Termeni și condiții pentru Serviciile Media Apple

Prezenții termeni și condiții creează un contract între dvs. și Apple („Contractul”). Citiți cu atenție Contractul. Faceți click pe „De acord” pentru a confirma înțelegerea și acceptarea Contractului.

A. PREZENTAREA SERVICIILOR NOASTRE

Prezentul Contract guvernează utilizarea de către dvs. a serviciilor Apple („Serviciile”), prin care puteți achiziționa, obține, licenția, închiria sau vă puteți abona la servicii media, aplicații („Aplicații”) și alte servicii in-app („Conținut”). Serviciile noastre sunt: iTunes Store, App Store, iBooks Store, Apple Music și Apple News. Prin crearea unui cont pentru utilizarea Serviciilor în România, indicați respectiva țară ca fiind țara dvs. de reședință în scopuri fiscale („Țara de Origine”). Serviciile noastre sunt disponibile în Țara dvs. de Origine, precum și orice state membre UE în care vă aflați temporar. Pentru a utiliza Serviciile noastre, veți avea nevoie de hardware, software compatibile (este recomandată și uneori obligatorie ultima versiune) și acces la internet (poate să implice costuri). Performanța Serviciilor noastre poate fi afectată de acești factori.

B. UTILIZAREA SERVICIILOR NOASTRE

PLĂȚI, TAXE ȘI RESTITUIRI

Puteți obține Conținut în legătură cu Serviciile noastre în mod gratuit sau în schimbul unui taxe, fiecare dintre acestea fiind denumită o „Tranzacție”. Prin fiecare Tranzacție, obțineți o licență de a utiliza doar Conținutul. Fiecare Tranzacție este un contract electronic încheiat între dvs. și Apple și/sau între dvs. și entitatea care furnizează Conținutul în legătură cu Serviciile noastre. Cu toate acestea, dacă sunteți client Apple Distribution International și achiziționați o Aplicație sau o carte, Apple Distribution International este un comisionar; aceasta înseamnă că achiziționați Conținutul de la Apple Distribution International și acesta este licențiat de către Furnizorul Aplicației (astfel cum este definit mai jos) sau editorul cărții. Atunci când efectuați prima Tranzacție, vi se va solicita să alegeți cât de frecvent doriți să vi se ceară să introduceți parola pentru tranzacțiile viitoare. În cazul în care activați funcția Touch ID pentru Tranzacții, vi se va solicita autentificarea cu amprenta dvs. pentru toate Tranzacțiile. Vă puteți administra setările parolei în orice moment urmând aceste instrucțiuni: https://support.apple.com/ro-ro/HT204030. Apple va debita metoda dvs. de plată (cum ar fi cardul de credit, cardul de debit, cardul/codul cadou sau altă metodă disponibilă în Țara dvs. de Origine) pentru orice Tranzacții plătite, inclusiv orice impozite aplicabile. În cazul în care precomandați Conținutul, vi se va percepe plata în momentul în care vă este livrat Conținutul (cu excepția cazului în care anulați înainte de momentul în care Conținutul devine disponibil). În conformitate cu legislația locală, Apple poate actualiza informațiile privind metoda dvs. de plată dacă aceste informații sunt furnizate de instituția dvs. financiară. Mai multe detalii despre modul de facturare a Tranzacțiilor găsiți la http://support.apple.com/kb/HT5582. Sunteți de acord să primiți toate facturile în format electronic, inclusiv prin e-mail. Prețurile Conținutului se pot modifica în orice moment. În cazul în care anumite probleme tehnice împiedică sau întârzie în mod nejustificat livrarea Conținutului, remediul dvs. unic și exclusiv este fie înlocuirea Conținutului, fie restituirea prețului plătit, după cum va stabili Apple. Periodic, Apple poate refuza o solicitare de restituire în cazul în care există dovezi ale unei fraude, restituiri abuzive sau comportament manipulator care îndreptățește Apple să emită o contrapretenție corespunzătoare. Termenii referitori la cardurile/codurile cadou se găsesc aici: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/giftcards/.

Dreptul de anulare: În cazul în care decideți să anulați o comandă, puteți face acest lucru în termen de 14 zile de la primirea chitanței fără a indica niciun motiv.

Pentru a anula o comandă, trebuie să ne informați cu privire la decizia dvs. Pentru a asigura procesarea imediată, vă recomandăm să folosiți formularul Raportați o problemă pentru a anula toate articolele cu excepția articolelor Apple Music, iTunes Match, Season Pass, Multi-Pass și a cadourilor iTunes nerevendicate achiziționate direct de la Apple. Articolele exceptate pot fi anulate contactând Asistența iTunes. De asemenea, aveți dreptul de a ne informa folosind modelul de formular de anulare de mai jos sau prin orice altă afirmație clară. În cazul în care folosiți formularul Raportați o problemă, vă vom transmite fără întârziere confirmarea de primire a anulării dvs.

Pentru a respecta termenul-limită de anulare, trebuie să transmiteți anularea înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Efectele anulării: Vă vom restitui plata în maxim 14 zile de la data la care primim notificarea dvs. de anulare. Vom folosi aceeași metodă de plată pe care ați folosit-o dvs. la efectuarea Tranzacției și nu va trebui să plătiți nicio taxă pentru o astfel de restituire.

Excepție de la dreptul de anulare: Nu puteți anula o comandă de furnizare de Conținut în cazul în care livrarea a început la solicitarea dvs. și după ce ați confirmat că astfel pierdeți dreptul de anulare.

Model de formular de anulare:

- Către Apple Distribution International, iTunes Store Customer Support, Hollyhill Industrial Estate, Hollyhill, Cork, Republica Irlanda:

- Prin prezenta, vă notific cu privire la faptul că mă retrag din contractul referitor la următoarele: [INTRODUCEȚI ID-UL COMENZII, ARTICOLUL, ARTISTUL ȘI TIPUL]

- Comanda efectuată la [INTRODUCEȚI DATA] / primită la [INTRODUCEȚI DATA]

- Numele consumatorului

- Adresa consumatorului

- Adresa de e-mail a consumatorului (opțional)

- Data

ID APPLE

Pentru utilizarea Serviciilor noastre și accesarea Conținutului dvs. este necesar un ID Apple. Un ID Apple este contul pe care îl veți utiliza în întregul ecosistem Apple. ID-ul dvs. Apple este valoros și sunteți răspunzător pentru păstrarea confidențialității și securității acestuia. Apple nu este responsabil pentru niciun fel de pierderi care decurg din utilizarea neautorizată a ID-ului dvs. Apple. Contactați Apple în cazul în care suspectați că ID-ul dvs. Apple a fost compromis.

Trebuie să aveți vârsta de 13 ani (sau vârsta minimă echivalentă din Țara dvs. de Origine, prevăzută în cadrul procesului de înregistrare) pentru a crea un ID Apple și pentru a utiliza Serviciile noastre. ID-urile Apple pentru persoanele cu vârsta mai mică de 13 ani pot fi create de un părinte sau tutore legal, utilizând Partajarea familială, sau de către o instituție de învățământ aprobată.

CONFIDENȚIALITATE

Utilizarea de către dvs. a Serviciilor intră sub incidența Politicii de Confidențialitate a Apple, disponibilă la adresa https://www.apple.com/legal/privacy/ro.

REGULI DE UTILIZARE A SERVICIILOR ȘI CONȚINUTULUI

Utilizarea de către dvs. a Serviciilor și Conținutului trebuie să urmeze regulile prevăzute în această secțiune („Regulile de Utilizare”). Orice altă utilizare a Serviciilor și Conținutului constituie o încălcare gravă a prezentului Contract. Apple poate monitoriza modul în care utilizați Serviciile și Conținutul pentru a se asigura că urmați aceste Reguli de Utilizare.

Toate Serviciile:

- Puteți utiliza Serviciile și Conținutul numai în scop personal, necomercial (cu excepția cazurilor prevăzute în secțiunea Conținut App Store de mai jos).

- Livrarea Conținutului de către Apple nu va transfera niciun fel de drept de utilizare promoțională și nu constituie o acordare sau renunțare la orice drepturi ale deținătorilor drepturilor de autor.

- Puteți utiliza Conținutul de pe un număr de maxim cinci ID-uri Apple pe fiecare dispozitiv.

- După descărcarea Conținutului, este responsabilitatea dvs. de a nu-l pierde, distruge sau deteriora. Vă încurajăm să faceți în mod regulat copii de rezervă ale Conținutului dvs.

- Nu aveți voie să interveniți asupra sau să eludați nicio tehnologie de securitate inclusă în Servicii.

- Puteți accesa Serviciile noastre numai utilizând softurile Apple și nu puteți modifica sau utiliza versiuni modificate ale acestor softuri.

- Pentru Conținutul video este necesară o conexiune HDCP.

Conținut iTunes Store:

- Puteți utiliza Conținut neprotejat de un sistem Digital Rights Management (DRM) pe un număr rezonabil de dispozitive compatibile deținute sau controlate de dvs. Conținutul protejat de un sistem DRM poate fi utilizat pe un număr de maxim cinci computere și pe un număr nelimitat de dispozitive de pe care sincronizați Conținutul aflat pe respectivele computere.

- Închirierile Conținutului pot fi vizualizate doar de pe un singur dispozitiv odată și trebuie să fie redate în termen de 30 de zile și finalizate în 24 până la 48 de ore de la începerea redării, în funcție de Conținutul oferit în legătură cu Serviciile în Țara dvs. de Origine (oprirea, întreruperea sau repornirea nu prelungesc această perioadă).

- Puteți înregistra un playlist audio pe CD, în scopul ascultării, de maxim șapte ori (această limitare nu este valabilă pentru Conținutul neprotejat de un sistem DRM). Puteți utiliza CD-ul audio pe care ați înregistrat Conținutul dvs. în aceleași moduri în care puteți utiliza un CD audio achiziționat dintr-un magazin de desfacere, sub rezerva legilor locale privind drepturile de autor.

Conținut App Store:

- Termenul „Aplicație” include aplicații, iMessage și aplicații Apple Watch, achiziții în aplicație, extensii (cum ar fi tastaturile), stickere și abonamente disponibile în cadrul unei aplicații.

- Puteți utiliza Aplicațiile pe orice dispozitiv deținut sau controlat de dvs.

- Persoanele fizice care acționează în numele unei societăți comerciale, organizații guvernamentale sau instituții de învățământ („Întreprindere”) pot descărca și sincroniza Aplicațiile pentru utilizare fie de către (i) o singură persoană de pe unul sau mai multe dispozitive deținut/deținute sau controlat/controlate de o Întreprindere; fie de către (ii) mai multe persoane de pe un singur dispozitiv partajat deținut sau controlat de o Întreprindere. În scopul clarității, fiecare dispozitiv utilizat în serie sau în mod colectiv de mai mulți utilizatori necesită o licență separată.

Conținut iBooks Store:

- Puteți utiliza Conținutul neprotejat de un sistem DRM pe orice dispozitiv compatibil deținut sau controlat de dvs. Conținutul protejat de un sistem DRM poate fi utilizat de pe maxim cinci computere și de pe un număr nelimitat de dispozitive de pe care sincronizați acest Conținut aflat pe respectivele computere.

- Nu puteți înregistra Conținut iBooks Store pe disc.

Apple Music:

- Puteți utiliza un abonament Apple Music individual pe un număr de maxim 10 dispozitive (doar cinci dintre acestea putând fi computere).

- Un abonament Apple Music individual vă permite să recepționați prin streaming doar pe un singur dispozitiv odată; un abonament familial vă permite dvs. sau membrilor Familiei dvs. să recepționați prin streaming pe un număr de până la șase dispozitive simultan.

REDESCĂRCĂRI

Este posibil să puteți redescărca Conținut achiziționat anterior („Redescărcare”) pe dispozitivele dvs. care sunt autentificate cu același ID Apple („Dispozitive Asociate”). Puteți vedea tipurile de Conținut disponibile pentru Redescărcare în Țara dvs. de Origine la https://support.apple.com/ro-ro/HT204632. Este posibil ca, în cazul în care Conținutul nu mai este oferit în legătură cu Serviciile noastre, acesta să nu mai fie disponibil pentru Redescărcare.

Reguli privind Dispozitivele Asociate: Puteți avea 10 dispozitive (dar numai maxim 5 computere) autentificate cu ID-ul dvs. Apple simultan. Fiecare computer trebuie, de asemenea, să fie autorizat utilizând același ID Apple (pentru mai multe informații despre autorizarea computerelor, vizitați https://support.apple.com/ro-ro/HT201251). Dispozitivele pot fi asociate cu un ID Apple diferit o dată la 90 de zile. 

ABONAMENTE

Serviciile și anumite Aplicații vă pot permite achiziționarea accesului la Conținut sau servicii pe bază de abonament („Abonamente cu Plată”). Abonamentele cu Plată se reînnoiesc în mod automat până în momentul în care sunt anulate în secțiunea Administrarea Abonamentelor din setările contului dvs. Veți fi notificat în cazul în care se majorează prețul unui Abonament cu Plată și, dacă este cazul, vi se va cere acordul pentru continuarea acestuia. Vi se va percepe plata cu cel mult 24 de ore înaintea începerii ultimei perioade a Abonamentului cu Plată. Dacă nu putem debita metoda dvs. de plată din orice motiv (cum ar fi, expirare sau fonduri insuficiente) și nu ați anulat Abonamentul cu Plată, vă rămâne responsabilitatea pentru eventualele sume neachitate și vom încerca să debităm metoda de plată în cazul în care vă actualizați informațiile privind metoda de plată. Acest lucru poate duce la o modificare a datei de început a perioadei următoare a Abonamentului cu Plată și se poate modifica data de facturare pentru fiecare perioadă. Anumite Abonamente cu Plată pot oferi o perioadă de probă gratuită înainte de debitarea metodei dvs. de plată. În cazul în care decideți să renunțați la un Abonament cu Plată înainte de debitarea metodei dvs. de plată, trebuie să anulați abonamentul înainte de expirarea perioadei de probă gratuite.

DISPONIBILITATEA CONȚINUTULUI ȘI SERVICIILOR

Termenii incluși în prezentul Contract, care se referă la Servicii, tipurile de Conținut, caracteristici sau funcționalități care nu sunt disponibile în Țara dvs. de Origine, nu vă sunt aplicabili decât dacă și din momentul în care acestea devin disponibile în Tara dvs. de Origine. Pentru a vedea tipurile de Conținut disponibile în Tara dvs. de Origine, accesați secțiunea Servicii sau https://support.apple.com/ro-ro/HT204411.

DISPOZITIVE CARE NU POARTĂ MARCA APPLE

Dacă utilizați Serviciile noastre pe un dispozitiv care nu poartă marca Apple, este posibil să nu puteți accesa toate funcționalitățile sau tipurile de Conținut. Termenii incluși în prezentul Contract, care se referă la funcționalități sau tipuri de Conținut indisponibile, nu vă sunt aplicabile. În cazul în care optați ulterior pentru accesarea Serviciilor noastre de pe un dispozitiv Apple, sunteți de acord ca toți termenii prezentului Contract să se aplice în legătură cu utilizarea de către dvs. de pe respectivul dispozitiv.

C. TRANSMITEREA CĂTRE SERVICIILE NOASTRE

Serviciile noastre vă pot permite să transmiteți materiale cum ar fi comentarii, imagini, clipuri video și podcasturi (inclusiv metadatele și ilustrațiile asociate). Utilizarea de către dvs. a acestor funcționalități trebuie să respecte Instrucțiunile privind Transmiterea de mai jos, care pot fi actualizate periodic. În cazul în care remarcați materiale care nu respectă Instrucțiunile privind Transmiterea, vă rugam să utilizați funcția Raportați o problemă. Prin prezenta clauză, acordați Apple o licență globală, gratuită, perpetuă, neexclusivă de utilizare a materialelor transmise de dvs. în cadrul Serviciilor și al activităților de marketing aferente. Apple poate monitoriza și decide eliminarea sau editarea oricărui material transmis.

Instrucțiunile privind Transmiterea: Este interzis să utilizați Serviciile în următoarele scopuri:

- pentru a posta orice materiale pentru care nu aveți permisiunea, dreptul sau licența de a le utiliza;

- pentru a posta conținut nepotrivit, ofensator, ilegal, înșelător sau dăunător;

- pentru a posta date cu caracter personal, privat sau confidențial ale altor persoane;

- pentru a solicita date cu caracter personal unui minor;

- pentru a vă declara în mod fals identitatea sau pentru a face alte declarații false în legătură cu afilierea dvs. cu o altă persoană sau entitate;

- pentru a posta sau transmite spam, inclusiv, dar fără a se limita la publicitate nesolicitată sau neautorizată, materiale promoționale sau anunțuri cu rol informativ;

- pentru a planifica sau a vă angaja în orice activitate ilicită, frauduloasă sau manipulatoare.

D. FAMILY SHARING (Partajarea familială)

Organizatorul unei Familii („Organizatorul”) trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani și să fie părintele sau tutorele legal al oricărui membru al Familiei cu vârsta sub 13 ani sau sub vârsta minimă echivalentă din Țara de Origine a acestora (prevăzută în cadrul procesului de înregistrare). Pentru a avea acces la toate funcționalitățile Family Sharing sunt necesare dispozitivele Apple.

Purchase Sharing: funcția Purchase Sharing (Partajarea achizițiilor) din Family Sharing vă permite să partajați Conținut eligibil cu maximum șase membri ai unei Familii. Organizatorul invită alți membri să participe și este de acord să plătească toate Tranzacțiile inițiate de membrii Familiei. Metoda de plată a Organizatorului este utilizată pentru plata oricărei Tranzacții inițiate de un membru al Familiei (cu excepția cazului în care contul membrului Familiei are un credit la magazin, caz în care acest credit va fi întotdeauna folosit mai întâi). Membrii Familiei acționează ca agenți ai Organizatorului atunci când este folosită metoda de plată a Organizatorului. Prin prezenta clauză, Organizatorul este de acord (1) să plătească pentru aceste Tranzacții și că (2) Tranzacțiile inițiate de membrii Familiei sunt autorizate. Organizatorii sunt responsabili pentru respectarea contractului acestora privind metoda de plată și își asumă toate riscurile aferente partajării accesului la metoda de plată cu membrii Familiei. Chitanța sau factura pentru orice Tranzacție a unui membru al Familiei este transmisă membrului Familiei care a inițiat respectiva Tranzacție și Organizatorului.

Funcția Cerere de Cumpărare (Ask to Buy): Cerere de Cumpărare este o funcționalitate convenabilă care permite unui Organizator să aprobe fiecare Tranzacție inițiată de un membru al Familiei cu vârsta mai mică de 18 ani (sau vârsta echivalentă a majoratului din Țara dvs. de Origine). Organizatorul trebuie să fie părintele sau tutorele legal al oricărui membru al Familiei pentru care funcția Cerere de Cumpărare este activată. Conținutul descărcat de la membrii Familiei sau achiziționat prin revendicarea codurilor nu se supune funcției Cerere de Cumpărare.

Schimbări ale Membrilor Familiei: Când un membru al Familiei părăsește sau este eliminat din Familie, restul membrilor Familiei nu vor mai putea accesa Conținutul fostului membru, inclusiv Conținutul achiziționat cu metoda de plată a Organizatorului.

Reguli privind Family Sharing: Puteți face parte dintr-o singură familie și vă puteți alătura oricărei Familii de maximum două ori pe an. Vă puteți schimba ID-ul Apple pe care îl asociați unei Familii doar o singură dată la 90 de zile. Toți membrii Familiei trebuie să aparțină aceleiași Țări de Origine. Nu orice Conținut, inclusiv Achiziții în aplicație, abonamente și anumite Aplicații achiziționate anterior sunt eligibile pentru Purchase Sharing.

E. FUNCȚIONALITĂȚI DE RECOMANDARE

Serviciile vă vor recomanda Conținut pe baza descărcărilor, achizițiilor și altor activități ale dvs. Puteți opta să nu mai primiți astfel de recomandări, din setările contului dvs.

Este posibil ca anumite funcționalități de recomandare să vă ceară permisiunea înainte de a fi activate. În cazul în care activați aceste funcționalități, vi se va cere să acordați Apple permisiunea de a colecta și stoca anumite date, inclusiv, dar fără a se limita la, date despre activitatea, localizarea și utilizarea dispozitivului dvs. Citiți cu atenție informațiile prezentate în momentul activării acestor funcționalități.

F. TERMENI SUPLIMENTARI ITUNES STORE

SEASON PASS ȘI MULTI-PASS

Un Permis vă permite să achiziționați și să primiți Conținut de televiziune în momentul în care acesta devine disponibil. Un Season Pass se aplică Conținutului de televiziune care are un număr limitat de episoade pe sezon; un Multi-Pass se aplică Conținutului de televiziune care este disponibil în mod continuu. Prețul integral al unui Season Pass sau Multi-Pass este perceput în momentul încheierii Tranzacției. Conținutul aferent unui Season Pass sau Multi-Pass este disponibil pentru descărcare timp de până la 90 de zile de la data la care devine disponibil ultimul episod. În cazul în care este selectată opțiunea reînnoire automată în momentul obținerii unui Multi-Pass, vi se va percepe prețul integral al fiecărui ciclu ulterior Multi-Pass. Puteți dezactiva opțiunea de reînnoire automată înainte de începerea următorului ciclu Multi-Pass, din setările contului dvs. În cazul în care un furnizor de Conținut livrează către Apple mai puține episoade TV decât fusese planificat la achiziționarea de către dvs. a unui Season Pass, ID-ul dvs. Apple va fi creditat cu valoarea de vânzare a numărului corespunzător de episoade care nu au fost furnizate către Apple.

G. TERMENI SUPLIMENTARI APP STORE

LICENȚA PENTRU CONȚINUTUL APP STORE

Licențele pentru Aplicații vă sunt furnizate de către Apple sau un dezvoltator terț („Furnizorul Aplicației”). În cazul în care sunteți client Apple Distribution International, comisionarul este Apple Distribution International, ceea ce înseamnă că achiziționați licența pentru Aplicație de la Apple Distribution International, dar Aplicația este licențiată de Furnizorul Aplicației. O Aplicație licențiată de Apple este o „Aplicație Apple”; o Aplicație licențiata de un Furnizor al Aplicației este o „Aplicație Terță”. Apple acționează ca agent al Furnizorilor Aplicațiilor în furnizarea App Store și nu este parte la contractul de vânzare sau la acordul cu utilizatorul încheiat între dvs. și Furnizorul Aplicației. Orice Aplicație achiziționată de dvs. este guvernată de Contractul de Licență a Aplicației Licențiate pentru Utilizatorul Final („EULA Standard”) prevăzut mai jos, cu excepția cazului în care Apple sau Furnizorul Aplicației furnizează un contract de licență personalizat prevalent („EULA Personalizat”). Furnizorul oricărei Aplicații Terțe este exclusiv responsabil pentru conținutul acesteia, garanțiile și pretențiile pe care le puteți invoca în legătură cu Aplicația Terță. Luați la cunoștință și sunteți de acord că Apple este un terț beneficiar al EULA Standard sau EULA Personalizat aplicabil fiecărei Aplicații Terțe și, prin urmare, poate executa acest contract. Este posibil ca anumite Aplicații, cum ar fi stickerele și iMessage, să nu apară pe springboard-ul dispozitivului, dar pot fi accesate și utilizate din drawer-ul aplicației Mesaje.

ACHIZIȚII ÎN APLICAȚIE

Aplicațiile pot oferi conținut, servicii sau funcționalități care pot fi utilizate în cadrul acestor Aplicații („Achiziții în aplicație”). Achizițiile în aplicație consumate în timpul utilizării Aplicației (de exemplu, nestematele virtuale) nu pot fi transferate între dispozitive și pot fi descărcate o singură dată. Trebuie să vă autentificați în contul dvs. înainte de a face Achiziții în aplicație – separat de orice autentificare pentru obținerea altui Conținut – introducând parola sau utilizând Touch ID. Veți putea face Achiziții în aplicație suplimentare timp de cincisprezece minute fără a vă autentifica din nou, cu excepția cazului în care ați solicitat să fie cerută parola la fiecare achiziție sau ați activat Touch ID. Puteți dezactiva capacitatea de a face Achiziții în aplicație urmând instrucțiunile de aici: https://support.apple.com/ro-ro/HT201304.

ÎNTREȚINERE ȘI ASISTENȚĂ PENTRU APLICAȚII

Apple este responsabilă pentru asigurarea întreținerii și asistenței doar pentru Aplicațiile Apple sau conform cerințelor legii aplicabile. Furnizorii Aplicațiilor sunt responsabili pentru asigurarea întreținerii și asistenței pentru Aplicațiile Terțe.

CONTRACT DE LICENȚĂ A APLICAȚIEI LICENȚIATE PENTRU UTILIZATORUL FINAL

Aplicațiile oferite prin intermediul App Store vă sunt licențiate, nu vândute. Licența dvs. pentru fiecare Aplicație este supusă acordului dvs. prealabil fie a prezentului Contract de Licență a Aplicației Licențiate pentru Utilizatorul Final (“EULA Standard”), fie a unui contract de licență personalizat pentru utilizatorul final încheiat între dvs. și Furnizorul Aplicației („EULA Personalizat”), dacă există. Licența dvs. pentru orice Aplicație Apple în baza acestui EULA Standard sau EULA Personalizat este acordată de Apple, iar licența dvs. pentru orice Aplicație Terță în baza acestui EULA Standard sau EULA Personalizat este acordată de Furnizorul respectivei Aplicații Terțe. Orice Aplicație care face obiectul acestui EULA Standard este denumită în acesta „Aplicația Licențiată”. Furnizorul Aplicației sau Apple, după caz, („Licențiatorul”) își rezervă toate drepturile în și asupra Aplicației Licențiate care nu vă sunt acordate în mod expres în baza acestui EULA Standard.

a. Obiectul Licenței: Licențiatorul va acorda o licență netransmisibilă de utilizare a Aplicației Licențiate pe orice produse marca Apple deținute sau controlate de dvs. și în conformitate cu Regulile de Utilizare. Termenii acestui EULA Standard vor guverna orice conținut, materiale sau servicii accesibile din sau achiziționate în cadrul Aplicației Licențiate, precum și actualizările furnizate de Licențiator care înlocuiesc sau completează Aplicația Licențiată inițială, cu excepția cazului în care actualizarea respectivă este însoțită de un EULA Personalizat. Cu excepția cazurilor prevăzute în Regulile de Utilizare, nu puteți distribui sau face disponibilă Aplicația Licențiată într-o rețea în care ar putea fi utilizată de mai multe dispozitive simultan. Nu puteți transfera, redistribui sau sublicenția Aplicația Licențiată și, în cazul în care vindeți Dispozitivul dvs. Apple unui terț, trebuie, în prealabil, să eliminați Aplicația Licențiată de pe Dispozitivul Apple. Nu puteți copia (decât astfel cum se permite expres prin această licența și prin Regulile de Utilizare), utiliza tehnologie inversă, dezasambla, încerca să derivați codul sursă, modifica sau crea lucrări derivate ale Aplicației Licențiate, ale oricărei actualizări sau oricărei părți a acesteia (cu excepția cazului în care și numai în măsura în care oricare dintre restricțiile de mai sus este interzisă prin legea aplicabilă sau în măsura în care ar putea fi permise prin termenii licenței care reglementează utilizarea oricăror componente cu sursă deschisă incluse în Aplicația Licențiată).

b. Acord pentru utilizarea datelor: Sunteți de acord ca Licențiatorul să poată colecta și utiliza date tehnice și informații conexe — inclusiv, dar fără a se limita la, informații tehnice în legătură cu dispozitivul, sistemul dvs. și software-ul de aplicație, precum și componentele periferice — care sunt colectate periodic pentru a facilita furnizarea de actualizări software, asistența pentru produse și alte servicii ce vă sunt prestate (dacă este cazul) în legătură cu Aplicația Licențiată. Licențiatorul poate utiliza aceste informații, în măsura în care se află într-o formă care nu vă identifică în mod personal, pentru a-și îmbunătăți produsele sau pentru a vă furniza servicii sau tehnologii.

c. Reziliere. Acest EULA va rămâne în vigoare până în momentul rezilierii de dvs. sau de Licențiator. Drepturile de care beneficiați în baza acestui EULA Standard vor înceta în mod automat în cazul în care nu respectați oricare dintre termenii acestuia.

d. Servicii Externe. Aplicația Licențiată poate facilita accesul la servicii și pagini de internet ale Licențiatorului și/sau ale unor terți (denumite, împreuna și separat, „Servicii Externe"). Sunteți de acord să folosiți Serviciile Externe pe propriul dvs. risc. Licențiatorul nu va avea nicio răspundere pentru examinarea sau evaluarea conținutului sau corectitudinii oricăror Servicii Externe ale terților și nu va fi răspunzător pentru niciun Serviciu Extern al terților. Datele afișate de orice Aplicație Licențiată sau Serviciu Extern, inclusiv, dar fără limitare la, informații financiare, medicale sau referitoare la localizare, sunt doar în scop informativ și nu sunt garantate de Licențiator sau agenții săi. Nu veți utiliza Serviciile Externe în niciun mod care nu corespunde termenilor acestui EULA Standard sau care contravine oricăror drepturi de proprietate intelectuală ale unui terț sau ale Licențiatorului. Sunteți de acord să nu utilizați Serviciile Externe în niciun fel pentru a hărțui, abuza, urmări, amenința sau defăima orice persoană fizică sau juridică și că nici Licențiatorul nu este în niciun fel responsabil pentru orice asemenea folosire. E posibil ca Serviciile Externe să nu fie disponibile în toate limbile sau în Țara dvs. de Origine și pot să nu fie corespunzătoare sau disponibile pentru utilizare într-o locație anume. În măsura în care alegeți să folosiți aceste Servicii Externe, sunteți unicul responsabil de respectarea oricăror legi aplicabile. Licențiatorul își rezervă dreptul de a modifica, suspenda, înlătura, dezactiva sau impune restricții de acces sau limite asupra oricăror Servicii Externe în orice moment, fără a vă notifica sau a fi răspunzător față de dvs.

e. FĂRĂ GARANȚIE: Licențiatorul va acționa cu atenția și abilitățile necesare în legătură cu furnizarea Aplicației Licențiate și a oricăror Servicii Externe prestate sau furnizate de Aplicația Licențiată în favoarea Dvs. Licențiatorul nu face nicio altă promisiune și nu dă nicio altă garanție în legătură cu Serviciile Externe și, în special, nu garantează că:

(i) utilizarea, de către Dvs., a Serviciilor Externe va fi neîntreruptă sau fără erori;

(ii) Serviciile Externe vor fi ferite de pierdere, corupție, atacuri, virusuri, interferențe, atacuri de tip hacking sau alte abuzuri de securitate, iar Licențiatorul își declină orice răspundere în legătură cu acestea. Veți fi responsabil pentru realizarea de copii de rezervă ale sistemului propriu, inclusiv pentru orice Aplicație Licențiată pe care o păstrați pe propriul sistem.

f. Limitarea răspunderii.

(i) În limitele permise de lege, cu excepția prevederilor enumerate în secțiunea (ii) de mai jos, Licențiatorul, administratorii, directorii, angajații, afiliații, agenții, contractanții, mandatarii sau licențiatorii acestuia nu vor fi în niciun caz trași la răspundere pentru nicio pierdere sau daună cauzată de către Licențiatorul, angajații sau agenții acestuia, în cazul în care:

(1) nu exista nicio încălcare a unei obligații legale de diligență față de Dvs. din partea Licențiatorului sau a oricăruia dintre angajații sau agenții acestuia;

(2) nu este niciun rezultat previzibil în mod rezonabil al vreunei asemenea încălcări; (3) orice creștere a pierderii sau daunei rezultă ca urmare a încălcării, de către Dvs., a oricăror termeni ai prezentului EULA;

(4) este consecința unei decizii luate de Licențiator de a vă avertiza, de a suspenda sau sista accesul Dvs. la Serviciile Externe, sau de a întreprinde orice alt demers în timpul investigației cu privire la o încălcare suspectată sau ca urmare a concluziei Licențiatorului că s-a produs o încalcare a prezentului EULA;

(5) are legătură cu pierderea veniturilor, afacerii sau profiturilor, sau orice pierdere de date sau corupere de date în legătură cu utilizarea, de către Dvs., a Aplicației Licențiate.

(ii) Nicio prevedere a prezentului Contract nu elimină și nu limitează răspunderea Licențiatorului pentru culpă gravă, conduită ilicită intenționată, fraudă, sau pentru decesul sau vătămarea corporală produse din neglijența sa.

g. Nu puteți utiliza sau exporta sau reexporta în alt fel Aplicația Licențiată, decât astfel cum este permis în baza legii Statelor Unite și a legilor jurisdicției în care a fost obținută Aplicația Licențiată. În special, dar fără a se limita la, Aplicația Licențiată nu poate fi exportată sau reexportată (a) în nicio țară supusă embargo-ului de către S.U.A sau (b) către niciuna dintre persoanele de pe Lista persoanelor desemnate în mod special (Specially Designated Nationals) emisă de Departamentul de Trezorerie al S.U.A sau de pe Lista Persoanelor sau Lista Persoanelor Juridice Interzise (Denied Persons List or Entity List) emisă de Departamentul de Comert al S.U.A. Prin utilizarea Aplicației Licențiate, declarați și garantați că nu vă aflați în niciuna dintre aceste țări și nu apăreți pe niciuna dintre aceste liste. De asemenea, sunteți de acord ca nu veți utiliza aceste produse în niciun scop interzis prin legea Statelor Unite, inclusiv, dar fără a se limita la, dezvoltarea, proiectarea, fabricarea sau producția de arme nucleare, rachete, arme chimice sau biologice.

h. Aplicația Licențiata și documentația aferentă reprezintă „Elemente Comerciale”, după cum este definit termenul în 48 C.F.R. §2.101, compus din „Software Comercial de Computer” și „Documentație pentru Software de Computer Comercial”, în accepțiunea în care termenii sunt utilizați în 48 C.F.R. §12.212 sau 48 C.F.R. §227.7202, dupa caz. În conformitate cu 48 C.F.R. §12.212 sau 48 C.F.R. §227.7202-1 până la 227.7202-4, după caz, se acordă licența pentru Software de Computer Comercial și Documentația pentru Software de Computer Comercial către utilizatori finali ai Guvernului S.U.A (a) numai în calitate de Elemente Comerciale și (b) numai cu acele drepturi care sunt acordate tuturor celorlalți utilizatori finali, în conformitate cu termenii și condițiile din prezentul Contract. Drepturile nepublicate sunt rezervate în conformitate cu legile drepturilor de autor ale Statelor Unite.

i. Cu excepția cazului în care este expres prevăzut în paragraful de mai jos, prezentul Contract și relatia dintre dvs. și Apple va fi guvernată de legile statului California, excluzând prevederile privind conflictele de legi. Dvs. și Apple conveniți să vă supuneți jurisdicției personale și exclusive a instanțelor din districtul Santa Clara, California, pentru a soluționa orice dispută sau pretenție care decurge din acest Contract. Dacă (a) nu sunteți cetățean american; (b) nu locuiți în S.U.A; (c) nu accesați Serviciul din S.U.A; și (d) sunteți cetățean al uneia dintre tările identificate mai jos, sunteți de acord prin acest Contract ca orice dispută sau pretenție care decurge din prezentul Contract va fi guvernată de legea aplicabilă de mai jos, fără aplicarea prevederilor referitoare la conflictele de legi, și prin prezentul Contract vă supuneți în mod irevocabil jurisdicției ne-exclusive a instanțelor din statul, provincia sau țara identificată mai jos a cărei lege guvernează:

Dacă sunteți rezident al unei țări din Uniunea Europeana sau din Elvetia, Norvegia sau Islanda, legea aplicabilă și forul vor fi legislația și instanțele din locul dvs. de reședință uzual.

Este expres exclusă de la aplicarea acestui Contract legea cunoscută drept Convenția Națiunilor Unite asupra contractelor de vânzare internațională de mărfuri.

H. TERMENI SUPLIMENTARI IBOOKS STORE

Dvs. achiziționati Conținut iBooks Store de la un furnizor terț care pune la dispoziție acest conținut („Editorul”), nu Apple. Apple acționează în calitate de agent pentru Editor, furnizându-vă Conținut iBooks Store, și prin urmare Apple nu este parte la Tranzacția dintre dvs. și Editor. Dacă sunteți client Apple Distribution International, comisionarul este Apple Distribution International, ceea ce înseamnă că dvs. achiziționați licența pentru utilizarea Conținutului de la Apple Distribution International, dar Conținutul este licențiat de Editor. Editorul Conținutului iBooks Store își rezervă dreptul de a aplica termenii de utilizare pentru Conținutul iBooks Store. Editorul Conținutului iBooks Store este unicul responsabil pentru acest Conținut, orice garanții, în masura în care nu au fost excluse, și orice pretenții pe care dvs. sau alt terț le-ar putea ridica cu privire la Conținut.

I. TERMENI SUPLIMENTARI APPLE MUSIC

ABONAMENT APPLE MUSIC

Apple Music reprezintă un serviciu de abonament la muzică. Abonamentul dvs. Apple Music se va reînnoi automat până în momentul în care renunțați la reînnoirea automată din setările contului. A se vedea secțiunea „Abonamente” pentru mai multe detalii. La finalul abonamentului dvs. Apple Music, veți pierde accesul la orice funcționalitate Apple Music care necesită un abonament, inclusiv, dar fără limitare la, accesul la melodiile Apple Music păstrate pe dizpozitivul dvs. și din iCloud Music Library. Apple își rezervă dreptul de a anula abonamentul dvs. Apple Music dacă nu reușiți să efectuați plata pentru reînnoirea abonamentului.

Dacă este disponibil, vi se poate oferi un Abonament Apple Music printr-un intermediar wireless (un „Abonament prin Operator”). În cazul în care achiziționați un Abonament prin Operator, operatorul va factura costul Abonamentului Apple Music. Relația dvs. cu operatorul este guvernată de termenii și condițiile operatorului, nu de prezentul Contract, și, în cazul oricăror dispute în legătură cu un Abonament prin Operator, vă veți îndrepta împotriva operatorului, nu împotriva Apple. Prin utilizarea Serviciului Apple Music, sunteți de acord că operatorul poate face schimb de informații cu Apple privind contul dvs. deschis la acesta, numărul dvs. de telefon și informațiile privind abonamentul dvs., și că Apple poate utiliza aceste informații pentru a determina situația Abonamentului dvs. prin Operator.

ICLOUD MUSIC LIBRARY

iCloud Music Library este o funcționalitate Apple Music care vă permite să accesați melodiile identificate sau încărcate, playlist-uri și videoclipuri achiziționate de pe Apple Music, iTunes Store sau de la un terț („Conținut iCloud Music Library”) pe dispozitivele dvs. pe care este activat Apple Music. iCloud Music Library pornește automat atunci când vă activați abonamentul Apple Music. iCloud Music Library strânge informații despre Conținutul dvs. iCloud Music Library. Aceste informații sunt asociate ID-ului dvs. Apple și comparate cu Conținutul iCloud Music Library disponibil în prezent pe Apple Music. Conținutul iCloud Music Library care nu este identificat este încărcat pe serverele Apple iCloud Music Library (într-un format stabilit de Apple). Puteți încărca până la 100.000 melodii. Melodiile achiziționate din iTunes Store sau de pe Apple Music nu sunt contorizate în aceasta limită. Melodiile care nu întrunesc anumite criterii (de exemplu, fișiere foarte mari) sau care nu sunt autorizate pentru dispozitivul dvs. nu sunt eligibile pentru iCloud Music Library. Când folosiți iCloud Music Library, Apple păstreaza informații cum ar fi piesele pe care le ascultați, opriți sau săriți, dispozitivele pe care le folosiți, și timpul și durata de redare. Sunteți de acord să folosiți iCloud Music Library doar pentru conținut achiziționat legal. iCloud Music Library este furnizată în condiția „ASA CUM ESTE” și ar putea conține erori sau elemente incorecte. Este indicat să faceți copii de rezervă ale datelor și informațiilor dvs. înainte de a utiliza iCloud Music Library. Dacă nu sunteți abonat la Apple Music, puteți achiziționa un abonament iTunes Match, conform termenilor prevăzuți în această secțiune.

J. TERMENI DIVERȘI APLICABILI TUTUROR SERVICIILOR

DEFINIȚIA APPLE

În funcție de Țara dvs. de Origine, „Apple” înseamnă:

Apple Inc., situat în One Apple Park Way, Cupertino, California, pentru utilizatorii din America de Nord, Centrala și de Sud (inclusiv Canada pentru utilizarea iTunes Store și Apple Music), precum și teritoriile și posesiunile Statelor Unite; și posesiunile franceze și britanice din America de Nord, America de Sud și Caraibe;

Apple Canada Inc., situat în 120 Bremner Blvd., Suite 1600, Toronto ON M5J 0A8, Canada pentru utilizatorii App Store și iBooks Store în Canada sau teritoriile și posesiunile sale;

iTunes K.K., situat în Roppongi Hills, 6-10-1 Roppongi, Minato-ku, Tokyo 106-6140, Tokyo pentru utilizatorii din Japonia;

Apple Pty Limited, situat în Level 3, 20 Martin Place, Sydney NSW 2000, Australia, pentru utilizatorii din Australia, Noua Zeelanda, inclusiv posesiunile și teritoriile insulare și jurisdicțiile afiliate; și

Apple Distribution International, situat la Hollyhill Industrial Estate, Hollyhill, Cork, Republica Irlanda, pentru toți ceilalți utilizatori.

MODIFICARI CONTRACTUALE

Apple iși rezervă dreptul de a modifica oricând acest Contract și de a adăuga termeni și conditii noi sau suplimentare privind utilizarea Serviciilor de către dvs. Astfel de modificări și termeni și conditii suplimentare vă vor fi comunicate și, dacă sunt acceptate, vor intra imediat în vigoare și vor fi incluse în prezentul Contract. Dacă refuzați să acceptați aceste modificări, Apple va avea dreptul de a rezilia Contractul.

MATERIALE ALE TERTILOR

Apple nu este responsabil sau răspunzator pentru materiale ale terților incluse sau către care există linkuri în Conținut sau Servicii.

PROPRIETATE INTELECTUALA

Sunteți de acord ca Serviciile, inclusiv, dar fără a se limita la Conținut, grafică, interfața de utilizator, conținutul audio, videoclipuri, conținutul editorial și textele și software-ul utilizate pentru implementarea Serviciilor conțin informații și materiale proprietare deținute de Apple și/sau licențiatorii acesteia, fiind protejate prin legile aplicabile privind proprietatea intelectuală sau alte materii, inclusiv, dar fără a se limita la drepturile de autor. Sunteți de acord că nu veți utiliza informațiile și materialele proprietare în cauză altfel decât în vederea utilizării Serviciilor în scop personal, necomercial în conformitate cu prezentul Contract. Nicio secțiune a Serviciilor nu poate fi reprodusă în nicio formă și prin niciun mijloc, decât în măsura permisă de acest Contract. Sunteți de acord să nu modificați, dați în chirie, luați în chirie, împrumutați, vindeți, distribuiți în niciun fel Servicii sau Conținut și să nu exploatați Serviile în nicio modalitate neautorizată în mod expres.

Denumirea Apple, sigla Apple, iTunes, iTunes Store, App Store, iBooks Store, Apple Music și alte mărci de comerț, mărci de servicii, grafică și siglele Apple utilizate în legătură cu Serviciile sunt mărci de comerț sau mărci înregistrate ale Apple din S.U.A și alte țări din lume. Nu vi se acordă niciun drept sau licență cu privire la oricare dintre mărcile de comerț menționate mai sus.

NOTIFICARE PRIVIND DREPTURILE DE AUTOR

În cazul în care considerați că orice Conținut disponibil prin Servicii încalcă un drept de autor revendicat de dvs., vă rugăm să contactați Apple la următoarele adrese:

- iTunes Store: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/itunesstorenotices/

- App Store: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/appstorenotices/

- iBooks Store: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/ibooksstorenotices

- Apple Music: https://www.apple.com/legal/trademark/claimsofcopyright.html

ÎNCETAREA ȘI SUSPENDAREA SERVICIILOR

În situația în care nu respectați sau Apple suspectează faptul că nu ați respectat oricare dintre prevederile prezentului Contract, Apple, fără a vă transmite o notificare, poate: (i) rezilia prezentul Contract și/sau închide ID-ul dvs. Apple, dvs. rămânând răspunzator pentru toate sumele datorate prin ID-ul dvs. Apple până la și inclusiv data încetării; și/sau (ii) rezilia licența dvs. de software; și/sau (iii) împiedica accesul la Servicii.

Apple iși rezervă de asemenea dreptul de a modifica, suspenda sau întrerupe Serviciile (sau orice parte sau Conținut a/al acestora) oricând cu sau fără notificare către dvs., și Apple nu va fi răspunzător față de dvs. sau orice terț în cazul în care și-ar exercita aceste drepturi. În măsura posibilului, Apple vă va avertiza înainte de a efectua orice modificare, suspendare sau întrerupere a Serviciului. Încetarea Serviciului nu va afecta Conținutul pe care l-ați achiziționat deja. Cu toate acestea, este posibil să nu puteți autoriza alte calculatoate pentru utilizarea Conținutului.

DECLINAREA RĂSPUNDERII PENTRU GARANȚII; LIMITAREA RĂSPUNDERII

a. Apple va furniza Serviciile cu diligență și competență rezonabile. Apple nu face nicio altă promisiune sau garanție în legătură cu Serviciile și, în special, nu garantează faptul că:

(i) utilizarea, de către Dvs., a Serviciilor va fi neîntreruptă sau lipsită de erori. Sunteți de acord ca Apple poate elimina periodic Serviciile pentru perioade nedeterminate de timp, sau anula Serviciile în orice moment din motive tehnice sau operaționale și, în masura în care acest lucru este posibil, vă va transmite o notificare în acest sens;

(ii) nu vor exista pierderi, coruperi, atacuri, viruși, interferențe, acte de hacking, sau alte intruziuni de securitate cu privire la Servicii care vor constitui evenimente de Forță Majoră, iar Apple își declină orice răspundere în această privință. Veți purta responsabilitatea pentru realizarea de copii de rezervă ale sistemului propriu, înainte, în timpul și după utilizarea Serviciilor, inclusiv orice Conținut sau date folosite în legătură cu sau achiziționate prin intermediul Serviciilor.

b. În limitele permise de lege, cu excepția prevederilor literei (d) de mai jos, sau în situația în care vă exercitați vreun drept legal aplicabil la rambursare sau despăgubire, Apple, administratorii, directorii, salariații, afiliații, agenții, contractanții sau licențiatorii acesteia nu vor fi în niciun caz trași la răspundere pentru nicio pierdere sau prejudiciu produs de Apple, administratorii, directorii, salariații, afiliații, agenții, contractanții sau licențiatorii săi, în cazul în care:

(i) nu există nicio încălcare a unei obligații legale de diligență pe care Apple sau oricare dintre administratorii, directorii, salariații, afiliații, agenții, contractanții sau licențiatorii noștri o au față de Dvs.;

(ii) aceasta nu constituie un rezultat predictibil, în mod rezonabil, al vreunei asemenea încălcări;

(iii) orice majorare a pierderii sau daunei rezultă din încalcarea, de către Dvs., a oricărui termen al prezentului Contract;

(iv) aceasta rezultă dintr-o hotărâre a Apple de a elimina sau respinge prelucrarea oricăror informații sau conținut, de a vă avertiza, de a suspenda sau întrerupe accesul Dvs. la Servicii, sau de a întreprinde orice alt demers în timpul investigației unei presupuse încălcări sau ca urmare a concluziei Apple că prezentul Contract a fost încălcat; sau

(v) are legătură cu pierderea de venituri, afaceri sau profituri, sau orice pierdere de date sau corupere de date în legătură cu utilizarea, de către Dvs., a Serviciilor.

c. iTunes va depune eforturi rezonabile pentru a proteja informațiile pe care le transmiteți în legătură cu Serviciile, inclusiv împotriva utilizării lor frauduloase.

d. Nicio prevedere a prezentului Contract nu elimină și nu limitează răspunderea Apple pentru fraudă, neglijență gravă, abuz intenționat, sau pentru deces sau vătămare personală.

e. În cazul în care încălcați prezentul Contract, veți purta răspunderea față de Apple, administratorii, directorii, salariații, afiliații, agenții, contractanții și licențiatorii acesteia pentru orice pretenție rezultată din încălcarea pe care ați comis-o. De asemenea, veți fi răspunzător pentru orice demers întreprins de Apple în cadrul investigației sale a unei încălcări suspectate a prezentului Contract, sau ca urmare a constatărilor sau hotărârii acesteia în sensul că s-a produs o încălcare a prezentului Contract.

EXCEPȚII LEGALE PENTRU INSTITUȚII PUBLICE

Dacă sunteți o instituție publică de învătământ sau guvernamentală calificată și orice parte a acestui Contract cum ar fi, de exemplu, întreaga sau o parte din secțiunea de despăgubiri, este nevalabilă sau inaplicabilă din cauza legislației incidente locale, naționale, de stat sau federale, respectiva parte va fi considerată nevalabilă și inaplicabilă, dupa caz, și va fi interpretată în maniera cea mai conforma cu prevederile legii aplicabile.

LEGE APLICABILĂ

Cu excepția cazului în care se prevede în mod expres în paragraful următor, prezentul Contract și raportul dvs. cu Apple și toate Tranzacțiile cu privire la Servicii vor fi guvernate de legislația Statului California, excluzând prevederile privind conflictele de legi. Dvs. și Apple sunteți de acord să vă supuneți jurisdicției personale și exclusive a instanțelor din districtul Santa Clara, California, pentru soluționarea oricărei dispute sau pretenții decurgând din prezentul Contract. Dacă (a) nu sunteți cetățean american; (b) nu aveți resedința în S.U.A; (c) nu accesați Serviciile din S.U.A; și (d) sunteți cetățean al uneia dintre tările identificate mai jos, sunteți de acord, prin prezentul Contract, ca orice dispută sau pretenție decurgând din Contract va fi guvernată de legea aplicabilă menționată mai jos, indiferent de orice prevederi de drept international privat, și dvs. vă supuneți irevocabil jurisdicției ne-exclusive a instanțelor situate în statul, provincia sau țara identificată mai jos a cărei lege guvernează:

Dacă sunteți rezident al oricărei țări din Uniunea Europeana sau al Elveției, Norvegiei sau Islandei, legea aplicabilă și forul vor fi legislația și instanțele din locul dvs. de reședință uzual.

Este expres exclusă de la aplicarea acestui Contract legea cunoscută drept Conventia Națiunilor Unite asupra contractelor de vânzare internaționala de mărfuri.

ALTE PREVEDERI

Prezentul Contract reprezintă întreaga întelegere între dvs. și Apple și reglementează utilizarea de către dvs. a Serviciilor, prevalând asupra oricăror acorduri anterioare dintre dvs. și Apple. De asemenea, puteți fi supus unor termeni și conditii suplimentare care se pot aplica în momentul în care utilizați servicii afiliate, conținut al terților, software al terților sau servicii suplimentare cum ar fi Programul de Achiziție de Volum (Volume Purchase Program). În cazul în care orice parte din prezentul Contract este considerată nevalabilă sau neexecutabilă, partea respectivă va fi interpretată într-o manieră consecventă cu legea în vigoare astfel încât să reflecte, în cea mai mare măsură posibilă, intențiile inițiale ale părților, iar celelalte secțiuni vor rămâne în deplină vigoare și efect. Faptul că Apple nu poate pune în aplicare vreun drept sau vreo prevedere din prezentul Contract nu va constitui o renunțare la dispoziția respectivă și la nicio altă prevedere. Apple nu va fi responsabilă pentru neîndeplinirea niciunei obligații, din motive ce depășesc controlul acesteia.

Sunteți de acord să respectați toate legile, normele, ordonanțele și reglementările locale, statale, federale și naționale care se aplică utilizării, de către dvs., a Serviciilor. Utilizarea Serviciilor de către dvs. poate face obiectul și al altor legi. Riscul pierderii tuturor Tranzacțiilor realizate electronic se va transfera cumpăratorului în urma transmisiei electronice către destinatar. Niciun angajat sau agent Apple nu are autoritatea de a modifica acest Contract.

Apple vă poate înștiința în legătură cu Serviciile, prin transmiterea unui mesaj prin posta electronică la adresa dvs. de e-mail sau a unei scrisori prin serviciul postal la adresa dvs. de corespondență sau prin postarea unui anunt în cadrul Serviciilor. Notificările vor intra în vigoare imediat. Apple vă poate contacta și prin e-mail sau notificare de tip push pentru a vă transmite informații suplimentare despre Servicii.

CĂI ALTERNATIVE DE SOLUȚIONARE A DISPUTELOR. UE operează o platformă voluntară de Soluționare a Disputelor Online accesibilă la următorul link: http://ec.europa.eu/consumers/odr, la care Apple Distribution International a ales să nu participe. Dacă întâmpinați vreo problema, contactați Asistența iTunes https://www.apple.com/support/itunes/contact/.

Prin prezenta, acordați Apple dreptul de a lua măsurile pe care Apple le consideră necesare sau corespunzătoare, în mod rezonabil, pentru punerea în aplicare și/sau verificarea respectării oricărei parți a prezentului Contract. Sunteți de acord că Apple are dreptul, fără atragerea răspunderii față de dvs., de a dezvălui orice informații autoritaților de aplicare a legii, funcționarilor statului și/sau unui terț, după cum consideră Apple a fi necesar sau corespunzător în mod rezonabil pentru punerea în aplicare și/sau verificarea respectării oricărei părți din prezentul Contract (inclusiv, dar fără a se limita la, dreptul Apple de a colabora în cadrul oricărei proceduri juridice cu privire la utilizarea de către dvs. a Serviciilor și/sau a Conținutului și/sau în cadrul pretențiilor terților prin care se invocă faptul că utilizarea de către dvs. a Serviciilor și /sau a Conținutului este ilegală și/sau încalcă drepturile terțului respectiv).

Copiii minori ar trebui să citească acest Contract împreună cu parinții sau tutorii acestora pentru a se asigura că atât copilul cât și parintele sau tutorele legal îl inteleg pe deplin.

Ultima actualizare: 13 septembrie 2016