Software & Services

Van een gebruikservaring een persoonlijke ervaring maken.

Een groep Apple software-engineers bespreekt een project in een vergaderruimte

Bij het ontwikkelen van software hebben de engineers van Apple zich altijd op de gebruiker gericht. Als jij met hen gaat samenwerken, zul je ontdekken waarom alle producten en diensten van Apple zo intuïtief en eenvoudig zijn. En waarom alles wat deze groep doet, aansluit bij de behoeften van de klant.

Als manager van het Core Bluetooth-team in de Wireless Software Engineering-groep geeft Jason leiding aan een team dat Bluetooth-technologie ontwikkelt en integreert in een breed scala aan Apple producten. Ze hebben de eerste Mac met volledig draadloze invoerapparaten ontworpen. Ook hebben ze innovatieve functies ontwikkeld die met verschillende producten werken, zoals Handoff en Instant Hotspot. Later was zijn team nauw betrokken bij de ontwikkeling van de AirPods. “Elk project biedt weer een nieuwe kans om wat we tot nu toe hebben geleerd te verbeteren. Ik ben ongelooflijk trots als ik zie dat alles samenkomt in één product: het werk van de functieoverstijgende teams, de relaties die we hebben opgebouwd en de software, firmware en tools die we hebben ontwikkeld.”

Zoek een team dat bij je past en begin je eigen verhaal.

Apps & Frameworks

Onze Apps & Frameworks-mensen ontwikkelen elke app van Apple, waaronder ingebouwde apps zoals Agenda en Kaarten, productiviteitsapps zoals Keynote en Pages, en media-apps zoals Final Cut Pro en Logic Pro. En omdat elke app probleemloos moet werken, ontwikkelt dit team ook frameworks, zoals UIKit en Metal, die tegemoetkomen aan de behoeften van ontwikkelaars van andere bedrijven. Als medewerker van dit team ben je verantwoordelijk voor de ultieme gebruikerservaring, die dag en nacht beschikbaar moet zijn. Je kunt onder meer werken bij Application Development, API Design, User Interface Design, Networking, Application Protocols, Framework Development en Performance Engineering.

Naar onze Apps & Frameworks-vacatures

Cloud & Infrastructure

Je moet meteen aan de bak als je bij dit team gaat werken: zij ontwerpen, ontwikkelen en implementeren krachtige systemen die miljarden zoekopdrachten per dag verwerken. Je maakt deel uit van de onzichtbare maar onmisbare krachten achter de volgende generatie apps en diensten voor iOS en macOS, zoals Siri, iCloud, Kaarten, de iTunes Store en Apple Music. Het werk is complex en de schaal is enorm, maar het geeft ongelooflijk veel voldoening omdat het een essentieel onderdeel is van de Apple ervaring. Je kunt onder meer werken bij Big Data, Server-Side Software Engineering, Database en Data Engineering.

Naar onze Cloud & Infrastructure-vacatures

Core Operating Systems

Het besturingssysteem is wat Apple producten onderscheidt van andere producten. Als medewerker van het team dat het hart van elk product vormt, zorg je ervoor dat het besturingssysteem één is met het apparaat. En dat kan doordat Apple altijd een volledig geïntegreerd besturingssysteem heeft gehad, waardoor hardware, software en apps perfect op elkaar zijn afgestemd. Als je bij deze groep werkt, ontwikkel je technologieën zoals iOS, macOS, watchOS en tvOS, en maak je samen met andere teams producten die optimaal met elkaar samenwerken. Je kunt onder meer werken bij Kernel, Networking, File Systems, Sensors en Transports.

Naar onze Core Operating Systems-vacatures

DevOps & Site Reliability

Je helpt mee met het beheren van de online diensten van Apple, zoals de App Store, Apple Music, iTunes, Siri, Kaarten en iCloud, en ondersteunt zo honderden miljoenen gebruikers. Je ontwerpt en bouwt een integratie- en leveringssysteem dat continu actief is. Zo zorg je elke dag voor optimale beschikbaarheid, schaalbaarheid en beveiliging van een gigantische infrastructuur. Je kunt onder meer werken bij Site Reliability Engineering, Systems Engineering, Telemetry Engineering, Performance Engineering, Systems Administration en Hadoop Administration.

Naar onze DevOps & Site Reliability-vacatures

Emilie vindt het leuk om foto’s te maken. Maar ze vindt het nóg leuker om klanten te helpen met hun foto’s. Emilie
Emilie, an engineering manager on Apple’s iOS Photos and Camera Engineering team, takes a photo using her iPhone

Emilie was altijd al gek op fotograferen. Nu zet ze die passie in als Engineering Manager van het iOS Photos & Camera Engineering-team van Apple. Haar team werkt aan nieuwe features voor camera’s van mobiele apparaten. “We werken nauw samen met andere teams bij Apple, van Design en Hardware tot Marketing. Mijn passie voor fotografie inspireert me om de beste producten voor onze klanten te maken.”

Engineering Project Management

Alle teams bij Apple werken nauw samen, maar als medewerker van deze groep ben je echt de spin in het web. Je bent verantwoordelijk voor projecten en houdt toezicht op elk aspect daarvan, van begin tot eind. Je begeleidt de werkzaamheden aan het project die worden uitgevoerd door collega’s bij Engineering, Marketing en andere teams. Samen ontwikkelen jullie systeemsoftware, apps en diensten zoals iCloud, iWork, Siri en iTunes. Je kunt onder meer werken bij Technical Project Management, Evangelism, Metrics, Analytics en Program Management.

Naar onze Engineering Project Management-vacatures

Information Systems & Technology

Hoe blijven 130.000 medewerkers verbonden met elkaar, met leveranciers en met meer dan een miljard klanten over de hele wereld? Dat wordt mogelijk gemaakt door het zenuwcentrum van Apple: IS&T (Information Systems and Technology). Daar kun jij aan bijdragen door mee te helpen met het ontwerpen en beheren van de grootschalige systemen waarop Apple services zoals Apple Pay en de Apple website draaien. Deze systemen vormen de ruggengraat van onze productie, de logistiek, retailprocessen en al onze locaties. IS&T ontwikkelt en beheert ook onze datacenters in de hele wereld. Je kunt onder meer werken bij Web Application Engineering, Back-End Engineering, Mobile Software Engineering, Data Science & Applied Machine Learning, Software Quality Engineering, Security Engineering, Network Engineering, Content Delivery, Data Center Operations en Package Support for SAP & Oracle.

Naar onze Information Systems & Technology-vacatures

Machine Learning

Zelflerende systemen (Machine Learning) worden steeds belangrijker voor vrijwel alle producten en diensten van Apple. Jouw bijdragen op dit gebied kunnen dan ook nuttig zijn voor allerlei teams. Je ontwikkelt algoritmen die inzichten distilleren uit gegevens om zo een optimaal resultaat te realiseren. Daarbij zorg je er samen met privacyexperts voor dat de privacy van gebruikers wordt gerespecteerd. Bij ons krijg je de kans om mee te werken aan de ontwikkeling van voorspellende technologieën voor Kaarten, Siri, News en allerlei andere apps, voor nu én voor de toekomst. Je kunt onder meer werken bij Artificial Intelligence, Computer Vision, Data Science en Deep Learning.

Naar onze Machine Learning-vacatures
Meer informatie over Machine Learning & AI-functies

Security & Privacy

Je beschermt de gegevens van onze klanten en onze eigen gegevens door veilige systemen te ontwikkelen die bedreigingen voor onze producten, diensten en infrastructuur voorkomen en opsporen. In deze groep ontwikkel je nieuwe, innovatieve beveiligingsfeatures voor teams zoals Apple Pay en iTunes, met oog voor de gebruiksvriendelijkheid waar Apple om bekendstaat. Je kunt onder meer werken bij Differential Privacy Engineering, Privacy Standards Engineering, Senior Security Architecture, Security Services Engineering en Global Security Project Management.

Naar onze Security & Privacy-vacatures

Software Quality, Automation & Tools

Alles draait om eenvoud. In deze groep zorg je ervoor dat onze besturingssystemen, apps en diensten, waaronder Kaarten, de iTunes Store en iWork, probleemloos werken. De medewerkers van dit team testen en kwalificeren alle OS-releases en apps voor alle Apple platforms, en ontwikkelen de infrastructuur, het platform en de tools die daarvoor nodig zijn. Je kunt onder meer werken bij Quality Assurance Engineering, Integration Engineering, Software Developer in Test Engineering, Applications Engineering, Software Compatibility Engineering, Automation Engineering en Tools Development.

Naar onze Software Quality, Automation & Tools-vacatures

Wireless Software

We beschouwen draadloze verbindingen inmiddels als iets vanzelfsprekends, maar dit team verkent steeds weer nieuwe, onvoorstelbare mogelijkheden op het gebied van wifi, Bluetooth en gps. Als medewerker van dit team voorzie je innovaties van draadloze features om zo een naadloze klantervaring te bieden. Je kunt onder meer werken bij Cellular Engineering, Systems Engineering, Carrier Engineering, Telephony Engineering, Location Engineering, Bluetooth Engineering en Wi‑Fi Engineering.

Naar onze Wireless Software-vacatures