PRESSMEDDELANDEN 25 april 2012

Apple Worldwide Developers Conference inleds den 11 juni på Moscone West i San Francisco

CUPERTINO, Kalifornien – 25 april 2012 – Apple meddelade idag att den årliga Worldwide Developers Conference (WWDC) kommer att hållas mellan den 11 och den 15 juni på Moscone West i San Francisco. Under den fem dagar långa konferensen kommer utvecklare att få information om den framtida utvecklingen av iOS och OS X, vilket hjälper dem att utveckla nya, otroliga appar och program. Under WWDC kommer även fler än 100 tekniska sessioner hållas av Apples ingenjörer, utöver den populära Apple Design Awards som sätter fokus på appar och program som utmärkt sig under året som gått.
”Vi har en fantastisk WWDC framför oss i år och vi ser fram emot att få dela med oss av senaste nytt om iOS och OS X Mountain Lion till utvecklarna”, sa Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing. ”iOS-plattformen har lagt grunden till en helt ny bransch med fenomenala möjligheter för utvecklare runt om i världen.”
Utvecklarna kommer att få ta del av de senaste innovationerna, funktionerna och möjligheterna i iOS och OS X Mountain Lion och lära sig hur de kan förbättra funktioner, prestanda, kvalitet och design på sina appar och program. Utöver detta kan utvecklarna dessutom ta med sig sin kod till labben och tillsammans med Apples ingenjörer förbättra sina appar och program med hjälp av olika utvecklingstekniker och -metoder.
Några av aktiviteterna under Apples WWDC 2012:
• fler än 100 tekniska sessioner med Apples ingenjörer om en rad olika tekniska ämnen för utveckling, driftsättning och integrering av de senaste iOS- och OS X-teknikerna
• 100 praktiska labbar där fler än 1000 ingenjörer från Apple deltar och ger utvecklarna hjälp på kodnivå, information om de bästa utvecklingsteknikerna och anvisningar för hur de bäst kan använda teknikerna i iOS och OS X i sina appar och program
• möjlighet att få kontakt med tusentals andra iOS- och OS X-utvecklare från hela världen – förra året deltog personer från fler än 60 olika länder
• spännande och inspirerande lunchsessioner med framstående tänkare och ledare inom teknik-, vetenskaps- och nöjesbranscherna
• Apple Design Awards där iPhone- och iPad-appar och Mac-program som gett prov på teknisk briljans, innovation och framstående design utmärks
Gå till webbplatsen för Apple Worldwide Developers Conference 2012 (developer.apple.com/wwdc) om du vill köpa biljetter eller läsa den senaste informationen.
Utvecklare som inte kan delta i årets konferens har möjlighet att titta på alla tekniska sessioner kostnadsfritt på webbplatsen för Apples utvecklare (developer.apple.com/videos) så fort de lagts upp.
Mer information lämnas av:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 30 56

    © 2012 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, iPhone och iPad är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.