Vilkår for Apple Media-tjenester

Vilkårene i denne avtalen oppretter en kontrakt mellom deg og Apple. Les avtalen nøye. 

INNHOLDSFORTEGNELSE

A. INTRODUKSJON

B. BETALINGER, SKATTER OG REFUSJONER

C. KONTO

D. PERSONVERN

E. BRUKSREGLER FOR TJENESTER OG INNHOLD

F. OPPSIGELSE OG SUSPENDERING AV TJENESTER

G. NEDLASTNINGER

H. ABONNEMENTER

I. INNHOLDS- OG TJENESTETILGJENGELIGHET

J. TREDJEPARTSENHETER OG -UTSTYR

K. KUNDESTØTTE

L. DINE INNSENDINGER TIL TJENESTENE VÅRE 

M. FAMILIEDELING 

N. SESONGPASS OG MULTI-PASS 

O. TILLEGGSVILKÅR FOR APP STORE 

P. TILLEGGSVILKÅR FOR APP STORE, APPLE BOOKS, APPLE PODCASTS OG UTVALGT INNHOLD   

Q. TILLEGGSVILKÅR FOR APPLE MUSIC

R. TILLEGGSVILKÅR FOR APPLE FITNESS+  

S. OPERATØRMEDLEMSKAP

T. DIVERSE VILKÅR GJELDER FOR ALLE TJENESTER

A. INTRODUKSJON

Denne avtalen regulerer bruken din av Apples tjenester, inkludert, der det er tilgjengelig, App Store, Apple Arcade, Apple Books, Apple Fitness+, Apple Music, Apple News, Apple News+, Apple One, Apple Podcasts, Apple Podcasts-abonnementer, Apple TV, Apple TV+, Apple TV-kanaler, Game Center og iTunes («Tjenester»), som du kan kjøpe, anskaffe, lisensiere, leie eller abonnere på innhold gjennom, Apper (som definert nedenfor) og andre tjenester i apper («Innhold»). Innhold kan bli tilbudt gjennom tjenestene av Apple eller en tredjepart som har identifisert seg som en forhandler, og i begge tilfellene vil du være beskyttet av forbrukerlovgivningen, der det er aktuelt. Tjenestene våre er tilgjengelige for bruk i landet eller territoriet ditt («Hjemland»), i tillegg til alle andre EU-land der du er midlertidig til stede. Ved å opprette en konto for bruk av tjenestene i et bestemt land eller område, spesifiserer du dette som hjemlandet ditt. For å bruke tjenestene våre trenger du kompatibel maskinvare, programvare (nyeste versjon anbefales og noen ganger påkrevd) og internett-tilgang (avgifter kan påløpe). Ytelsen til tjenestene våre kan påvirkes av disse faktorene.

B. BETALINGER, SKATTER OG REFUSJONER

Du kan kjøpe innhold på tjenestene våre kostnadsfritt eller mot en avgift, som begge kalles «Transaksjoner». Ved hver transaksjon får du en lisens til kun å bruke innholdet. Hver transaksjon er en elektronisk kontrakt mellom deg og Apple, og/eller deg og enheten som leverer innholdet på tjenestene våre. Men hvis du er kunde av Apple Distribution International Ltd., er Apple Distribution International Ltd. forhandler av noe innhold du skaffer deg fra Apple Books, Apple Podcasts eller App Store som vist på produktsiden og/eller under anskaffelsesprosessen for den aktuelle tjenesten. I slike tilfeller anskaffer du innholdet fra Apple Distribution International Ltd., som er lisensiert av innholdsleverandøren (f.eks. en appleverandør (som definert nedenfor), bokutgiver osv.). Når du utfører den første transaksjonen, ber vi deg om å velge hvor ofte vi skal be om passordet ditt for fremtidige transaksjoner. På gjeldende Apple-maskinvare vil vi be deg om å autentisere alle transaksjoner med fingeravtrykket ditt hvis du aktiverer Touch ID for transaksjoner. Hvis du aktiverer Face ID for transaksjoner, ber vi deg om å autentisere alle transaksjoner med ansiktsgjenkjenning. Du kan når som helst administrere passordinnstillingene dine ved å følge disse instruksjonene https://support.apple.com/no-no/HT204030

Apple belaster den valgte betalingsmåten for betalte transaksjoner, inkludert gjeldende avgifter. Hvis du også har lagt den til i Apple Wallet, kan Apple belaste den valgte betalingsmåten i Apple Lommebok med Apple Pay. Du kan knytte flere betalingsmåter til Apple-ID-en din, og du godtar at Apple kan lagre og belaste disse betalingsmåtene for transaksjoner. Den primære betalingsmetoden vises øverst på betalingssiden for kontoinnstillinger. 

Hvis den primære betalingsmåten ikke kan belastes av en eller annen grunn (som utløpt betalingsmetode eller for lite penger), autoriserer du Apple til å prøve å belaste de andre kvalifiserte betalingsmåtene dine i rekkefølgen fra øverst til nederst, slik de vises på siden for betalingsmåten for kontoinnstillingene dine. Hvis vi ikke kan belaste deg, forblir du ansvarlig for eventuelle uinndrevne beløp, og vi kan forsøke å belaste deg på nytt eller be deg om å oppgi en annen betalingsmåte. Hvis du forhåndsbestiller innhold, blir du belastet når innholdet leveres til deg (med mindre du kansellerer det før innholdet er tilgjengelig). I henhold til lokal lovgivning kan Apple automatisk oppdatere betalingsinformasjonen din angående betalingsmåtene dine hvis betalingsnettverkene eller finansinstitusjonene dine oppgir slik informasjon. Vilkår knyttet til butikkredittkort og gavekort/koder er tilgjengelige her: https://www.apple.com/no/legal/internet-services/itunes/giftcards/no/terms.html. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan transaksjoner faktureres, kan du gå til http://support.apple.com/no-no/HT201359. Du godtar at du mottar alle fakturaer i et elektronisk format, som kan inkludere e-post. Prisene på innhold kan endres når som helst. Hvis tekniske problemer forhindrer eller urimelig forsinker av levering av innholdet, er ditt eksklusive og eneste rettsmiddel enten ny levering av innholdet (hvis mulig) eller tilbakebetaling av den betalte prisen. Fra tid til annen kan Apple suspendere eller kansellere betalingen eller avslå en refusjonsforespørsel hvis vi finner bevis på svindel, misbruk eller ulovlig eller annen manipulerende oppførsel som gir Apple rett til tilsvarende motkrav.

Kanselleringsrett: Hvis du velger å kansellere bestillingen, kan du gjøre det innen fjorten (14) dager fra du mottok kvitteringen, uten å måtte oppgi noen grunn.

For å kansellere bestillingen må du informere oss om avgjørelsen. For å sikre umiddelbar behandling anbefaler vi at du bruker Rapporter et problem til å kansellere alle artikler, med unntak av Fullfør sesongen, som kan avbrytes ved å kontakte Apple-kundestøtte. Abonnementstjenester kan bare avsluttes etter det opprinnelige abonnementet og ikke etter hver automatisk fornyelse. Du har også rett til å informere oss ved å bruke skjemaet for kansellering nedenfor og ved å uttrykke deg tydelig. Hvis du bruker Rapporter et problem, sender vi deg umiddelbart en kvittering for kanselleringen.

For å overholde kanselleringsfristen må du sende kommunikasjonen om oppsigelse før fjortendagersperioden (14) har utløpt.

Effekter av kansellering: Vi refunderer deg senest fjorten (14) dager fra dagen vi mottok kanselleringsvarselet ditt. Vi vil bruke den samme betalingsmetoden som du brukte til transaksjonen, og det vil ikke påløpe deg noen gebyrer for en slik refusjon.

Unntak fra kanselleringsretten: Du kan ikke kansellere bestillingen din for levering av innhold hvis leveringen har startet etter din forespørsel og bekreftelse på at du dermed mister kanselleringsretten.

Skjema for kansellering:

– Til Apple Distribution International Ltd., iTunes Store Customer Support, Hollyhill Industrial Estate, Hollyhill, Cork, Republic of Ireland, rightofwithdrawal@apple.com:

– Jeg sier herved opp kontrakten min for følgende:

[SETT INN BESTILLINGS-ID, VARE, ARTIST OG TYPE]

– Bestilt [SETT INN DATO] / mottatt [SETT INN DATO]

– Forbrukerens navn

– Forbrukerens adresse

– Forbrukerens e-postadresse

– Dato

C. KONTO

Det kan kreves en Apple-ID for å bruke tjenestene våre og få tilgang til innholdet ditt. En Apple-ID er kontoen du bruker i Apples miljøer. Bruk av Game Center er underlagt denne avtalen og krever også en Game Center-konto. Kontoen din er verdifull, og du er ansvarlig for å holde den konfidensiell og sikker. Apple er ikke ansvarlig for eventuelle tap som følge av uautorisert bruk av kontoen din. Kontakt Apple hvis du mistenker at kontoen din er kompromittert.

Du må være fylt tretten (13) år (eller tilsvarende aldersgrense i hjemlandet ditt, som beskrevet i prosessen for oppretting Apple-ID-er) for å opprette en konto og bruke tjenestene våre. Apple-ID-er for personer under denne alderen kan opprettes av en forelder eller verge som bruker Familiedeling eller av en godkjent utdanningsinstitusjon, selv om enkelte enheter kan hindre at slike Apple-ID-er får tilgang til enkelte tjenester på enheten. En forelder eller verge som oppretter en konto for en mindreårig, bør gå gjennom denne avtalen med den mindreårige for å sikre at de begge forstår den.

Du kan legge til, varsle eller fjerne en kontoarving for Apple-ID-en din som beskrevet i http://support.apple.com/no-no/HT212360. En kontoarvings tilgang til Apple-ID-en din er begrenset som beskrevet i http://support.apple.com/no-no/HT212361.

D. PERSONVERN

Bruken din av tjenestene våre er underlagt Apples personvernerklæring, som er tilgjengelig på https://www.apple.com/no/legal/privacy/.

E. BRUKSREGLER FOR TJENESTER OG INNHOLD

Bruken din av tjenestene og innholdet må følge reglene i denne delen («Bruksregler»). All annen bruk av tjenestene og innholdet er et vesentlig brudd på denne avtalen. Apple kan overvåke bruken din av tjenestene og innholdet for å sikre at du følger disse bruksreglene.

Alle tjenester:

– Du kan bruke tjenestene og innholdet kun til personlige, ikke-kommersielle formål (bortsett fra som angitt i delen for App Store-innhold nedenfor eller som foreskrevet av Apple).

– Apples levering av tjenester eller innhold overfører ikke noen kommersielle eller salgsfremmende bruksrettigheter til deg, og utgjør ikke en overdragelse eller fraskrivelse av noen rettigheter fra opphavsrettseierne.

– Du kan bruke innhold fra opptil fem (5) forskjellige Apple-ID-er på hver enhet.

– For alle tjenester kan du ha opptil ti (10) enheter (men bare maksimalt fem (5) datamaskiner) logget på med Apple-ID-en din samtidig, men samtidig strømming eller nedlasting av innhold kan være begrenset til et lavere antall enheter som angitt nedenfor under Apple Music- og Apple TV-innhold. Hver datamaskin må også være autorisert med den samme Apple-ID-en (for å finne ut mer om autorisering av datamaskiner, gå til https://support.apple.com/no-no/HT201251). Enheter kan tilknyttes en annen Apple-ID én gang i løpet av nitti (90) dager.

– Du kan ikke manipulere antall avspillinger, nedlastinger, vurderinger eller omtaler på noen måte – for eksempel (i) ved hjelp av en bot, et skript eller en automatisert prosess. eller (ii) å gi eller godta noen form for kompensasjon eller insentiv.

– Du kan ikke bruke programvare, enheter, automatiserte prosesser eller lignende eller tilsvarende manuell prosess til å fjerne, kopiere eller utføre målinger, analyser eller overvåking av deler av innholdet eller tjenestene.

– Det er ditt ansvar å ikke miste, ødelegge eller skade innhold når det er lastet ned. Vi oppfordrer deg til å sikkerhetskopiere innholdet regelmessig.

– Du kan ikke tukle med eller omgå sikkerhetsteknologi som er inkludert i tjenestene eller innholdet.

– Du har tilgang til tjenestene våre kun ved bruk av Apples programvare, og du kan ikke modifisere eller bruke modifiserte versjoner av slik programvare.

– Du kan gå til produktsiden for hver tjeneste eller tredjepartsapp i App Store for å fastslå kompatibiliteten.

– Videoinnhold krever en HDCP-tilkobling.

Salg og leie av lyd- og videoinnhold:

– Du kan bruke innhold uten digital rettighetsadministrasjon (DRM) på et rimelig antall kompatible enheter du eier eller har kontroll over. DRM-beskyttet innhold kan brukes på opptil fem (5) datamaskiner og et hvilket som helst antall enheter du synkroniserer til fra disse datamaskinene.

– Innholdsleie kan vises på én enkelt enhet om gangen, og det må spilles av innen tretti (30) dager, og det må fullføres innen førtiåtte (48) timer etter start av avspillingen (stopp, pause eller omstart forlenger ikke denne perioden).

– Du kan brenne en lydspilleliste med kjøpt musikk på en CD for å lytte, opptil sju (7) ganger. Denne begrensningen gjelder ikke for DRM-fritt innhold. Annet innhold kan kanskje ikke bli brent på CD-er. Du kan bruke CD-en du har brent innholdet ditt på, på samme måte som du kan bruke en CD kjøpt fra en butikk, i henhold til lokale lover om opphavsrett.

– Kjøpt innhold forblir vanligvis tilgjengelig for deg å laste ned, laste ned på nytt eller på annen måte få tilgang til Apple. Selv om det er lite sannsynlig kan innhold bli fjernet fra tjenestene etter kjøpet, for eksempel fordi leverandøren har fjernet det, og det er ikke tilgjengelig for videre nedlasting eller tilgang fra Apple. For å sikre at du kan fortsette å bruke innhold, oppfordrer vi deg til å laste ned alt kjøpt innhold til en enhet i din besittelse og til å sikkerhetskopiere det.

App Store-innhold:

– Begrepet «Apper» inkluderer apper og appklipp for alle Apple-plattformer og/eller operativsystemer, inkludert alle kjøp i apper, utvidelser (som tastaturer), klistremerker og abonnementer som gjøres tilgjengelige i slike apper eller appklipp.

– Enkeltpersoner som opptrer på vegne av en kommersiell bedrift, en offentlig organisasjon eller en utdanningsinstitusjon (en «Bedrift») kan laste ned og synkronisere apper som ikke er Arcade-apper, for bruk av enten (i) et enkelt individ på én (1) eller flere enheter som eies eller kontrolleres av et foretak eller (ii) flere personer på én delt enhet som eies eller kontrolleres av en bedrift. For å opprettholde klarhet, krever hver enhet som brukes serielt eller samlet av flere brukere en separat lisens.

Apple Music:

– Med et individuelt Apple Music-medlemskap kan du strømme på én enhet om gangen. Med et familiemedlemskap kan du eller familiemedlemmene dine strømme på opptil seks (6) enheter om gangen.

Apple Arcade:

– Apple Arcade-apper kan bare lastes ned eller lastes ned på nytt med en gyldig prøveperiode eller et abonnement på Apple Arcade.

– Hvis abonnementet avsluttes, er ikke apper som er lastet ned via Apple Arcade lenger tilgjengelig for deg.

Apple TV-innhold:

– For de fleste kanaler kan du strømme videoinnhold på opptil tre (3) enheter samtidig. 

– Finn ut mer om regler for innholdsbruk på Apple TV på https://support.apple.com/no-no/HT210074.

F. OPPSIGELSE OG SUSPENDERING AV TJENESTER

Hvis du ikke overholder bestemmelsene i denne avtalen, kan Apple: (i) si opp denne avtalen og/eller Apple-ID-en din, og du forblir ansvarlig for alle beløp som skal betales i henhold til Apple-ID-en din, til og med datoen for oppsigelsen og/eller (ii) avslutte lisensen din til programvaren og/eller (iii) utelukke tilgangen din til tjenestene. For å avgjøre om du vil avslutte eller suspendere tilgangen til tjenestene, vil Apple ta hensyn til en rekke faktorer, inkludert alvorlighetsgraden av feilen og om du tidligere har unnlatt å overholde denne avtalen.

Apple forbeholder seg videre retten til å endre, suspendere eller avvikle tjenestene (eller deler av eller innhold derav) når som helst av tekniske eller driftsmessige årsaker, og Apple er ikke ansvarlig overfor deg eller noen tredjepart hvis Apple skulle utøve slike rettigheter. I den grad det er mulig, vil Apple advare deg på forhånd om endringer, suspendering eller opphør av tjenesten. Oppsigelse av tjenesten påvirker ikke innholdet du allerede har anskaffet og lastet ned. Det kan imidlertid hende at du ikke får autorisert flere datamaskiner til å bruke slikt innhold. Hvis Apple avslutter en tjeneste som er et abonnement du allerede har betalt for, utsteder Apple en refusjon.

G. NEDLASTNINGER

Du kan ha begrenset mengde innhold du kan laste ned, og noe nedlastet innhold kan utløpe etter en gitt tidsperiode etter at det er lastet ned eller først spilt av. Noe innhold er kanskje ikke tilgjengelig for nedlasting i det hele tatt.

Du kan kanskje laste ned tidligere innhold («Last ned på nytt») på nytt til enhetene dine som er logget på med samme Apple-ID («Assosierte enheter»). Du kan se innholdstyper som er tilgjengelig for Last ned på nytt i hjemlandet ditt, på https://support.apple.com/no-no/HT204632. Innhold er kanskje ikke tilgjengelig for Last ned på nytt hvis det ikke lenger tilbys på tjenestene våre.

Innhold kan også fjernes fra tjenestene våre når som helst (for eksempel fordi leverandøren har fjernet det), og det kan deretter ikke lastes ned, lastes ned på nytt eller på annen måte åpnes fra Apple.

H. ABONNEMENTER

Tjenestene og enkelte apper kan tillate at du kjøper tilgang til innhold eller tjenester på abonnementsbasis («Betalte abonnementer»). Betalte abonnementer fornyes automatisk til de avsluttes i Administrer abonnementer-delen i kontoinnstillingene dine. For å finne ut mer om abonnementer, gå til https://support.apple.com/no-no/HT202039. Du vil bli varslet hvis prisen på et betalt abonnement øker, og hvis det er nødvendig, må du godta samtykke for å fortsette. Du blir belastet ikke mer enn tjuefire (24) timer før starten på den neste betalte abonnementsperioden. Hvis vi av en eller annen grunn ikke kan belaste betalingsmåten din (som utløpt betalingsmetode eller for lite penger), og du ikke har sagt opp det betalte abonnementet, forblir du ansvarlig for eventuelle uinndrevne beløp, og vi vil forsøke å belaste betalingsmåten dersom du oppdaterer informasjonen om betalingsmåte. Dette kan resultere i en endring i starten av den neste betalte abonnementsperioden, og det kan endre datoen du faktureres for hver periode, som vist på kvitteringen. Vi forbeholder oss retten til å avslutte det betalte abonnementet ditt hvis vi ikke får belastet betalingsmåten for å fornye abonnementet. Enkelte betalte abonnementer kan tilby en kostnadsfri prøveperiode før betalingsmåten belastes. Hvis du bestemmer deg for å avslutte abonnementet på et betalt abonnement før vi begynner å belaste betalingsmåten din, må du si opp abonnementet minst tjuefire (24) timer før prøveperioden er over.

Hvis du starter en kostnadsfri prøveperiode på et betalt abonnement som tilbys av Apple som innholdsleverandør (et «Betalt Apple-abonnement») og avslutter det før det avsluttes, kan du ikke aktivere prøveperioden på nytt.

Kostnadsfrie prøveperioder eller kostnadsfrie tilbud på betalte Apple-abonnementer, ekskludert iCloud, kan ikke kombineres med noen kostnadsfrie prøveperioder eller tilbud om Apple One. Hvis du har en kostnadsfri prøveperiode eller et kostnadsfritt tilbud på eventuelle betalte Apple-abonnementer, og du abonnerer på Apple One, blir ikke de kostnadsfrie prøveperiodene eller tilbudene satt på pause selv om du har tilgang til slike Apple-betalte abonnementer gjennom Apple One-abonnementet ditt. Du bekrefter at den kostnadsfrie prøveperioden eller det kostnadsfrie tilbudet kan utløpe mens du er en betalt abonnent på Apple One, og Apple er ikke forpliktet til å gjenopprette, refundere eller på annen måte kompensere deg for deler av slike utløpte prøveperioder eller et kostnadsfritt tilbud.

Når det betalte abonnementet på en tjeneste eller et innhold avsluttes, mister du tilgang til funksjonalitet eller innhold i tjenesten som krever et betalt abonnement.

I. INNHOLDS- OG TJENESTETILGJENGELIGHET

Vilkår som finnes i denne avtalen, og som er relatert til tjenester, innholdstyper, funksjoner eller funksjonalitet som ikke er tilgjengelige i hjemlandet ditt, gjelder ikke for deg med mindre og før de blir tilgjengelige for deg. Hvis du vil se hvilke innholdstyper som er tilgjengelige for deg i hjemlandet ditt, går du til tjenestene eller går til https://support.apple.com/no-no/HT204411. Enkelte tjenester og innhold som er tilgjengelig for deg i hjemlandet ditt, er kanskje ikke tilgjengelig for deg når du reiser utenfor hjemlandet, med mindre det er lovpålagt.

J. TREDJEPARTSENHETER OG -UTSTYR

Det er ikke sikkert at du kan bruke tjenestene eller enkelte funksjoner i tjenestene når du bruker dem på en enhet som ikke er fra Apple. Kontakt appbutikken på tredjepartsenheten for å finne ut om tjenesten støttes. I tillegg kan enkelte tjenester kreve, anbefale eller foreslå at du bruker tredjepartsutstyr i noen tilfeller eller til visse aktiviteter. Slik bruk er underlagt vilkårene for slikt utstyr og bør utføres i henhold til gjeldende produsentens instruksjoner. Ved å bruke tjenestene godtar du at Apple automatisk kan laste ned og installere mindre oppdateringer til programvaren på tredjepartsutstyr fra tid til annen.

K. KUNDESTØTTE

Hvis du har spørsmål om tjenestene våre, inkludert for eksempel fakturering og abonnementer eller Apple-ID-en din, kan du gå til https://getsupport.apple.com, der du kan kontakte oss på telefon, e-post eller chat etter å ha valgt problemet som er mest relevant for deg. Hvis du velger å snakke med oss, har du muligheten til å laste ned en avskrift av samtalen, som inkluderer dato og klokkeslett for når samtalen fant sted.

Vi vil gi generell kundestøtte for alle tjenester unntatt App Store, der følgende gjelder: Apple vil gi kundestøtte for alle forhold relatert til transaksjonen, inkludert men ikke begrenset til betaling, levering og refusjon. Hvis du har spørsmål om innholdet og funksjonaliteten til en app, må du kontakte appleverandøren (som vist på produktsiden til appen i App Store).

L. DINE INNSENDINGER TIL TJENESTENE VÅRE

Med tjenestene våre kan du sende inn eller legge ut materiale som kommentarer, vurderinger og omtaler, bilder, videoer og podkaster (inkludert tilknyttede metadata og kunst). Bruken din av slike funksjoner må være i samsvar med retningslinjene for innsendinger nedenfor, som kan oppdateres fra tid til annen, og hvis vi blir oppmerksomme på materiale som bryter med retningslinjene våre for innsending, vil vi fjerne dem. Hvis du ser materiale som ikke er i samsvar med retningslinjene for innsendinger, inkludert støtende, krenkende eller ulovlig innhold, kan du gi oss beskjed på reportaproblem.apple.com eller ved å kontakte Apple-kundestøtten. Med unntak av det omfanget som er forbudt ved lov, gir du herved Apple en verdensomfattende, royaltyfri, ikke-eksklusiv lisens til å bruke materialet du sender inn innen tjenestene og relatert markedsføring, samt å bruke materialet du sender inn til Apple-interne formål. Apple kan overvåke og bestemme seg for å fjerne eller redigere alt innsendt materiale, inkludert automatiserte innholdsfiltre og/eller gjennomgang av mennesker. Apple overvåker ikke og verifiserer ikke at du har brukt en tjeneste eller brukt noe innhold før du sender inn en kommentar, vurdering eller gjennomgang av tjenesten eller innholdet. Hvis Apple fjerner materialene dine fordi de ikke overholder retningslinjene for innleveringer, kan du lese om alternativene for oppreisning på apple.com/legal/dsa/redress-options.

Retningslinjer for innsendinger: Du kan ikke bruke tjenestene til å:

– legge ut materiale som (i) du ikke har tillatelse, rett eller lisens til å bruke, eller (ii) krenke rettighetene til en tredjepart,

– legge ut eller sende inn innhold som er støtende, ulovlig, villedende, unøyaktig eller skadelig,

– legge ut personlig, privat eller konfidensiell informasjon som tilhører andre,

– be om personopplysninger fra en mindreårig,

– utgi deg for eller gi en feilaktig fremstilling av din tilknytning til en annen person eller enhet,

– legge ut eller overføre nettsøppel, blant annet uønsket reklamemateriell eller informasjonskunngjøringer,

– legge ut, endre eller fjerne en vurdering eller anmeldelse i bytte mot enhver form for kompensasjon eller insentiv, 

– legge ut eller sende inn en vurdering, anmeldelse eller rapport som er uærlig, trakasserende, skadelig, villedende eller irrelevant for det aktuelle innholdet,

– planlegge eller delta i noen form for ulovlig, bedragerisk eller manipulerende aktivitet.

M. FAMILIEDELING

Organisatoren av en familie må være atten (18) år (eller tilsvarende myndighetsalder i hjemlandet) eller eldre og være forelder eller verge for et familiemedlem under tretten (13) år (eller tilsvarende aldersgrensen i hjemlandet som angitt i registreringsprosessen). Apple-enheter kreves for å få tilgang til alle familiedelingsfunksjonene. Med Familiedeling kan kvalifiserte abonnementer deles mellom opptil seks (6) medlemmer av en familie. Hvis du vil finne ut mer om Familiedeling, kan du gå til: https://support.apple.com/no-no/HT201060.

Deling av kjøp: Med Familiedeling med deling av kjøp kan kvalifisert innhold deles mellom opptil seks (6) medlemmer av en familie. Organisatoren inviterer andre medlemmer til å delta, og godtar å betale for alle transaksjoner initiert av familiemedlemmer. Organisatorens kvalifiserte betalingsmåter brukes til å betale for alle transaksjoner som initieres av et familiemedlem (unntatt når familiemedlemmets konto har butikkreditt, som alltid brukes først). Familiemedlemmer fungerer som agenter for organisatoren når organisatorens kvalifiserte betalingsmåter brukes. Organisatoren godtar herved: (1) å betale for slike transaksjoner, (2) at transaksjoner initiert av familiemedlemmer er autoriserte, og (3) transaksjoner belastes kvalifiserte betalingsmåter på den måten som er angitt i del B ovenfor. Organisatorene er ansvarlige for å overholde avtalene for betalingsmåten, og de påtar seg all risiko knyttet til deling av tilgang til de kvalifiserte betalingsmåtene med familiemedlemmer. En kvittering eller faktura for en transaksjon gjort av et familiemedlem sendes til det initierende familiemedlemmet, og hvis det faktureres til organisatorens betalingsmåte, til organisatoren.

Spør om kjøp: Spør om kjøp er en funksjon som lar en organisator godkjenne transaksjoner som er initiert av et familiemedlem under atten (18) år (eller tilsvarende myndighetsalder i hjemlandet). Innhold som deles av familiemedlemmer eller erverves via innholdskoder, er vanligvis ikke underlagt Spør om kjøp. Innholdskoder som forenkler tilgang til abonnementer, er underlagt Spør om kjøp. Organisatoren må være forelder eller verge for ethvert familiemedlem som Spør om kjøp er aktivert for. Spør om kjøp er aktivert som standard for alle familiemedlemmer under tretten (13) år (eller tilsvarende aldersgrense i hjemlandet) og forblir på til foreldre eller verge er deaktivert. Hvis Spør om kjøp er slått av etter at familiemedlemmet har fylt atten (18) år (eller har nådd myndighetsalderen i hjemlandet), kan det ikke slås på lenger. Spør om kjøp krever ikke at deling av kjøp er aktivert.

Endringer av et familiemedlem: Når et familiemedlem forlater eller fjernes fra familien, kan de gjenværende familiemedlemmene ikke lenger få tilgang til det tidligere medlemmets innhold, inkludert innhold som er kjøpt med organisatorens betalingsmåte.

Regler for Familiedeling: Du kan bare tilhøre én (1) familie om gangen, og du kan bli med i en familie maksimalt to ganger per år. Du kan endre Apple-ID-en du tilknytter en familie, ikke mer enn én gang i løpet av nitti (90) dager. Alle familiemedlemmer må tilhøre det samme hjemlandet. Ikke alt innhold, inkludert kjøp i app, abonnementer og noen tidligere kjøpte apper, er kvalifisert for deling av kjøp. Abonnementer for Apple TV+, Apple TV-kanaler, Apple One Family, Apple One Premier, Apple Music Family, Apple Arcade, Apple News+ og Apple Fitness+ blir automatisk aktivert for Familiedeling. Abonnementer som deles av en familie, kan være gjenstand for begrensninger for innholdsbruk per abonnement.

N. SESONGPASS OG MULTI-PASS

Med Pass kan du kjøpe og motta innhold fra TV etter hvert som det blir tilgjengelig. Et sesongpass gjelder for TV-innhold som har et begrenset antall episoder per sesong. Et multi-pass gjelder for TV-innhold som er tilgjengelig fortløpende. Den fullstendige prisen for et sesongpass eller multi-pass belastes på transaksjonstidspunktet. Sesongpass- eller multi-pass-innhold er tilgjengelig for nedlasting opptil nitti (90) dager etter at forrige episode ble tilgjengelig. Hvis en innholdsleverandør leverer færre TV-episoder til Apple enn planlagt da du kjøpte et sesongpass, krediterer vi Apple-ID-en din kjøpsverdien for det tilsvarende antallet episoder som ikke ble levert til Apple.

O. TILLEGGSVILKÅR FOR APP STORE (EKSKLUDERT APPLE ARCADE-APPER)

LISENSER FOR APP STORE-INNHOLD

Applisenser leveres til deg av Apple eller en tredjepartsutvikler («Appleverandør»). Apple fungerer som agent for appleverandører når det gjelder drift av App Store, og er ikke en part i salgskontrakten eller brukeravtalen mellom deg og appleverandøren. Men hvis du er kunde hos Apple Distribution International Ltd., er forhandleren Apple Distribution International Ltd., som betyr at du kjøper applisensen fra Apple Distribution International Ltd., men appen er lisensiert av appleverandøren. En app som er lisensiert av Apple, er en «Apple-app». En app som er lisensiert av en appleverandør, er en «tredjepartsapp». Alle apper du kjøper, er underlagt sluttbrukerlisensavtalen for lisensiert app («Standard sluttbrukerlisensavtale») nedenfor, med mindre Apple eller appleverandøren oppgir en overordnet tilpasset lisensavtale («Tilpasset sluttbrukerlisensavtale»). I henhold til lokal lovgivning er appleverandøren av tredjepartsapper eneansvarlig for innholdet og garantiene, i tillegg til eventuelle krav du har knyttet til tredjepartsappen. Du anerkjenner og godtar at Apple er en tredjepartsmottaker av standard sluttbrukerlisensavtale eller tilpasset sluttbrukerlisensavtale som gjelder for hver tredjepartsapp, og kan derfor håndheve en slik avtale. Enkelte apper, for eksempel klistremerker og iMessage-apper, vises kanskje ikke på enhetens springbrett, men de er tilgjengelige og brukes i Meldinger-appskuffen.

KJØP I APP

Apper kan tilby innhold, tjenester eller funksjonalitet for bruk i slike apper («Kjøp i app»). Kjøp i app som forbrukes under bruk av appen (for eksempel virtuelle perler), kan ikke overføres mellom enheter og kan bare lastes ned én gang. Du må autentisere kontoen før du foretar kjøp i app – adskilt fra autentisering for å få annet innhold – ved å skrive inn passordet ditt eller bruke Touch ID eller Face ID. Du vil kunne foreta flere kjøp i app i femten (15) minutter uten å autentisere på nytt, med mindre du har bedt oss om å kreve et passord for hvert kjøp eller har aktivert Touch ID eller Face ID. Du kan slå av muligheten til å foreta kjøp i app ved å følge disse instruksjonene: https://support.apple.com/no-no/HT201304.

APP-PAKKER

Noen apper kan selges sammen som en pakke («App-pakke»). Prisen som vises med en app-pakke, er prisen du blir belastet ved kjøp av pakken. Prisen på app-pakken kan reduseres til kontoen for apper du allerede har kjøpt eller anskaffet, men kan inkludere en minimumsavgift for å komplettere app-pakken.

SØKERESULTATER OG RANGERINGER

Når det skal fastslås hvordan appene skal vises i rekkefølge i søkeresultater, er metadataene som leveres av appleverandørene, hvordan kundene har samhandlet med appene og App Store, og hvor populære appene er i App Store, viktige parametere som tas med i betraktningen. Disse hovedparameterne leverer de mest relevante resultatene for kundesøkspørringer.

SLUTTBRUKERLISENSAVTALE FOR LISENSIERT APP

Apper som gjøres tilgjengelige via App Store lisensieres, og ikke selges, til deg. Lisensene dine til hver enkelt app er betinget av at du på forhånd godtar denne sluttbrukerlisensavtalen for lisensiert app («Standard sluttbrukerlisensavtale»), eller en tilpasset sluttbrukerlisensavtale mellom deg og appleverandøren («Tilpasset sluttbrukerlisensavtale»), hvis en fremlegges. Lisensen din til en hvilken som helst Apple-app i henhold til denne standard sluttbrukerlisensavtalen eller tilpassede sluttbrukerlisensavtalen er gitt av Apple, og lisensen din til en tredjepartsapp i henhold til denne standard sluttbrukerlisensavtalen eller tilpassede sluttbrukerlisensavtale er gitt av appleverandøren av den tredjepartsappen. Alle apper som er underlagt denne standard sluttbrukerlisensavtalen, kalles her «Den lisensierte appen». Appleverandøren eller eventuelt Apple («lisensgiver») forbeholder seg alle rettigheter i og til den lisensierte appen som ikke uttrykkelig er gitt til deg i henhold til denne standard sluttbrukerlisensavtalen.

a. Lisensomfang: Lisensgiveren gir deg en lisens som ikke kan overføres til å bruke den lisensierte appen på alle Apple-merkede produkter som du eier eller kontrollerer, og som tillatt i henhold til bruksreglene. Vilkårene i denne standard sluttbrukerlisensavtalen gjelder for alt innhold, materiale og tjenester som er tilgjengelige fra eller kjøpt i den lisensierte appen, samt oppgraderinger fra lisensgiveren som erstatter eller kompletterer den opprinnelige lisensierte appen, med mindre slik oppgradering er ledsaget av en tilpasset lisensavtale. Med unntak av det som er angitt i brukerreglene, kan du ikke distribuere eller gjøre den lisensierte appen tilgjengelig over et nettverk der det kan brukes av flere enheter samtidig. Du kan ikke overføre, distribuere eller viderelisensiere den lisensierte appen, med mindre det er uttrykkelig tillatt i denne avtalen, og hvis du selger Apple-enheten til en tredjepart, må du fjerne den lisensierte appen fra Apple-enheten før du gjør det. Du kan ikke kopiere (unntatt det som er tillatt i henhold til denne lisensen og bruksreglene), dekompilere, dele opp, forsøke å avlede kildekoden fra, endre eller lage avledede arbeider av den lisensierte appen, oppdateringer eller deler av dette (bortsett fra som og bare i den grad noen av de ovennevnte begrensningene er forbudt av gjeldende lovgivning, eller i den grad det er tillatt i lisensvilkårene for bruk av komponenter med åpen kilde som er inkludert i den lisensierte appen).

b. Samtykke til bruk av data: Du samtykker i at lisensgiveren kan samle inn og bruke tekniske data og relatert informasjon – inkludert, men ikke begrenset til, teknisk informasjon om enheten din, system- og approgramvare og eksterne enheter – som samles inn med jevne mellomrom for å legge til rette for programvareoppdateringer, produktstøtte og andre tjenester til deg (hvis noen) relatert til den lisensierte appen. Lisensgiveren kan bruke denne informasjonen, så lenge den er i en form som ikke personlig identifiserer deg, til å forbedre produktene sine eller til å tilby tjenester eller teknologier til deg.

c. Opphør. Denne standard sluttbrukerlisensavtalen gjelder fra den eller den avsluttes av deg eller lisensgiveren. Rettighetene dine i henhold til denne standard sluttbrukerlisensavtalen slutter automatisk hvis du ikke overholder noen av vilkårene.

d. Eksterne tjenester. Den lisensierte appen kan gi tilgang til lisensgiverens og/eller tredjeparts tjenester og nettsteder (samlet og hver for seg «Eksterne tjenester»). Du samtykker i å bruke de eksterne tjenestene på eget ansvar. Lisensgiveren er ikke ansvarlig for å undersøke eller evaluere innholdet eller nøyaktigheten til tredjeparts eksterne tjenester, og er ikke ansvarlig for slike tredjeparts eksterne tjenester. Data som vises av en lisensiert app eller ekstern tjeneste, inkludert, men ikke begrenset til, finansiell, medisinsk informasjon og stedsinformasjon, er kun ment for generelle informasjonsformål og er ikke garantert av lisensgiveren eller dens agenter. Du vil ikke bruke de eksterne tjenestene på noen måte som ikke er i samsvar med vilkår med vilkårene i denne standard sluttbrukerlisensavtalen, eller som bryter med lisensgiverens eller en tredjeparts åndsverk. Du godtar ikke å bruke de eksterne tjenestene til å trakassere, misbruke, forfølge, true eller ærekrenke noen person eller enhet, og at lisensgiveren ikke er ansvarlig for slik bruk. Eksterne tjenester er kanskje ikke tilgjengelige på alle språk eller i hjemlandet ditt, og de er kanskje ikke aktuelle eller tilgjengelige for bruk på et bestemt sted. I den grad du velger å bruke slike eksterne tjenester, er du eneansvarlig for overholdelse av gjeldende lover. Lisensgiveren forbeholder seg retten til å endre, suspendere, fjerne, deaktivere eller innføre tilgangsrestriksjoner eller grenser for eksterne tjenester når som helst uten varsel eller ansvar overfor deg.

e. GARANTI: Lisensgiveren vil bruke rimelig forsiktighet og dyktighet med hensyn til levering av den lisensierte appen og eventuelle eksterne tjenester som utføres eller leveres av den lisensierte appen til deg. I henhold til lokal lovgivning kan du ha en juridisk garanti for samsvarserklæring for kjøpte lisensierte apper med en varighet på minst to (2) år, og for abonnementer i apper i den avtalefestede leveringsperioden. Lisensgiveren gir ingen andre løfter eller garantier om de eksterne tjenestene, og spesielt garanterer de ikke at:

(i) bruken din av eksterne tjenester vil være uavbrutt eller feilfri,

(ii) de eksterne tjenestene vil være fri for tap, korrupsjon, angrep, virus, forstyrrelser, hacking eller annen sikkerhetsinntrenging, og lisensgiveren fraskriver seg ethvert ansvar relatert til disse. Du skal være ansvarlig for å sikkerhetskopiere ditt eget system, inkludert eventuelle lisensierte apper som er lagret på systemet ditt.

f. Ansvarsbegrensning.

(i) Med unntak av det som er angitt i del (ii) nedenfor, skal lisensgiveren, dets direktører, ledere, ansatte, tilknyttede selskaper, agenter, kontraktører, oppdragsgivere, oppdragsgivere eller lisensgivere i intet tilfelle være ansvarlig for tap eller skade forårsaket av lisensgiveren, de ansatte eller agenter, der:

(1) det ikke er noen brudd på en juridisk aktsomhetsplikt du har tilordnet deg av lisensgiveren eller noen av de ansatte eller agentene,

(2) det ikke er et rimelig forventbart resultat av et slikt brudd,

(3) enhver økning i tap eller skade skyldes brudd på noen vilkår i denne sluttbrukerlisensavtalen («Avtalen»),

(4) det skyldes en avgjørelse fra lisensgiveren om å advare deg, om å stanse eller avslutte tilgangen din til eksterne tjenester, eller om å iverksette andre handlinger under etterforskningen av et mistenkt brudd, eller som et resultat av lisensgiverens konklusjon om at et brudd på denne avtalen har skjedd,

(5) det er relatert til tap av inntekt, virksomhet eller fortjeneste, eller eventuelle tap eller korrupsjon av data i forbindelse med bruken din av den lisensierte appen.

(ii) Ingenting i denne avtalen fjerner eller begrenser lisensgiverens ansvar for svindel, grov uaktsomhet, forsettlig forsømmelse eller for død eller personskade forårsaket av uaktsomhet.

g. Du kan ikke bruke eller på annen måte eksportere eller reeksportere den lisensierte appen, med mindre det er godkjent av amerikansk lovgivning og lovgivningen i jurisdiksjonen der den lisensierte appen ble innhentet. I særdeleshet, men uten begrensning, kan ikke den lisensierte appen eksporteres eller reeksporteres (a) til land som USA forbyr eksport til eller (b) til personer på det amerikanske Finansdepartementets liste Specially Designated Nationals eller det amerikanske Handelsdepartementets liste Denied Persons List eller Entity List. Ved å ta i bruk den lisensierte appen bekrefter du at du ikke er i et av disse landene eller står oppført på noen av de nevnte lister. Du samtykker også i at du ikke skal bruke disse produktene til formål som er forbudt ved amerikansk lovgivning, inkludert, men ikke begrenset til utvikling, utforming, tilvirkning eller produksjon av kjernefysiske, kjemiske eller biologiske våpen.

h. Sluttbrukere fra amerikanske myndigheter. Den lisensierte appen og tilhørende dokumentasjon er definert som «Commercial items» slik det er definert i 48 C.F.R. § 2.101, og består av «Commercial Computer Software» og «Commercial Computer Software Documentation» slik begrepene brukes i 48 C.F.R. §12.212 eller 48 C.F.R. § 227.7202 avhengig av hva som gjelder. I samsvar med 48 C.F.R. §12.212 eller 48 C.F.R. § 227.7202-1 til og med 48 C.F.R. § 227.7202-4, avhengig av hva som gjelder, blir Commercial Computer Software (programvaren) og Commercial Computer Software Documentation (dokumentasjonen) lisensiert til US Government-sluttbrukere (a) kun som Commercial Items og (b) kun med de rettigheter som gjelder for alle andre sluttbrukere som er beskrevet her. Upubliserte rettigheter forbeholdes under lovgivningen om opphavsrettigheter for USA.

i. Unntatt i den grad uttrykkelig bestemt i følgende avsnitt, skal denne avtalen og forholdet mellom deg og Apple styres av lovgivningen i delstaten California i USA, bortsett fra konfliktene i lovbestemmelsene. Du og Apple godtar å underlegge dere den private og eksklusive jurisdiksjonen til domstolene i fylket Santa Clara i California i USA for å løse eventuelle tvister eller krav som måtte oppstå fra denne avtalen. Dersom (a) du ikke er amerikansk statsborger; (b) du ikke bor i USA; (c) du ikke bruker tjenesten fra USA; og (d) du er statsborger i et av landene identifisert nedenfor, godtar du herved at enhver tvist eller ethvert krav som måtte oppstå fra denne avtalen, skal styres av den gjeldende lovgivningen nevnt nedenfor, uten hensyn til eventuelle konflikter mellom lovbestemmelser, og du underlegger deg ugjenkallelig den ikke-eksklusive jurisdiksjonen til domstolene i den delstaten, provinsen eller det landet identifisert nedenfor, hvis lover styrer:

Hvis du er statsborger av et EU-land eller Storbritannia, Sveits, Norge eller Island, skal gjeldende lovgivning og domstol være lovene og domstolene i landet du er bosatt i.

Spesielt ekskludert fra å gjelde for denne avtalen er den loven kjent som CISG – United Nations Convention on Contracts for the International Sale of Goods.

P. TILLEGGSVILKÅR FOR APP STORE, APPLE BOOKS, APPLE PODCASTS OG UTVALGT INNHOLD

Noe innhold som er tilgjengelig i App Store, Apple Books og Apple Podcasts (inkludert Apple Podcasts-abonnementer) er kjøpt av deg fra tredjepartsleverandøren av slikt innhold (slik det vises på produktsiden og/eller under anskaffelsesprosessen for det aktuelle innholdet), ikke Apple. I slike tilfeller fungerer Apple som en agent for innholdsleverandøren når det gjelder å levere innholdet til deg, og derfor er ikke Apple en part i transaksjonen mellom deg og innholdsleverandøren. Men hvis du er kunde hos Apple Distribution International Ltd., er Apple Distribution International Ltd. forhandler av innhold du skaffer deg, men slikt innhold er lisensiert av innholdsleverandøren. Innholdsleverandøren forbeholder seg retten til å håndheve vilkårene for bruk av slikt innhold. Innholdsleverandøren er eneansvarlig for slikt innhold, eventuelle garantier i den grad slike garantier ikke er fraskrevet, og eventuelle krav som du eller noen annen part måtte ha knyttet til slikt innhold.

Når du skal finne ut hvordan du bestiller søkeresultater i App Store, Apple Books og Apple Podcasts, er hovedparametrene som tas i betraktning metadataene som er gitt av innholdsleverandørene, og hvordan kundene har samhandlet med innholdet.

Q. TILLEGGSVILKÅR FOR APPLE MUSIC

iCloud-musikkbiblioteket er en Apple Music-funksjon som gir deg tilgang til sanger, spillelister og musikkvideoer du har hentet eller lastet opp fra Apple Music, iTunes Store eller en annen kilde («iCloud-musikkbibliotekets innhold») på Apple Music-aktiverte enheter. iCloud-musikkbibliotek slås på automatisk når du konfigurerer Apple Music-medlemskapet ditt. iCloud-musikkbibliotek samler inn informasjon om innholdet i iCloud-musikkbiblioteket. Denne informasjonen knyttes til Apple-ID-en din og sammenlignes med innholdet i iCloud-musikkbiblioteket som for øyeblikket er tilgjengelig på Apple Music. iCloud-musikkbibliotekets innhold som ikke samsvares, lastes opp til Apples servere for iCloud-musikkbibliotek (i et format bestemt av Apple). Du kan laste opp opptil hundre tusen (100 000) sanger. Sanger skaffet fra iTunes Store teller ikke mot denne grensen. Sanger som ikke oppfyller visse kriterier (for eksempel for store filer) eller som ikke er autoriserte for enheten, er ikke kvalifisert for iCloud-musikkbibliotek. Når du bruker iCloud-musikkbiblioteket, logger Apple informasjon som sporene du spiller, stopper eller hopper over, enhetene du bruker, samt tid og varighet for avspilling. Du samtykker i å bruke iCloud-musikkbibliotek kun til lovlig ervervet innhold. iCloud-musikkbibliotek leveres på en «SOM DET ER»-basis og kan inneholde feil eller unøyaktigheter. Du bør sikkerhetskopiere data og informasjon før du bruker iCloud-musikkbiblioteket. Hvis du ikke er medlem av Apple Music, kan du kjøpe et iTunes Match-abonnement som bruker iCloud-musikkbiblioteket. Når Apple Music-medlemskapet ditt avsluttes, mister du tilgangen til iCloud-musikkbiblioteket ditt, inkludert innhold fra iCloud-musikkbiblioteket som er lastet opp til iCloud-musikkbibliotekets servere.

R. TILLEGGSVILKÅR FOR APPLE FITNESS+

Apple Fitness+ er kun ment for underholdning og/eller informasjon, og er ikke ment å gi noen medisinsk rådgivning. 

S. OPERATØRMEDLEMSKAP

Hvis det er tilgjengelig, kan du bli tilbudt å kjøpe et servicemedlemskap fra mobiloperatøren din (et «operatørmedlemskap»). Hvis du kjøper et operatørmedlemskap, er operatøren din forhandleren, noe som betyr at du skaffer deg tjenestelisensen fra operatøren, som fakturerer deg for kostnaden for tjenestemedlemskapet, men tjenesten er lisensiert og levert av Apple. Kjøpsforholdet ditt til operatøren er underlagt operatørens vilkår, ikke denne avtalen, og eventuelle fakturatvister knyttet til et operatørmedlemskap må rettes til operatøren, ikke til Apple. Når du bruker en tjeneste gjennom et operatørmedlemskap, godtar du at operatøren kan utveksle operatørkontoinformasjon, telefonnummer og abonnementsinformasjon med Apple, og at Apple kan bruke denne informasjonen til å fastslå statusen til operatørmedlemskapet ditt.

T. DIVERSE VILKÅR GJELDENDE FOR ALLE TJENESTER

DEFINISJON AV APPLE

Avhengig av landet du holder til i, betyr «Apple»:

Apple Inc., med adresse One Apple Park Way, Cupertino, California, USA, for brukere i USA, inkludert Puerto Rico,

Apple Canada Inc., med adresse 120 Bremner Blvd., Suite 1600, Toronto ON M5J 0A8, Canada, for brukere i Canada,

Apple Services LATAM LLC, med adresse 1 Alhambra Plaza, Ste 700 Coral Gables, Florida, USA, for brukere i Mexico, Sentral- og Sør-Amerika og karibiske land og territorier (unntatt Puerto Rico),

iTunes K.K., med adresse Roppongi Hills, 6-10-1 Roppongi, Minato-ku, Tokyo 106-6140, Tokyo, for brukere i Japan,

Apple Pty Limited, med adresse Level 3, 20 Martin Place, Sydney NSW 2000, Australia, for brukere i Australia og New Zealand, inkludert territoriene deres og tilknyttede jurisdiksjoner,

Apple Distribution International Ltd., med adresse Hollyhill Industrial Estate, Hollyhill, Cork, Irland, for alle andre brukere.

KONTRAKTSENDRINGER

Apple forbeholder seg retten til å endre denne avtalen og å legge til nye eller tilleggsvilkår, som kan være nødvendige hvis Apple for eksempel legger til en ny tjeneste eller gjeldende lovgivning endres. Slike endringer og tilleggsvilkår vil bli kommunisert til deg, og hvis de blir godtatt, vil de tre i kraft umiddelbart og vil bli innlemmet i denne avtalen. I tilfelle du nekter å godta slike endringer, har Apple rett til å si opp avtalen, og/eller du vil kanskje ikke kunne foreta fremtidige kjøp relatert til tjenester eller innhold som er underlagt denne avtalen. Dette påvirker ikke innholdet du allerede har skaffet deg og lastet ned.

TREDJEPARTSMATERIALE

Apple er ikke ansvarlig for tredjepartsmateriale som er inkludert i eller koblet til innholdet eller tjenestene.

BRUKERSIKKERHET

Du bør alltid søke råd fra en kvalifisert helsepersonell angående (a) sikkerheten og tilrådelighet for en gitt aktivitet, eller (b) en spesifikk medisinsk tilstand eller symptomer.

ÅNDSVERK

Du godtar at tjenestene, inkludert, men ikke begrenset til innhold, grafikk, brukergrensesnitt, lydklipp, videoklipp, redaksjonelt innhold og manusene og programvaren som brukes til å implementere tjenestene, inneholder proprietær informasjon og materiale som eies av Apple, dets lisensgivere og/eller innholdsleverandører, og er beskyttet av gjeldende åndsverk og annen lovgivning, inkludert men ikke begrenset til opphavsrett. Du samtykker i at du ikke kommer til å bruke slik proprietær informasjon eller noe annet materiale på noen måte unntatt bruk av tjenestene til personlig, ikke-kommersiell bruk i samsvar med denne avtalen. Ingen deler av innholdet eller tjenestene kan overføres eller reproduseres i noen form eller på noen måte, unntatt det som uttrykkelig er tillatt i denne avtalen. Du godtar ikke å modifisere, leie ut, låne, selge, dele eller distribuere tjenestene eller innholdet på noen måte, og du skal ikke utnytte tjenestene på noen måte som ikke er uttrykkelig autorisert.

Apple-navnet, Apple-logoen, iTunes, iTunes Store, App Store, Apple Books, Apple Music, Apple TV, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News, Apple News+, Apple One, Apple Podcasts, Apple Fitness+ og andre Apple-varemerker, tjenestemerker, grafikk og logoer som brukes i forbindelse med tjenestene, er varemerker eller registrerte varemerker for Apple i USA og andre land over hele verden. Du har ingen rettigheter eller lisenser for noen av de nevnte varemerkene.

OPPHAVSRETT 

Med mindre annet er oppgitt, er tjenester og innhold som leveres av Apple, underlagt opphavsrett til Apple Inc. og dets datterselskaper.

Hvis du mener at noe innhold som er tilgjengelig gjennom tjenestene, krenker en opphavsrett du har gjort krav på, må du kontakte Apple på følgende steder:

– Tredjepartsapper: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/appstorenotices/

– Apple Books: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/applebooksnotices/

– Apple TV+ og Apple Fitness+: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/appletvplusnotices/

– Apple News: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/applenewsnotices/

– Ringetoner: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/ringtonestorenotices/

– Alle andre tjenester (inkludert, men ikke begrenset til iTunes Store, Apple Music og Apple Podcasts): https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/itunesstorenotices/

Dette er den raskeste måten vi kan behandle varslingen din om påstått brudd på. Den mest langsomme metoden å nå den utpekte agenten vår og behandle varslingen din er å sende en riktig og fullstendig varsling om påstått brudd til postadressen som er oppført nedenfor.

Apple Inc.

Attn: Copyright Agent

One Apple Park Way

MS: 1IPL

Cupertino, CA 95014, USA

Telefon: 408.996.1010

E-post: copyrightnotices@apple.com 

Apple har tatt i bruk en retningslinje om å deaktivere og/eller i visse omstendigheter si opp kontoene til brukere som gjentatte ganger har brutt opphavsretten, eller som gjentatte ganger er anklaget for å bryte andres opphavsrett. Som et ledd i implementeringen av denne retningslinjen kan Apple etter eget skjønn suspendere, deaktivere og/eller si opp kontoene til brukere som identifiseres i aktiviteter som bryter opphavsretten. Dette kan også gjøres av andre, relaterte årsaker.

ANSVARSFRASKRIVELSE FOR GARANTIER; ANSVARSBEGRENSNING

a. Apple vil gi tjenestene rimelig forsiktighet og dyktighet. I henhold til lokal lovgivning kan du ha en juridisk garanti for samsvar for kjøpt innhold med en varighet på minst to år, og for innhold du abonnerte på i løpet av den kontraktuelle leveringsperioden. Apple gir ingen andre løfter eller garantier angående tjenestene, og garanterer spesielt ikke dette utover den juridiske garantien:

(i) bruken din av tjenesten blir uavbrutt eller feilfri. Du samtykker i at Apple fra tid til annen av tekniske eller driftsmessige årsaker kan fjerne tjenesten på ubestemt tid, eller kansellere tjenestene når som helst og vil, i den grad det er praktisk mulig, varsle deg om dette. Hvis Apple avslutter en tjeneste som er et abonnement du allerede har betalt for, utsteder Apple en refusjon. Hvis Apple avslutter en tjeneste som ikke er et abonnement, påvirker ikke dette innholdet du allerede har kjøpt og lastet ned.

(ii) tjenestene vil være fri for tap, korrupsjon, angrep, virus, forstyrrelser, hacking eller annen sikkerhetsinntrenging som skyldes force majeure, og Apple fraskriver seg ethvert ansvar relatert til disse. Du skal være ansvarlig for å sikkerhetskopiere ditt eget system, inkludert alt innhold som er kjøpt eller ervervet fra tjenesten.

b. DU SAMTYKKER AT MED MINDRE DET KREVES AV GJELDENDE LOV, HAR IKKE APPLE ANSVAR FOR Å FORTSETTE Å TILGJENGELIGGJØRE INNHOLD TIL DEG GJENNOM VÅRE TJENESTER, OG APPLE VIL IKKE VÆRE ANSVARLIG OVERFOR DEG HVIS INNHOLD, INKLUDERT KJØPT INNHOLD, BLIR UTILGJENGELIG FOR NEDLASTING, OPPLASTING ELLER STRØMMING.

c. Med unntak av det som er beskrevet under (e) nedenfor, eller i tilfelle du utøver gjeldende lovbestemte rett til refusjon eller kompensasjon, skal ikke Apple, dets direktører, ledere, ansatte, tilknyttede selskaper, agenter, kontraktører eller lisensgivere i noe tilfelle være ansvarlig for tap eller skade forårsaket av Apple, dets ansatte eller agenter, der:

(i) det ikke er brudd på en juridisk aktsomhetsplikt du har tilordnet deg av Apple eller noen av våre ansatte eller agenter,

(ii) det ikke er et resultat som er rimelig forutsett av et slikt brudd,

(iii) enhver økning i tap eller skade skyldes brudd av deg på noen vilkår i denne avtalen,

(iv) det skyldes en avgjørelse fra Apple om å fjerne eller nekte tilgang til informasjon eller innhold, suspendere eller avslutte tilgangen til tjenesten, eller å iverksette andre tiltak under etterforskningen av et mistenkt brudd eller som et resultat av Apples konklusjon om at det har skjedd en brudd på denne avtalen, eller

(v) den er relatert til tap av inntekt, virksomhet eller fortjeneste, eller tap av data eller korrupsjon av data i forbindelse med bruken din av tjenestene.

d. Apple skal gjøre rimelige anstrengelser for å beskytte informasjonen du har sendt inn i forbindelse med tjenestene, blant annet mot uredelig bruk.

e. Ingenting i denne avtalen fjerner eller begrenser Apples ansvar for svindel, grov uaktsomhet, forsettlig forsømmelse eller død eller personskade.

f. Hvis du bryter denne avtalen, er du ansvarlig ovenfor Apple, dets direktører, ledere, ansatte, datterselskaper, agenter, kontraktører og lisensgivere for ethvert krav som oppstår som følge av bruddet ditt. Du er også ansvarlig for alle handlinger Apple utfører som et ledd i etterforskningen av en mistenkt brudd på denne avtalen, eller som et resultat av funnene eller avgjørelsene om at brudd på denne avtalen har funnet sted.

g. APPLE ER IKKE ANSVARLIG FOR DATAKOSTNADER DU KAN BLI PÅFØRT I FORBINDELSE MED BRUK AV TJENESTENE.

STATLIGE UNNTAK FOR OFFENTLIGE INSTITUSJONER

Hvis du er en kvalifisert offentlig utdanningsinstitusjon eller en offentlig institusjon, og en del av denne avtalen, som for eksempel hele eller deler av erstatningsdelen, er ugyldig eller ikke kan håndheves mot deg på grunn av gjeldende lokale, nasjonale, statlige eller føderale lover, så skal den delen anses som ugyldig eller uhåndhevbar, alt etter omstendighetene, og i stedet tolkes på en måte som er mest i samsvar med gjeldende lovgivning.

GJELDENDE LOV

Med unntak av det omfanget som uttrykkelig er angitt i det følgende avsnittet, eller i den grad det er påkrevd av gjeldende lovgivning, skal denne avtalen og forholdet mellom deg og Apple, og alle transaksjoner med tjenestene, være underlagt lovgivningen i delstaten California, unntatt konflikter av lovbestemmelser. Du og Apple godtar å underlegge dere den private og eksklusive jurisdiksjonen til domstolene i fylket Santa Clara i California i USA for å løse eventuelle tvister eller krav som måtte oppstå fra denne avtalen. Dersom (a) du ikke er amerikansk statsborger; (b) du ikke bor i USA; (c) du ikke bruker tjenesten fra USA; og (d) du er statsborger i et av landene identifisert nedenfor, godtar du herved at enhver tvist eller ethvert krav som måtte oppstå fra denne avtalen, skal styres av den gjeldende lovgivningen nevnt nedenfor, uten hensyn til eventuelle konflikter mellom lovbestemmelser, og du underlegger deg ugjenkallelig den ikke-eksklusive jurisdiksjonen til domstolene i den delstaten, provinsen eller det landet identifisert nedenfor, hvis lover styrer:

Hvis du er statsborger av et EU-land eller Storbritannia, Sveits, Norge eller Island, skal gjeldende lovgivning og domstol være lovene og domstolene i landet du er bosatt i.

Spesielt ekskludert fra å gjelde for denne avtalen er den loven kjent som CISG – United Nations Convention on Contracts for the International Sale of Goods.

ØVRIGE BESTEMMELSER

Denne avtalen utgjør hele avtalen mellom deg og Apple og styrer bruken din av tjenesten. Disse vilkårene erstatter alle tidligere avtaler mellom deg og Apple vedrørende bruk av tjenesten. Du kan også være underlagt tilleggsvilkår som kan gjelde når du foretar transaksjoner eller bruker tilknyttede tjenester, tredjepartsinnhold, tredjeparts programvare eller tilleggstjenester som Voluminnkjøpsprogrammet. Dersom noen del av Avtalen kjennes ugyldig eller umulig å håndheve, skal den omstridte delen tolkes på en slik måte at den blir i samsvar med gjeldende lov, samtidig som tolkningen så langt som mulig gjenspeiler partenes opprinnelige intensjoner. De gjenværende deler forblir fullt ut gjeldende etter sitt opprinnelige Innhold. Dersom Apple unnlater å håndheve rettigheter eller bestemmelser i denne avtalen, innebærer dette ikke at Apple gir avkall på disse rettighetene eller bestemmelsene. Apple er ikke ansvarlig for manglende oppfyllelse av forpliktelser som skyldes årsaker utenfor Apples kontroll.

Du samtykker i å overholde alle lokale, regionale, føderale og nasjonale lover, vedtekter, forordninger og forskrifter som gjelder for bruken din av tjenesten. Bruken din av tjenesten kan også være underlagt andre lover. Fare for tap for alle elektronisk leverte transaksjoner overføres til kjøperen ved elektronisk overføring til mottakeren. Ingen Apple-ansatte eller -agenter har myndighet til å endre denne avtalen.

Apple kan varsle deg om tjenestene ved å sende en e-postmelding til e-postadressen din, eller et brev via post til postadressen din, eller ved å legge inn en postering på tjenestene. Merknader trer i kraft umiddelbart. Apple kan også kontakte deg via e-post eller pushvarsel for å sende deg ytterligere informasjon om tjenestene.

Alternativ tvisteløsning. EU driver en frivillig, nettbasert tvisteløsningsplattform som er tilgjengelig via følgende kobling http://ec.europa.eu/consumers/odr, der Apple Distribution International Ltd. har valgt å ikke delta. Hvis du opplever et problem, kan du kontakte Apple-kundestøtte for https://www.apple.com/support/itunes/contact/.

Du gir med dette Apple rett til å sette i verk tiltakene Apple anser for å være rimelige, nødvendige eller egnede for å kunne håndheve og/eller bekrefte samsvar med enhver del av denne avtalen. Du samtykker i at Apple har rett, uten erstatningsansvar overfor deg, til å videreformidle informasjon til politi og påtalemyndigheter, myndighetspersoner og/eller tredjeparter, i den grad Apple mener det er rimelig, nødvendig eller hensiktsmessig for å kunne håndheve og/eller bekrefte samsvar med en hvilken som helst del av denne avtalen (inkludert, men ikke begrenset til, Apples rett til å bidra til enhver juridisk prosess vedrørende din bruk av tjenesten og/eller innhold og/eller en tredjeparts påstand om at din bruk av tjenesten og/eller innhold er ulovlig eller krenker tredjepartens rettigheter).

Sist oppdatert: 18. september 2023