PRESSMEDDELANDEN 19 mars 2012

Nya iPad har sålts i tre miljoner exemplar

CUPERTINO, Kalifornien – 19 mars 2012 – Idag meddelade Apple att nya iPad sålts i tre miljoner exemplar sedan lanseringen fredagen den 16 mars. Nya iPad har en fantastisk Retina-skärm, Apples nya A5X-processor med fyrkärnig grafik och en iSight-kamera med 5 megapixlar och avancerad optik som ger enastående bilder och HD-video i 1080p-format. Trots att den är otroligt tunn och lätt har nya iPad ändå hela 10 timmars batteritid*. Wi-Fi + 4G-modellen av iPad stöder blixtsnabba 4G LTE-nätverk i USA och Kanada, samt snabba nätverk runt om i världen, däribland HSPA+ och DC-HSDPA.**
”Nya iPad har slagit rekord med hela tre miljoner sålda exemplar. Det är den mest lyckande iPad-lanseringen hittills”, sade Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing. ”Kunderna älskar de nya funktionerna i iPad, till exempel den fantastiska Retina-skärmen, och vi ser fram emot att nå ut till ännu fler kunder runt om i världen nu på fredag.”
Nya iPad finns redan i USA samt Amerikanska Jungfruöarna och Puerto Rico, Australien, Frankrike, Hongkong, Japan, Kanada, Schweiz, Singapore, Storbritannien och Tyskland. Den släpps i ytterligare 24 länder fredagen den 23 mars kl. 08.00 lokal tid på Apple Online Store (www.apple.com/se/), i Apple Store-butiker och hos utvalda auktoriserade Apple-återförsäljare i Belgien, Bulgarien, Danmark, Finland, Grekland, Irland, Island, Italien, Liechtenstein, Luxemburg, Macao, Mexiko, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjeckien, Ungern och Österrike.
Wi-Fi-modellerna av nya iPad finns i svart och vitt till ett rekommenderat cirkapris på 4 395 kronor (3 516 kronor exkl. moms) för 16 GB-modellen, 5 195 kronor (4 156 kronor exkl. moms) för 32 GB-modellen och 5 995 kronor (4 796 kronor exkl. moms) för 64 GB-modellen. Wi-Fi + 4G-modellerna av iPad har ett rekommenderat cirkapris på 5 595 kronor (4 476 kronor exkl. moms) för 16 GB-modellen, 6 395 (5 116 kronor exkl. moms) för 32 GB-modellen och 7 195 kronor (5 756 kronor exkl. moms) för 64 GB-modellen. iPad säljs i Sverige via Apple Online Store (www.apple.com), och utvalda auktoriserade Apple-återförsäljare. Dessutom erbjuds nu otroliga iPad 2 till ett lägre pris på 3 595 kronor (2 876 kronor exkl. moms) för Wi-Fi-modellen på 16 GB och endast 4 795 kronor (3 836 kronor exkl. moms) för Wi-Fi + 3G-modellen på 16 GB.
*Batteritiden beror på enhetens inställningar, användning och andra faktorer. De faktiska resultaten kan variera.
**4G LTE stöds endast i AT&Ts och Verizons nätverk i USA samt Bells, Rogers och Telus nätverk i Kanada. Dataabonnemang säljs separat.
Apple designar Mac-datorerna, världens bästa persondatorer, tillsammans med OS X, iLife, iWork och professionella program. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Online Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorenheter med iPad.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 30 56

    © 2012 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, Retina och iSight är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.