PRESSMEDDELANDEN 30 juli 2012

3 miljoner hämtningar av Mountain Lion

CUPERTINO, Kalifornien – 30 juli 2012 – Apple meddelade idag att OS X Mountain Lion har hämtats över tre miljoner gånger på bara fyra dagar. Det gör det till den mest framgångsrika OS X-lanseringen någonsin i Apples historia. Mountain Lion, den nionde större uppdateringen av världens mest avancerade operativsystem, innehåller fler än 200 nya och innovativa funktioner och finns att hämta från Mac App Store som en uppgradering för Lion- och Snow Leopard-användare för 149 kronor.
”Bara ett år efter den otroligt framgångsrika lanseringen av Lion har kunderna hämtat Mountain Lion över tre miljoner gånger på fyra dagar. Det gör det till vår mest framgångsrika lansering någonsin”, sa Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing.
Bland funktionerna i Mountain Lion finns den helt nya appen Meddelanden, Notiscenter, systemomfattande delning, Facebook-integrering*, Diktering, AirPlay-skärmdubblering och Game Center. Tack vare integreringen med iCloud är det enkelt att ställa in Mail, Kontakter, Kalender, Meddelanden, Påminnelser och Anteckningar och hålla allting, inklusive iWork-dokument, uppdaterat på alla enheter. Besök apple.com/se/osx/specs/ om du vill få mer information eller hämta Mountain Lion.
Utöver Mountain Lion erbjuder Mac App Store tusentals appar inom utbildning, spel, grafik och design, livsstil, produktivitet, verktyg och andra kategorier och är den snabbast växande mjukvarubutiken för persondatorer i världen. Användarna kan bläddra bland apparna i kategorin New and Noteworthy, som bland annat innehåller appar som drar nytta av de nya funktionerna i Mountain Lion, eller kolla in personalens favoriter, topplistorna med betal- och gratisappar och andra användares betyg och omdömen. Mer information finns på apple.com/osx/apps/app-store.html.
*Facebook-integrering blir tillgänglig i en kommande programuppdatering för Mountain Lion.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 3056

    © 2012 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, App Store, AirPlay, iCloud och iWork är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.