Termeni si conditii pentru Serviciile Media Apple

Prezentii temeni si conditii creeaza un contract intre dvs. si Apple („Contractul”). Cititi cu atentie Contractul. Faceti click pe „De acord” pentru a confirma intelegerea si acceptarea Contractului.

A. PREZENTAREA SERVICIILOR NOASTRE

Prezentul Contract guverneaza utilizarea de catre dvs. a serviciilor Apple („Serviciile”), prin care puteti achizitiona, obtine, licentia, inchiria sau va puteti abona la servicii media, aplicatii (“Aplicatii”) si alte servicii in-app (“Continut”). Serviciile noastre sunt: iTunes Store, App Store, iBooks Store, Apple Music si Apple News. Prin crearea unui cont pentru utilizarea Serviciilor in Romania, indicati respectiva tara ca fiind tara dvs. de resedinta in scopuri fiscale (“Tara de Origine”) si ca Serviciile noastre sunt disponibile in Tara dvs. de Origine. Pentru a utiliza Serviciile noastre, veti avea nevoie de hardware, software compatibile (este recomandata si uneori obligatorie ultima versiune) si acces la internet (poate sa implice costuri). Performanta Serviciilor noastre poate fi afectata de acesti factori.

B. UTILIZAREA SERVICIILOR NOASTRE

PLATI, TAXE SI RESTITUIRI

Puteti obtine Continut in legatura cu Serviciile noastre in mod gratuit sau in schimbul unui taxe, fiecare dintre acestea fiind denumita o “Tranzactie”. Prin fiecare Tranzactie, obtineti o licenta de a utiliza doar Continutul. Fiecare Tranzactie este un contract electronic incheiat intre dvs. si Apple si/sau intre dvs. si entitatea care furnizeaza Continutul in legatura cu Serviciile noastre. Cu toate acestea, daca sunteti client Apple Distribution International si achizitionati o Aplicatie sau o carte, Apple Distribution International este un comisionar; aceasta inseamna ca achizitionati Continutul de la Apple Distribution International si acesta este licentiat de catre Furnizorul Aplicatiei (astfel cum este definit mai jos) sau editorul cartii. Atunci cand efectuati prima Tranzactie, vi se va solicita sa alegeti cat de frecvent doriti sa vi se ceara sa introduceti parola pentru tranzactiile viitoare. In cazul in care activati functia Touch ID pentru Tranzactii, vi se va solicita autentificarea cu amprenta dvs. pentru toate Tranzactiile. Va puteti administra setarile parolei in orice moment urmand aceste instructiuni: https://support.apple.com/en-us/HT204030. Apple va debita metoda dvs. de plata (cum ar fi cardul de credit, cardul de debit, cardul/codul cadou sau alta metoda disponibila in Tara dvs. de Origine) pentru orice Tranzactii platite, inclusiv orice impozite aplicabile. In cazul in care precomandati Continutul, vi se va percepe plata in momentul in care va este livrat Continutul (cu exceptia cazului in care anulati inainte de momentul in care Continutul devine disponibil). Mai multe detalii despre modul de facturare a Tranzactiilor gasiti la http://support.apple.com/kb/HT5582. Sunteti de acord sa primiti toate facturile in format electronic, inclusiv prin e-mail. Preturile Continutului se pot modifica in orice moment. In cazul in care anumite probleme tehnice impiedica sau intarzie in mod nejustificat livrarea Continutului, remediul dvs. unic si exclusiv este fie inlocuirea Continutului, fie restituirea pretului platit, dupa cum va stabili Apple. Periodic, Apple poate refuza o solicitare de restituire in cazul exista dovezi ale unei fraude, restituiri abuzive sau altui comportament manipulator care indreptateste Apple sa emita o contrapretentie corespunzatoare. Termenii referitori la cardurile/codurile cadou se gasesc aici: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/giftcards/.

Dreptul de anulare: In cazul in care decideti sa anulati o comanda, puteti face acest lucru in termen de 14 zile de la primirea chitantei fara a indica niciun motiv.

Pentru a anula o comanda, trebuie sa ne informati cu privire la decizia dvs. Pentru a asigura procesarea imediata, va recomandam sa folositi formularul Raportati o problema pentru a anula toate articolele cu exceptia articolelor Apple Music, iTunes Match, Season Pass, Multi-Pass si a cadourilor iTunes nerevendiacte achizitionate direct de la Apple. Articolele exceptate pot fi anulate contactand asistenta iTunes. De asemenea, aveti dreptul de a ne informa folosind modelul de formular de anulare de mai jos sau prin orice alta afirmatie clara. In cazul in care folositi formularul Raportati o problema, va vom transmite fara intarziere confirmarea de primire a anularii dvs.

Pentru a respecta termenul-limita de anulare, trebuie sa transmiteti anularea inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Efectele anularii: Va vom restitui plata in maxim 14 zile de la data la care primim notificarea dvs. de anulare. Vom folosi aceeasi metoda de plata pe care ati folosit-o dvs. la efectuarea Tranzactiei si nu va trebui sa platiti nicio taxa pentru o astfel de restituire.

Exceptie de la dreptul de anulare: Nu puteti anula o comanda de furnizare de Continut in cazul in care livrarea a inceput la solicitarea dvs. si dupa ce ati confirmati ca astfel pierdeti dreptul de anulare.

Model de formular de anulare:

- Catre Apple Distribution International, Hollyhill Industrial Estate, Hollyhill, Cork, Republica Irlanda:

- Prin prezenta, va notific cu privire faptul ca ma retrag din contractul referitor la urmatoarele: [INTRODUCETI ID-UL COMENZII, ARTICOLUL, ARTISTUL SI TIPUL]

- Comanda efectuata la [INTRODUCETI DATA] / primita la [INTRODUCETI DATA]

- Numele consumatorului

- Adresa consumatorului

- Adresa e-mail a consumatorului (optional)

- Data

ID APPLE

Pentru utilizarea Serviciilor noastre si accesarea Continutului dvs. este necesar un ID Apple. Un ID Apple este contul pe care il veti utiliza in intregul ecosistem Apple. ID-ul dvs. Apple este valoros si sunteti raspnzator pentru pastrarea confidentialitatii si securitatii acestuia. Apple nu este responsabila pentru niciun fel de pierderi care decurg din utilizarea neautorizata a ID-ului dvs. Apple. Contactati Apple in cazul in care suspectati ca ID-ul dvs. Apple a fost compromis.

Trebuie sa aveti varsta de 13 ani (sau varsta minima echivalenta din Tara dvs. de Origine, prevazuta in cadrul procesului de inregistrare) pentru a crea un ID Apple si pentru a utiliza Serviciile noastre. ID-urile Apple pentru persoanele cu varsta mai mica de 13 ani pot fi create de un parinte sau tutore legal, utilizand Family Sharing, sau de catre o institutie de invatamant aprobata.

CONFIDENTIALITATE

Utilizarea de catre dvs. a Serviciilor intra sub incidenta Politicii de Confidentialitate a Apple, disponibila la adresa https://www.apple.com/legal/privacy/.

REGULI DE UTILIZARE A SERVICIILOR SI CONTINUTULUI

Utilizarea de catre dvs. a Serviciilor si Continutului trebuie sa urmeze regulile prevazute in aceasta sectiune (“Regulile de Utilizare”). Orice alta utilizare a Serviciilor si Continutului constituie o incalcare grava a prezentului Contract. Apple poate monitoriza modul in care utilizati Serviciile si Continutul pentru a se asigura ca urmati aceste Reguli de Utilizare.

Toate Serviciile:

- Puteti utiliza Serviciile si Continutul numai in scop personal, necomercial (cu exceptia cazurilor prevazute in sectiunea Continut App Store de mai jos).

- Livrarea Continutului de catre Apple nu va transfera niciun fel de drept de utilizare promotionala si nu constituie o acordare sau renuntare la orice drepturi ale detinatorilor drepturilor de autor.

- Puteti utiliza Continutul de pe un numar de maxim cinci ID-uri Apple pe fiecare dispozitiv.

- Dupa descarcarea Continutului, este responsabilitatea dvs. de a nu-l pierde, distruge sau deteriora. Va incurajam sa faceti in mod regulat copii de rezerva ale Continutului dvs..

- Nu aveti voie sa interveniti asupra sau sa eludati nicio tehnologie de securitate inclusa in Servicii.

- Puteti accesa Serviciile noastre numai utilizand softurile Apple si nu puteti modifica sau utiliza versiuni modificate ale acestor softuri.

- Pentru Continutul video este necesara o conexiune HDCP.

Continut iTunes Store:

- Puteti utiliza Continut neprotejat de un sistem Digital Rights Management (DRM) pe un numar rezonabil de dispozitive compatibile detinute sau controlate de dvs.. Continutul protejat de un sistem DRM poate fi utilizat pe un numar de maxim cinci computere si pe un numar nelimitat de dispozitive de pe care sincronizati Continutul aflat pe respectivele computere.

- Inchirierile Continutului pot fi vizualizate doar de pe un singur dispozitiv odata si trebuie sa fie redate in termen de 30 de zile si finalizate in 24 pana la 48 de ore de la inceperea redarii, in functie de Continutul oferit in legatura cu Serviciile in Tara dvs. de Origine (oprirea, intreruperea sau repornirea nu prelungesc aceasta perioada).

- Puteti inregistra un playlist audio pe CD, in scopul ascultarii, de maxim sapte ori (aceasta limitare nu este valabila pentru Continutul neprotejat de un sistem DRM). Puteti utiliza CD-ul audio pe care ati inregistrat Continutul dvs. in aceleasi moduri in care puteti utiliza un CD audio achizitionat dintr-un magazin de desfacere, sub rezerva legilor locale privind drepturile de autor.

Continut App Store:

- Termenul “Aplicatie” include aplicatii, iMessage si aplicatii Apple Watch, achizitii in-app, extensii (cum ar fi tastaturile), stickere si abonamente disponibile in cadrul unei aplicatii.

- Puteti utiliza Aplicatiile pe orice dispozitiv detinut sau controlat de dvs.

- Persoanele fizice care actioneaza in numele unei societati comerciale, organizatii guvernamentale sau institutii de invatamant (“Intreprindere”) pot descarca si sincroniza Aplicatiile pentru utilizare fie de catre (i) o singura persoana de pe unul sau mai multe dispozitive detinut/detinute sau controlat/controlate de o Intreprindere; fie de catre (ii) mai multe persoane de pe un singur dispozitiv partajat detinut sau controlat de o Intreprindere. In scopul claritatii, fiecare dispozitiv utilizat in serie sau in mod colectiv de mai multi utilizatori necesita o licenta separata.

Continut iBooks Store:

- Puteti utiliza Continutul neprotejat de un sistem DRM pe orice dispozitiv compatibil detinut sau controlat de dvs.. Continutul protejat de un sistem DRM poate fi utilizat de pe maxim cinci computere si de pe un numar nelimitat de dispozitive de pe care sincronizati acest Continut aflat pe respectivele computere.

- Nu puteti inregistra Continut iBooks Store pe disc.

Apple Music:

- Puteti utiliza un abonament Apple Music individual pe un numar de maxim 10 dispozitive (doar cinci dintre acestea putand fi computere).

- Un abonament Apple Music individual va permite sa receptionati prin streaming doar pe un singur dispozitiv odata; un abonament Family va permite dvs. sau membrilor Familiei dvs. sa receptionati prin streaming pe un numar de pana la sase dispozitive simultan.

REDESCARCARI

Este posibil sa puteti redescarca Continut achizitionat anterior (“Redescarcare”) pe dispozitivele dvs. care sunt autentificate cu acelasi ID Apple (“Dispozitive Asociate”). Puteti vedea tipurile de Continut disponibile pentru Redescarcare in Tara dvs. de Origine la https://support.apple.com/en-us/HT204632. Este posibil ca, in cazul in care Continutul nu mai este oferit in legatura cu Serviciile noastre, acesta sa nu mai fie disponibil pentru Redescarcare.

Reguli privind Dispozitivele Asociate: Puteti avea 10 dispozitive (dar numai maxim 5 computere) autentificate cu ID-ul dvs. Apple simultan. Fiecare computer trebuie de asemenea sa fie autorizat utilizand acelasi ID Apple (pentru mai multe informatii despre autorizarea computerelor, vizitati https://support.apple.com/en-us/HT201251). Dispozitivele pot fi asociate cu un ID Apple diferit o data la 90 de zile. 

ABONAMENTE

Serviciile si anumite Aplicatii va pot permite achizitionarea accesului la Continut sau servicii pe baza de abonament (“Abonamente Platite”). Abonamentele Platite se reinnoiesc in mod automat pana in momentul in care sunt anulate in sectiunea Administrarea Abonamentelor din setarile contului dvs.. Veti fi notificat in cazul in care se majoreaza pretul unui Abonament Platit si, daca este cazul, vi se va cere acordul pentru continuarea acestuia. Vi se va percepe plata cu cel mult 24 de ore inaintea inceperii ultimei perioade a Abonamentului Platit. Anumite Abonamente Platite pot oferi o perioada de proba gratuita inainte de debitarea metodei dvs. de plata. In cazul in care decideti sa renuntati la un Abonament Platit inainte de debitarea metodei dvs. de plata, trebuie sa anulati abonamentul inainte de expirarea perioade de proba gratuite.

DISPONIBILITATEA CONTINUTULUI SI SERVICIILOR

Termenii inclusi in prezentul Contract, care se refera la Servicii, tipurile de Continut, caracteristici sau functionalitati care nu sunt disponibile in Tara dvs. de Origine, nu va sunt aplicabili decat daca si de la momentul in care acestea devin disponibile in Tara dvs. de Origine. Pentru a vedea tipurile de Continut disponibile in Tara dvs. de Origine, accesati sectiunea Servicii sau https://support.apple.com/en-us/HT204411.

DISPOZITIVE CARE NU POARTA MARCA APPLE

Daca utilizati Serviciile noastre pe un dispozitiv care nu poarta marca Apple, este posibil sa nu puteti accesa toate functionalitatile sau tipurile de Continut. Termenii inclusi in prezentul Contract, care se refera la functionalitati sau tipuri de Continut indisponibile, nu va sunt aplicabile. In cazul in care optati ulterior pentru accesarea Serviciilor noastre de pe un dispozitiv Apple, sunteti de acord ca toti termenii prezentului Contract sa se aplice in legatura cu utilizarea de catre dvs. de pe respectivul dispozitiv.

C. TRANSMITEREA CATRE SERVICIILE NOASTRE

Serviciile noastre va pot permite sa transmiteti materiale cum ar fi comentarii, imagini, clipuri video si podcasturi (inclusiv metadatele si ilustratiile asociate). Utilizarea de catre dvs. a acestor functionalitati trebuie sa respecte Instructiunile privind Transmiterea de mai jos, care pot fi actualizate periodic. In cazul in care remarcati materiale care nu respecta Instructiunile privind Transmiterea, va rugam sa utilizati functia Raportati o Ingrijorare (Report a Concern). Prin prezenta clauza, acordati Apple o licenta globala, gratuita, perpetua, neexclusiva de utilizare a materialelor transmise de dvs. in cadrul Serviciilor si al activitatilor de marketing aferente. Apple poate monitoriza si decide eliminarea sau editarea oricarui material transmis.

Instructiunile privind Transmiterea: Este interzis sa utilizati Serviciile in urmatoarele scopuri:

- pentru a posta orice materiale pentru care nu aveti permisiunea, dreptul sau licenta de a le utiliza;

- pentru a posta continut nepotrivit, ofensator, ilegal, inselator sau daunator;

- pentru a posta date cu caracter personal, privat sau confidential ale altor persoane;

- pentru a solicita date cu caracter personal unui minor;

- pentru a va declara in mod fals identitatea sau pentru a face alte declaratii false in legatura cu afilierea dvs. cu o alta persoana sau entitate;

- pentru a posta sau transmite spam, inclusiv, dar fara a se limita la publicitate nesolicitata sau neautorizata, materiale promotionale sau anunturi cu rol informativ;

- pentru a planifica sau a va angaja in orice activitate ilicita, frauduloasa sau manipulatoare.

D. FAMILY SHARING (Utilizare in comun in cadrul familiei)

Family Sharing va permite sa utilizati Continut eligibil in comun cu un numar de maximum sase membri ai unei Familii. Organizatorul unei Familii invita alti membri sa participe si este de acord sa plateasca toate Tranzactiile initiate de membrii Familiei (“Organizatorul”). Organizatorul trebuie sa aiba varsta minima de 18 ani si sa fie parintele sau tutorele legal al oricarui membru al Familiei cu varsta sub 13 ani sau sub varsta minima echivalenta din Tara de Origine a acestora (prevazuta in cadrul procesului de inregistrare). Pentru a avea acces la toate functionalitatile Family Sharing sunt necesare dispozitivele Apple.

Metoda de plata a Organizatorului este utilizata pentru plata oricarei Tranzactii initiate de un membru al Familiei (cu exceptia cazului in care contul membrului Familiei are un credit la magazin, caz in care acest credit va fi intotdeauna folosit mai intai). Membrii Familiei actioneaza ca agenti ai Organizatorului atunci cand este folosita metoda de plata a Organizatorului. Prin prezenta clauza, Organizatorul este de acord (1) sa plateasca pentru aceste Tranzactii si ca (2) Tranzactiile initiate de membrii Familiei sunt autorizate. Organizatorii sunt responsabili pentru respectarea contractului acestora privind metoda de plata si isi asuma toate riscurile aferente partajarii accesului la metoda de plata cu membrii Familiei. Chitanta sau factura pentru orice Tranzactie a unui membru al Familiei este transmisa membrului Familiei care a initiat respectiva Tranzactie si Organizatorului.

Functia Solicita Permisiunea de Cumparare (Ask to Buy): Solicita Permisiunea de Cumparare este o functionalitate convenabila care permite unui Organizator sa aprobe fiecare Tranzactie initiata de un membru al Familiei cu varsta mai mica de 18 ani (sau varsta echivalenta a majoratului din Tara dvs. de Origine). Organizatorul trebuie sa fie parintele sau tutorele legal al oricarui membu al Familiei pentru care functia Solicita Permisiunea de Cumparare este activata. Continutul descarcat de la membrii Familiei sau achizitionate prin revendicarea codurilor nu se supun functiei Solicita Permisiunea de Cumparare.

Schimbari ale Membrilor Familiei: Cand un membru al Familiei paraseste sau este eliminat din Familie, restul membrilor Familiei nu vor mai putea accesa Continutul fostului membru, inclusiv Continutul achizitionat cu metoda de plata a Organizatorului.

Reguli privind Family Sharing: Puteti face parte dintr-o singura familie si va puteti alatura oricarei Familii de maxim doua ori pe an. Va puteti schimba ID-ul Apple pe care il asociati unei Familii doar o singura data la 90 de zile. Toti membrii Familiei trebuie sa apartina aceleiasi Tari de Origine. Nu orice Continut, inclusiv Achizitii In-App, abonamente si anumite Aplicatii achizitionate anterior sunt eligibile pentru Family Sharing.

E. FUNCTIONALITATI DE RECOMANDARE

Serviciile va vor recomanda Continut pe baza descarcarilor, achizitiilor si altor activitati ale dvs. Puteti opta sa nu mai primiti astfel de recomandari, din setarile contului dvs.

Este posibil ca anumite functionalitati de recomandare sa va ceara permisiunea inainte de a fi activate. In cazul in care activati aceste functionalitati, vi se va cere sa acordati Apple permisiunea de a colecta si stoca anumite date, inclusiv, dar fara a se limita la, date despre activitatea, localizarea si utilizarea dispozitivului dvs. Cititi cu atentie informatiile prezentate in momentul activarii acestor functionalitati.

F. TERMENI SUPLIMENTARI ITUNES STORE

SEASON PASS SI MULTI-PASS

Un Permis va permite sa achizitionati si sa primiti Continut de televiziune in momentul in care acesta devine disponibil. Un Season Pass se aplica Continutului de televiziune care are un numar limitat de episoade pe sezon; un Multi-Pass se aplica Continutului de televiziune care este disponibil in mod continuu. Pretul integral al unui Season Pass sau Multi-Pass este perceput in momentul incheierii Tranzactiei. Continutul aferent unui Season Pass sau Multi-Pass este disponibil pentru descarcare timp de pana la 90 de zile de la data la care devine disponibil ultimul episod. In cazul in care este selectata optiunea reinnoire automata in momentul obtinerii unui Multi-Pass, vi se va percepe pretul integral al fiecarui ciclu ulterior Multi-Pass. Puteti dezactiva optiunea de reinnoire automata inainte de inceperea urmatorului ciclu Multi-Pass, din setarile contului dvs.. In cazul in care un furnizor de Continut livreaza catre Apple mai putine episoade TV decat fusese planificat la achizitionarea de catre dvs. a unui Season Pass, ID-ul dvs. Apple va fi creditat cu valoarea de vanzare a numarului corespunzator de episoade care nu au fost furnizate catre Apple.

G. TERMENI SUPLIMENTARI APP STORE

LICENTA PENTRU CONTINUTUL APP STORE

Licentele pentru Aplicatii va sunt furnizate de catre Apple sau un dezvoltator tert (“Furnizorul Aplicatiei”). In cazul in care sunteti client Apple Distribution International, comisionarul este Apple Distribution International, ceea ce inseamna ca achizitionati licenta pentru Aplicatie de la Apple Distribution International, dar Aplicatia este licentiata de Furnizorul Aplicatiei. O Aplicatie licentiata de Apple este o “Aplicatie Apple”; o Aplicatie licentiata de un Furnizor al Aplicatiei este o “Aplicatie Terta”. Apple actioneaza ca agent al Furnizorilor Aplicatiilor in furnizarea App Store si nu este parte la contractul de vanzare sau la acordul cu utilizatorul incheiat intre dvs. si Furnizorul Aplicatiei. Orice Aplicatie achizitionata de dvs. este guvernata de Contractul de Licenta a Aplicatiei Licentiate pentru Utilizatorul Final (“EULA Standard”) prevazut mai jos, cu exceptia cazului in care Apple sau Furnizorul Aplicatiei furnizeaza un contract de licenta personalizat prevalent (“EULA Personalizat”). Furnizorul oricarei Aplicatii Terte este exclusiv responsabil pentru continutul acesteia, garantiile si pretentiile pe care le puteti invoca in legatura cu Aplicatia Terta. Luati la cunostinta si sunteti de acord ca Apple este un tert beneficiar al EULA Standard sau EULA Personalizat aplicabil fiecarei Aplicatii Terte si, prin urmare, poate executa acest contract. Este posibil ca anumite Aplicatii, cum ar fi stickerele si iMessage, sa nu apara pe springboard-ul dispozitivului, dar pot fi accesate si utilizate din drawer-ul aplicatiei Mesaje.

ACHIZITII IN-APP

Aplicatiile pot oferi continut, servicii sau functionalitati care pot fi utilizate in cadrul acestor Aplicatii (“Achizitii In-App”). Achizitiile In-App consumate in timpul utilizarii Aplicatiei (de exemplu, nestematele virtuale) nu pot fi transferate intre dispozitive si pot fi descarcate o singura data. Trebuie sa va autentificati in contul dvs. inainte de a de a face Achizitii In-App – separat de orice autentificare pentru obinerea altui Continut – introducand parola sau utilizand Touch ID. Veti putea face Achizitii In-App suplimentare timp de cincisprezece minute fara a va autentifica din nou, cu exceptia cazului in care ati solicitat sa fie ceruta parola la fiecare achizitie sau ati activat Touch ID. Puteti dezactiva capacitatea de a face Achizitii In-App urmand instructiunile de aici: https://support.apple.com/en-us/HT201304.

INTRETINERE SI ASISTENTA PENTRU APLICATII

Apple este responsabila pentru asigurarea intretinerii si asistentei doar pentru Aplicatiile Apple sau conform cerintelor legii aplicabile. Furnizorii Aplicatiilor sunt responsabili pentru asigurarea intretinerii si asistentei pentru Aplicatiile Terte.

CONTRACT DE LICENTA A APLICATIEI LICENTIATE PENTRU UTILIZATORUL FINAL

Aplicatiile oferite prin intermediul App Store va sunt licentiate, iar nu vandute. Licenta dvs. pentru fiecare Aplicatie este supusa acordului dvs. prealabil fie a prezentului Contract de Licenta a Aplicatiei Licentiate pentru Utilizatorul Final (“EULA Standard”), fie a unui contract de licenta personalizat pentru utilizatorul final incheiat intre dvs. si Furnizorul Aplicatiei (“EULA Personalizat”), daca exista. Licenta dvs. pentru orice Aplicatie Apple in baza acestui EULA Standard sau EULA Personalizat este acordata de Apple, iar licenta dvs. pentru orice Aplicatie Terta in baza acestui EULA Standard sau EULA Personalizat este acordata de Furnizorul respectivei Aplicatii Terte. Orice Aplicatie care face obiectul acestui EULA Standard este denumita in acesta „Aplicatia Licentiata”. Furnizorul Aplicatiei sau Apple, dupa caz, („Licentiatorul”) isi rezerva toate drepturile in si asupra Aplicatiei Licentiate care nu va sunt acordate in mod expres in baza acestui EULA Standard.

a. Obiectul Licentei: Licentiatorul va acorda o licenta netransmisibila de utilizare a Aplicatiei Licentiate pe orice produse marca Apple detinute sau controlate de dvs. si in conformitate cu Regulile de Utilizare. Termenii acestui EULA Standard vor guverna orice continut, materiale sau servicii accesibile din sau achizitionate in cadrul Aplicatiei Licentiate, precum si actualizarile furnizate de Licentiator care inlocuiesc sau completeaza Aplicatia Licentiata initiala, cu exceptia cazului in care actualizarea respectiva este insotita de un EULA Personalizat. Cu exceptia cazurilor prevazute in Regulile de Utilizare, nu puteti distribui sau face disponibila Aplicatia Licentiata intr-o retea in care ar putea fi utilizata de mai multe dispozitive simultan. Nu puteti transfera, redistribui sau sublicentia Aplicatia Licentiata si, in cazul in care vindeti Dispozitivul dvs. Apple unui tert, trebuie, in prealabil, sa eliminati Aplicatia Licentiata de pe Dispozitivul Apple. Nu puteti copia (decat astfel cum se permite expres prin aceasta licenta si prin Regulile de Utilizare), utiliza tehnologie inversa, dezasambla, incerca sa derivati codul sursa, modifica sau crea lucrari derivate ale Aplicatiei Licentiate, ale oricarei actualizari sau oicarei parti a acesteia (cu exceptia cazului in care si numai in masura in care oricare dintre restrictiile de mai sus este interzisa prin legea aplicabila sau in masura in care ar putea fi permise prin termenii licentei care reglementeaza utilizarea oricaror componente cu sursa deschisa incluse in Aplicatia Licentiata).

b. Acord pentru utilizarea datelor: Sunteti de acord ca Licentiatorul sa poata colecta si utiliza date tehnice si informatii conexe—inclusiv, dar fara a se limita la, informatii tehnice in legatura cu dispozitivul, sistemul dvs. si software-ul de aplicatie, precum si componentele periferice—care sunt colectate periodic pentru a facilita furnizarea de actualizari software, asistenta pentru produse si alte servicii ce va sunt prestate (daca este cazul) in legatura cu Aplicatia Licentiata. Licentiatorul poate utiliza aceste informatii, in masura in care se afla intr-o forma care nu va identifica in mod personal, pentru a-si imbunatati produsele sau pentru a va furniza servicii sau tehnologii.

c. Reziliere. Acest EULA va ramane in vigoare pana in momentul rezilierii de dvs. sau de Licentiator. Drepturile de care beneficiati in baza acestui EULA Standard vor inceta in mod automat in cazul in care nu respectati oricare dintre termenii acestuia.

d. Servicii Externe. Aplicatia Licentiata poate facilita accesul la servicii si pagini de internet ale Licentiatorului si/sau ale unor terti (denumite, impreuna si separat, „Servicii Externe"). Sunteti de acord sa folositi Serviciile Externe pe propriul dvs. risc. Licentiatorul nu va avea nicio raspundere pentru examinarea sau evaluarea continutului sau corectitudinii oricaror Servicii Externe ale tertilor si nu va fi raspunzator pentru niciun Serviciu Extern al tertilor. Datele afisate de orice Aplicatie Licentiata sau Serviciu Extern, inclusiv, dar fara limitare la, informatii financiare, medicale sau referitoare la localizare, sunt doar in scop informativ si nu sunt garantate de Licentiator sau agentii sai. Nu veti utiliza Serviciile Externe in niciun mod care nu corespunde termenilor acestui EULA Standard sau care contravin oricaror drepturi de proprietate intelectuala ale unui tert sau ale Licentiatorului. Sunteti de acord sa nu utilizati Serviciile Externe in niciun fel pentru a hartui, abuza, urmari, ameninta sau defaima orice persoana fizica sau juridica si ca nici Licentiatorul nu este in niciun fel responsabil pentru orice asemenea folosire. E posibil ca Serviciile Externe sa nu fie disponibile in toate limbile sau in Tara dvs. de Origine si pot sa nu fie corespunzatoare sau disponibile pentru utilizare intr-o locatie anume. In masura in care alegeti sa folositi aceste Servicii Externe, sunteti unicul responsabil de respectarea oricaror legi aplicabile. Licentiatorul isi rezerva dreptul de a modifica, suspenda, inlatura, dezactiva sau impune restrictii de acces sau limite asupra oricaror Servicii Externe in orice moment, fara a va notifica sau a fi raspunzator fata de dvs.

e. FARA GARANTIE: Licentiatorul va actiona cu atentia si abilitatile necesare in legatura cu furnizarea Aplicatiei Licentiate si a oricaror Servicii Externe prestate sau furnizate de Aplicatia Licentiata in favoarea Dvs. Licentiatorul nu face nicio alta promisiune si nu da nicio alta garantie in legatura cu Serviciile Externe si, in special, nu garanteaza ca:

(i) utilizarea, de catre Dvs., a Serviciilor Externe va fi neintrerupta sau fara erori;

(ii) Serviciile Externe vor fi ferite de pierdere, coruptie, atacuri, virusuri, interferente, atacuri de tip hacking sau alte abuzuri de securitate, iar Licentiatorul isi declina orice raspundere in legatura cu acestea. Veti fi responsabil pentru realizarea de copii de rezerva ale sistemului propriu, inclusiv pentru orice Aplicatie Licentiata pe care o pastrati pe propriu sistem.

f. Limitarea raspunderii.

(i) In limitele permise de lege, cu exceptia prevederilor enumerate in sectiunea (ii) de mai jos, Licentiatorul, administratorii, directorii, angajatii, afiliatii, agentii, contractantii, mandatarii sau licentiatorii acestuia nu vor fi in niciun caz trasi la raspundere pentru nicio pierdere sau dauna cauzata de catre Licentiatorul, angajatii sau agentii acestuia, in cazul in care:

(1) nu exista nicio incalcare a unei obligatii legale de diligenta fata de Dvs. din partea Licentiatorul sau a oricaruia dintre angajatii sau agentii acestuia;

(2) nu este niciun rezultat previzibil in mod rezonabil al vreunei asemenea incalcari;

(3) orice crestere a pierderii sau daunei rezulta ca urmare a incalcarii, de catre Dvs., a oricaror termeni ai prezentului EULA;

(4) este consecinta unei decizii luate de Licentiator de a va avertiza, de a suspenda sau sista accesul Dvs. la Serviciile Externe, sau de a intreprinde orice alt demers in timpul investigatiei cu privire la o incalcare suspectata sau ca urmare a concluziei Licentiatorului ca s-a produs o incalcare a prezentului EULA;

(5) are legatura cu pierderea veniturilor, afacerii sau profiturilor, sau orice pierdere de date sau corupere de date in legatura cu utilizarea, de catre Dvs., a Aplicatiei Licentiate.

(ii) Nicio prevedere a prezentului Contract nu elimina si nu limiteaza raspunderea Licentiatorului pentru culpa grava, conduita ilicita intentionata, frauda, sau pentru decesul sau vatamarea corporala produse din neglijenta sa.

g. Nu puteti utiliza sau exporta sau reexporta in alt fel Aplicatia Licentiata, decat astfel cum este permis in baza legii Statelor Unite si a legilor jurisdictiei in care a fost obtinuta Aplicatia Licentiata. In special, dar fara a se limita la, Aplicatia Licentiata nu poate fi exportata sau reexportata (a) in nicio tara supusa embargo-ului de catre SUA sau (b) catre niciuna dintre persoanele de pe Lista persoanelor desemnate in mod special (Specially Designated Nationals) emisa de Departamentul de Trezorerie al SUA sau de pe Lista Persoanelor sau Lista Persoanelor Juridice Interzise (Denied Persons List or Entity List) emisa de Departamentul de Comert al SUA. Prin utilizarea Aplicatiei Licentiate, declarati si garantati ca nu va aflati in niciuna dintre aceste tari si nu apareti pe niciuna dintre aceste liste. De asemenea, sunteti de acord ca nu veti utiliza aceste produse in niciun scop interzis prin legea Statelor Unite, inclusiv, dar fara a se limita la, dezvoltarea, proiectarea, fabricarea sau productia de arme nucleare, rachete, arme chimice sau biologice.

h. Aplicatia Licentiata si documentatia aferenta reprezinta „Elemente Comerciale", dupa cum este definit termenul in 48 C.F.R. §2.101, compus din „Software Comercial de Computer " si „Documentatie pentru Software de Computer Comercial", in acceptiunea in care termenii sunt utilizati in 48 C.F.R. §12.212 sau 48 C.F.R. §227.7202, dupa caz. In conformitate cu 48 C.F.R. §12.212 sau 48 C.F.R. §227.7202-1 pana la 227.7202-4, dupa caz, se acorda licenta pentru Software de Computer Comercial si Documentatia pentru Software de Computer Comercial catre utilizatori finali ai Guvernului SUA (a) numai in calitate de Elemente Comerciale si (b) numai cu acele drepturi care sunt acordate tuturor celorlalti utilizatori finali, in conformitate cu termenii si conditiile din prezentul Contract. Drepturile nepublicate sunt rezervate in conformitate cu legile drepturilor de autor ale Statelor Unite.

i. Cu exceptia cazului in care este expres prevazut in paragraful de mai jos, prezentul Contract si relatia dintre dvs. si Apple va fi guvernata de legile statului California, excluzand prevederile privind conflictele de legi. Dvs. si Apple conveniti sa va supuneti jurisdictiei personale si exclusive a instantelor din districtul Santa Clara, California, pentru a solutiona orice disputa sau pretentie care decurge din acest Contract. Daca (a) nu sunteti cetatean american; (b) nu locuiti in S.U.A.; (c) nu accesati Serviciul din S.U.A.; si (d) sunteti cetatean al unei dintre tarile identificate mai jos, sunteti de acord prin acest Contract ca orice disputa sau pretentie care decurge din prezentul Contract va fi guvernata de legea aplicabila de mai jos, fara aplicarea prevederilor referitoare la conflictele de legi, si prin prezentul Contract va supuneti in mod irevocabil jurisdictiei ne-exclusive a instantelor din statul, provincia sau tara identificata mai jos a carei lege guverneaza:

Daca sunteti rezident al unei tari din Uniunea Europeana sau din Elvetia, Norvegia sau Islanda, legea aplicabila si forul vor fi legislatia si instantele din locul dvs. de resedinta uzual.

Este expres exclusa de la aplicarea acestui Contract legea cunoscuta drept Conventia Natiunilor Unite asupra contractelor de vanzare internationala de marfuri.

H. TERMENI SUPLIMENTARI IBOOKS STORE

Dvs. achizitionati Continut iBooks Store de la un furnizor tert care pune la dispozitie acest continut („Editorul”), nu Apple. Apple actioneaza in calitate de agent pentru Editor, furnizandu-va Continut Books Store, si prin urmare Apple nu este parte la Tranzactia dintre dvs. si Editor. Daca sunteti client Apple Distribution International, comisionarul este Apple Distribution International, ceea ce inseamna ca dvs. achizitionati licenta pentru utilizarea Continutului de la Apple Distribution International, dar Continutul este licentiat de Editor. Editorul Continutului iBooks Store isi rezerva dreptul de a aplica termenii de utilizare pentru Continutul iBooks Store. Editorul Continutului iBooks Store este unicul responsabil pentru acest Continut, orice garantii, in masura in care nu au fost excluse, si orice pretentii pe care dvs. sau alt tert le-ar putea ridica cu privire la Continut.

I. TERMENI SUPLIMENTARI APPLE MUSIC

ABONAMENT APPLE MUSIC

Apple Music reprezinta un serviciu de abonament la muzica. Abonamentul dvs. Apple Music se va reinnoi automat pana in momentul in care renuntati la reinnoirea automata din setarile contului. A se vedea sectiunea „Abonamente” pentru mai multe detalii. La finalul abonamentului dvs. Apple Music, veti pierde accesul la orice functionalitate Apple Music care necesita un abonament, inclusiv, dar fara limitare la, accesul la melodiile Apple Music pastrate pe dizpozitivul dvs. si din iCloud Music Library. Apple isi rezerva dreptul de a anula abonamentul dvs. Apple Music daca nu reusiti sa efectuati plata pentru reinnoirea abonamentului.

Daca este disponibil, vi se poate oferi un Abonament Apple Music printr-un intermediar wireless (un „Abonament prin Operator”). In cazul in care achizitionati un Abonament prin Operator, operatorul va factura costul Abonamentului Apple Music. Relatia dvs. cu operatorul este guvernata de termenii si conditiile operatorului, nu de prezentul Contract, si, in cazul oricaror dispute in legatura cu un Abonament prin Operator, va veti indrepta impotriva operatorului, nu impotriva Apple. Prin utilizarea Serviciului Apple Music, sunteti de acord ca operatorul poate face schimb de informatii cu Apple privind contul dvs. deschis la acesta, numarul dvs. de telefon si informatiile privind abonamentul dvs., si ca Apple poate utiliza aceste informatii pentru a determina situatia Abonamentului dvs. prin Operator.

ICLOUD MUSIC LIBRARY

iCloud Music Library este o functionalitate Apple Music care va permite sa accesati melodiile identificate sau incarcate, playlist-uri si videoclipuri achizitionate de pe Apple Music, iTunes Store sau de la un tert („Continut iCloud Music Library”) pe dispozitivele dvs. pe care este activat Apple Music. iCloud Music Library porneste automat atunci cand va activati abonamentul Apple Music. iCloud Music Library strange informatii despre Continutul dvs. iCloud Music Library. Aceste informatii sunt asociate ID-ului dvs. Apple si comparate cu Continutul iCloud Music Library disponibil in prezent pe Apple Music. Continutul iCloud Music Library care nu este identificat este incarcat pe serverele Apple iCloud Music Library (intr-un format stabilit de Apple). Puteti incarca pana la 100.000 melodii. Melodiile achizitionate din iTunes Store sau de pe Apple Music nu sunt contorizate in aceasta limita. Melodiile care nu intrunesc anumite criterii (de exemplu, fisiere foarte mari) sau care nu sunt autorizate pentru dispozitivul dvs. nu sunt eligibile pentru iCloud Music Library. Cand folositi iCloud Music Library, Apple pastreaza informatii cum ar fi piesele pe care le ascultati, opriti sau sariti, dispozitivele pe care le folositi, si timpul si durata de redare. Sunteti de acord sa folositi iCloud Music Library doar pentru continut achizitionat legal. iCloud Music Library este furnizata in conditia „ASA CUM ESTE” si ar putea contine erori sau elemente incorecte. Este indicat sa faceti copii de rezerva ale datelor si informatiilor dvs. inainte de a utiliza iCloud Music Library. Daca nu sunteti abonat la Apple Music, puteti achizitiona un abonament iTunes Match, conform termenilor prevazuti in aceasta sectiune.

J. TERMENI DIVERSI APLICABILI TUTUROR SERVICIILOR

DEFINITIA APPLE

In functie de Tara dvs. de Origine, „Apple” inseamna:

Apple Inc., situat in 1 Infinite Loop, Cupertino, California, pentru utilizatorii din America de Nord, Centrala si de Sud (inclusiv Canada pentru utilizarea iTunes Store si Apple Music), precum si teritoriile si posesiunile Statelor Unite; si posesiunile franceze si britanice din America de Nord, America de Sud si Caraibe;

Apple Canada Inc., situat in 120 Bremner Blvd., Suite 1600, Toronto ON M5J 0A8, Canada pentru utilizatorii App Store si iBooks Store in Canada sau teritoriile si posesiunile sale;

iTunes K.K., situat in Roppongi Hills, 6-10-1 Roppongi, Minato-ku, Tokyo 106-6140, Tokyo pentru utilizatorii din Japonia;

Apple Pty Limited, situat in Level 3, 20 Martin Place, Sydney NSW 2000, Australia, pentru utilizatorii din Australia, Noua Zeelanda, inclusiv posesiunile si teritoriile insulare si jurisdictiile afiliate; si

Apple Distribution International, situat la Hollyhill Industrial Estate, Hollyhill, Cork, Republica Irlanda, pentru toti ceilalti utilizatori.

MODIFICARI CONTRACTUALE

Apple isi rezerva dreptul de a modifica oricand acest Contract si de a adauga termeni si conditii noi sau suplimentare privind utilizarea Serviciilor de catre dvs. Astfel de modificari si termeni si conditii suplimentare va vor fi comunicate si, daca sunt acceptate, vor intra imediat in vigoare si vor fi incluse in prezentul Contract. Daca refuzati sa acceptati aceste modificari, Apple va avea dreptul de a rezilia Contractul.

MATERIALE ALE TERTILOR

Apple nu este responsabil sau raspunzator pentru materiale ale tertilor incluse sau catre care exista linkuri in Continut sau Servicii.

PROPRIETATE INTELECTUALA

Sunteti de acord ca Serviciile, inclusiv, dar fara a se limita la Continut, grafica, interfata de utilizator, continutul audio, videoclipuri, continutul editorial si textele si software-ul utilizate pentru implementarea Serviciilor contin informatii si materiale proprietare detinute de Apple si/sau licentiatorii acesteia, fiind protejate prin legile aplicabile privind proprietatea intelectuala sau alte materii, inclusiv, dar fara a se limita la drepturile de autor. Sunteti de acord ca nu veti utiliza informatiile si materialele proprietare in cauza altfel decat in vederea utilizarii Serviciilor in scop personal, necomercial in conformitate cu prezentul Contract. Nicio sectiune a Serviciilor nu poate fi reprodusa in nicio forma si prin niciun mijloc, decat in masura permisa de acest Contract. Sunteti de acord sa nu modificati, dati in chirie, luati in chirie, imprumutati, vindeti, distribuiti in niciun fel Servicii sau Continut si sa nu exploatati Serviile in nicio modalitate neautorizata in mod expres.

Denumirea Apple, sigla Apple, iTunes, iTunes Store, App Store, iBooks Store, Apple Music si alte marci de comert, marci de servicii, grafica si siglele Apple utilizate in legatura cu Serviciile sunt marci de comert sau marci inregistrate ale Apple din S.U.A. si alte tari din lume. Nu vi se acorda niciun drept sau licenta cu privire la oricare dintre marcile de comert mentionate mai sus.

NOTIFICARE PRIVIND DREPTURILE DE AUTOR

In cazul in care considerati ca orice Continut disponibil prin Servicii incalca un drept de autor revendicat de dvs., va rugam sa contactati Apple la urmatoarele adrese:

- iTunes Store: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/itunesstorenotices/

- App Store: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/appstorenotices/

- iBooks Store: iBooks.Store.Notices@apple.com

- Apple Music: https://www.apple.com/legal/trademark/claimsofcopyright.html

INCETAREA SI SUSPENDAREA SERVICIILOR

In situatia in care nu respectati sau Apple suspecteaza faptul ca nu ati respectat oricare dintre prevederile prezentului Contract, Apple, fara a va transmite o notificare, poate: (i) rezilia prezentul Contract si/sau inchide ID-ul dvs. Apple, dvs. ramanand raspunzator pentru toate sumele datorate prin ID-ul dvs. Apple pana la si inclusiv data incetarii; si/sau (ii) rezilia licenta dvs. de software; si/sau (iii) impiedica accesul la Servicii.

Apple isi rezerva de asemenea dreptul de a modifica, suspenda sau intrerupe Serviciile (sau orice parte sau Continut a/al acestora) oricand cu sau fara notificare catre dvs., si Apple nu va fi raspunzator fata de dvs. sau orice tert in cazul in care si-ar exercita aceste drepturi. In masura posibilului, Apple va va avertiza inainte de a efectua orice modificare, suspendare sau intrerupere a Serviciului. Incetarea Serviciului nu va afecta Continutul pe care l-ati achizitionat deja. Cu toate acestea, este posibil sa nu puteti autoriza alte calculatoate pentru utilizarea Continutului.

DECLINAREA RASPUNDERII PENTRU GARANTII; LIMITAREA RASPUNDERII

a. Apple va furniza Serviciile cu diligenta si competenta rezonabile. Apple nu face nicio alta promisiune sau garantie in legatura cu Serviciile si, in special, nu garanteaza faptul ca:

(i) utilizarea, de catre Dvs., a Serviciilor va fi neintrerupta sau lipsita de erori. Sunteti de acord ca Apple poate elimina periodic Serviciile pentru perioade nedeterminate de timp, sau anula Serviciile in orice moment din motive tehnice sau operationale si, in masura in care acest lucru este posibil, va va transmite o notificare in acest sens;

(ii) nu vor exista pierderi, coruperi, atacuri, virusi, interferente, acte de hacking, sau alte intruziuni de securitate cu privire la Servicii care vor constitui evenimente de Forta Majora, iar Apple isi declina orice raspundere in aceasta privinta. Veti purta responsabilitatea pentru realizarea de copii de rezerva ale sistemului propriu, inainte, in timpul si dupa utilizarea Serviciilor, inclusiv orice Continut sau date folosite in legatura cu sau achizitionate prin intermediul Serviciilor.

b. In limitele permise de lege, cu exceptia prevederilor literei (d) de mai jos, sau in situatia in care va exercitati vreun drept legal aplicabil la rambursare sau despagubire, Apple, administratorii, directorii, salariatii, afiliatii, agentii, contractantii sau licentiatorii acesteia nu vor fi in niciun caz trasi la raspundere pentru nicio pierdere sau prejudiciu produs de Apple, administratorii, directorii, salariatii, afiliatii, agentii, contractantii sau licentiatorii sai, in cazul in care:

(i) nu exista nicio incalcare a unei obligatii legale de diligenta pe care Apple sau oricare dintre administratorii, directorii, salariatii, afiliatii, agentii, contractantii sau licentiatorii nostri o au fata de Dvs.;

(ii) aceasta nu constituie un rezultat predictibil, in mod rezonabil, al vreunei asemenea incalcari;

(iii) orice majorare a pierderii sau daunei rezulta din incalcarea, de catre Dvs., a oricarui termen al prezentului Contract;

(iv) aceasta rezulta dintr-o hotarare a Apple de a elimina sau respinge prelucrarea oricaror informatii sau continut, de a va avertiza, de a suspenda sau intrerupe accesul Dvs. la Servicii, sau de a intreprinde orice alt demers in timpul investigatiei unei presupuse incalcari sau ca urmare a concluziei Apple ca prezentul Contract a fost incalcat; sau

(v) are legatura cu pierderea de venituri, afaceri sau profituri, sau orice pierdere de date sau corupere de date in legatura cu utilizarea, de catre Dvs., a Serviciilor.

c. iTunes va depune eforturi rezonabile pentru a proteja informatiile pe care le transmiteti in legatura cu Serviciile, inclusiv impotriva utilizarii lor frauduloase.

d. Nicio prevederea prezentului Contract nu elimina si nu limiteaza raspunderea Apple pentru frauda, neglijenta grava, abuz intentionat, sau pentru deces sau vatamare personala.

e. In cazul in care incalcati prezentul Contract, veti purta raspunderea fata de Apple, administratorii, directorii, salariatii, afiliatii, agentii, contractantii si licentiatorii acesteia pentru orice pretentie rezultata din incalcarea pe care ati comis-o. De asemenea, veti fi raspunzator pentru orice demers intreprins de Apple in cadrul investigatiei sale a unei incalcari suspecatate a prezentului Contract, sau ca urmare a constatarilor sau hotararii acesteia in sensul ca s-a produs o incalcare a prezentului Contract.

EXCEPTII LEGALE PENTRU INSTITUTII PUBLICE

Daca sunteti o institutie publica de invatamant sau guvernamentala calificata si orice parte a acestui Contract cum ar fi, de exemplu, intreaga sau o parte din sectiunea de despagubiri, este nevalabila sau inaplicabila din cauza legislatiei incidente locale, nationale, de stat sau federale, respectiva parte va fi considerata nevalabila si inaplicabila, dupa caz, si va fi interpretata in maniera cea mai conforma cu prevederilor legii aplicabile.

LEGE APLICABILA

Cu exceptia cazului in care se prevede in mod expres in paragraful urmator, prezentul Contract si raportul dvs. cu Apple si toate Tranzactiile cu privire la Servicii vor fi guvernate de legislatia Statului California, excluzand prevederile privind conflictele de legi. Dvs. si Apple sunteti de acord sa va supuneti jurisdictiei personale si exclusive a instantelor din districtul Santa Clara, California, pentru solutionarea oricarei dispute sau pretentii decurgand din prezentul Contract. Daca (a) nu sunteti cetatean american; (b) nu aveti resedinta in S.U.A.; (c) nu accesati Serviciile din S.U.A.; si (d) sunteti cetatean al uneia dintre tarile identificate mai jos, sunteti de acord, prin prezentul Contract, ca orice disputa sau pretentie decurgand din Contract va fi guvernata de legea aplicabila mentionata mai jos, indiferent de orice prevederi de drept international privat, si dvs. va supuneti irevocabil jurisdictiei ne-exclusive a instantelor situate in statul, provincia sau tara identificata mai jos a carei lege guverneaza:

Daca sunteti rezident al oricarei tari din Uniunea Europeana sau al Elvetiei, Norvegiei sau Islandei, legea aplicabila si forul vor fi legislatia si instantele din locul dvs. de resedinta uzual.

Este expres exclusa de la aplicarea acestui Contract legea cunoscuta drept Conventia Natiunilor Unite asupra contractelor de vanzare internationala de marfuri.

ALTE PREVEDERI

Prezentul Contract reprezinta intreaga intelegere intre dvs. si Apple si reglementeaza utilizarea de catre dvs. a Serviciilor, prevaland asupra oricaror acorduri anterioare dintre dvs. si Apple. De asemenea, puteti fi supus unor termeni si conditii suplimentare care se pot aplica in momentul in care utilizati servicii afiliate, continut al tertilor, software al tertilor sau servicii suplimentare cum ar fi Programul de Achizitie de Volum (Volume Purchase Program). In cazul in care orice parte din prezentul Contract este considerata nevalabila sau neexecutabila, partea respectiva va fi interpretata intr-o maniera consecventa cu legea in vigoare astfel incat sa reflecte, in cea mai mare masura posibila, intentiile initiale ale partilor, iar celelalte sectiuni vor ramane in deplina vigoare si efect. Faptul ca Apple nu poate pune in aplicare vreun drept sau vreo prevedere din prezentul Contract nu va constitui o renuntare la dispozitia respectiva si la nicio alta prevedere. Apple nu va fi responsabila pentru neindeplinirea niciunei obligatii, din motive ce depasesc controlul acesteia.

Sunteti de acord sa respectati toate legile, normele, ordonantele si reglementarile locale, statale, federale si nationale care se aplica utilizarii, de catre dvs., a Serviciilor. Utilizarea Serviciilor de catre dvs. poate face obiectul si al altor legi. Riscul pierderii tuturor Tranzactiilor realizate electronic se va transfera cumparatorului in urma transmisiei electronice catre destinatar. Niciun angajat sau agent Apple nu are autoritatea de a modifica acest Contract.

Apple va poate instiinta in legatura cu Serviciile, prin transmiterea unui mesaj prin posta electronica la adresa dvs. de e-mail sau a unei scrisori prin serviciul postal la adresa dvs. de corespondenta sau prin postarea unui anunt in cadrul Serviciilor. Notificarile vor intra in vigoare imediat. Apple va poate contacta si prin e-mail sau notificare de tip push pentru a va transmite informatii suplimentare despre Servicii.

CAI ALTERNATIVE DE SOLUTIONARE A DISPUTELOR. UE opereaza o platforma voluntara de Solutionare a Disputelor Online accesibila la urmatorul link: http://ec.europa.eu/consumers/odr, la care Apple Distribution International a ales sa nu participe. Daca intampinati vreo problema, contactati Asistenta iTunes https://www.apple.com/support/itunes/contact/.

Prin prezenta, acordati Apple dreptul de a lua masurile pe care Apple le considera necesare sau corespunzatoare, in mod rezonabil, pentru punerea in aplicare si/sau verificarea respectarii oricarei parti a prezentului Contract. Sunteti de acord ca Apple are dreptul, fara atragerea raspunderii fata de dvs., de a dezvalui orice informatii autoritatilor de aplicare a legii, functionarilor statului si/sau unui tert, dupa cum considera Apple a fi necesar sau corespunzator in mod rezonabil pentru punerea in aplicare si/sau verificarea respectarii oricarei parti din prezentul Contract (inclusiv, dar fara a se limita la, dreptul Apple de a colabora in cadrul oricarei proceduri juridice cu privire la utilizarea de catre dvs. a Serviciilor si/sau a Continutului si/sau in cadrul pretentiilor tertilor prin care se invoca faptul ca utilizarea de catre dvs. a Serviciilor si /sau a Continutului este ilegala si/sau incalca drepturile tertului respectiv).

Copiii minori ar trebui sa citeasca acest Contract impreuna cu parintii sau tutorii acestora pentru a se asigura ca atat copilul cat si parintele sau tutorele legal il inteleg pe deplin.

Ultima actualizare: 13 septembrie 2016