UPDATE augustus 4, 2020

Oprah Winfrey noemt Caste: The Origins of Our Discontents het belangrijkste Book Club-boek ooit

Caste is nu te lezen via Apple Books – Winfrey leest een fragment voor in een nieuwe exclusieve video en wordt de eerste gastredacteur bij Apple News

Winfreys gesprek met Pulitzerprijswinnaar, geschiedkundige en auteur Isabel Wilkerson is vanaf dit najaar exclusief te zien op Apple TV+

Book Store-tabblad van Apple Books.
Oprah’s Book Club verbindt lezers over de hele wereld via selecties van boeken in Apple Books en interviews met schrijvers op Apple TV+.
In samenwerking met Apple onthult Oprah nu haar nieuwe keuze voor Oprah’s Book Club, namelijk Caste: The Origins of Our Discontents van Isabel Wilkerson. Via Apple Books is het boek vanaf nu als e-book en als audioboek te lezen op apple.co/OBCCaste. Klanten kunnen het lezen met hun iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en via CarPlay.
De uitgever van het boek, Penguin Random House, noemde Caste: The Origins of Our Discontents al een meesterlijk portret van het onuitgesproken kastenstelsel waar de Amerikaanse bevolking in is verdeeld. In een meeslepend, met grondig onderzoek onderbouwd relaas vol verhalen over echte mensen beschrijft Wilkerson hoe mensen gedurende de hele geschiedenis van Amerika een plaats toebedeeld kregen in een strikte hiërarchie, en hoe dat zelfs vandaag nog voortduurt.
“Dit is misschien wel het belangrijkste boek dat ik ooit heb gekozen voor mijn leesclub”, zegt Oprah Winfrey. “Caste: The Origins of Our Discontents werpt een nieuw licht op rassenongelijkheid. Het boek zit vol met ‘aha’-momenten, en maakt duidelijk hoe Amerika echt in elkaar zit en hoe we hopen dat het er in de toekomst uit zal zien.”
“Ik beschouw het als een enorme eer dat Caste is uitgekozen voor Oprah’s Book Club. Ik ben erg blij dat de humanitaire inzichten in het boek nu een breder publiek zullen bereiken”, zegt Isabel Wilkerson. “Het boek laat zien dat het woord racisme in onze tijd eigenlijk de lading niet meer dekt. We hebben hier een nieuw vocabulaire voor nodig, een nieuw kader om te begrijpen wat ons scheidt en hoe we op dit punt zijn aanbeland. Caste biedt ons dat nieuwe vocabulaire. We zien onszelf door een andere lens, en daarmee kunnen we gaan proberen om van de trauma’s van deze kunstmatige hiërarchie te genezen. Om het probleem op te lossen, moeten we het eerst onder ogen zien.”
De pagina ‘Lees ik nu’ in de Apple Books-app.
Caste: The Origins of Our Discontents is vanaf nu als e-book en als audioboek te lezen via Apple Books.
Klanten kunnen nu een exclusief fragment van Caste lezen of beluisteren via Apple News. Ook kunnen ze via speciaal samengestelde collecties in Apple Books en Apple Podcasts meer te weten komen over de thema’s die in het boek behandeld worden. Volgende week kunnen klanten een interview van Beats 1-dj Ebro Darden met Wilkerson beluisteren over hoe haar boek deze tijd weerspiegelt. En later deze maand kunnen klanten via Apple News een verzameling artikelen over dit onderwerp lezen, die Winfrey als eerste gastredacteur bij Apple News heeft samengesteld. Volgende maand komt er een Caste-discussiehulp op Apple Books, waarmee klanten zelf discussies kunnen organiseren over het boek en de problematiek waar het over gaat.
Het tabblad ‘Leesdoelen’ in Apple Books.
Apple Books maakt het makkelijk voor lezers om e-books en audioboeken te ontdekken. Dankzij de feature ‘Leesdoelen’ wordt lezen sneller een dagelijkse bezigheid.
Oprah’s Book Club verbindt lezers over de hele wereld met verhalen die er echt toe doen, geschreven door de interessantste auteurs van onze tijd. Klanten maken snel en gemakkelijk kennis met Oprah’s Book Club via de Apple Books-app op iPhone en iPad (apple.co/OprahsBookClub). Daar kunnen ze ook meer te weten komen over de nieuwste keuzes, en eerdere selecties bekijken. Klanten kunnen Oprah’s Book Club ook volgen in Apple Books om op de hoogte te blijven.
Apple Books is een app voor iPhone en iPad die een breed scala aan e-books en audioboeken binnen handbereik brengt. Klanten kunnen op het Book Store-tabblad van Apple Books tikken om alle boeken te bekijken, en daar zijn ook door redacteuren samengestelde selecties en boeken onderverdeeld naar genre te zien. Daarnaast is er een apart tabblad voor audioboeken waar klanten geweldige nieuwe audioboeken kunnen vinden, waaronder boeken die voorgelezen worden door beroemdheden of populaire voorlezers. Via de tab ‘Lees ik nu’ vinden klanten snel het boek of audioboek waar ze mee bezig waren. Ook kunnen ze daar persoonlijke aanraders vinden, en hun voortgang bijhouden met de feature ‘Leesdoelen’, zodat lezen een dagelijkse bezigheid wordt. Klanten kunnen Apple Books ook gebruiken op hun Mac, of met Apple Watch of CarPlay van hun audioboekenbibliotheek genieten.  
Oprah’s Book Club op Apple TV+.
Kijkers kunnen alle afleveringen van Oprah’s Book Club gratis bekijken, exclusief via Apple TV+.
Klanten kunnen gratis en exclusief via Apple TV+ naar de serie Oprah’s Book Club kijken, met daarin alle discussies van Winfrey met de schrijvers van haar uitverkoren boeken. De aflevering over Caste komt dit najaar uit. Daarin zal Oprah met Wilkerson een interessant en verhelderend gesprek voeren over het boek en over de geschiedenis waar het boek om draait. Apple TV+ is verkrijgbaar via de Apple TV-app op iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac, sommige smart-tv’s van Samsung en LG, Amazon Fire TV- en Roku-devices en via tv.apple.com.

Over Caste: The Origins of Our Discontents (Penguin Random House)

In haar boek trekt Isabel Wilkerson gelijkenissen tussen de kastenstelsels van Amerika, India en nazi-Duitsland. Ze biedt zo een gloednieuw kader om duidelijk te maken welk effect die stelsels hebben op een samenleving, zowel in het verleden als vandaag de dag. Op basis van jarenlang onderzoek wijst ze acht ideologische bouwstenen aan die ten grondslag liggen aan ieder kastenstelsel. Aan de hand van boeiende verhalen uit de levens van Martin Luther King Jr., honkballer Satchel Paige, een doodgewone alleenstaande vader en zijn peuterzoon en vele anderen laat Wilkerson zien hoe wij allemaal iedere dag opnieuw de verraderlijke onderstroom van het kastenstelsel voelen. Ze legt uit hoe de nazi’s de rassenongelijkheid in Amerika bestudeerden om daarna zelf de joden te ontmenselijken. Ze bespreekt de wrede logica van het kastenstelsel, die bepaalt dat er altijd een absolute onderklasse moet zijn waar de middenklasse zich tegen kan afzetten. En ze schrijft over de onverwachte gezondheidseffecten die een kastenstelsel met zich meebrengt, van depressie tot lagere levensverwachting, en wat zo’n hiërarchie doet met onze cultuur en politiek. Ten slotte vertelt ze hoe Amerika de kunstmatige en schadelijke scheiding tussen groepen mensen achter zich kan laten en hoe we hoop kunnen vinden in onze gedeelde menselijkheid.
Deel artikel

Beeldmateriaal van Oprah’s Book Club

Contactpersonen voor de pers

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.nl@apple.com

020 535 2728