PRESSMEDDELANDEN 27 augusti 2012

Craig Federighi, Apples vice VD för Mac Software Engineering och Dan Riccio, Apples vice VD för Hardware Engineering väljs in i Apples ledningsgrupp som senior vice VD

CUPERTINO, Kalifornien – 27 augusti 2012 – Apple meddelade i dag att Craig Federighi, vice VD för Mac Software Engineering och Dan Riccio, vice VD för Hardware Engineering har befordrats till senior vice VD. Craig Federighi och Dan Riccio kommer att arbeta under Apples CEO Tim Cook och ingå i Apples ledningsgrupp.
Apple meddelade även att Bob Mansfield, som tillkännagav sin pensionering i juni, blir kvar på Apple. Bob Mansfield kommer att arbeta med framtida produkter under Tim Cook.
Som senior vice VD på Mac Software Engineering kommer Craig Federighi att fortsätta att ansvara för utvecklingen av Mac OS X och Apples utvecklingsteam för operativsystem. Federighi arbetade tidigare på NeXT och kom senare till Apple. Därefter arbetade han under tio år på Ariba i olika roller, bland annat som vice VD för Internet Services och CTO. 2009 återvände han till Apple för att leda utvecklingen av Mac OS X. Federighi har en magisterexamen i datavetenskap och en kandidatexamen i elektroteknik och datavetenskap från University of California i Berkeley.
Dan Riccio kommer som senior vice VD för Hardware Engineering att leda utvecklingsteamen för Mac, iPhone, iPad och iPod. Han har deltagit i utvecklingen av samtliga Apples iPad-produkter sedan första generationens iPad. Han kom till Apple 1998 och arbetade då som vice VD för Product Design. Under sina år på företaget har han spelat en viktig roll för utvecklingen av merparten av Apples hårdvara. Han tog kandidatexamen i maskinteknik vid University of Massachusetts Amherst 1986.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 30 56

    © 2012 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iPad och iPod är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.