PRESSMEDDELANDEN 5 mars 2012

Över 25 miljarder nedladdningar från Apples App Store

CUPERTINO, Kalifornien – 5 mars 2012 – Idag meddelade Apple att över 25 miljarder appar har hämtats från Apples banbrytande App Store av fler än 315 miljoner iPhone-, iPad- och iPod touch-användare över hela världen. Den som hade turen att hämta app nummer 25 miljarder, Where's My Water? Free, var Chunli Fu från Qingdao i Kina. Som vinnaren av nedräkningen till 25 miljarder appar får Chunli Fu motta ett iTunes-presentkort värt 10 000 USD.
”Vi vill tacka alla våra kunder och utvecklare som hjälpt oss nå denna historiska milstolpe med 25 miljarder apphämtningar”, sa Eddy Cue, Apples vice VD för Internetprogram och -tjänster. ”När App Store lanserades för mindre än 4 år sedan hade vi aldrig kunnat föreställa oss att mobilapparna skulle få ett sådant enormt genomslag, eller att utvecklarna skulle ta fram en sådant suveränt utbud av appar för iOS-användare.”
App Store har över 550 000 appar för iPhone-, iPad- och iPod touch-användare i 123 länder runt om i världen. Bland dessa finns fler än 170 000 appar som skapats särskilt för iPad. App Store-kunderna kan välja och vraka ur ett otroligt apputbud inom 21 kategorier, bland annat Newsstand, spel, företag, nyheter, sport, hälsa och fitness samt resor. App Store har betalat ut mer än fyra miljarder USD till utvecklarna.
Apple designar Mac-datorerna, världens bästa persondatorer, tillsammans med OS X, iLife, iWork och professionella program. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Online Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med dess banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorenheter med iPad.
Presskontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 3056

    © 2012 Apple Inc. All rights reserved. Apple, the Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, App Store, iPhone, iPad, iPod touch and iTunes are trademarks of Apple. Other company and product names may be trademarks of their respective owners.