PRESSMEDDELANDEN 26 juni 2012

Apple lanserar iTunes Store i Hongkong, Singapore, Taiwan och nio andra asiatiska länder idag

HONGKONG – 27 juni 2012 – Idag lanserade Apple iTunes Store i Hongkong, Singapore, Taiwan och nio andra asiatiska länder, med ett stort utbud av lokal och internationell musik från de främsta skivbolagen och tusentals oberoende skivbolag. iTunes Store bjuder på lokala artister som Jay Chou, Girls Generation och Andy Lau, internationella artister som Adele, The Beatles och Jason Mraz samt världsberömda klassiska musiker som Lang Lang, Yo Yo Ma och Yuja Wang. Kunderna kan välja bland över 20 miljoner låtar som kan köpas och hämtas från iTunes Store.
 
iTunes Store blir också tillgängligt för musikfans i Brunei, Kambodja, Laos, Macao, Malaysia, Filippinerna, Thailand, Sri Lanka och Vietnam. Kunderna kan även hyra och köpa filmer på iTunes Store – många i imponerande HD-kvalitet – från några av de största filmbolagen, däribland 20th Century Fox, Paramount Pictures, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Studios och Warner Bros. Pictures. iTunes Store blir därmed den andra butiken att öppna efter banbrytande App Store, som ger kunder i 155 olika länder tillgång till fler än 650 000 appar.
 
iTunes är det bästa sättet för användare av iPhone, iPad, iPod, Mac och PC att upptäcka, köpa och hämta musik lagligt på internet. All musik i iTunes Store är i formatet iTunes Plus, Apples DRM-fria format som har AAC-kodning med 256 Kbit/s och en ljudkvalitet som praktiskt taget inte går att skilja från originalinspelningens.
 
Med iTunes-molnet kan du hämta iTunes-musik som du köpt tidigare till alla dina iOS-enheter utan kostnad och nyinköpt musik hämtas automatiskt till alla dina enheter. Dessutom kan du dra fördel av iTunes-molnet även för musik som du inte köpt från iTunes Store med hjälp av iTunes-matchning – en ny tjänst som lagrar hela ditt musikbibliotek i iCloud, så att du kan komma åt det på alla dina iOS-enheter när du vill. iTunes-matchning kan köpas i de länder där iTunes Store lanseras idag.
 
Pris och tillgänglighet
iTunes 10.6.3 för Mac och Windows innehåller iTunes Store och kan hämtas kostnadsfritt på www.apple.com/se/itunes/. Ett giltigt kontokort med faktureringsadress i samma land som den aktuella iTunes Store-butiken krävs för inköp i iTunes Store.
 
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad professionella program. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
 
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 3056


    © 2012 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store, App Store, iPhone, iPad, iPod, iTunes Plus, iTunes, iTunes-matchning och iCloud är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.