Az EU digitális szolgáltatásokról szóló rendelettel kapcsolatos jogorvoslati lehetőségek

A digitális szolgáltatásokról szóló rendelettel („DSA”) összefüggésben egyes magánszemélyek vagy szervezetek számára bizonyos jogorvoslati lehetőségek állnak rendelkezésre, amelyeket az alábbiakban ismertetünk, és a megtett intézkedés típusa szerint rendszerezünk.

Az alábbi jogorvoslati lehetőségek nem zárják azt ki, hogy Ön az Apple-lel fennálló megállapodása szerint jogorvoslatért folyamodjon.

Jogellenes tartalomra vonatkozó bejelentések

Ha Ön a DSA 16. cikke szerinti bejelentést nyújtott be az Értesítési és cselekvési portálon keresztül, értesítést kapott a döntésről, és aggályai vannak az eredménnyel kapcsolatban, akkor panaszt nyújthat be.

Eltávolított vélemények

Ha az Ön értékelését eltávolították az App Store-ból, Apple Books (ebook) vagy az Apple Podcasts előfizetésből az Apple beküldési irányelveinek megsértése miatt, és az Ön értékelésének eltávolításával kapcsolatban aggályai vannak, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot itt.

Eltávolított Developer válasz

Ha aggálya van a vásárlói véleményekre adott válaszainak eltávolításával kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot az Apple Developer weboldalon keresztül. Jelentkezzen be, és kattintson az App Setup and Distribution > Customer Reviews and Ratings lehetőségre, majd válassza ki a kívánt kapcsolattartási módot.

Developer fiók megszüntetése és alkalmazások eltávolítása

Ha fejlesztői fiókját megszüntették, és szeretne visszaállítási kérelmet benyújtani, az alábbi űrlap kitöltésével kérheti az Alkalmazás Felülvizsgálati Testülettől fiókja visszaállítását: Megszűnt Developer Program tagság visszaállítása. A beadványban adja meg azokat a konkrét okokat, amelyek miatt az Alkalmazás Felülvizsgálati Testületnek fontolóra kellene vennie az Apple Developer Program tagságának visszaállítását. Adja meg részletesen, hogy milyen változtatásokat tervez az App Store felülvizsgálati irányelveinek, a Developer magatartási kódexnek és az Apple Developer Program licencmegállapodásának való megfelelés érdekében.

Ha aggálya van az Apple intézkedéseivel vagy magatartásával kapcsolatban, amelyek közvetlenül érintik Önt és kapcsolódnak az Ön engedélyezett alkalmazásának az App Store-ban történő terjesztéséhez abban a régióban, amelyben Ön él, akkor panaszt nyújthat be az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2019/1150 (2019. június 20.) az online közvetítő szolgáltatások üzleti felhasználói tekintetében alkalmazandó tisztességes és átlátható feltételek előmozdításáról szóló rendelete alapján. Az Apple megvizsgálja és feldolgozza az ilyen panaszokat, és közli Önnel az eredményt.

Ha az alkalmazását szellemi tulajdonjogi igény alapján távolították el, lépjen közvetlenül kapcsolatba az igénylővel a megadott elérhetőségeken keresztül, és kérje, hogy az igénylő küldjön egy e-mailt az App Disputes Teamnek, amelyben megerősíti, hogy a probléma megoldódott és/vagy az igényt visszavonták.

Apple Books (ebook) szolgáltatói fiók megszüntetése és tartalmának eltávolítása

Ha az Apple Books fiókját megszüntették, kérheti fiókja visszaállítását. Ehhez vegye fel a kapcsolatot az Apple-lel a AppleBooksContracts@apple.com címen. A beadványban adja meg azokat a konkrét okokat, amelyek miatt az Apple-nek fontolóra kellene vennie a Books fiókjának visszaállítását. Adja meg részletesen, hogy milyen fejlesztéseket tervez a fizetett és/vagy ingyenes Books megállapodásnak való megfelelés érdekében.

Ha aggálya támad az Apple által hozott intézkedésekkel kapcsolatban, amelyek hatással vannak az Apple Books ebook tartalmak EU-ban történő terjesztésére, panaszt nyújthat be az iTunes Connectben található Kapcsolatfelvételen keresztül, a Panasz benyújtása (EU digitális szolgáltatásokról szóló törvény) téma használatával. Az Apple megvizsgálja és feldolgozza az ilyen panaszokat, és közli Önnel az eredményt.

Ha a tartalmát szellemi tulajdonjogi igény alapján távolították el, lépjen kapcsolatba az Apple Legal csapattal e-mailen keresztül, a tárgyban adja meg a panasz hivatkozási számát és erősítse meg, hogy a probléma megoldódott és/vagy az igényt visszavonták.

Podcasts előfizetéses szolgáltatói fiók megszüntetése és tartalmának eltávolítása

Ha az Apple Podcasts fiókját megszüntették, kérheti fiókja visszaállítását. Ehhez vegye fel a kapcsolatot az Apple-lel a applepodcastscontracts@apple.com címen. A beadványban adja meg azokat a konkrét okokat, amelyek miatt az Apple-nek fontolóra kellene vennie az Ön Podcast fiókjának visszaállítását. Adja meg részletesen, hogy milyen fejlesztéseket tervez a Podcasts tartalom és előfizetés irányelveknek való megfelelés érdekében.

Ha aggálya támad az Apple által hozott intézkedésekkel kapcsolatban, amelyek hatással vannak az Apple Podcasts előfizetés tartalmak EU-ban történő terjesztésére, panaszt nyújthat be a Podcasts Connectben található Kapcsolatfelvételen keresztül, a Panasz benyújtása (EU digitális szolgáltatásokról szóló törvény) téma használatával. Az Apple megvizsgálja és feldolgozza az ilyen panaszokat, és közli Önnel az eredményt.

Ha a tartalmát szellemi tulajdonjogi igény alapján távolították el, lépjen kapcsolatba az Apple Legal csapattal e-mailen keresztül, a tárgyban adja meg a panasz hivatkozási számát és erősítse meg, hogy a probléma megoldódott és/vagy az igényt visszavonták.

Az Apple által megjelenített reklámok korlátozása

Ha az Apple-től e-mailt kap az Apple-n keresztül terjesztett hirdetésének korlátozásával kapcsolatban, itt fellebbezhet. Fellebbezésében fel kell tüntetnie az e-mailben található értesítési kódot. Ez a fellebbezési folyamat csak az Apple által terjesztett hirdetésekre vonatkozik.