Pogoji poslovanja za Apple medijske storitve

Ti pogoji poslovanja ustvarjajo pogodbo med vami in družbo Apple (»Pogodba«). Prosimo, da pozorno preberete Pogodbo. Za potrditev vašega razumevanja in sprejetja Pogodbe kliknite »Strinjam se«.

A. UVOD V NAŠE STORITVE

Ta Pogodba ureja vašo uporabo storitev Apple (»Storitve«), prek katerih lahko kupite, dobite, pridobite licenco, najamete ali se naročite na vsebino, aplikacije (»Aplikacije«) in druge in-app storitve (skupaj »Vsebina«). Vsebino lahko ponujajo Apple Storitve ali storitve tretjih oseb. S tem, ko boste ustvarili račun za uporabo Storitev v Sloveniji, boste to državo določili kot vašo državo prebivanja za davčne namene (»Matična država«). Naše Storitve bodo na voljo za vašo uporabo v vaši Matični državi ter v kateri koli drugi državi članici EU, v kateri boste začasno. Za uporabo naših Storitev potrebujete združljivo strojno opremo, programsko opremo (priporočljiva in včasih zahtevana zadnja verzija) in internetni dostop (lahko se zaračuna pristojbina). Ti dejavniki lahko vplivajo na izvedbo naših Storitev.

B. UPORABA NAŠIH STORITEV

PLAČILA, DAVKI IN VRAČILA DENARJA

Vsebino na naših Storitvah lahko pridobite brezplačno ali za plačilo, oboje pa je v nadaljevanju poimenovano »Transakcija«. Z vsako Transakcijo pridobite zgolj licenco za uporabo Vsebine. Vsaka Transakcija je elektronska pogodba med vami in družbo Apple in/ali vami in osebo, ki zagotavlja Vsebino na naših Storitvah. Vendar če ste stranka Apple Distribution Internationalin pridobite Aplikacijo ali knjigo, potem je Apple Distribution International uradni trgovec; to pomeni, da pridobite Vsebino od Apple Distribution International, licenco pa je izdal Ponudnik aplikacije (kot je opredeljen spodaj) ali založnik knjige. Ko boste izvedli vašo prvo Transakcijo, vas bomo prosili, da določite, kako pogosto naj zahtevamo vaše geslo za prihodnje Transakcije. Če boste omogočili Touch ID za Transakcije, vas bomo prosili, da vse Transakcije potrdite s svojim prstnim odtisom, če za transakcije omogočite Face ID, pa vas bomo prosili za potrditev vseh transakcij s prepoznavanjem obraza. Vaše nastavitve gesla lahko kadarkoli uredite tako, da sledite naslednjim navodilom: https://support.apple.com/en-us/HT204030. Apple bo bremenil vaše izbrano plačilno sredstvo (kot je kreditna kartica, debetna kartica, darilna kartica/koda ali drugo sredstvo, ki je na voljo v vaši Matični državi) za kakršnekoli plačane Transakcije, vključno z veljavnimi davki. .  Če ste na svoj Apple Wallet dodali tudi izbrano plačilno sredstvo, ga Apple lahko zaračuna z uporabo Apple Pay. Če vam iz kakršnega koli razloga ne moremo zaračunati po izbranem načinu plačila (na primer, če račun poteče, ali nimate zadostnih sredstev), boste ostali odgovorni za vse neporavnane vsote, mi pa vam bomo ponovno poskusili zaračunati po isti metodi, tako da boste imeli priložnost posodobiti podatke za plačilo. Če prednaročite Vsebino, vam bomo zaračunali, ko bo Vsebina dostavljena k vam (razen če prekličete naročilo, preden je Vsebina na voljo). V skladu z lokalno zakonodajo lahko Apple posodablja podatke o vašem izbranem načinu plačila v primeru, da takšne podatke posreduje vaša finančna ustanova. Za podrobnosti o zaračunavanju Transakcij obiščite http://support.apple.com/kb/HT5582. Strinjate se, da boste vse račune prejeli v elektronskem formatu, kar lahko vključuje elektronsko pošto. Cene Vsebine se lahko kadarkoli spremenijo. Če tehnični problemi preprečujejo ali nerazumno zavlačujejo dostavo Vsebine, je vaše izključno in edino sredstvo bodisi nadomestilo Vsebine ali vračilo plačane cene, kot določi Apple. Apple lahko občasno zavrne zahtevo za vračilo, če najdemo dokaze o goljufiji, zlorabi vračila ali drugem manipulativnem ravnanju, ki družbi Apple dajejo pravico do ustreznega nasprotnega zahtevka. Pogoji v zvezi z dobropisom in darilnimi karticami/kodami so na voljo na naslovu: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/giftcards/.

Pravica do preklica: Če se odločite za preklic svojega naročila, lahko to storite v 14 dneh od datuma prejema vašega računa brez navedbe razloga.

Da bi preklicali naročilo, nas morate obvestiti o svoji odločitvi. Da bi zagotovili takojšnjo obdelavo, vam priporočamo, da uporabite možnost za prijavo težave (Report a Problem) za preklic vseh predmetov z izjemo naročila storitev v Third Party Apps, Apple Music, iTunes Match, Season Pass, Multi-Pass in nepovrnjene iTunes Gifts, ki ste jo pridobili neposredno od družbe Apple. Predmete, ki so izjema, lahko prekličete tako, da se obrnete na podporo iTunes Support. Storitve naročila je mogoče preklicati samo po prvotnem naročilu, ne po vsaki samodejni obnovi. Prav tako imate pravico, da nas obvestite z uporabo spodnje predloge obrazca za preklic ali z drugo nedvoumno izjavo. Če uporabite možnost za prijavo težave (Report a Problem), vam bomo nemudoma poslali potrdilo, da smo prejeli vaš preklic.

Da ne bi zamudili roka za preklic, nam morate svoje obvestilo o preklicu poslati pred iztekom 14-dnevnega obdobja.

Učinki preklica: Denar vam bomo povrnili najkasneje v 14 dneh od datuma, ko smo prejeli vaše obvestilo o preklicu. Uporabili bomo isti način plačila, kot je bil uporabljen za Transakcijo in za tovrstno vračilo vam ne bo treba plačati dajatev.

Izjema od pravice do preklica: Ne morete preklicati svojega naročila za dobavo Vsebine, če se je dostava že začela na vašo zahtevo, pri čemer ste potrdili, da izgubljate pravico do preklica.

Predloga obrazca za preklic:

- Za Apple Distribution International, iTunes Store Customer Support, Hollyhill Industrial Estate, Hollyhill, Cork, Republic of Ireland:

- Pošiljam obvestilo, da odstopam od pogodbe za naročilo naslednjega:

[VPIŠITE IDENTIFIKACIJSKO ŠTEVILKO NAROČILA, PREDMET, IZVAJALCA IN VRSTO]

- Naročeno dne [VSTAVITE DATUM] / prejeto dne [VSTAVITE DATUM]

- Ime in priimek potrošnika

- Naslov potrošnika

- E-poštni naslov potrošnika (opcijsko)

- Datum

APPLE ID

Za uporabo naših Storitev in dostop do vaše Vsebine je lahko potreben Apple ID. Apple ID je račun, ki ga uporabljate v ekosistemu Apple. Vaš Apple ID je dragocen in vi ste odgovorni, da poskrbite za njegovo zaupnost in varnost. Apple ni odgovoren za kakršnekoli izgube, ki izhajajo iz nepooblaščene uporabe vašega Apple ID. Prosimo, da se obrnete na Apple, če sumite, da je vaš Apple ID ogrožen.

Da bi si lahko ustvarili Apple ID in uporabljali naše Storitve, morate biti stari vsaj 13 let (oziroma morate dosegati drugo enakovredno minimalno starost v vaši Matični državi, kot je določeno v postopku registracije). Apple ID za osebe, mlajše od te starosti, lahko ustvari starš ali skrbnik z uporabo funkcije Skupna uporaba v Družini ali odobrena izobraževalna ustanova.

ZASEBNOST

Za vašo uporabo naših Storitev velja Applova politika zasebnosti, ki je na voljo na naslovu https://www.apple.com/legal/privacy/.

PRAVILA ZA UPORABO STORITEV IN VSEBINE

Vaša uporaba Storitev in Vsebine mora potekati v skladu s pravili, določenimi v tem poglavju (»Pravila uporabe«). Kakršnakoli druga uporaba Storitev in Vsebine je bistvena kršitev te Pogodbe. Apple lahko spremlja vašo uporabo Storitev in Vsebine, da bi zagotovil, da upoštevate ta Pravila uporabe.

Vse Storitve:

- Storitve in Vsebino lahko uporabljate le za osebne, nekomercialne namene (razen kot je določeno v poglavju Vsebina App Store spodaj).

- Applova dostava Vsebine vam ne daje nobenih komercialnih ali promocijskih pravic uporabe in ne pomeni podelitve ali odpovedi kakršnimkoli pravicam imetnikov avtorske pravice.

- Vsebino lahko uporabljate z največ petih različnih Apple ID na vsaki napravi.

- Vi ste odgovorni, da ne izgubite, uničite ali poškodujete Vsebine, ko je enkrat prenesena. Spodbujamo vas, da redno delate varnostne kopije vaše Vsebine.

- Ne smete posegati v ali zaobiti kakršnekoli varnostne tehnologije, ki je vključena v Storitve.

- Do naših Storitev lahko dostopate le z uporabo Applove programske opreme in ne smete spremeniti ali uporabljati spremenjenih različic takšne programske opreme.

- Za Video vsebino je potrebna povezava HDCP.

Prodaja in najem avdio in video Vsebin:

- Vsebino brez upravljanja digitalnih pravic (DRM) lahko uporabljate na razumnem številu združljivih naprav, ki jih imate v lasti ali pod nadzorom. Vsebina, zaščitena z DRM, se lahko uporablja na največ petih računalnikih in poljubnem številu naprav, ki jih sinhronizirate s temi računalniki.

- Najemi Vsebine so vidni na eni napravi hkrati in jih je treba aktivirati v 30 dneh ter dokončati v 48 urah od začetka aktivacije (zaustavitev, premor ali ponovni zagon ne podaljšajo tega obdobja).

- Zvočni seznam predvajanja kupljene glasbe lahko za namene poslušanja zapečete na disk do sedemkrat; ta omejitev ne velja za Vsebino brez DRM. Druga vsebina se ne sme zapisati na disk.

Vsebina App Store:

- Izraz »Aplikacija« zajema aplikacije za katero koli Apple platformo in / ali operacijski sistem, in-app nakupe, dodatke (kot so tipkovnice), nalepke in naročnine, ki so na voljo v aplikaciji.

- Aplikacije lahko uporabljate na katerikoli napravi, ki jo imate v lasti ali pod nadzorom.

- Posamezniki, ki delujejo v imenu komercialnega podjetja, vladne organizacije ali izobraževalne ustanove (»Podjetje«), lahko prenesejo in sinhronizirajo non-Arcade Aplikacije za uporabo bodisi (i) enega posameznika na eni ali več napravah v lasti ali pod nadzorom Podjetja; ali (ii) več posameznikov na eni skupni napravi v lasti ali pod nadzorom Podjetja. Zaradi jasnosti pojasnjujemo, da je za vsako napravo, ki jo serijsko ali skupno uporablja več uporabnikov, potrebna ločena licenca.

Apple Music:

- Posamezno Apple Music naročnino lahko uporabljate na največ 10 napravah (od katerih je lahko le pet računalnikov).

- Posamezna Apple Music naročnina vam omogoča hkratno pretakanje samo na eni napravi; Družinska naročnina vam in vašim Družinskim članom omogoča hkratno pretakanje na največ šestih napravah.

Apple Arcade:

- Aplikacije Apple Arcade se lahko prenesejo ali ponovno prenesejo samo z veljavno Apple Arcade poskusno različico ali naročnino.

- Če se vaša naročnina izteče, vam aplikacije, prenesene prek aplikacije Apple Arcade, ne bodo več dostopne.

Vsebina Apple TV

- Pri večini kanalov lahko Vsebino pretočno predvajate na do treh napravah hkrati.

- Količina Vsebine, ki jo lahko prenesete, je lahko omejena, nekatere prenesene vsebine pa lahko potečejo po določenem času po prenosu ali prvem predvajanju. Določena Vsebina ni na voljo za prenos.

- Več o pravilih za uporabo Vsebine Apple TV je na voljo na naslovu https://support.apple.com/en-us/HT210074

PONOVNI PRENOSI

Predhodno pridobljeno Vsebino boste lahko ponovno prenesli (»Ponoven prenos«) na vaše naprave, ki so vpisane z istim Apple ID (»Povezane naprave«). Vrste Vsebine, ki so na voljo za Ponoven prenos v vaši Matični državi, si lahko ogledate na naslovu https://support.apple.com/en-us/HT204632. Vsebina morda ne bo na voljo za Ponoven prenos, če naše Storitve ne ponujajo več te Vsebine.

Pravila glede Povezanih naprav (razen za Apple Arcade): Z vašim Apple ID je lahko hkrati vpisanih do 10 naprav (vendar največ 5 računalnikov). Vsak računalnik mora biti tudi avtoriziran z uporabo istega Apple ID (podrobnosti o avtorizaciji računalnikov so vam na voljo na naslovu https://support.apple.com/en-us/HT201251). Naprave se lahko povežejo z različnim Apple ID enkrat na vsakih 90 dni. 

Pravila glede Povezanih naprav za Apple Arcade: V Apple Arcade imate lahko hkrati vpisanih do 10 naprav na člana družine. Naprave se lahko povežejo z različnim Apple ID enkrat na vsakih 90 dni.

NAROČNINE

Storitve in nekatere Aplikacije vam omogočajo, da kupite dostop do Vsebine ali storitev na podlagi naročnine (»Plačane naročnine«). Plačane naročnine se samodejno obnavljajo, dokler jih ne prekličete z izbiro možnosti Manage Subscriptions (Upravljaj Naročnine) v nastavitvah vašega računa. Več podrobnosti o preklicu naročnin je na voljo na naslovu https://support.apple.com/en-us/HT202039. V primeru dviga cene Plačane naročnine vas bomo obvestili in če bo potrebno, pridobili vaše soglasje za nadaljevanje. Ne bomo vam zaračunali prej kot 24 ur pred začetkom najnovejšega obdobja Plačane naročnine. Če iz kakršnega koli razloga (potek kartice, premalo sredstev na računu) ne moremo izvesti plačila in še niste preklicali Plačane naročnine, ste odgovorni za poravnavo morebitnih neplačanih zneskov, mi pa bomo poskušali znesek zaračunati prek vašega izbranega načina plačila, ko bo to zopet mogoče. To lahko privede do spremenjenega začetka obdobja Plačane naročnine in datuma zaračunavanja posameznega naročniškega obdobja. Pridržujemo si pravico, da prekličemo vašo Plačano naročnino, če ne moremo uspešno bremeniti vašega plačilnega sredstva za obnovitev naročnine. Določene Plačane naročnine lahko ponujajo brezplačno preizkusno obdobje pred bremenitvijo vašega plačilnega sredstva. Če se odločite za odjavo od Plačane naročnine, preden začnemo bremeniti vaše plačilno sredstvo, prekličite naročnino vsaj 24 ur pred iztekom brezplačnega preizkusnega obdobja.

DOSTOPNOST VSEBINE IN STORITEV

Pogoji v tej Pogodbi, ki se nanašajo na Storitve, vrste, možnosti ali funkcije Vsebin, ki niso na voljo v vaši Matični državi, ne veljajo za vas, razen če in dokler vam niso na voljo. Vrste Vsebine, ki so vam na voljo v vaši Matični državi, si lahko ogledate v Storitvah ali na naslovu https://support.apple.com/en-us/HT204411. Določene Storitve in Vsebine, ki so vam na voljo v vaši Matični državi, vam morda ne bodo na voljo, med potovanjem izven Matične države.

NAPRAVE, KI NISO ZNAMKE APPLE

Če naše Storitve uporabljate na napravi, ki ni znamke Apple, morda ne boste mogli dostopati do vseh možnosti ali vrst Vsebine. Pogoji v tej Pogodbi, ki se nanašajo na nedostopne možnosti ali vrste Vsebine, ne veljajo za vas. Če se pozneje odločite, da boste do naših Storitev dostopali preko naprave znamke Apple, se strinjate, da bodo za vašo uporabo na takšni napravi veljali vsi pogoji te Pogodbe.

C. VAŠE PREDLOŽITVE V OKVIRU NAŠIH STORITEV

Naše Storitve vam lahko omogočajo, da predložite gradivo, kot so komentarji, slike, videi in podcasti (vključno s povezanimi metapodatki in umetniškimi deli). Vaša uporaba takšnih možnosti mora potekati v skladu s spodnjimi Smernicami za predložitve, ki so lahko občasno posodobljene. Če opazite gradivo, ki se ne sklada s Smernicami za predložitve, prosim uporabite možnost prijave zadeve (Report a Concern). S tem dajete družbi Apple svetovno, neodplačno, dolgoročno, neizključno licenco za uporabo gradiva, ki ga predložite v okviru Storitev in povezanega trženja ter notranjih namenov Apple. Apple lahko spremlja kakršnokoli predloženo gradivo in se odloči, da ga odstrani ali uredi.

Smernice za predložitve: Storitev ne smete uporabljati za:

- objavljanje kakršnegakoli gradiva, za katerega nimate dovoljenja, pravice ali licence za uporabo;

- objavljanje sporne, žaljive, nezakonite, goljufive ali škodljive vsebine;

- objavljanje osebnih, zasebnih ali zaupnih informacij, ki pripadajo drugim;

- zahtevanje osebnih podatkov od mladoletnika;

- lažno izdajanje ali napačno predstavljanje vaše povezanosti z drugo osebo ali subjektom;

- objavljanje ali razširjanje neželene elektronske pošte (spam), vključno z, med drugim, nezaželenim ali neodobrenim oglaševanjem, reklamnim gradivom ali informativnimi objavami;

- načrtovanje ali sodelovanje pri kakršnikoli nezakoniti, goljufivi ali manipulativni dejavnosti.

D. SKUPNA UPORABA V DRUŽINI

Organizator Družine (»Organizator«) mora biti star 18 let ali več in mora biti starš ali skrbnik kateregakoli člana Družine, mlajšega od 13 let ali enakovredne minimalne starosti v njihovi Matični državi (kot je določeno v postopku registracije). Za dostop do vseh možnosti Skupne uporabe v Družini so potrebne naprave Apple.

Skupna raba kupljenih vsebin: Funkcija skupne rabe kupljenih vsebin, ki jo omogoča aplikacija Family Sharing (Skupna raba v družini), vam omogoča, da določene Vsebine delite med največ šestimi člani Družine. Organizator lahko druge člane povabi k sodelovanju in soglaša, da bo poravnal vse Transakcije, ki jih začnejo člani Družine. Organizatorjevo plačilno sredstvo je uporabljeno za plačilo vsake Transakcije, ki jo začne član Družine (razen kadar je na računu člana Družine dobroimetje, ki se vedno porabi najprej). Člani Družine delujejo kot pooblaščenci Organizatorja, ko je uporabljeno Organizatorjevo plačilno sredstvo. Organizator soglaša, da (1) bo plačal takšne Transakcije in (2) da so Transakcije, ki jih začnejo Člani družine, odobrene. Organizatorji so odgovorni za spoštovanje pogodb o njihovem plačilnem sredstvu in nosijo vse tveganje, povezano z deljenjem dostopa do plačilnega sredstva s člani Družine. Račun za Transakcijo kateregakoli člana Družine bo poslan članu Družine, ki je začel Transakcijo, in Organizatorju.

Ask to Buy: Ask to Buy je priročna možnost, ki Organizatorju omogoča, da odobri vsako Transakcijo, ki jo začne član Družine, mlajši od 18 let (ali enakovredne starosti, ki ustreza polnoletnosti v vaši Matični državi). Organizator mora biti starš ali skrbnik člana Družine, za katerega je aktivirana možnost Ask to Buy. Ask to Buy ne velja za Vsebino, ki jo člani Družine prenesejo ali pridobijo preko unovčljivih kod.

Spremembe članov Družine: Ko član Družine zapusti Družino ali je odstranjen iz nje, ostali člani Družine morda ne bodo več mogli dostopati do Vsebine bivšega člana Družine, vključno z Vsebino, pridobljeno z Organizatorjevim plačilnim sredstvom.

Pravila Skupne uporabe v Družini: Istočasno lahko pripadate le eni Družini in katerikoli Družini se lahko pridružite največ dvakrat v letu. Apple ID, ki ga povezujete z Družino, lahko spremenite le enkrat vsakih 90 dni. Vsi člani Družine morajo imeti isto Matično državo. Vsa Vsebina, vključno z In-App nakupi, naročninami in nekaterimi predčasno kupljenimi aplikacijami, ne izpolnjuje pogojev za Skupno rabo kupljenih vsebin. Naročnini za Apple Arcade in Apple News + se samodejno omogočita za Skupno rabo. Naročnine, ki jih souporablja Družina, so lahko predmet omejitev uporabe Vsebine na podlagi naročnine.

E. OSEBNA PRIPOROČILA

Storitve vam lahko priporočajo Vsebino na podlagi vaših prenosov, nakupov in drugih aktivnosti. V nastavitvah vašega računa se lahko odjavite od prejemanja takšnih priporočil. V nastavitvah vašega računa se lahko odjavite od prejemanja takšnih prilagojenih priporočil za nekatere Storitve.

Za nekatere funkcije priporočil je lahko potrebno vaše dovoljenje, preden se vključijo. Če vključite te funkcije, boste morali družbi Apple dati dovoljenje za zbiranje in shranjevanje določenih podatkov, vključno z, med drugim, podatki o aktivnosti, lokaciji in uporabi vaše naprave. Prosimo vas, da pozorno preberete informacije, ki se prikažejo ob vključitvi teh funkcij.

F. DODATNI POGOJI ITUNES STORE

SEZONSKO DOVOLJENJE (SEASON PASS) IN MULTI DOVOLJENJE (MULTI-PASS)

Dovoljenje vam omogoča, da kupite in prejmete televizijsko Vsebino, ko postane dostopna. Sezonsko dovoljenje (Season Pass) velja za televizijsko Vsebino z omejenim številom epizod na sezono; Multi dovoljenje (Multi Pass) pa velja za televizijsko Vsebino, ki je na voljo neprekinjeno. Celotna cena Sezonskega dovoljenja (Season Pass) ali Multi dovoljenja (Multi Pass) se zaračuna v času Transakcije. Vsebina Sezonskega dovoljenja (Season Pass) ali Multi dovoljenja (Multi Pass) je na voljo za prenos do 90 dni po tem, ko postane dostopna zadnja epizoda. Če ob pridobitvi Multi dovoljenja (Multi Pass) izberete samodejno obnavljanje, vam bomo zaračunali polno ceno vsakega nadaljnjega cikla Multi dovoljenja (Multi Pass). Samodejno obnavljanje lahko v nastavitvah vašega računa izključite vsaj 24 ur pred začetkom vsakega naslednjega cikla Multi dovoljenja (Multi Pass). Če ponudnik Vsebine družbi Apple dostavi manj TV epizod, kot je bilo načrtovano, ko ste kupili Sezonsko dovoljenje (Season Pass), bomo v dobro vašega Apple ID nakazali maloprodajno vrednost ustreznega števila epizod, ki jih Apple ni prejel.

G. DODATNI POGOJI APP STORE (RAZEN ZA APPLE ARCADE APLIKACIJE)

LICENCA VSEBINE APP STORE

Licence za aplikacije vam zagotavlja Apple ali tretji razvijalec (»Ponudnik aplikacije«). Če ste stranka Apple Distribution International, potem je uradni trgovec Apple Distribution International, kar pomeni, da pridobite licenco za Aplikacijo od Apple Distribution International, licenco pa je izdal Ponudnik aplikacije. Aplikacija, za katero izda licenco Apple, je »Aplikacija Apple«; Aplikacija, za katero izda licenco Ponudnik aplikacije, pa je »Aplikacija tretje osebe«. Apple deluje kot agent za Ponudnike aplikacij pri zagotavljanju App Store in ni stranka prodajne pogodbe ali pogodbe o uporabi med vami in Ponudnikom aplikacije. Za vsako Aplikacijo, ki jo pridobite, velja Licenčna pogodba s končnim uporabnikom za licencirane aplikacije (»Standardna EULA«), določena spodaj, razen če Apple ali Ponudnik aplikacije zagotovita prednostno prilagojeno licenčno pogodbo (»Prilagojena EULA«). Ponudnik aplikacije katerekoli Aplikacije tretje osebe je izključno odgovoren za njeno vsebino, jamstva in zahtevke, ki jih lahko imate v zvezi z aplikacijo Tretje osebe. Priznavate in potrjujete ter se strinjate, da je Apple upravičena tretja stranka Standardne EULA ali Prilagojene EULA, ki velja za vsako Aplikacijo tretje osebe in lahko torej uveljavlja takšno pogodbo. Določene Aplikacije, kot so nalepke in aplikacije iMessage, se morda ne bodo pojavile na glavnem zaslonu naprave, vendar je do njih mogoče dostopati in jih uporabljati v predalu aplikacije Sporočila (Messages).

IN-APP NAKUPI

Aplikacije lahko ponujajo vsebino, storitve ali funkcije za uporabo v okviru teh Aplikacij (»In-App nakupi«). In-App nakupov, ki se porabijo med uporabo Aplikacije (na primer, virtualno strelivo), ni mogoče prenašati med napravami in se jih lahko prenese samo enkrat. Pred izvedbo In-App nakupa morate potrditi svoj račun– poleg kakršnekoli potrditve za pridobitev druge Vsebine – z vnosom vašega gesla ali uporabo Touch ID ali Face ID. V naslednjih petnajstih minutah boste lahko izvedli dodaten In-App nakup brez ponovnega vnašanja gesla, razen če ste zahtevali vpis gesla za vsak nakup ali če ste omogočili Touch ID. Možnost izvedbe In-App nakupov lahko izključite tako, da sledite naslednjim navodilom: https://support.apple.com/en-us/HT201304.

VZDRŽEVANJE IN PODPORA APLIKACIJ

Apple je odgovoren za zagotavljanje vzdrževanja in podpore le za Apple aplikacije ali kot zahteva veljavno pravo. Ponudniki aplikacij so odgovorni za zagotavljanje vzdrževanja in podpore za Aplikacije tretjih oseb.

SVEŽENJ APLIKACIJ

Nekatere aplikacije prodajamo v svežnju (»App Bundle«). Cena, ki je prikazana za App Bundle je ista cena, kot vam jo bomo zaračunali ob nabavi App Bundle. Pri ceni za App Bundle se lahko odšteje vsota za aplikacije, katere ste že nabavili, vendar bo morda potrebno manjše doplačilo, kot dopolnitev za App Bundle.

LICENČNA POGODBA S KONČNIM UPORABNIKOM ZA LICENCIRANE APLIKACIJE

Aplikacije, ki so vam na voljo preko App Store, so vam licencirane, ne prodane. Vaša licenca za vsako Aplikacijo je pogojena z vašim predhodnim sprejemom te Licenčne pogodbe s končnim uporabnikom za licencirane aplikacije (»Standardna EULA«) ali prilagojene licenčne pogodbe s končnim uporabnikom med vami in Ponudnikom aplikacije (»Prilagojena EULA«), če je zagotovljena. Vaša licenca za kakršnokoli Apple Aplikacijo po tej Standardni EULA ali Prilagojeni EULA je podeljena s strani družbe Apple, vaša licenca za kakršnokoli Aplikacijo tretje osebe po tej Standardni EULA ali Prilagojeni EULA pa je podeljena s strani Ponudnika take Aplikacije tretje osebe. Kakršnakoli Aplikacija, ki je predmet te Standardne EULA, je v tem dokumentu imenovana »Licencirana aplikacija«. Ponudnik aplikacije ali Apple, karkoli ustreza (»Dajalec licence«), si pridržuje vse pravice do in v zvezi z Licencirano aplikacijo, ki vam niso izrecno podeljene po tej Standardni EULA.

a. Obseg licence: Ta licenca vam daje neprenosljivo licenco za uporabo Licencirane aplikacije na katerihkoli produktih znamke Apple, ki jih imate v lasti ali pod nadzorom in kot to dopuščajo Pravila uporabe. Pogoji te Standardne EULA bodo urejali kakršnokoli vsebino, gradivo ali storitve, ki so dostopne preko ali kupljene v okviru Licencirane aplikacije, kot tudi posodobitve, zagotovljene s strani Dajalca licence, ki nadomestijo ali dopolnijo izvirno Licencirano aplikacijo, razen če je taka posodobitev opremljena s Prilagojeno EULA. Razen če ni drugače določeno v Pravilih uporabe, Licencirane aplikacije ne smete distribuirati ali do nje omogočiti dostopa preko mreže, kjer bi jo bilo mogoče uporabljati na več napravah hkrati. Licencirane aplikacije ne smete prenesti, redistribuirati, ali dati v podlicenco in če prodate vašo Apple napravo tretji osebi, morate pred tem odstraniti Licencirano aplikacijo z Apple naprave. Ne smete kopirati (razen kolikor je to izrecno dovoljeno s to licenco in Pravili uporabe), izvajati obratnega inženiringa, razgraditi, poskušati ugotoviti izvorno kodo, spremeniti, ali napraviti izvedenih del Licencirane aplikacije, kakršnihkoli posodobitev ali kakršnegakoli dela navedenega (razen kolikor in samo v obsegu, v katerem je katerakoli navedena prepoved prepovedana na podlagi veljavnega prava ali v obsegu, kot je lahko dovoljeno po licenčnih pogojih, ki veljajo za uporabo kakršnihkoli odprtokodnih komponent, vključenih z Licencirano aplikacijo).

b. Soglasje za uporabo podatkov: Soglašate, da lahko Dajalec licence zbira in uporablja tehnične podatke in povezane podatke – vključno z, a ne omejeno na tehnične podatke o vaši napravi, sistemski in aplikativni programski opremi in perifernih napravah – ki se zbirajo periodično za to, da se vam lahko zagotovi produktno podporo posodobitev programske opreme in druge (morebitne) storitve v zvezi z Licencirano aplikacijo. Dajalec licence lahko te podatke uporabi, dokler so v obliki, ki vas osebno ne identificira, za izboljšavo svojih produktov ali za to, da vam zagotovi storitve ali tehnologije.

c. Prenehanje: Ta Standardna EULA velja, dokler je ne odpoveste vi ali Dajalec licence. Vaše pravice po tej Standardni EULA bodo avtomatično prenehale, če ne boste spoštovali katerihkoli njenih določil.

d. Zunanje storitve: Licencirana aplikacija lahko omogoča dostop do storitev in spletnih strani Dajalca licence in/ali tretjih oseb (skupno in posamično »Zunanje storitve«). Strinjate se, da boste Zunanje storitve uporabljali na lastno odgovornost. Dajalec licence ni odgovoren za pregledovanje ali ocenjevanje vsebine ali točnosti Zunanjih storitev katerekoli tretje osebe in ni odgovoren za Zunanje storitve katerekoli takšne tretje osebe. Podatki, ki jih prikaže kakršnakoli Licencirana aplikacija ali Zunanja storitev, vključujoč, a ne omejeno na finančne in zdravstvene podatke ter podatke o lokaciji, so samo za namene splošnih informacij in Dajalec licence ali njegovi zastopniki ne jamčijo zanje. Zunanjih storitev ne boste uporabljali na kakršenkoli način, ki ni skladen s pogoji te Standardne EULA ali ki krši pravice intelektualne lastnine Dajalca licence ali katerekoli tretje osebe. Soglašate, da Zunanjih storitev ne boste uporabljali, da bi nadlegovali, zlorabljali, zasledovali, grozili ali obrekovali katerokoli osebo ali subjekt in da Dajalec licence ni odgovoren za kakršnokoli takšno uporabo. Zunanje storitve morda ne bodo na voljo v vseh jezikih ali v vaši Matični državi in morda ne bodo ustrezne ali na voljo za uporabo na kakršnikoli posamezni lokaciji. Če se odločite za uporabo takih Zunanjih storitev, ste sami izključno odgovorni za spoštovanje kakršnegakoli veljavnega prava. Dajalec licence si pridržuje pravico, da spremeni, zadrži, odstrani, onemogoči ali omeji dostop do kakršnihkoli Zunanjih storitev kadarkoli in brez obvestila ali odgovornosti do vas.

e. BREZ JAMSTVA: Dajalec licence bo v zvezi z zagotovitvijo Licencirane aplikacije in kakršnihkoli Zunanjih storitev, opravljenih ali zagotovljenih s strani Licencirane aplikacije vam, ravnal z razumno skrbnostjo in znanjem. Dajalec licence ne daje kakršnihkoli drugih obljub ali jamstev glede Zunanjih storitev in še posebej ne jamči:

(i) da bo vaša uporaba Zunanjih storitev nemotena ali brez napak;

(ii) da Zunanje storitve ne bodo utrpele izgub, okvar podatkov, napadov, virusov, motenj, vdorov, ali drugih varnostnih motenj, in Dajalec licence odklanja kakršnokoli odgovornost v zvezi s tem. Sami ste odgovorni za varnostno kopiranje vašega sistema, vključno s kakršnokoli Licencirano aplikacijo, ki je shranjena na vašem sistemu.

f. Omejitev Odgovornosti.

(i) Razen kot je določeno v točki (ii) spodaj, Dajalec licence, njegovi direktorji, vodilni zaposleni, zaposleni, povezane osebe, zastopniki, pogodbeniki, principali ali dajalci licence v nobenem primeru niso odgovorni za kakršnokoli izgubo ali škodo, povzročeno s strani Dajalca licence, njegovih zaposlenih ali zastopnikov, če:

(1) ni kršitve dolžne skrbnosti Dajalca licence, ali kakršnihkoli njegovih zaposlenih ali zastopnikov, do vas;

(2) ta ni razumno predvidljiva posledica kakršnekoli take kršitve;

(3) če je kakršnokoli povečanje izgube ali škode posledica vaše kršitve kakršnegakoli določila te Licenčne pogodbe s končnim uporabnikom (» Standardna EULA«);

(4) je posledica odločitve Dajalca licence, da vas opozori, da zadrži ali ukine vaš dostop do Zunanjih storitev, ali da sprejme kakršenkoli drug ukrep med preiskavo suma kršitve ali kot posledico sklepa Dajalca licence, da je prišlo do kršitve te Standardne EULA e;

(5) se nanaša na izgubo dohodka, posla ali dobička, ali kakršnokoli izgubo ali okvaro podatkov v zvezi z vašo uporabo Licencirane aplikacije.

(ii) Nič v tej EULA pogodbi ne izključuje ali omejuje odgovornosti Dajalca licence za goljufijo, hudo malomarnost, naklep, ali smrt ali osebne poškodbe, povzročene z njegovo malomarnostjo.

g. Licencirane aplikacije ne smete uporabljati ali drugače izvoziti ali ponovno izvoziti, razen kot to dovoljuje pravo Združenih držav Amerike in pravo jurisdikcije, v kateri ste pridobili Licencirano aplikacijo. Še zlasti, a ne omejeno na to, Licencirana aplikacija ne sme biti izvožena ali ponovno izvožena (a) v kakršnekoli države pod embargom ZDA ali (b) komurkoli, ki je na Seznamu posebej določenih državljanov (Specially Designated Nationals List) Finančnega ministrstva ZDA (U.S. Treasury Department) ali na Seznamu zavrnjenih oseb ali seznamu pravnih oseb (Denied Persons List or Entity List) Trgovinskega ministrstva ZDA (U.S. Department of Commerce). Z uporabo Licencirane aplikacije zagotavljate in jamčite, da se ne nahajate v kakršnikoli taki državi ali na kakršnemkoli takem seznamu. Prav tako soglašate, da teh produktov ne boste uporabljali za kakršnekoli namene, ki jih pravo ZDA prepoveduje, vključno, a ne omejeno na razvoj, dizajn, izdelavo ali proizvodnjo jedrskih, raketnih ali kemijskih ali bioloških orožij.

h. Licencirana aplikacija in pripadajoča dokumentacija so »Komercialni artikli« (Commercial Items), kot je ta pojem definiran v 48 C.F.R. §2.101, ki jih sestavljajo »Komercialna računalniška programska oprema« (Commerical Computer Software) in »Dokumentacija za komercialno računalniško programsko opremo« (Commercial Computer Software Documentation), kot sta ta pojma uporabljena v 48 C.F.R. §12.212 ali 48 C.F.R. §227.7202, kot je ustrezno. Skladno z 48 C.F.R. §12.212 ali 48 C.F.R. §227.7202-1 do 227.7202-4, kot je ustrezno, se Komercialna računalniška programska oprema in Dokumentacija za komercialno računalniško programsko opremo licencirata končnim uporabnikom vlade ZDA (a) samo kot Komercialni artikli in (b) samo s tistimi pravicami, ki so podeljene vsem ostalim končnim uporabnikom pod temi pogoji poslovanja. Neobjavljene pravice so pridržane v skladu s pravom avtorskih pravic ZDA.

i. Razen kot je izrecno določeno v naslednjem odstavku, za to Pogodbo in razmerje med vami in družbo Apple veljajo zakoni zvezne države Kalifornije, brez upoštevanja kolizijskih pravil. Vi in Apple se strinjate, da bodo sodišča, ki se nahajajo v okrožju Santa Clara, Kalifornija, stvarno in izključno pristojna za reševanje kakršnegakoli spora ali zahtevka, ki bi izhajal iz te Pogodbe. Če (a) niste državljan ZDA; (b) ne prebivate v ZDA; (c) ne dostopate do Storitev iz ZDA; in (d) ste državljan ene od spodaj navedenih držav, soglašate, do bo kakršenkoli spor ali zahtevek, ki bi izhajal iz te Pogodbe, urejalo veljavno pravo, določeno spodaj, ne glede na kakršnakoli kolizijska pravila, in nepreklicno priznavate neizključno jurisdikcijo sodišč v zvezni državi, provinci ali državi, navedeni spodaj, katere pravo velja:

Če ste državljan katerekoli države Evropske unije ali Švice, Norveške ali Islandije, bo veljalo uporabno pravo in pristojnost sodišč vašega običajnega kraja prebivanja.

Iz uporabe te Pogodbe je posebej izključeno pravo, poznano pod imenom Konvencija Združenih narodov o mednarodni prodaji blaga.

H. DODATNI POGOJI APPLE BOOKS

Vsebino Apple Books pridobite od tretjega ponudnika takšne Vsebine (»Založnik«), in ne od družbe Apple. Apple deluje kot zastopnik za Založnika s tem, ko vam zagotavlja Vsebino Apple Books, in zato Apple ni stranka Transakcije med vami in Založnikom. Če ste stranka Apple Distribution International, potem je uradni trgovecApple Distribution International, kar pomeni, da pridobite licenco za uporabo Vsebine odApple Distribution International, licenco za Vsebino pa je izdal Založnik. Založnik Vsebine Apple Books si pridržuje pravico do uveljavljanja pogojev uporabe v zvezi s takšno Vsebino Apple Books. Založnik Vsebine Apple Books je izključno odgovoren za takšno Vsebino, kakršnakoli jamstva, v kolikor takšna jamstva niso bila zavrnjena, in kakršnekoli zahtevke, ki jih lahko imate vi ali katerakoli druga stranka v zvezi s takšno Vsebino.

I. DODATNI POGOJI APPLE MUSIC

APPLE MUSIC NAROČNINA

Apple Music je naročniška glasbena storitev. Vaša Apple Music naročnina se bo samodejno obnavljala, dokler je ne prekličete v nastavitvah računa. Več podrobnosti najdete v poglavju »Naročnine«. Ko vaša Apple Music naročnina preneha, boste izgubili dostop do vseh funkcij Apple Music, za katere je potrebna naročnina, vključno z, med drugim, dostopom do Apple Music pesmi, ki so shranjene na vaši napravi, in do iCloud Music knjižnice. 

Kadar je ta možnost na voljo, vam lahko ponudimo Apple Music naročnino preko vašega brezžičnega operaterja (»Naročnina preko operaterja«). Če kupite Naročnino preko operaterja, vam bo vaš operater zaračunal stroške Apple Music naročnine. Vaše plačilno razmerje z operaterjem urejajo operaterjevi pogoji poslovanja in ne ta Pogodba in kakršnekoli spore v zvezi z Naročnino preko operaterja morate nasloviti na vašega operaterja, ne na Apple. Z uporabo Apple Music se strinjate, da si lahko vaš operater in Apple izmenjata podatke o vašem računu pri operaterju, telefonsko številko in podatke o naročnini, Apple pa lahko uporabi te podatke, da določi status vaše Naročnine preko operaterja.

ICLOUD MUSIC KNJIŽNICA

iCloud Music knjižnica je funkcija Apple Music, ki vam omogoča dostop do vaših usklajenih ali naloženih pesmi, seznamov predvajanja in glasbenih videov, ki ste jih pridobili od Apple Music, iTunes Store ali tretje osebe (»Vsebina iCloud Music knjižnice«), na vaših napravah, na katerih je omogočen Apple Music. iCloud Music knjižnica se samodejno vklopi, ko vzpostavite Apple Music naročnino. iCloud Music knjižnica zbira podatke o vaši Vsebini iCloud Music knjižnice. Ti podatki so povezani z vašim Apple ID in primerjani z Vsebino iCloud Music knjižnice, ki je trenutno na voljo na Apple Music. Vsebina iCloud Music knjižnice, ki se ne ujema, se naloži na Applove strežnike iCloud Music knjižnice (v formatu, ki ga določi Apple). Naložite lahko do 100.000 pesmi. Pesmi, ki jih kupite preko iTunes Store ali Apple Music, se ne upoštevajo pri tej omejitvi. Pesmi, ki ne izpolnjujejo določenih meril (na primer prevelike datoteke) ali ki niso dovoljene za vašo napravo, niso dopustne za iCloud Music knjižnico. Ko uporabljate iCloud Music knjižnico, bo Apple zabeležil podatke, kot so pesmi, ki jih predvajate, ustavite ali preskočite, naprave, ki jih uporabljate, in čas ter trajanje predvajanja. Strinjate se, da boste iCloud Music knjižnico uporabljali samo za zakonito pridobljeno vsebino. iCloud Music knjižnica je zagotovljena »KAKRŠNA JE« in lahko vsebuje napake ali netočnosti. Preden začnete uporabljati iCloud Music knjižnico, morate narediti varnostno kopijo vaših podatkov in informacij. Če niste član Apple Music, lahko kupite iTunes Match naročnino, za katero veljajo pogoji, določeni v tem poglavju.

J. DODATNI POGOJI APPLE ARCADE

APPLE ARCADE NAROČNINA

Apple Arcade je naročniška storitev za igre. Vaša Apple Arcade naročnina se bo samodejno obnavljala, dokler je ne prekličete v nastavitvah računa. Več podrobnosti najdete v poglavju »Naročnine«. Ko vaša Apple Arcade naročnina preneha, boste izgubili dostop do vseh funkcij Apple Arcade, za katere je potrebna naročnina, vključno z, med drugim, dostopom do aplikacij, prenesenih iz Apple Arcade, ki so shranjene v vaši napravi.

K. RAZLIČNI POGOJI, KI VELJAJO ZA VSE STORITVE

OPREDELITEV DRUŽBE APPLE

Glede na vašo Matično državo »Apple« pomeni:

Apple Inc., s sedežem na naslovu One Apple Park Way, Cupertino, Kalifornija, za uporabnike v Severni, Srednji in Južni Ameriki (razen Kanada) ter na teritorijih in ozemljih Združenih držav; ter francoskih in britanskih ozemljih v Severni Ameriki, Južni Ameriki in na Karibih;

Apple Canada Inc., s sedežem na naslovu 120 Bremner Blvd., Suite 1600, Toronto ON M5J 0A8, Kanada za uporabnike v Kanadi ali na njenih teritorijih in ozemljih;

iTunes K.K., s sedežem na naslovu Roppongi Hills, 6-10-1 Roppongi, Minato-ku, Tokio 106-6140, Tokio za uporabnike na Japonskem;

Apple Pty Limited, s sedežem na naslovu Level 3, 20 Martin Place, Sydney NSW 2000, Avstralija, za uporabnike v Avstraliji in na Novi Zelandiji, vključno z otoškimi ozemlji, teritoriji in povezanimi jurisdikcijami; in

Apple Distribution International, s sedežem na naslovu Hollyhill Industrial Estate, Hollyhill, Cork, Republic of Ireland, za vse druge uporabnike.

SPREMEMBE POGODBE

Apple si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni to Pogodbo in doda nova ali dodatna določila ali pogoje glede vaše uporabe Storitev. O takih spremembah in dodatnih določilih ter pogojih boste obveščeni in če boste z njimi soglašali, bodo začeli veljati takoj ter bodo postali sestavni del te Pogodbe. V primeru, da boste zavrnili soglasje k takim spremembam, ima Apple pravico, da odpove to Pogodbo.

GRADIVA TRETJIH OSEB

Apple ni odgovoren za gradiva tretjih oseb, vključno v okviru ali prek povezave z Vsebine ali Storitev.

INTELEKTUALNA LASTNINA

Soglašate, da Storitve, vključno z, a ne omejeno na Vsebino, grafike, uporabniške vmesnike, zvočne posnetke, video posnetke, uredniško vsebino, scenarije in programsko opremo, ki se uporablja za vzpostavitev Storitev, vključujejo lastniške podatke in gradivo, ki je v lasti družbe Apple in/ali njenih dajalcev licence in je zaščiteno na podlagi veljavnega prava intelektualne lastnine in drugega prava, vključno z, a ne omejeno na avtorsko pravo. Soglašate, da takih lastniških podatkov ali gradiva ne boste uporabljali na noben drug način, razen za uporabo Storitev za osebne, nekomercialne namene v skladu s to Pogodbo. Nobenega dela Storitev se ne sme na noben način ali s pomočjo kakršnihkoli sredstev reproducirati, razen če je to izrecno dovoljeno v tej Pogodbi. Soglašate, da ne boste na noben način spremenili, oddali, dali v najem, prodali ali razširjali Storitev ali Vsebine in Storitev ne boste izrabljali na kakršenkoli nepooblaščen način.

Ime Apple, Applov logotip, iTunes, iTunes Store, App Store, Apple Books , Apple Music in druge blagovne znamke družbe Apple, storitvene znamke, grafike in logotipi, ki se uporabljajo v zvezi s Storitvami, so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke družbe Apple v ZDA in drugih državah po svetu. Ne dajemo vam pravice ali licence v zvezi s katerokoli prej omenjeno blagovno znamko.

OBVESTILO O AVTORSKIH PRAVICAH

Če mislite, da katerakoli Vsebina, ki je na voljo preko Storitev, krši avtorsko pravico, ki vam pripada, se prosimo obrnite na Apple na naslednjih lokacijah:

- iTunes Store, Apple Music, Apple Podcasts: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/itunesstorenotices/ 

- App Store: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/appstorenotices/ 

- Apple Books: https://www.apple.com/legal/internet-services/itunes/applebooksnotices/ 

PRENEHANJE IN PREKINITEV STORITEV

Če ne spoštujete ali če Apple sumi, da niste spoštovali kateregakoli določila te Pogodbe, lahko Apple, po lastni presoji, brez obvestila: (i) odstopi od te Pogodbe in/ali prekliče vaš Apple ID, vi pa boste ostali odgovorni za vse dolgovane zneske na podlagi vašega Apple ID do vključno datuma prenehanja; in/ali (ii) doseže, da bo licenca za programsko opremo prenehala; in/ali (iii) prepreči vaš dostop do Storitev.

Apple si nadalje pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni, zadrži, ali ukine Storitve (ali katerikoli njihov delov ali Vsebino) z ali brez obvestila, in iTunes niti vam niti katerikoli tretji osebi ne bo odgovoren za izvršitev takih pravic. Kolikor bo to mogoče, vas bo Apple vnaprej opozoril o kakršnikoli spremembi, zadržanju ali ukinitvi Storitve. Prenehanje Storitve ne bo vplivalo na Vsebino, ki ste jo že pridobili. Vendar pa za uporabo Vsebine ne boste mogli pooblastiti dodatnih računalnikov.

ODKLONITEV JAMSTEV; OMEJITVE ODGOVORNOSTI

a. Apple bo nudil Storitve z razumno skrbnostjo in znanjem. Apple ne daje drugih obljub ali jamstev glede Storitev, ter še posebej ne jamči, da:

(i) bo vaša uporaba Storitev nemotena ali brez napak. Strinjate se, da lahko Apple občasno zaradi tehničnih ali operativnih razlogov za nedoločen čas odstrani Storitev, ali ukine Storitev, in vas bo o tem, kolikor bo to praktično, obvestil;

(ii) bo Storitev varna pred izgubo, okvaro podatkov, napadi, virusi, motnjami, vdiranjem v računalniški sistem, ali drugimi vdori v varnostni sistem, ki predstavljajo primere Višje sile, in Apple odklanja kakršnokoli odgovornost s tem v zvezi. Odgovorni ste, da sami ustvarite varnostne kopije vašega sistema, vključno z Apple Vsebinami, ki ste jih kupili, pridobili ali najeli od Storitve.

b. Razen kot je določeno v točki (d) spodaj, ali v primeru, ko izvršujete kakršnekoli zakonite pravice do nadomestila ali vračila, Apple, njegovi direktorji, vodilni zaposleni, delavci, povezane osebe, zastopniki, pogodbeniki ali dajalci licence sicer v nobenem primeru niso odgovorni za izgube ali škodo, ki vam jo povzroči Apple, njegovi zaposleni ali zastopniki, če:

(i) ni kršitve dolžne skrbnosti Apple, ali kateregakoli njegovega delavca ali zastopnika, do vas;

(ii) ta ni razumno predvidljiva posledica take kršitve;

(iii) če je kakršnokoli povečanje izgube ali škode posledica vaše kršitve kakršnegakoli določila te Pogodbe;

(iv) je posledica odločitve Apple, da odstrani ali zavrne obdelavo kakršnekoli podatki ali vsebine, da vas opozori, da zadrži ali ukine vaš dostop do Storitve, ali da med preiskavo o sumu kršitve ali kot posledico sklepa Apple, da je prišlo do kršitve te Pogodbe, sprejme kakršnekoli druge ukrepe;

(v) se nanaša na izgubo dohodka, posla ali dobička, ali kakršnokoli izgubo podatkov ali kvarjenje podatkov v zvezi z uporabo Storitev.

c. Apple si mora razumno prizadevati, da bo zaščitil podatke, ki ste jih v zvezi s Storitvijo predložili, vključno z zaščito pred zlorabo.

d. Nič v tej Pogodbi ne izključuje ali omejuje odgovornosti Apple za goljufijo, hudo malomarnost, naklepno kršitev ali smrt ali osebne poškodbe.

e. Če kršite to Pogodbo, ste odgovorni Apple, njegovim direktorjem, vodilnim zaposlenim, delavcem, povezanim osebam, zastopnikom, pogodbenikom ali dajalcem licence na podlagi kakršnihkoli zahtevkov, ki izhajajo iz kršitve. Prav tako ste odgovorni za ukrepe, ki jih je sprejel Apple kot del njegove preiskave o sumu kršitve te Pogodbe, ali kot posledico njegovih ugotovitev ali sklepa, da je prišlo do kršitve te Pogodbe.

ZAKONSKE IZJEME ZA JAVNE USTANOVE

Če ste kvalificirana javna izobraževalna ali vladna ustanova in je katerikoli del te Pogodbe, kot na primer celotno poglavje o odškodnini ali njegov del, neveljaven ali neizvršljiv za vas zaradi veljavnega lokalnega, nacionalnega, državnega ali zveznega prava, potem se ta del šteje za neveljavnega ali neizvršljivega, odvisno od primera, in se razlaga na način, ki je najbolj skladen z veljavnim pravom.

VELJAVNO PRAVO

Razen kot je izrecno določeno v naslednjem odstavku, za to Pogodbo in razmerje med vami in družbo Apple veljajo zakoni zvezne države Kalifornije, brez upoštevanja kolizijskih pravil. Vi in Apple se strinjate, da bodo sodišča, ki se nahajajo v okrožju Santa Clara, Kalifornija, stvarno in izključno pristojna za reševanje kakršnegakoli spora ali zahtevka, ki bi izhajal iz te Pogodbe. Če (a) niste državljan ZDA; (b) ne prebivate v ZDA; (c) ne dostopate do Storitev iz ZDA; in (d) ste državljan ene od spodaj navedenih držav, soglašate, da bo kakršenkoli spor ali zahtevek, ki bi izhajal iz te Pogodbe, urejalo veljavno pravo, določeno spodaj, ne glede na kakršnakoli kolizijska pravila, in nepreklicno priznavate neizključno jurisdikcijo sodišč v zvezni državi, provinci ali državi, navedeni spodaj, katere pravo velja:

Če ste državljan katerekoli države Evropske unije ali Švice, Norveške ali Islandije, bo veljalo uporabno pravo in pristojnost sodišč vašega običajnega kraja prebivanja.

Iz uporabe te Pogodbe je posebej izključeno pravo, poznano pod imenom Konvencija Združenih narodov o mednarodni prodaji blaga.

DRUGE DOLOČBE

Ta Pogodba predstavlja celoten sporazum med vami in družbo Apple in ureja vašo uporabo Storitev ter nadomešča vse prejšnje sporazume v zvezi z istim predmetom med vami in družbo Apple. Za vas lahko veljajo tudi dodatna določila in pogoji, ki lahko veljajo za vašo uporabo povezanih storitev, vsebin tretjih oseb, programske opreme tretjih oseb ali dodatnih storitev, kot je Program za hkratni zakup večjega števila licenc (Volume Purchase Program). Če je katerikoli del te Pogodbe neveljaven ali neizvršljiv, se tak del razlaga na način, ki je skladen z veljavnim pravom in tako da v največjem možnem obsegu odraža izvirni namen strank, preostali deli pa še naprej v celoti veljajo in učinkujejo. Neizvrševanje kakršnekoli pravice ali določil te Pogodbe s strani družbe Apple ne pomeni odpovedi takim določilom ali kateremukoli drugemu določilu. Apple ne bo odgovoren za neizpolnitev kakršnihkoli obveznosti zaradi razlogov, na katere ni mogel vplivati.

Soglašate, da boste spoštovali vse lokalne, državne, zvezne in nacionalne zakone, statute, odloke in predpise, ki veljajo za vašo uporabo Storitev. Za vašo uporabo Storitev lahko veljajo tudi drugi zakoni. Tveganje izgube za vse elektronsko dostavljene Transakcije preide na prevzemnika ob elektronskem prenosu prejemniku. Noben zaposleni ali zastopnik družbe Apple nima pooblastila za spreminjanje te Pogodbe.

V zvezi s Storitvami vas Apple lahko obvesti s pošiljanjem elektronskega sporočila na vaš elektronski naslov ali s pošto na vaš poštni naslov ali z objavo na Storitvi. Obvestila začnejo veljati takoj. Apple lahko vzpostavi stik z vami tudi preko elektronske pošte ali potisnih sporočil, da vam pošlje dodatne podatke o Storitvah.

Alternativno reševanje sporov. EU upravlja prostovoljno platformo za spletno reševanje sporov, ki je dostopna preko naslednje povezave: http://ec.europa.eu/consumers/odr, vendar se je Apple Distribution International odločil, da ne bo sodeloval v njej. V primeru težav se obrnite na iTunes Podporo: https://www.apple.com/support/itunes/contact/.

Družbi Apple dajete pravico, da sprejme ukrepe, za katere meni, da so razumno potrebni ali primerni za izvrševanje in/ali preverjanje spoštovanja katerihkoli določil te Pogodbe. Soglašate, da ima Apple pravico, ne da bi vam bil kakorkoli odgovoren, da razkrije kakršnekoli podatke in/ali informacije organom pregona, vladnim uslužbencem in/ali tretji osebi, če je to po mnenju družbe Apple razumno potrebno ali primerno za uveljavitev in/ali preverjanje spoštovanja kateregakoli dela te Pogodbe (vključno z, a ne omejeno na pravico družbe Apple, da sodeluje v kakršnemkoli pravnem postopku glede uporabe Storitev in/ali Vsebine in/ali pri zahtevkih tretjih oseb glede tega, da je vaša uporaba Storitev in/ali Vsebine protipravna in/ali krši take pravice tretjih oseb).

Otroci, mlajši od 18 let, morajo to Pogodbo pregledati skupaj s svojim staršem ali skrbnikom, da se zagotovi, da jo razumejo otrok in starš ali skrbnik.

Nazadnje posodobljeno: 13. maja 2019