Vilkår og betingelser for tjenester under Apple Media

Disse vilkårene og betingelsene utgjør avtalen mellom deg og Apple («avtalen»). Vennligst les avtalen nøye.

A. INTRODUKSJON TIL TJENESTENE VÅRE

Denne avtalen regulerer bruken din av Apples tjenester, inkludert, der tilgjengelig, App Store, Apple Arcade, Apple Books, Apple Fitness+, Apple Music, Apple News, Apple News+, Apple One, Apple Podcasts, Apple Podcast-abonnementer, Apple TV, Apple TV+, Apple TV-kanaler, Game Center og iTunes, gjennom hvilke du kan få tilgang til, kjøpe, lisensiere, leie, abonnere på innhold, «apper», som definert nedenfor («tjenester») og andre kjøp-i-app-tjenester («innhold»). Innhold kan tilbys gjennom tjenestene av Apple eller en tredjepart, og i begge tilfellene er du beskyttet under gjeldende forbrukerlover. Tjenestene våre er tilgjengelige for deg i landet eller territoriet der du bor («hjemlandet»), samt EU-medlemsland du befinner deg i midlertidig. Ved å opprette en konto for bruk av tjenestene i et bestemt land eller territorium, spesifiserer du det som ditt hjemland. Bruk av tjenestene krever kompatible enheter, programvare (nyeste versjon anbefales og kan være påkrevd) og internettilgang (avgifter kan påløpe) for bruk av tjenestene våre. Bruk av tjenestene kan påvirkes av disse faktorene.

B. BRUK AV TJENESTENE VÅRE

BETALINGER, AVGIFTER OG REFUSJONER

Du kan anskaffe innhold fra tjenestene våre enten gratis eller mot betaling. Begge disse anskaffelsesmåtene henvises til som en «transaksjon». Ved hver transaksjon anskaffer du en lisens kun til å bruke innholdet. Hver transaksjon er en elektronisk kontrakt mellom deg og Apple, og/eller deg og virksomheten som leverer innholdet i tjenestene våre. Er du imidlertid kunde av Apple Distribution International Ltd., er Apple Distribution International Ltd. ansvarlig selger for noe av innholdet du anskaffer fra Apple Books, Apple Podcasts eller App Store som vist på produktsiden og/eller under anskaffelsesprosessen for den aktuelle tjenesten. I et slikt tilfelle anskaffer du innholdet fra Apple Distribution International Ltd., som er lisensiert av innholdsleverandøren (f.eks. app-leverandøren (som definert nedenfor), forlaget osv.). Når du utfører den første transaksjonen, vil vi be deg velge hvor ofte vi skal spørre om passordet ditt for fremtidige transaksjoner. Dersom du på gjeldende Apple-maskinvare aktiverer Touch ID for transaksjoner, vil vi be deg om å verifisere alle transaksjoner med fingeravtrykk, og hvis du aktiverer Face ID for transaksjoner, vil vi be deg om å verifisere alle transaksjoner med ansiktsgjenkjenning. Du kan når som helst administrere passordsinnstillingene dine ved å følge disse instruksjonene: https://support.apple.com/HT204030.

Apple vil belaste det valgte betalingsmidlet ditt for alle betalte transaksjoner, inkludert eventuelle skatter og avgifter. Dersom du også har lagt til betalingsmidlet i Apple Wallet, kan Apple belaste det i Apple Wallet ved hjelp av Apple Pay. Du kan knytte flere betalingsmidler til Apple-ID-en din, og du samtykker i at Apple kan lagre og belaste disse betalingsmidlene for transaksjoner. Det primære betalingsmidlet ditt vises øverst på siden med kontoinnstillinger for betalinger.

Hvis det primære betalingsmidlet ditt av noen grunn ikke kan belastes (for eksempel fordi det er utløpt eller det ikke er tilstrekkelige midler), gir du Apple tillatelse til å forsøke å belaste noen av de andre kvalifiserte betalingsmidlene dine, i rekkefølge fra øverst til nederst slik de vises på siden med kontoinnstillinger for betalinger. Hvis vi ikke kan belaste deg, er du fortsatt ansvarlig for eventuelle penger vi ikke har innkassert, og vi kan prøve å belaste betalingsmiddelet ditt på nytt eller be om at du oppgir et annet betalingsmiddel. Dersom du forhåndsbestiller innhold, blir du belastet når innholdet er levert til deg (med mindre du avbestiller før innholdet er tilgjengelig). I henhold til lokal lov kan Apple automatisk oppdatere betalingsinformasjon med hensyn til betalingsmidlene dine, hvis slik informasjon gis av betalingsnettverkene eller finansinstitusjonene dine. Vilkår for bruk av butikk-kreditt- og gavekort/-koder, er tilgjengelig her: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/giftcards/. For ytterligere detaljer om transaksjoner og fakturering, se http://support.apple.com/HT201359. Du aksepterer å motta alle fakturaer elektronisk, også per e-post. Prisen for innholdet kan endres når som helst. Dersom tekniske problemer forhindrer eller i urimelig grad forsinker leveringen av innholdet, er de eneste rettsmidlene dine ny levering av innholdet (hvis mulig) eller tilbakebetaling av kjøpesummen. Fra tid til annen kan Apple suspendere eller avbryte betaling eller avvise en refusjonsforespørsel dersom vi finner bevis for svindel, misbruk, eller ulovlig eller annen form for manipulativ opptreden som gir Apple rett til tilsvarende motkrav.

Angrerett: Hvis du velger å kansellere bestillingen din, kan du gjøre dette innen 14 dager etter at du mottok kvitteringen, uten å måtte oppgi noen grunn.

For å kansellere bestillingen må du informere oss om avgjørelsen din. For å sikre øyeblikkelig behandling anbefaler vi deg å bruke funksjonen Rapporter et problem, for å kansellere alle artikler med unntak av Gjør sesongen komplett, som kan kanselleres ved å kontakte iTunes-kundestøtte. Abonnementstjenester kan kun kanselleres etter første betaling for abonnementet og ikke ved påfølgende automatiske fornyelser. Du har også rett til å informere oss med malen for kanselleringsskjema nedenfor eller gi oss en annen klar beskjed. Hvis du bruker Rapporter et problem, sender vi deg en bekreftelse på mottak av kanselleringen umiddelbart.

For å overholde angrefristen må du kontakte oss angående kanselleringen før perioden på 14 dager er over.

Følger av kanselleringen: Vi refunderer deg innen 14 dager etter at vi mottar meldingen din om kansellering. Vi bruker samme betalingsmiddel som du brukte for transaksjonen, og du blir ikke belastet noe gebyr for refusjonen.

Unntak fra angreretten: Du kan ikke kansellere bestillinger av levering av digitalt innhold hvis du har bedt om at leveringen skal starte og godtatt at du mister angreretten.

Mal for kanselleringsskjema:

- Til Apple Distribution International Ltd., iTunes Store Customer Support, Hollyhill Industrial Estate, Hollyhill, Cork, Irland, rightofwithdrawal@apple.com:

- Jeg melder herved at jeg trekker meg fra kontrakten for følgende:

[SETT INN BESTILLINGS-ID, ARTIKKEL, ARTIST OG TYPE]

- Bestilt den [SETT INN DATO] / mottatt den [SETT INN DATO]

- Navnet på forbrukeren

- Adressen til forbrukeren

- E-postadressen til forbrukeren

- Dato

KONTO

Bruk av tjenestene våre og tilgang til innhold kan kreve en Apple-ID. En Apple-ID er kontoen du bruker på tvers av Apples økosystem. Bruk av Game Center er underlagt denne avtalen og krever også en Game Center-konto. Kontoen din er verdifull, og du har ansvar for å opprettholde dens konfidensialitet og sikkerhet. Apple er ikke ansvarlig for eventuelle tap som følge av uautorisert bruk av kontoen din. Vennligst kontakt Apple dersom du mistenker at kontoen din er blitt misbrukt.

Du må være fylt 13 år (eller tilsvarende minimumsalder i hjemlandet ditt, som fremsatt i opprettingsprosessen for Apple-ID) for å opprette en konto og bruke tjenestene våre. Apple-ID-er for personer under 13 år kan opprettes av en forelder eller lovlig verge ved bruk av familiedeling, eller av en godkjent opplæringsinstitusjon. En forelder eller lovlig verge som oppretter en konto for en mindreårig, må lese gjennom denne avtalen sammen med den mindreårige for å sikre at begge forstår den.

Du kan legge til, varsle eller fjerne den tidligere kontakten for Apple-ID-en din slik det beskrives i http://support.apple.com/HT212360. En tidligere kontakts tilgang til Apple-ID-en din er begrenset som beskrevet i http://support.apple.com/HT212361.

PERSONVERN

Bruken din av tjenesten er underlagt Apples Retningslinjer for personvern, som er tilgjengelige på https://www.apple.com/legal/privacy/.

BRUKSREGLER FOR TJENESTER OG INNHOLD

Bruken din av tjenestene og innholdet krever at reglene i dette avsnittet («bruksregler») følges. All annen bruk av tjenester og innhold regnes som vesentlig mislighold av denne avtalen. Apple kan overvåke bruken din av tjenester og innhold for å sikre at du følger disse bruksreglene.

Alle tjenester:

- Du kan kun bruke tjenester og innhold til personlige, ikke-kommersielle formål (med unntak av det som er fremsatt i avsnittet App Store-innhold nedenfor eller som spesifisert av Apple på andre måter).

- Apples levering av tjenester eller innhold til deg overfører ikke noen rettigheter til kommersiell bruk eller bruk i markedsføringsøyemed, og skal ikke anses som en overføring av eller et avkall på noen av opphavsrettshavernes rettigheter.

- Du kan bruke innhold fra inntil fem ulike Apple-ID-er på hver enhet.

- For enhver tjeneste kan du ha opptil 10 enheter (men maksimalt bare 5 datamaskiner) pålogget med Apple-ID-en samtidig, selv om samtidige strømminger eller nedlastinger av innhold kan begrenses til et lavere antall enheter som angitt nedenfor under Apple Music- og Apple TV-innhold. Hver datamaskin må også autoriseres ved å bruke den samme Apple ID-en (for å lære mer om autorisering av datamaskiner, gå til https://support.apple.com/HT201251). Enheter kan knyttes til en annen Apple-ID én gang hver 90 dag.

- Manipulering av avspillingsantall, nedlastinger, vurderinger eller anmeldelser på noen som helst måte – for eksempel (i) ved bruk av nettrobot, skript eller automatisert prosess; eller (ii) tilbud om eller mottak av noen form for kompensasjon eller insentiv – er forbudt.

- Det er ditt ansvar ikke å miste, ødelegge eller skade innhold som er nedlastet. Vi oppfordrer deg til regelmessig å ta sikkerhetskopier av innholdet.

- Du må ikke tukle med eller omgå sikkerhetsteknologien inkludert i tjenestene eller innholdet.

- Du har tilgang til tjenestene våre kun ved bruk av Apples programvare, og kan ikke endre den eller bruke endrede versjoner av slik programvare.

- Hvis du vil ha informasjon om kompatibilitet, kan du se produktsiden for den enkelte tjenesten eller tredjepartsappen i App Store.

- Video-innhold krever en HDCP-forbindelse.

Salg og leie av lyd- og videoinnhold:

- Du kan benytte Digital Rights Management (DRM)-fritt innhold på et rimelig antall kompatible enheter som du eier eller råder over. DRM-beskyttet innhold kan brukes på inntil fem datamaskiner og et ubegrenset antall enheter som du synkroniserer til fra disse datamaskinene.

- Innhold du leier kan kun ses på én enhet av gangen og må spilles av innen 30 dager og fullføres innen 48 timer fra da avspilling ble påbegynt (stopp, pause eller start av avspilling på nytt forlenger ikke denne perioden).

- Du kan brenne en lydspilleliste med kjøpt musikk til disk for å lytte til den, opptil syv ganger; denne begrensningen gjelder ikke DRM-fritt innhold. Annet innhold kan ikke brennes til disk. Du kan bruke disken som du har brent innholdet på, på samme måte som du kan bruke en disk kjøpt fra en ordinær butikk, i samsvar med lokal opphavsrettslovgivning.

- Kjøpt innhold vil generelt bli værende tilgjengelig for deg for å laste ned, laste ned på nytt eller på annen måte være tilgjengelig fra Apple. Selv om det er usannsynlig, kan det forekomme at innhold fjernes fra tjenestene etter at du har kjøpt det (for eksempel fordi leverandøren har fjernet det) og blir utilgjengelig for videre nedlastning eller tilgang fra Apple. For å sikre at du fortsatt kan ha glede av innhold, oppmuntrer vi deg til å laste ned alt kjøpt innhold til en enhet du råder over og å sikkerhetskopiere det.

App Store-innhold:

- Betegnelsen «apper» inkluderer apper og Appklipp, for en hvilken som helst Apple-plattform og/eller et hvilket som helst operativsystem, inkludert kjøp-i-app, tilbehør (f.eks. tastatur), klistremerker og abonnementer tilgjengelige i slike apper eller Appklipp.

- Enkeltpersoner som handler på vegne av kommersielle virksomheter, statlige institusjoner eller utdanningsinstitusjoner (en «virksomhet»), kan laste ned og synkronisere ikke-Arcade-apper for bruk av enten (i) en enkeltperson på én eller flere enheter som eies eller kontrolleres av virksomheten; eller (ii) flere enkeltpersoner på en delt enhet som eies eller kontrolleres av virksomheten. For ordens skyld presiseres det at hver enhet som brukes suksessivt eller samtidig av flere brukere, krever en separat lisens.

Apple Music:

- Et individuelt Apple Music-medlemskap gir deg tilgang til å strømme på én enhet av gangen; et familiemedlemskap gir deg eller dine familiemedlemmer tilgang til å strømme på inntil seks enheter samtidig.

Apple Arcade:

- Apple Arcade-apper kan kun lastes ned, eller lastes ned på nytt, med en gyldig Apple Arcade-prøveversjon eller et -abonnement.

- Dersom abonnementet ditt utgår, vil apper lastet ned via Apple Arcade ikke lenger være tilgjengelig for deg.

Apple TV-innhold:

- For de fleste kanaler kan du strømme videoinnhold på opptil tre enheter samtidig.

- Lær mer om bruksreglene for Apple TV-innhold på https://support.apple.com/HT210074.

NEDLASTINGER

- Du kan oppleve begrensninger i mengden innhold du kan laste ned, og noe nedlastet innhold kan utløpe etter en gitt tidsperiode etter nedlastning eller første avspilling. Noe innhold er kanskje ikke tilgjengelig for nedlastning i det hele tatt.

Du kan kanskje laste ned igjen tidligere anskaffet innhold på nytt («ny nedlastning») til de av enhetene dine som logger på med samme Apple-ID («tilknyttede enheter»). Du kan se hvilke typer innhold som er tilgjengelig for gjennedlasting i hjemlandet ditt, på https://support.apple.com/HT204632. Innhold som ikke lenger tilbys i våre tjenester, vil ikke kunne lastes ned på nytt.

Innhold kan også fjernes når som helst fra tjenestene våre (for eksempel fordi leverandøren fjernet det), hvoretter det ikke kan lastes ned, lastes ned på nytt eller på annen måte bli tilgjengelig fra Apple.

ABONNEMENTER

Tjenestene og enkelte apper kan gi deg tilgang til kjøp av innhold eller tjenester på abonnementsbasis («betalte abonnementer»). Betalte abonnementer fornyes automatisk inntil du sier dem opp ved å velge Administrer abonnementer i kontoinnstillingene. For å lære mer om kansellering av abonnementene dine, gå til: https://support.apple.com/HT202039. Dersom prisene på et abonnement øker og dersom ditt samtykke til å fortsette er påkrevd, får du melding om dette. Kontoen din vil bli belastet tidligst 24 timer før inneværende abonnementsperiode utløper. Hvis vi av én eller annen grunn ikke kan belaste betalingsmidlet ditt (slik som utløp eller manglende dekning), og du ikke har sagt opp det betalte abonnementet, er du fortsatt ansvarlig for alle beløp som ikke er samlet inn, og vi vil forsøke å belaste betalingsmidlet ditt da du kan oppdatere betalingsmiddelopplysningene. Dette kan resultere i en endring av starten på den neste perioden for betalt abonnement, og kan endre datoen du blir fakturert for hver periode, som vist på kvitteringen din. Vi forbeholder oss retten til å kansellere det betalte abonnementet hvis vi ikke kan belaste betalingsmidlet ditt for å fornye abonnementet. Enkelte betalte abonnementer tilbyr en gratis prøveperiode før betalingsmidlet belastes. Dersom du beslutter å si opp et betalt abonnement før vi har belastet betalingsmidlet ditt, må du avslutte abonnementet minst 24 timer innen den gratis prøveperioden utløper.

Hvis du starter en gratis prøveperiode for et betalt abonnement som tilbys av Apple som innholdsleverandør (et «Apple-betalingsabonnement») og kansellerer det før det avsluttes, kan du ikke aktivere den gratis prøveperioden på nytt.

Gratis prøveperioder eller gratistilbud på Apples betalte abonnementer, unntatt iCloud+, kan ikke kombineres med andre gratis prøveperioder eller tilbud fra Apple One. Hvis du benytter en gratis prøveperiode eller et gratistilbud for Apples betalte abonnementer, og du abonnerer på Apple One, vil ikke den/de gratis prøveversjonen(e) eller det/de gratis tilbudet(ene) bli satt på pause selv om du har tilgang til slikt/slike betalte Apple-abonnementer gjennom Apple One-abonnementet ditt. Du erkjenner at den gratis prøveversjonen eller gratistilbudet ditt kan utløpe mens du er en betalende abonnent på Apple One, og Apple skal ikke ha noen forpliktelse til å gjeninnføre, refundere eller på annen måte kompensere deg for noen del av en slik utløpt gratis prøveperiode eller et utløpt gratistilbud. Når det betalte abonnementet på en tjeneste eller et innhold slutter, mister du tilgangen til funksjonalitet eller innhold i den tjenesten som krever et betalt abonnement.

TILGJENGELIGHET AV INNHOLD OG TJENESTER

Vilkårene i denne avtalen som gjelder tjenester, innholdstyper, funksjoner eller funksjonalitet som ikke er tilgjengelige i hjemlandet ditt, gjelder ikke for deg med mindre og inntil de blir gjort tilgjengelige for deg. Du kan se hvilke innholdstyper du har tilgang til i hjemlandet ditt, under Tjenester eller ved å besøke https://support.apple.com/HT204411. Enkelte tjenester og innhold som er tilgjengelig i hjemlandet ditt, er kanskje ikke tilgjengelig når du reiser utenfor hjemlandet, unntatt hvis loven krever det.

TREDJEPARTSENHETER OG UTSTYR

Du vil kanskje ikke kunne bruke tjenestene eller enkelte funksjoner i tjenestene når du åpner dem fra en enhet som ikke er Apple-varemerket. Se App Store på tredjepartsenheten din for å finne ut om tjenesten støttes. I tillegg kan noen tjenester kreve, anvise eller foreslå at du bruker tredjepartsutstyr under noen omstendigheter og/eller for visse aktiviteter; slik bruk er underlagt vilkårene og betingelsene for slikt utstyr og skal gjøres i samsvar med den gjeldende produsentens instruksjoner. Ved å bruke tjenestene samtykker du i at Apple fra tid til annen automatisk kan laste ned og installere mindre oppdateringer av programvaren sin på tredjepartsutstyr.

KUNDESTØTTE

Dersom du har spørsmål om tjenestene våre, inkludert for eksempel fakturering og abonnementer eller Apple-ID-en din, ber vi om at du går til https://getsupport.apple.com. Der kan du kontakte oss via telefon, e-post eller chat etter at du har valgt det emnet som er mest relevant for deg. Dersom du velger å chatte med oss, har du muligheten til å laste ned en avskrift av samtalen, som vil inkludere dato og tidspunktet for når samtalen fant sted.

Vi leverer generell støtte for alle tjenestene, unntatt for App Store, som følgende gjelder for: Apple leverer støtte for alle spørsmål som gjelder transaksjonen, inkludert, men ikke begrenset til betaling, levering og refusjoner. For alle andre spørsmål, som gjelder innholdet i og funksjonaliteten til en app, ber vi om at du kontakter app-utgiveren (som vist på produktsiden for appen i App Store).

C. INNSENDINGER TIL TJENESTENE VÅRE

Tjenestene våre kan gi deg mulighet til å sende inn eller legge ut materiale, som f.eks. kommentarer, vurderinger og anmeldelser, bilder, videoer og podcaster (inkludert tilknyttede metadata og illustrasjoner). Bruken din av slike funksjoner må være i samsvar med Retningslinjer for innsending nedenfor, som kan oppdateres fra tid til annen, og hvis vi blir kjent med materiale som krenker våre Retningslinjer for innsending, vil vi fjerne det. Hvis du ser materiale som ikke er i samsvar med retningslinjene, ber vi deg rapportere det i funksjonen Rapporter et problem. Unntatt i den grad det er forbudt ved lov, gir du med dette Apple en verdensomspennende, royalty-fri, ikke-eksklusiv lisens til å anvende slikt materiale som du sender inn innenfor tjenestene og tilknyttet markedsføring samt til å anvende materialene du sender inn til Apples interne formål. Apple kan overvåke og beslutte å fjerne eller redigere ethvert innsendt materiale. Apple overvåker ikke og bekrefter heller ikke at du har brukt en tjeneste eller noe innhold før du sender inn en kommentar, rangering eller omtale om denne tjenesten eller dette innholdet.

Retningslinjer for innsending: Du kan ikke bruke tjenesten til å:

- legge ut materiale (i) du ikke har tillatelse, rettigheter eller lisens til å bruke eller (ii) til å krenke rettighetene til en tredjepart;

- legge ut støtende, upassende, ulovlig, villedende, unøyaktig eller skadelig innhold;

- legge ut personlig, privat eller konfidensiell informasjon som tilhører andre;

- be om personlig informasjon fra en mindreårig;

- etterligne eller fremstille din tilknytning til en annen person eller virksomhet på uriktig vis;

- legge ut eller videresende søppelpost, herunder, men ikke begrenset til, uoppfordret eller uautorisert reklamering, reklamemateriell eller informerende kunngjøringer;

- legge ut, endre eller fjerne en vurdering eller anmeldelse i bytte for en form for kompensasjon eller insentiv;

- legge ut en uærlig, krenkende, skadelig, villedende eller mistenkeliggjørende vurdering eller rangering eller anmeldelse som er irrelevant for innholdet som anmeldes;

- planlegge eller delta i noen form for ulovlig, straffbar eller manipulerende aktivitet.

D. FAMILIEDELING

Familiens organisator («organisatoren») må være 18 år (eller tilsvarende myndighetsalder i hjemlandet ditt) eller eldre, og foresatt eller lovlig verge for eventuelle familiemedlemmer under 13 år (eller tilsvarende minimumsalder i hjemlandet ditt som beskrevet i registreringsprosessen). Familiedelingsfunksjonene er kun tilgjengelig på Apple-enheter. Familiedeling tillater deling av kvalifiserte abonnementer mellom opptil seks medlemmer av en familie. For å finne ut mer om familiedeling, gå til: https://support.apple.com/HT201060.

Kjøpsdeling: Familiedelingsfunksjonen Deling av kjøp, muliggjør deling av kvalifisert innhold med opptil seks familiemedlemmer. Organisatoren inviterer andre medlemmer til å delta og gir samtykke til å betale for alle transaksjoner igangsatt av familiemedlemmer. Organisatorens kvalifiserte betalingsmidler brukes til å betale for ethvert kjøp som foretas av et familiemedlem (med unntak av når familiemedlemmets konto har tilgodehavende i butikk, som i så fall alltid benyttes først). Familiemedlemmer opptrer på vegne av organisatoren når organisatorens kvalifiserte betalingsmidler brukes. Organisatoren gir herved samtykke til (1) å betale for slike kjøp; (2) at transaksjoner initiert av familiemedlemmer er autoriserte; og (3) at transaksjoner vil bli belastet kvalifiserte betalingsmidler på den måten som er angitt i avsnitt B ovenfor. Organisatoren er ansvarlig for å handle i samsvar med betalingsmiddelavtalene og påtar seg all risiko dersom tilgang til de kvalifiserte betalingsmidlene deles med familiemedlemmer. Kvittering eller faktura for alle familiemedlemmer vil bli sendt til det initiativtagende familiemedlemmet og, hvis fakturert til organisatorens betalingsmiddel, også til organisatoren. Produkter knyttes til kontoen som tilhører familiemedlemmet som initierte kjøpet.

Spør om kjøp: Spør om kjøp er en funksjon som gir organisatoren mulighet til å godkjenne transaksjoner utført av familiemedlemmer under 18 år (eller tilsvarende myndighetsalder i ditt hjemland). Innhold som deles av familiemedlemmer eller som anskaffes via innholdskoder, er vanligvis ikke underlagt Spør om kjøp. Innholdskoder som tilrettelegger for tilgang til abonnementer, er underlagt Spør om kjøp. Organisatoren må være forelder eller lovlig verge for ethvert familiemedlem som aktiverer Spør om kjøp. Spør om kjøp er aktivert som standard for alle familiemedlemmer som er yngre enn 13 år (eller tilsvarende lavalder i hjemlandet deres) og blir værende på inntil den deaktiveres av forelderen eller lovlig verge. Dersom Spør om kjøp slås av etter at familiemedlemmet fyller 18 år, kan den ikke slås på igjen. Spør om kjøp krever ikke at deling av kjøp er aktivert.

Endringer av familiemedlemmer: Når et familiemedlem forlater eller fjernes fra en familiegruppe, kan de gjenværende familiemedlemmene ikke lenger benytte eller laste ned det tidligere medlemmets innhold, inkludert innhold anskaffet med organisatorens betalingsmiddel.

Regler for familiedeling: Man kan kun tilhøre én familiegruppe av gangen, og man kan ikke melde seg inn i en familiegruppe mer enn to ganger per år. Du kan endre Apple-ID-en du knytter til en familiegruppe kun én gang hver 90. dag. Alle medlemmer av familiegruppen må ha samme hjemland. Ikke alt innhold, inkludert kjøp i app, abonnementer og enkelte tidligere kjøpte apper, er tilgjengelige for deling av kjøp. Abonnement på Apple TV+, Apple TV-kanaler, Apple One Family, Apple One Premier, Apple Music Family, Apple Arcade, Apple News+ og Apple Fitness+ aktiveres automatisk for familiedeling. Abonnementer som deles av en familie, kan være underlagt begrensninger på bruk av innhold på abonnementsbasis.

E. SESONGPASS OG MULTI-PASS

Et pass tillater deg å kjøpe og motta TV-innhold etter hvert som det gjøres tilgjengelig. Et sesongpass gjelder for TV-innhold som har et begrenset antall episoder per sesong; et multi-pass gjelder for TV-innhold som er tilgjengelig på løpende basis. Full pris for sesongpass og multi-pass belastes på kjøpstidspunktet. Innhold for sesongpass eller multi-pass er tilgjengelig for nedlastning i inntil 90 dager etter at den siste episoden er gjort tilgjengelig. Dersom en innholdsleverandør leverer færre TV-episoder til Apple enn planlagt på kjøpstidspunktet, vil vi godskrive din Apple-ID-konto med salgsverdien av det antall episoder som ikke ble levert til Apple.

F. TILLEGGSVILKÅR FOR APP STORE (UNNTATT APPLE ARCADE-APPER)

LISENS FOR APP STORE-INNHOLD

App-lisenser leveres til deg fra Apple eller en tredjeparts utvikler («app-utgiveren»). Apple fungerer som agent for app-utgiveren ved å drive App Store og er ikke part i salgs- eller brukeravtaler som inngås mellom deg og app-utgiveren. Hvis du imidlertid er kunde av Apple Distribution International Ltd., er Apple Distribution International Ltd. den ansvarlige selgeren, hvilket betyr at du har anskaffet app-lisensen fra Apple Distribution International Ltd., men appen er lisensiert av app-utgiveren. En app lisensiert av Apple er en «Apple-app»; en app lisensiert av en app-utgiver er en «tredjepartsapp». Enhver app du anskaffer er underlagt en sluttbrukerlisensavtale for lisensierte produkter («standard sluttbrukerlisensavtale (SSA)») som fremsatt nedenfor, med mindre Apple eller app-utgiveren tilbyr en tilpasset lisensavtale («tilpasset sluttbrukerlisensavtale») som skal gå foran nevnte SSA. En app-utgiver av en hvilket som helst tredjepartsapp, er selv ansvarlig for produktets innhold, garantier og krav du måtte ha vedrørende tredjepartsproduktet, underlagt lokal lovgivning. Du erkjenner og samtykker i at Apple er en begunstiget tredjepart i en standard sluttbrukerlisensavtale (SSA) eller tilpasset sluttbrukerlisensavtale for hver enkelt tredjepartsapp, og derfor kan håndheve en slik avtale. Visse apper, herunder klistremerke- og iMessage-apper, vises kanskje ikke i enhetens hovedmeny, men kan nås og brukes inne i Messages-appens brukergrensesnitt.

KJØP-I-APP

Apper kan tilby innhold, tjenester eller funksjonalitet for bruk i slike apper («kjøp-i-app»). Kjøp-i-app som forbrukes gjennom bruk av appen (f.eks. virtuelle verdigjenstander), kan ikke overføres mellom enheter og kan kun lastes ned én gang. Du må autentisere kontoen din før du foretar kjøp-i-app – separat fra enhver autentisering for anskaffelse av noe annet innhold – ved å skrive inn passordet ditt eller bruke Touch ID eller Face ID. Du vil kunne gjennomføre ytterligere kjøp-i-app i femten minutter uten å taste inn passordet på nytt, med mindre du har bedt oss om å kreve et passord for hvert kjøp eller har aktivert Touch ID eller Face ID. Du kan slå av muligheten til å gjennomføre kjøp-i-app ved å følge disse instruksjonene: https://support.apple.com/ HT201304.

APPSAMLINGER

Enkelte apper kan selges i en samling («appsamling»). Prisen som vises for en appsamling er prisen du belastes når du kjøper appsamlingen. Prisen for appsamlingen kan rabatteres for eventuelle apper i samlingen du allerede har kjøpt eller eier, men kan inkludere et minstebeløp for å fullføre appsamlingen.

SØKERESULTATER OG RANGERINGER

Ved fastsetting av hvordan appene i søkeresultatene skal ordnes, er de viktigste parameterne som det tas hensyn til, metadataene som leveres av app-utgiverne, hvordan kundene har engasjert seg med appene og App Store og hvor populære appene er i App Store. Disse parameterne leverer de mest relevante søkeresultatene for kundene.

SLUTTBRUKERLISENSAVTALE FOR LISENSIERT APPLIKASJON

Apper som formidles gjennom App Store, er lisensiert, og ikke solgt, til deg. Lisensen din for hver app forutsetter at du først har godtatt enten denne sluttbrukerlisensavtalen for lisensiert applikasjon (standard sluttbrukerlisensavtale (SSA)) eller en tilpasset sluttbrukerlisensavtale mellom deg og app-utgiveren (tilpasset sluttbrukerlisensavtale), dersom slik avtale foreligger. Lisensen din for enhver Apple-app under denne standard sluttbrukerlisensavtalen (SSA) eller den tilpassede sluttbrukerlisensavtalen, er gitt til deg av Apple, og lisensen din for enhver tredjepartsapp under denne standard sluttbrukerlisensavtalen (SSA) eller tilpassede sluttbrukerlisensavtalen, er gitt deg av utgiveren av tredjepartsappen. Enhver app som omfattes av lisensen gitt under denne standard sluttbrukerlisensavtalen (SSA), betegnes heri som «lisensiert applikasjon». App-utgiveren, eller Apple, som relevant («lisensgiver»), forbeholder seg alle rettigheter i og til den lisensierte applikasjonen, som ikke er gitt uttrykkelig til deg under denne standard sluttbrukerlisensavtalen (SSA).

a. Lisensens omfang: Lisensgiver gir deg en ikke-overførbar lisens til å bruke lisensiert applikasjon på ethvert Apple-merket produkt som du eier eller råder over og som er tillatt i henhold til bruksreglene. Vilkårene i denne standard sluttbrukerlisensavtalen (SSA) vil gjelde alt innhold, materiell eller alle tjenester tilgjengelig fra eller anskaffet med den lisensierte applikasjonen, i tillegg til oppgraderinger som gjøres av lisensgiver og som erstatter og/eller supplerer den opprinnelige lisensierte applikasjonen, med mindre en slik oppgradering er ledsaget av en tilpasset sluttbrukerlisensavtale. Unntatt som angitt i bruksreglene, kan du ikke distribuere den lisensierte applikasjonen eller gjøre denne tilgjengelig over et nettverk hvor den kan brukes av flere enheter på samme tid. Du kan ikke overføre, redistribuere eller viderelisensiere den lisensierte applikasjonen unntatt som uttrykkelig tillatt i denne avtalen, og dersom du selger Apple-enheten din til en tredjepart, må du først slette den lisensierte applikasjonen fra Apple-enheten. Du kan ikke kopiere (unntatt når dette er uttrykkelig tillatt i denne lisensen og i bruksreglene), dekompilere, utføre omvendt programmering, demontere, forsøke å utlede kildekoden, endre eller opprette avledede verk fra den lisensierte applikasjonen, oppdateringer eller noen del av disse (unntatt og i den utstrekning de nevnte begrensningene er forbudt etter gjeldende lov eller i den utstrekning det er tillatt i lisensieringsvilkårene som styrer bruk av noen komponent med åpen kildekode som er inkludert i den lisensierte applikasjonen).

b. Samtykke til bruk av data: Du aksepterer at lisensgiver kan samle inn og bruke tekniske data og tilknyttet informasjon, inkludert, men ikke begrenset til, teknisk informasjon om enheten din, systemet og applikasjonsprogramvaren og tilbehør, som jevnlig samles inn for å tilrettelegge for levering av programvareoppdateringer, produktstøtte og andre tjenester til deg (hvis noen) som er forbundet med den lisensierte applikasjonen. Lisensgiver kan bruke denne informasjonen så lenge den er i en form som ikke identifiserer deg personlig, for å forbedre sine produkter eller for å levere tjenester eller teknologi til deg.

c. Opphør. Denne standard sluttbrukerlisensavtalen (SSA) gjelder til den sies opp av deg eller lisensgiver. Dine rettigheter under denne lisensen opphører automatisk hvis du ikke etterlever dens vilkår.

d. Eksterne tjenester. Den lisensierte applikasjonen kan gi adgang til lisensgivers og/eller tredjeparts tjenester og nettsider (i fellesskap og hver for seg kalt «eksterne tjenester»). Du aksepterer at bruk av eksterne tjenester er for egen regning og risiko. Lisensgiver er ikke ansvarlig for å undersøke eller vurdere innhold eller nøyaktighet av slike eksterne tjenester, og skal ikke være ansvarlig for noen slik tredjeparts eksterne tjenester. Data som fremvises av en lisensiert applikasjon eller ekstern tjeneste, inkludert, men ikke begrenset til økonomiske opplysninger, medisinske opplysninger eller stedsinformasjon, er kun for generelle informasjonsformål og garanteres ikke av lisensgiver eller dennes agenter. Du kan ikke bruke slike eksterne tjenester på noen måte som er i strid med vilkårene i denne standard sluttbrukerlisensavtalen (SSA) eller som krenker lisensgivers eller tredjeparts immaterielle rettigheter. Du samtykker i ikke å bruke eksterne tjenester på noen måte til å sjikanere, håne, forfølge, true eller på annen måte krenke eller injuriere noen naturlig eller juridisk person, og at lisensgiver ikke er ansvarlig for slik bruk. Eksterne tjenester er kanskje ikke tilgjengelig på alle språk eller i ditt hjemland, og er ikke alltid passende eller tilgjengelig for bruk på ethvert sted. I den utstrekning du velger å bruke slike eksterne tjenester, er du ansvarlig for å overholde gjeldende lover. Lisensgiveren forbeholder seg retten til når som helst å endre, suspendere, fjerne, deaktivere eller iverksette tilgangsbegrensninger eller -grenser for enhver ekstern tjeneste uten varsel til eller ansvar overfor deg.

e. GARANTI: Lisensgiveren vil være rimelig omhyggelig og vise rimelig ferdighet med hensyn til leveringen av den lisensierte applikasjonen og eventuelle eksterne tjenester utført eller tilbudt av den lisensierte applikasjonen til deg. Avhengig av lokale lover kan du ha en lovfestet garanti om samsvar for innkjøpte, lisensierte apper med en minimums varighet på to år og for abonnementer-i-appen under den kontraktsfestede leveringsperioden. Lisensgiver gir ingen andre løfter eller garantier i forbindelse med de eksterne tjenestene, og garanterer uansett ikke at

(i) bruken din av de eksterne tjenestene vil være uforstyrret eller feilfri;

(ii) de eksterne tjenestene vil være frie for tap, ødeleggelser, angrep, virus, forstyrrelse, hacking eller andre sikkerhetskrenkelser, og lisensgiver fraskriver seg ethvert ansvar forbundet derved. Du skal være ansvarlig for sikkerhetskopiering av ditt eget system, inkludert enhver lisensiert applikasjon som er lagret i systemet ditt.

f. Ansvarsbegrensning.

(i) Bortsett fra som spesifisert herunder i avsnitt (ii), er ikke lisensgiver, deres direktører, funksjonærer, ansatte, tilknyttede selskaper, agenter, underleverandører, fullmektiger eller lisensgivere ansvarlig for noe tap eller skade forårsaket av lisensgiver, deres ansatte eller agenter, der:

(1) det ikke foreligger noe brudd på en lovfestet aktsomhetsplikt overfor deg fra lisensgiver, noen av deres ansatte eller agenter;

(2) det ikke er noe rimelig forutsigbart resultat av et slikt brudd;

(3) eventuell økning i tap eller skade skyldes at du har brutt noe vilkår i denne sluttbrukerlisensavtalen («avtalen»);

(4) det følger fra en avgjørelse hos lisensgiver om å advare deg, suspendere eller avslutte tilgangen din til de eksterne tjenestene, eller å iverksette andre tiltak i forbindelse med granskning av et mistenkt brudd eller som resultat av lisensgivers konklusjon at et brudd på avtalen har forekommet;

(5) det er forbundet med tap av inntekt, forretningsmulighet eller fortjeneste, eller noe som helst tap som skyldes ødeleggelse av data i tilknytning til bruken din av den lisensierte applikasjonen.

(ii) Ingenting i denne avtalen fjerner eller begrenser lisensgivers ansvar for bedrageri, grov uaktsomhet, forsettlig uredelighet, eller for død eller personskade forårsaket av deres uaktsomhet.

g. Du kan ikke bruke eller på annen måte eksportere eller videre-eksportere den lisensierte applikasjonen, unntatt som tillatt etter lovene i USA og lovene i den jurisdiksjonen som den lisensierte applikasjonen ble anskaffet i. Særlig, men uten begrensning, kan den lisensierte applikasjonen ikke eksporteres eller videre-eksporteres (a) til noe land som er underlagt amerikansk embargo, eller (b) noen på USAs finansdepartements liste over særlige angitte borgere eller USAs handelsdepartements liste over nektede personer og enheter. Ved å bruke den lisensierte applikasjonen, bekrefter og garanterer du at du ikke er i noe slikt land eller på noen slik liste. Du aksepterer også at du ikke vil bruke disse produktene for noe formål som er forbudt etter amerikansk lov, inkludert, men ikke begrenset til, utvikling, utforming, fremstilling eller produksjon av atomvåpen, rakettvåpen, kjemiske eller biologiske våpen.

h. USAs offentlige myndigheter som sluttbrukere. Den lisensierte applikasjonen og relatert dokumentasjon, er «kommersielle artikler» slik begrepet er definert i 48 C.F.R. §2.101, som omhandler «kommersiell datamaskinprogramvare» og «dokumentasjon for kommersiell datamaskinprogramvare», slik begrepene er definert i 48 C.F.R. §12.121 eller 48 C.F.R. §227.7202, som relevant. I overensstemmelse med 48 C.F.R. § 12.212 eller 48 C.F.R. §§ 227.7202.1 til og med 227.7202.4, som relevant, vil kommersiell datamaskinprogramvare og dokumentasjon for kommersiell datamaskinprogramvare lisensieres til amerikanske myndigheter som sluttbrukere (a) bare som kommersielle artikler og (b) bare med de rettigheter som gjelder for alle andre sluttbrukere i overensstemmelse med vilkårene og betingelsene heri. Upubliserte rettigheter forbeholdes under USAs lover om opphavsrett.

i. Bortsett fra i den grad det er uttrykkelig angitt i det følgende avsnittet, skal denne avtalen og forholdet mellom deg og Apple reguleres av lovgivningen i staten California, med unntak av dens lovvalgsregler. Du og Apple er enige om å underlegge dere den personlige og eksklusive jurisdiksjonen til domstolene i Santa Clara, California, for løsning av alle tvister eller krav som følger fra denne avtalen. Dersom du (a) ikke er amerikansk statsborger; (b) ikke bor i USA; (c) ikke skaffer deg tilgang til tjenesten fra USA; og (d) er statsborger i et av landene oppført nedenfor, godtar du herved at alle tvister eller krav som måtte følge fra avtalen, skal reguleres av gjeldende lovgivning som beskrevet nedenfor, uten hensyn til lovvalgsregler, og du underlegge deg herved ugjenkallelig den ikke-eksklusive jurisdiksjonen til domstolene i staten, distriktet eller landet identifisert nedenfor, og hvis lover gjelder:

Hvis du er bosatt i et EU-land eller Storbritannia, Sveits, Norge eller Island, skal gjeldende lov og kompetente domstoler være henholdsvis loven og domstolene i det landet hvor du har ditt vanlige bosted.

Spesifikt ekskludert fra å gjelde for denne avtalen, er loven kjent som FN-konvensjonen for internasjonale løsørekjøp (CISG).

G. TILLEGGSVILKÅR FOR INNHOLD ANSKAFFET FRA TREDJEPARTER

Noe innhold tilgjengelig i Apple Books, App Store og Apple Podcasts (inkludert Apple Podcasts-abonnementer) anskaffes av deg fra tredjepartsutgiveren av slikt innhold (som vist på produktsiden og/eller under anskaffelsesprosessen for det relevante innholdet), ikke Apple. I et slikt tilfelle fungerer Apple som agent for innholdsleverandøren ved å gjøre innholdet tilgjengelig for deg, og er derfor ikke part i transaksjonen mellom deg og innholdsleverandøren. Dersom du imidlertid er kunde av Apple Distribution International Ltd., er Apple Distribution International Ltd. den ansvarlige selgeren for innholdet du anskaffer, men slikt innhold er lisensiert av innholdsleverandøren. Innholdsleverandøren forbeholder seg retten til å håndheve vilkårene for bruk knyttet til slikt innhold. Innholdsleverandøren alene er ansvarlig for innholdet, eventuelle garantier i den grad slike garantier ikke er fraskrevet, samt andre krav som du eller noen annen part måtte ha i forbindelse med slikt innhold.

H. YTTERLIGERE VILKÅR FOR APPLE MUSIC

iCloud Music-biblioteket er en funksjon i Apple Music som gir deg tilgang til sanger, spillelister og musikkvideoer kjøpt fra Apple Music, iTunes Store eller en annen kilde («innhold i iCloud Music-biblioteket») på de aktiverte Apple Music-enhetene dine. iCloud Music-biblioteket slås automatisk på når du registrerer Apple Music-medlemskapet. iCloud Music-biblioteket samler informasjon om innholdet i iCloud Music-biblioteket ditt. Informasjonen forbindes med Apple-ID-en din, og sammenlignes med innhold i iCloud Music-biblioteket som finnes tilgjengelig på Apple Music. Ikke-samsvarende innhold i iCloud Music-biblioteket lastes opp til Apples iCloud Music-bibliotekservere (i et format bestemt av Apple). Du kan laste opp opptil 100 000 sanger. Sanger anskaffet fra iTunes Store, teller ikke med i denne begrensningen. Sanger som ikke tilfredsstiller visse krav (f.eks. svært store filer) eller som ikke er godkjent for enheten din, godkjennes ikke for iCloud Music-biblioteket. Når du bruker iCloud Music-biblioteket, samler Apple inn informasjon, herunder hvilke sangtitler du spiller av, stopper eller hopper over, enhetene du bruker og tidspunkt og varighet for avspillingen. Du samtykker med dette i at du vil bruke iCloud Music-biblioteket kun til lovlig anskaffet innhold. iCloud Music-biblioteket er tilgjengelig på en «som det er»-basis, og kan inneholde feil eller mangler. Du bør ta sikkerhetskopi av data og opplysninger før du aktiverer iCloud Music-biblioteket. Dersom du ikke er Apple Music-medlem, kan du kjøpe et iTunes Match-abonnement, som bruker iCloud Music-biblioteket. Når Apple Music-medlemskapet ditt slutter, mister du tilgangen til iCloud Music-biblioteket, inkludert innhold i iCloud Music-biblioteket som er lastet opp til servere for iCloud Music-biblioteket.

I. YTTERLIGERTE VILKÅR FOR APPLE FITNESS+

Apple Fitness+ er kun for underholdnings- og/eller informasjonsformål og er ikke ment å gi noen medisinske råd. Du bør alltid søke råd fra kvalifisert helsepersonell angående (a) sikkerheten ved og tilrådeligheten av en gitt aktivitet, eller (b) spesielle medisinske tilstander eller symptomer.

J. OPERATØRMEDLEMSKAP

Der det er tilgjengelig, vil du kunne bli tilbudt å kjøpe et tjenestemedlemskap fra trådløsoperatøren din (et «operatørmedlemskap»). Dersom du kjøper et operatørmedlemskap, er operatøren din den ansvarlige selgeren, noe som betyr at du anskaffer tjenestelisensen fra operatøren, som fakturerer deg kostnadene for tjenestemedlemskapet ditt, men tjenesten lisensieres og leveres av Apple. Kjøpsforholdet ditt med operatøren styres av operatørens vilkår og betingelser, ikke denne avtalen, og eventuelle fakturatvister knyttet til et operatørmedlemskap må rettes til operatøren din, ikke Apple. Ved å bruke en tjeneste gjennom et operatørmedlemskap, samtykker du i at operatøren kan utveksle opplysninger om operatørkontoen din, telefonnummeret og abonnementet ditt, med Apple, og at Apple kan bruke disse opplysningene til å bestemme statusen til operatørmedlemskapet ditt.

K. DIVERSE VILKÅR SOM GJELDER FOR ALLE TJENESTER

DEFINISJON AV APPLE

Avhengig av hjemlandet ditt, betyr «Apple»:

Apple Inc., One Apple Park Way, Cupertino, California, for brukere i USA, inkludert Puerto Rico;

Apple Canada Inc., 120 Bremner Blvd., Suite 1600, Toronto ON M5J 0A8, Canada, for brukere i Canada;

Apple Services LATAM LLC, 1 Alhambra Plaza, Ste 700 Coral Gables, Florida, for brukere i Mexico, Sentral- eller Sør-Amerika, eller et hvilket som helst karibisk land eller territorium (unntatt Puerto Rico);

iTunes K.K., Roppongi Hills, 6-10-1 Roppongi, Minato-ku, Tokyo 106-6140, Tokyo, for brukere i Japan;

Apple Pty Limited, Level 3, 20 Martin Place, Sydney NSW 2000, Australia, for brukere i Australia eller New Zealand, inkludert i deres territorier eller tilknyttede jurisdiksjoner; og

Apple Distribution International Ltd., Hollyhill Industrial Estate, Hollyhill, Cork, Irland, for alle andre brukere.

KONTRAKTSENDRINGER

Apple forbeholder seg retten til å endre denne avtalen og til å innføre nye eller ytterligere vilkår eller betingelser, som kan være nødvendig hvis for eksempel Apple legger til en ny tjeneste eller den gjeldende loven endres. Slike endringer og nye vilkår og bestemmelser vil bli meldt til deg, og vil, dersom de aksepteres, ha umiddelbar virkning og vil innlemmes i denne avtalen. Dersom du ikke godtar slike endringer, vil Apple ha retten til å si opp avtalen, og/eller du vil kanskje ikke kunne gjøre fremtidige kjøp forbundet med noen av tjenestene eller noe av innholdet som styres av denne avtalen. Dette vil ikke påvirke innholdet du allerede har anskaffet og lastet ned.

MATERIALE TILHØRENDE TREDJEPART

Apple er ikke ansvarlig eller erstatningspliktig for tredjepartsmateriale som er inkludert i eller lenket fra innholdet eller tjenestene.

IMMATERIELLE RETTIGHETER

Du aksepterer at tjenestene, inkludert, men ikke begrenset til, innhold, grafikk, brukergrensesnitt, lydklipp, videoklipp, redaksjonelt innhold og skripter og programvare brukt til å implementere tjenestene, inneholder proprietær informasjon og materiale som eies av Apple, deres lisensgivere og/eller innholdsleverandører, og er beskyttet etter gjeldende lover om immaterielle rettigheter og andre lover, herunder, men ikke begrenset til, lover om opphavsrett. Du aksepterer at du ikke vil bruke slik proprietær informasjon eller slikt materiale på noen som helst måte, unntatt for bruk av tjenestene for personlig og ikke-kommersiell bruk i overensstemmelse med avtalen. Ingen del av innholdet eller tjenestene kan overføres eller reproduseres i noen som helst form eller på noen som helst måte, unntatt som uttrykkelig tillatt av denne avtalen. Du aksepterer ikke å endre, leie, låne, selge, dele eller distribuere tjenestene eller innholdet på noen måte, og du vil ikke benytte tjenestene på noen annen måte enn det som er uttrykkelig tillatt.

Apple-navnet, Apple-logoen, iTunes, iTunes Store, App Store, Apple Books, Apple Music, Apple TV, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News, Apple News+, Apple One, Apple Podcasts, Apple Fitness+ og andre Apple-varemerker, -servicemerker, -grafikk og -logoer som brukes i forbindelse med tjenestene, er varemerker eller registrerte varemerker for Apple i USA og andre land over hele verden. Du gis ingen rett eller lisens med hensyn til noen av de nevnte varemerkene.

OPPHAVSRETT

Med mindre annet er angitt, tilhører opphavsrettene til tjenester og innhold levert av Apple, Apple Inc. og dets datterselskaper.

Dersom du mener noe innhold som er tilgjengelig via tjenestene, krenker din opphavsrett, vennligst kontakt Apple på ett av følgende steder:

- Apper fra tredjeparter: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/appstorenotices/

- Apple Books: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/applebooksnotices/

- Apple TV+ og Apple Fitness+: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/appletvplusnotices/

- Apple News: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/applenewsnotices/

- Alle andre tjenester, (inkludert, men ikke begrenset til iTunes Store, Apple Music og Apple Podcasts): https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/itunesstorenotices/

Dette er den raskeste måten for oss å behandle varslingen din om en påstått krenkelse på. Den mer tidkrevende fremgangsmåten for å kontakte vår oppnevnte agent og behandling av varslingen din, er å sende en riktig og fullstendig varsling om påstått krenkelse til postadressen oppført nedenfor.

Apple Inc.

Att.: Copyright Agent

One Apple Park Way

MS: 1IPL

Cupertino, CA 95014

Telefon: +1 408.996.1010

E-post: copyrightnotices@apple.com 

Apple har innført regler for under relevante omstendigheter å deaktivere og/eller avslutte kontoene til brukere som gjentatte ganger krenker eller gjentatte ganger påstås å krenke andre personers opphavsretter. Som ledd i implementeringen av disse reglene, kan Apple helt etter eget skjønn suspendere, deaktivere og/eller avslutte kontoene til brukere som identifiseres som gjentatt å utføre krenkende handlinger eller av andre tilknyttede grunner.

OPPSIGELSE OG SUSPENSJON AV TJENESTER

Hvis du ikke overholderbestemmelsene i denne avtalen, kan Apple, (i) si opp denne avtalen og/eller Apple-ID-en din, og du vil forbli ansvarlig for alle beløp til forfall under Apple-ID-en din, til og med datoen for avslutning; og/eller (ii) si opp lisensen din til programvaren; og/eller (iii) sperre tilgangen din til tjenestene.

Apple forbeholder seg videre retten til å endre, suspendere eller avslutte tjenestene (eller hvilket som helst innhold deri) når som helst av tekniske eller driftsmessige grunner, og Apple vil ikke være ansvarlig overfor deg eller noen tredjepart skulle Apple utøve slike rettigheter. I den grad det er mulig, vil Apple varsle deg i forkant av eventuell endring, suspensjon eller avslutning av tjenesten. Oppsigelse av tjenesten vil ikke påvirke innhold som du allerede har kjøpt og lastet ned. Du kan imidlertid bli ute av stand til å autorisere ytterligere datamaskiner for bruk av slikt innhold. Hvis Apple avvikler en tjeneste som er et abonnement du allerede har betalt for, vil Apple utbetale en refusjon til deg.

GARANTIFRASKRIVELSE; ANSVARSBEGRENSNINGER

a. Apple vil levere tjenestene med rimelig omhyggelighet og ferdighet. Under lokal lovgivning kan du ha lovfestet garanti for samsvar for kjøpt innhold med en minimums varighet på to år, og for innhold du har abonnert på under den kontraktsfestede leveringsperioden. Apple gir ingen andre løfter eller garantier om tjenestene og garanterer spesielt ikke at utover lovlig garanti:

(i) bruken din av tjenestene vil være uavbrutt eller feilfri. Du samtykker i at Apple fra tid til annen, av tekniske eller driftsmessige grunner, kan fjerne tjenestene for ubegrensede tidsperioder, eller avbryte tjenestene når som helst, og vil, i den grad det er praktisk, melde fra til deg om dette. Dersom Apple avvikler en tjeneste som er et abonnement du allerede har betalt for, vil Apple utbetale en refusjon. Dersom Apple avvikler en tjeneste som ikke er et abonnement, vil dette ikke påvirke innholdet som du allerede har kjøpt og lastet ned;

(ii) tjenestene vil være frie for tap, feil, angrep, virus, inngripen, hacking eller andre sikkerhetsinnbrudd, som skal være force majeure-hendelser, og Apple fraskriver seg ethvert ansvar i den forbindelse. Du skal være ansvarlig for å sikkerhetskopiere ditt eget system, inkludert ethvert innhold som kjøpes eller anskaffes fra tjenesten.

b. DU SAMTYKKER I AT MED MINDRE DET ER PÅLAGT UNDER GJELDENDE LOV, HAR APPLE IKKE NOE ANSVAR FOR FORTSATT Å GJØRE INNHOLD TILGJENGELIG FOR DEG GJENNOM TJENESTENE VÅRE, OG APPLE VIL IKKE VÆRE ANSVARLIG OVERFOR DEG HVIS INNHOLD, INKLUDERT KJØPT INNHOLD, BLIR UTILGJENLIGE FOR NEDLASTING, NY NEDLASTING ELLER STRØMMING.

c. Unntatt som fremsatt i (e) nedenfor, eller i tilfelle du hevder noen gjeldende lovfestede rettigheter til refusjon eller kompensasjon, skal ikke i noe tilfelle Apple, deres direktører, funksjonærer, ansatte, tilknyttede selskaper, agenter, kontraktører eller lisensgivere være ansvarlig for noe tap eller noen skade forårsaket av Apple, deres ansatte eller agenter, der:

(i) det ikke foreligger brudd på noen lovfestet aktsomhetsplikt fra Apple eller fra noen av våre ansatte eller agenter overfor deg;

(ii) det ikke er et rimelig forutsigbart resultat av et slikt brudd;

(iii) noen økning i tap eller skade følger av at du bryter et vilkår i denne avtalen;

(iv) det følger fra en beslutning hos Apple om å fjerne eller nekte tilgang til noen informasjon eller noe innhold, for å suspendere eller oppheve tilgangen din til tjenestene, eller iverksette noen annen handling under granskning av et mistenkt brudd eller som følge av at Apple konkluderer at et brudd på denne avtalen har funnet sted; eller

(v) det er forbundet med tap av inntekt, forretninger eller fortjenester, eller noen tap av data eller ødeleggelse av data i forbindelse med bruken din av tjenestene.

d. Apple skal bruke rimelige bestrebelser på å beskytte opplysninger som du sender inn i forbindelse med tjenestene, inkludert fra bedragersk bruk.

e. Ingenting i denne avtalen fjerner eller begrenser Apples ansvar for svindel, grov uaktsomhet, forsettlig misbruk, eller for død eller personskade.

f. Hvis du bryter denne avtalen, vil du være ansvarlig overfor Apple, deres direktører, funksjonærer, ansatte, tilknyttede selskaper, agenter, kontraktører og lisensgivere for ethvert krav som følger fra ditt brudd. Du vil også være ansvarlig for ethvert tiltak iverksatt av Apple som ledd i granskning av en mistenkt krenkelse av denne avtalen, eller som følge av deres funn eller beslutning om at et brudd på denne avtalen har funnet sted.

g. APPLE ER IKKE ANSVARLIG FOR DATAAVGIFTER SOM DU KAN PÅDRA DEG I FORBINDELSE MED BRUKEN DIN AV TJENESTENE.

LOVFESTEDE UNNTAK FOR OFFENTLIGE INSTITUSJONER

Hvis du er en kvalifisert utdanningsinstitusjon eller et kvalifisert offentlig forvaltningsorgan og noen del av denne avtalen, som for eksempel hele eller deler av avsnittet om ansvarsfraskrivelse, derfor er ugyldig eller ikke håndhevbar for på grunn av gjeldende lokal, nasjonal, statlig eller føderal lovgivning, da skal denne delen anses som ugyldig eller ikke-håndhevbar, som relevant, og i stedet tolkes på en måte som er mest i samsvar med gjeldende lov.

GJELDENDE LOVGIVNING

Bortsett fra i den grad det er uttrykkelig angitt i følgende avsnitt eller i den grad det er påkrevd under gjeldende lov, skal denne avtalen og forholdet mellom deg og Apple og alle transaksjoner på tjenestene være underlagt lovgivningen i staten California, unntatt dens bestemmelser om lovvalg. Du og Apple godtar å underlegge dere den personlige og eksklusive jurisdiksjonen til domstolene i Santa Clara, California, for å løse enhver tvist eller ethvert krav som følger fra denne avtalen. Hvis (a) du ikke er amerikansk statsborger; (b) du ikke bor i USA; (c) du ikke får tilgang til tjenesten fra USA; og (d) du er statsborger i et av landene som er identifisert nedenfor, godtar du herved at enhver tvist eller ethvert krav som oppstår fra denne avtalen, skal styres av gjeldende lov som angitt nedenfor, uten hensyn til noen bestemmelser om lovvalg, og du underlegger deg herved ugjenkallelig den ikke-eksklusive jurisdiksjonen til domstolene i staten, provinsen eller landet som er angitt nedenfor, hvis lov råder:

Hvis du er bosatt i et EU-land eller Storbritannia, Sveits, Norge eller Island, skal gjeldende lov og forum være lovene og domstolene i det landet hvor du har ditt vanlige bosted.

Spesifikt ekskludert fra å gjelde for denne avtalen, er loven kjent som FN-konvensjonen for internasjonale løsørekjøp (CISG).

ANDRE BESTEMMELSER

Denne avtalen utgjør hele avtalen mellom deg og Apple og styrer bruken din av tjenestene, og erstatter enhver forutgående avtale mellom deg og Apple som omhandler det samme som denne avtalen. Du kan også bli underlagt ytterligere vilkår og betingelser som kan gjelde når du utfører transaksjoner eller bruker tilknyttede tjenester, tredjepartsinnhold, tredjepartsprogramvare eller tilleggstjenester slik som Voluminnkjøpsprogrammet. Dersom noen del av avtalen kjennes ugyldig eller ikke-håndhevbar, skal denne delen tolkes på en måte som er i samsvar med gjeldende lov for å gjenspeile, så nær som mulig, partenes opprinnelige intensjoner, og de gjenværende delene skal forbli i full kraft og virkning. Apples unnlatelse av å håndheve noen rettigheter eller bestemmelser i denne avtalen vil ikke utgjøre et frafall av en slik rettighet eller annen bestemmelse. Apple er ikke ansvarlig for manglende oppfyllelse av forpliktelser på grunn av årsaker utenfor dets kontroll.

Du aksepterer å overholde alle lokale, statlige, føderale og nasjonale lover, vedtekter, forordninger og forskrifter som gjelder for bruken din av tjenestene. Bruken din av tjenestene kan også være underlagt andre lover. Risiko for tap for alle elektronisk leverte transaksjoner overføres til erververen ved elektronisk overføring til mottakeren. Ingen Apple-ansatt eller -forhandler har fullmakt til å endre denne avtalen.

Apple kan varsle deg i forbindelse med tjenestene ved å sende en e-postmelding til e-postadressen, eller brev per post til postadressen din eller ved å legge ut en melding på tjenestene. Meldinger trer i kraft umiddelbart. Apple vil også kunne kontakte deg per e-post eller ved pushvarsel for å sende deg ytterligere informasjon om tjenestene.

Alternativ tvisteløsning. EU driver en frivillig, nettbasert tvisteløsningsplattform som er tilgjengelig via den følgende lenken: http://ec.europa.eu/consumers/odr, og som Apple Distribution International Ltd. har valgt ikke å slutte seg til. Hvis du har problemer, vennligst kontakt kundestøtte for iTunes på https://www.apple.com/support/itunes/contact/.

Du gir herved Apple retten til å ta ethvert skritt Apple anser for å være rimelig nødvendig eller behørig for å håndheve og/eller bekrefte overholdelse av noen del av denne avtalen. Du aksepterer at Apple har retten til, uten ansvar overfor deg, å bekjentgjøre data og/eller opplysninger til rettshåndhevelsesmyndigheter, offentlige funksjonærer og/eller en tredjepart som Apple mener er rimelig nødvendig eller behørig for å håndheve og/eller verifisere samsvar med noen del av denne avtalen (inkludert, men ikke begrenset til, Apples rett til å samarbeide med enhver juridisk prosess forbundet med bruken din av tjenestene og/eller innholdet, og/eller en tredjepart som hevder at bruken din av tjenestene og/eller innholdet er ulovlig og/eller krenker slik tredjeparts rettigheter).

Sist oppdatert: 12. september 2022