PRESSMEDDELANDEN 7 mars 2012

Apple introducerar HD-formatet 1080p i nya Apple TV

Nya Apple TV visar filmer och TV-program från iTunes och Netflix, bilder och annat material i HD

SAN FRANCISCO – 7 mars 2012 – Idag presenterade Apple nya Apple TV som visar filmer och TV-program från iTunes, Netflix, Vimeo, bilder och annat material i HD-formatet 1080p. Tack vare iTunes-molnet kan kunder köpa och spela upp filmer och TV-program från iTunes Store och direkt titta på dem på en HDTV. Nya Apple TV har ett enklare och smartare användargränssnitt som gör att det går smidigare än någonsin att komma åt köpta filmer, TV-program och musik via iTunes-matchning direkt från iCloud. Med AirPlay kan användare strömma eller spegla innehåll från sin iPad eller iPhone 4S till Apple TV.
”Våra användare kommer verkligen att gilla att strömma filmer och TV-program i 1080p-format via den nya Apple TV. Bilder ser också helt fantastiska ut i maximal upplösning på TV:n”, sade Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing. ”Apple TV är enklare än någonsin att använda tack vare det nya gränssnittet med symboler och möjligheten att komma åt köpta filmer, TV-program och musik direkt från iCloud.”
Apple TV-användare kan välja och vraka ur det otroliga nöjesutbudet i iTunes Store med bland annat fler än 15 000 filmer och fler än 90 000 TV-program. Apple TV ger även tillgång till strömmande underhållning från Netflix, direktsänd sport från MLB, NBA och NHL och bild- och filmmaterial från Vimeo, YouTube och Flickr.*
iCloud gör det möjligt att köpa filmer och TV-program från Apple TV och visa dem på en iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC. iCloud lagrar dessutom bilder och överför dem trådlöst med push-teknik till alla dina enheter, inklusive HDTV:n, via Apple TV. Med iCloud har du snabb och smidig tillgång till allt innehåll, oavsett vilken enhet du använder för tillfället.
Den som har en iPhone, iPad eller iPod touch kan använda AirPlay till att strömma musik, bilder och videor direkt till en HDTV via Apple TV. Användare med iPhone 4S eller iPad kan visa det som finns på skärmen, exempelvis webbsidor, kalkylblad eller spel, direkt på en HDTV med hjälp av AirPlay-skärmdubblering.**
Apple TV gör det enkelt att titta och lyssna på video och musik från iTunes och se på bilder från datorn direkt på en HDTV – och med iCloud kommer du dessutom direkt åt innehåll som köpts på din iPhone, iPad eller iPod touch. Kunder som använder iTunes-matchning kan nu också lyssna på hela sina musikbibliotek via iCloud – även låtar de har importerat från CD-skivor. Användare kan styra sin Apple TV med iPhone, iPad eller iPod touch med appen Remote som kan hämtas kostnadsfritt från App Store (www.itunes.com/appstore).
Pris och tillgänglighet
Apple TV finns att köpa från fredagen den 16 mars till ett rekommenderat cirkapris på 1 029 kronor (823,20 kr ex moms) via Apple Online Store, Apple Store-butiker och auktoriserade Apple-återförsäljare. Apple TV kräver iTunes 10.5 eller senare. Apple TV kräver ett Wi-Fi-nätverk med 802.11g/n eller ett Ethernetnätverk, en bredbandsanslutning till Internet och en HDTV som är kompatibel med 1080p eller 720p, samt en HDMI-kabel som säljs separat. Tillgängligheten för filmer och TV-program i iTunes varierar mellan olika länder. Användare med andra generationens Apple TV kan installera det nya gränssnittet för Apple TV via en kostnadsfri programuppdatering som släpps idag. Uppspelning av video i 1080p-format kräver tredje generationens Apple TV.
*Tillgängligt innehåll varierar mellan olika länder och kan kräva kontoprenumerationer.
**AirPlay kräver en iOS-enhet med iOS 4.2 eller senare. AirPlay-skärmdubblering stöds inte på den ursprungliga iPad-modellen.
Presskontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 3056
INFORMATION TILL REDAKTÖRER: Mer information får du via Apples PR-webbplats eller genom att ringa Apples Media Helpline på 08-703 30 48.

    © 2012 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, Apple TV, iTunes, iTunes Store, iTunes Match, iCloud, AirPlay, iPad, iPhone, iPod touch och App Store är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.