opent in nieuw venster
UPDATE 07 juni 2023

Apple geeft preview van nieuwe features van dit najaar voor Apple diensten

Je kunt straks gezamenlijke playlists aanmaken in Apple Music, offline kaarten en wandelroutes bekijken met Apple Kaarten, nieuwe dingen doen met Apple Podcasts en nog veel meer
Drie iPhone 14 Pro’s met daarop de nieuwe features voor Apple diensten, waaronder SharePlay voor in de auto, ‘Aangepaste programma’s’ en offline kaarten.
De nieuwe features voor Apple diensten zijn onder meer SharePlay voor in de auto, ‘Aangepaste programma’s’ in Apple Fitness+ en offline kaarten in Apple Kaarten.
De toonaangevende diensten van Apple zijn voor miljoenen gebruikers wereldwijd onmisbaar. Ze gebruiken die namelijk om nieuwe artiesten te ontdekken in Apple Music, op de hoogte te blijven met Apple News en Apple Podcasts, en de wereld te ontdekken met Apple Kaarten. Later dit jaar kunnen gebruikers over de hele wereld nog meer ontdekken, genieten en bereiken met hun favoriete Apple devices, dankzij de nieuwe features en verbeteringen in iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10 en tvOS 17.
“De diensten van Apple verrijken het leven van onze gebruikers elke dag weer, dus streven we er altijd naar om ze de beste ervaring te bezorgen,” aldus Eddy Cue, Senior Vice President Services bij Apple. “We willen onze diensten niet alleen veelzijdiger maken voor gebruikers, maar ook leuker. En ik vind dat de teams uitstekend werk hebben geleverd met de nieuwe features die er dit najaar aankomen. Van gezamenlijke playlists in Apple Music tot offline kaarten in Apple Kaarten en nieuwe ervaringen in Apple Podcasts.”
Gebruikers kunnen zich alvast verheugen op deze interessante nieuwe tools en ervaringen:
Luister met vrienden en familie naar gezamenlijke playlists. Abonnees op Apple Music kunnen gezamenlijk playlists aanmaken met hun vrienden en familie. Gebruikers kunnen elkaar uitnodigen om nummers te kiezen en de playlist te bewerken, en zelfs emoji-reacties aan bepaalde nummers toevoegen.
iPhone 14 Pro met daarop een gezamenlijke playlist voor een spelletjesavond.
Abonnees op Apple Music kunnen gezamenlijk playlists aanmaken met hun vrienden en familie.
Geniet nog meer van Apple Music Sing met de Continuïteitscamera. Met Apple Music Sing en de Continuïteitscamera kunnen gebruikers zichzelf op het scherm zien en gloednieuwe camerafilters toevoegen terwijl ze met hun favoriete nummers meezingen.
Twee Apple gebruikers poseren rug aan rug en worden weergegeven op hun tv-scherm.
Met Apple Music Sing en de Continuïteitscamera kunnen gebruikers zichzelf op het scherm zien en gloednieuwe camerafilters toevoegen.
De artiesten van favoriete nummers ontdekken met Song Credits in Apple Music. Fans kunnen nu uitgebreide informatie zien over de artiesten die hun favoriete nummers hebben gemaakt. Bijvoorbeeld over hun rol en de instrumenten die ze spelen.
Draag bij aan wat er in de auto wordt afgespeeld met SharePlay. Voortaan is SharePlay in Apple Music ook te gebruiken in de auto. Wanneer gebruikers in de auto naar muziek luisteren met Apple Music, worden andere vertrouwde iPhones automatisch uitgenodigd voor de sessie. Luisteraars kunnen de muziek dan bedienen vanaf hun eigen device, ook als ze geen abonnement op Apple Music hebben.
Stream alle radiozenders van Apple Music met Apple Podcasts. Abonnees kunnen in Apple Podcasts luisteren naar de bekroonde radiozenders van Apple Music, helemaal zonder reclame. Ze kunnen aparte programma’s volgen om die te downloaden en meldingen krijgen als er nieuwe afleveringen uitkomen.
iPhone 14 Pro met daarop de meest beluisterde Apple Music-radiozenders.
Abonnees kunnen in Apple Podcasts luisteren naar de bekroonde radiozenders van Apple Music, helemaal zonder reclame.
Bekijk kaarten offline met Apple Kaarten. Straks kunnen gebruikers makkelijk een gebied op hun device selecteren en met één tikje downloaden. Offline kunnen ze dan stapsgewijze route-aanwijzingen volgen voor in de auto, het openbaar vervoer, op de fiets of te voet. Ook zien ze dan hun geschatte aankomsttijd, kunnen ze plaatsen zoeken en nog veel meer.
iPhone 14 Pro met daarop een offline kaart met een route-aanwijzing naar de ingang van Yosemite Arch Rock.
Apple Kaarten introduceert offline kaarten, zodat gebruikers op hun device een gebied kunnen selecteren en met een tikje kunnen downloaden. Offline kunnen gebruikers stapsgewijze routebeschrijvingen volgen en hun geschatte aankomsttijd zien, zoals hier wordt weergegeven in een route naar Yosemite National Park.
Zoek in real time oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Gebruikers die een elektrisch voertuig hebben, kunnen straks in real time zien welke oplaadpunten beschikbaar zijn. Ze kunnen dan filteren op onder meer het oplaadnetwerk en stekkertype, en zelfs een voorkeursnetwerk aangeven als hun voertuig daar geschikt voor is.
iPhone 14 Pro met daarop verschillende oplaadpunten voor elektrische voertuigen in Apple Kaarten.
Gebruikers met elektrische voertuigen kunnen straks de beschikbaarheid van oplaadpunten in real time zien.
Ga op ontdekkingstocht met duizenden wandelroutes. Met Kaarten is het straks makkelijker dan ooit om in natuurparken in de Verenigde Staten duizenden wandelroutes te ontdekken, aan de hand van kaartjes met informatie over de lengte, het type, de moeilijkheidsgraad en de hoogteverschillen van de route.
Bouw een work-out- of meditatie-routine op met ‘Aangepaste programma’s’ in Apple Fitness+. ‘Aangepaste programma’s’ zijn een nieuwe manier om een aangepast schema voor een work-out of meditatie te ontvangen op basis van de dag, de duur, het type work-out en meer.
Maak een wachtrij met Fitness+-workouts en -meditaties met stapels. Fitness+introduceert ook stapels, waarmee gebruikers meerdere work-outs en meditaties achter elkaar kunnen doen zonder tussendoor te hoeven stoppen. De stapels kunnen in de bibliotheek van een gebruiker worden bewaard voor later.
Stem af op een work-out of meditatie met Audio Focus in Fitness+. Met Audio Focus in Fitness+ kunnen gebruikers hun muziek harder zetten om actief te blijven, of juist de stem van de trainer om zich daarop te concentreren.
Doe elke dag een kruiswoordpuzzel met Puzzles in Apple News. Abonnees van Apple News+ krijgen straks nog meer om van te genieten, zoals Puzzles met elke dag een andere kruiswoordpuzzel en een mini-kruiswoordpuzzel in samenwerking met The Puzzle Society.
Luister naar audioverhalen van Apple News+ in Apple Podcasts. Abonnees op Apple News+ kunnen straks in Apple Podcasts naar audioverhalen luisteren van de populairste tijdschriften en kranten ter wereld.
Het onderdeel Huidige in Apple Podcasts wordt vernieuwd. Luisteraars zullen straks zien dat het onderdeel Huidige is vernieuwd met een strakke, dynamische achtergrond die de afbeeldingen van podcasts laat zien. Ook zijn er nieuwe regelaars om de wachtrij mee te bedienen.
Kom meer te weten over een podcast met afbeeldingen bij afleveringen. Bij afleveringen in Apple Podcasts worden nu afbeeldingen weergegeven, zodat luisteraars meer te weten kunnen komen over een aflevering. Ook wordt het makkelijker om podcasts te previewen, af te spelen of te volgen, dankzij een nieuw design voor afleveringen, programma’s en kanalen in Volgende.
Koppel abonnementen aan apps uit de App Store met Apple Podcasts. Luisteraars krijgen straks toegang tot nieuwe programma’s en voordelen als ze in aanmerking komende abonnementen koppelen aan apps in de App Store, waaronder Bloomberg, Calm, The Economist, L’Équipe, Lingokids, The Times, The Wall Street Journal, The Washington Post en WELT.
Duik dieper in je favoriete reeks met Apple Books. Apple Books bevat nieuwe pagina’s voor series, waarmee gebruikers makkelijk kunnen zien welke boeken er in een bepaalde serie beschikbaar zijn. Daarnaast kunnen ze schakelen tussen de ebook- en audioboekversies, het volgende deel in de serie kopen en lezen op basis van hun activiteiten, aanbevelingen krijgen voor gerelateerde series en nog veel meer.
iPhone 14 Pro met daarop meerdere boeken uit The Foundation Series in Apple Books.
Met de nieuwe pagina’s voor series kunnen gebruikers makkelijk zien welke boeken er in een bepaalde serie beschikbaar zijn.
Stel terugkerende betalingen in met Apple Cash. Gebruikers van Apple Cash kunnen voortaan wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse betalingen instellen, waardoor ze nog makkelijker zakgeld kunnen betalen of vrienden en familie kunnen terugbetalen voor dingen zoals huur. Bovendien kunnen ze automatisch hun Apple Cash-saldo aanvullen als dat nodig is.
Laat je identiteitsbewijs zien met iPhone en Apple Wallet. Vanaf dit najaar kunnen bedrijven identiteitsbewijzen accepteren in Apple Wallet, zonder extra hardware. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld makkelijker de leeftijd controleren als iemand alcohol wil kopen, of de identiteit van een klant nagaan als die een auto wil huren. Om hun identiteitskaart in Apple Wallet te laten zien, hoeven gebruikers alleen maar hun iPhone of Apple Watch bij de iPhone van het bedrijf te houden. Gebruikers zien dan welke gegevens er worden opgevraagd en of de ontvanger deze bewaart. Daarna moeten ze nog toestemming geven met Face ID of Touch ID.
Deel en vraag om locaties met ‘Zoek mijn’ in Berichten en Kaarten. Gebruikers kunnen straks rechtstreeks in Berichten hun locatie delen en die van een ander opvragen, aan de hand van ‘Zoek mijn’. In het Verzend-menu is daarvoor een nieuwe optie genaamd ‘Locatie’. Op die manier kunnen gebruikers ook makkelijk via Kaarten een route plannen naar de locatie van een ander.
Deel voorwerpen met AirTag en ‘Zoek mijn’. Door tot vijf anderen uit te nodigen voor een deelgroep, kunnen gebruikers van AirTag en accessoires op het ‘Zoek mijn’-netwerk voorwerpen delen. Iedereen in de groep ziet dan waar het voorwerp zich bevindt en ontvangt bovendien geen ongewenste volgmeldingen. Leden van de deelgroep kunnen ook ‘Zoek mijn’ gebruiken om route-aanwijzingen te krijgen naar het voorwerp, en een AirTag opsporen met ‘Nauwkeurig zoeken’.
Beschikbaarheid
Een bètaversie van iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10 en tvOS 17 is voor leden van het Apple Developer Program beschikbaar op developer.apple.com. Een openbare bètaversie is volgende maand voor alle gebruikers beschikbaar op beta.apple.com. De nieuwe softwarefeatures zijn dit najaar beschikbaar als gratis software-update. Sommige features, apps en diensten zijn mogelijk niet in alle talen of regio’s beschikbaar.
Deel artikel

Media

  • Tekst van dit artikel

  • Afbeeldingen in dit artikel

Contactpersoon voor de pers

Apple Media Helpline

media.nl@apple.com

020 535 2728