PRESSMEDDELANDEN 28 juni 2012

Bob Mansfield, Apples vice VD för Hardware Engineering, går i pension

Dan Riccio kommer att ta över posten efter en övergångsperiod

CUPERTINO, Kalifornien – 28 juni 2012 – Apple meddelade i dag att Bob Mansfield, Apples vice VD för Hardware Engineering, ska gå i pension. Efter en övergångsperiod på åtskilliga månader kommer posten att tas över av Dan Riccio, Apples vice VD för iPad Hardware Engineering. Bob Mansfield kommer att fortsätta leda hårdvaruutvecklingsteamet fram till sin avgång.
”Bob har varit en viktig del av ledningsgruppen och lett hårdvaruutvecklingsteamet som genom åren gett oss en mängd banbrytande produkter”, sa Apples CEO Tim Cook. ”Det är väldigt tråkigt att han ska lämna oss, men vi hoppas att han ska njuta riktigt mycket av pensionen.”
”Dan har länge varit en av Bobs viktigaste medarbetare och är högt respekterad såväl inom Apple som i branschen i stort”, fortsatte Cook. ”Vi har världens bästa hårdvaruutvecklingsteam och övergången kommer att bli helt friktionsfri.”
Som vice VD för Hardware Engineering har Mansfield lett utvecklingen av Mac-hårdvara sedan 2005, hårdvara för iPhone och iPod sedan 2010 och iPad-hårdvara sedan starten. Mansfield kom till Apple 1999 när företaget förvärvade Raycer Graphics, där han arbetade som teknikchef. Mansfield tog elektroingenjörsexamen vid University of Texas i Austin 1982.
Dan Riccio är för närvarande vice VD för iPad Hardware Engineering och har deltagit i utvecklingen av samtliga Apples iPad-produkter sedan starten. Han kom till Apple 1998 och arbetade då som vice VD för Product Design. Under sina år på företaget har han spelat en viktig roll för utvecklingen av merparten av Apples hårdvara. Han tog kandidatexamen i maskinteknik vid University of Massachusetts Amherst 1986.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 30 56

    © 2012 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iPod och iPad är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.