developer.apple.com voor developers binnen het Apple Developer Program. Ga naar developer.apple.com voor meer informatie. De nieuwe AirPods-features zijn dit najaar beschikbaar als gratis firmware-update. Siri Interactions, Stemisolatie en verbeterde spraakkwaliteit zijn beschikbaar voor AirPods Pro (2e generatie).
  1. Tests uitgevoerd door Apple in mei 2024 met AirPods Pro (2e generatie) met MagSafe-oplaadcase (USB‑C) gekoppeld aan iPhone 15 Pro, met een prerelease van de AirPods-firmware en iOS 18. De mobiele audio-overdracht tijdens het gamen is in de gamemodus met diverse iOS-games getest door de duur tussen de invoer van de gebruiker en het uitgevoerde geluid te meten. Prestaties zijn afhankelijk van de instellingen van het device, de omgeving en vele andere factoren.

Media

  • Tekst van dit artikel