UPDATE juni 11, 2020

Apple maakt programma bekend van grootste Worldwide Developers Conference ooit

Op het programma van de WWDC20 staan een keynote, de Platforms State of the Union, meer dan 100 sessies over engineering, geheel vernieuwde forums voor ontwikkelaars, individuele workshops met meer dan 1000 Apple engineers, en meer

Grafische poster voor WWDC20.
Op 22 juni, 10:00 PDT (19:00 Nederlandse tijd), trapt de WWDC20 af met een keynote.
De WWDC20 wordt dit jaar voor de 31e keer gehouden, en het wordt de grootste WWDC tot nu toe: de wereldwijde community van meer dan 23 miljoen Apple ontwikkelaars komt van 22 tot 26 juni op een nog nooit vertoonde virtuele manier bij elkaar. Apple maakt vandaag het programma van de WWDC20 bekend, met onder meer de tijdstippen van de keynote en de Platforms State of the Union. Ook is er informatie over hoe ontwikkelaars meer te weten kunnen komen over de toekomst van iOS, iPadOS, macOS, tvOS en watchOS, en hoe ze in contact kunnen komen met engineers van Apple. 
Special Event Keynote
22 juni, 10:00 PDT (19:00 Nederlandse tijd)

Bekendmaking van de spannende vernieuwingen en updates voor alle Apple platforms later dit jaar. De keynote wordt rechtstreeks gestreamd vanuit Apple Park via apple.com, de Apple Developer-app, de Apple Developer-website, de Apple TV-app en YouTube, en komt na afloop van de stream ook beschikbaar om on demand te worden afgespeeld. Voor kijkers in China wordt de keynote ook gestreamd op Tencent, iQIYI, Bilibili, en Youku.
Platforms State of the Union
22 juni, 14:00 PDT (23:00 Nederlandse tijd)

Kopstukken van Apple engineering gaan in op de laatste ontwikkelingen bij iOS, iPadOS, macOS, tvOS en watchOS. De State of the Union komt on demand beschikbaar via de Apple Developer-app en de Apple Developer-website, en kan door kijkers in China ook worden teruggekeken op Tencent, iQIYI, Bilibili en YouKu.
Meer dan 100 sessies over engineering
23 tot 26 juni
Onder leiding van Apple engineers worden er vanaf 23 juni meer dan 100 technische en ontwerpsessies gehouden, waar ontwikkelaars kunnen leren hoe ze apps van de volgende generatie kunnen bouwen. Elke dag om 19:00 uur Nederlandse tijd worden er video’s gepost, die kunnen worden bekeken in de Apple Developer-app op iPhone, iPad en Apple TV, en op de Apple Developer-website.
Geheel vernieuwde Apple Developer Forums
Nieuw ontwerp komt 18 juni
Bij de geheel vernieuwde Apple Developer Forums wordt de ontwikkelaarscommunity in contact gebracht met meer dan 1000 Apple engineers, voor vragen en technische toelichtingen. Vanaf dag 1 van de WWDC kan iedereen de forumdiscussies doorzoeken, bekijken en volgen, en leden van het Apple Developer
Individuele workshops voor ontwikkelaars (op afspraak)
23 tot 26 juni
Ontwikkelaars kunnen een afspraak aanvragen bij de Apple engineers die hebben geholpen bij de laatste vernieuwingen in Apple platforms. De engineers geven technische uitleg en kunnen in detail vertellen hoe nieuwe features kunnen worden geïmplementeerd. Zolang er plaats is zijn deze workshops beschikbaar voor leden van het Apple Developer Program.
Op 16 juni zet Apple aankomende ontwikkelaars van over de hele wereld in het zonnetje met de bekendmaking van de finalisten van de Swift Student Challenge, een wedstrijd waarin leerlingen en studenten van alle leeftijden een Swift-playground bouwen en zo pronken met hun passie voor programmeren.
Ontwikkelaars worden aangemoedigd om de Apple Developer-app te downloaden, waarin vóór 22 juni nog meer informatie over de WWDC20 wordt gedeeld. Deze informatie komt ook op de Apple Developer-website en wordt via e-mail verspreid.
Deel artikel

Contactpersoon voor de pers

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.nl@apple.com

020 535 2728