PRESSMEDDELANDEN 17 september 2012

Fler än två miljoner förbeställda exemplar av iPhone 5 under första dygnet

CUPERTINO, Kalifornien – 17 september 2012 – Apple meddelade idag att iPhone 5 förbeställts i över två miljoner exemplar på bara ett dygn, vilket slår det tidigare rekordet på en miljon exemplar som noterades när iPhone 4S släpptes. Efterfrågan på iPhone 5 överskrider det tillgängliga antalet till att börja med, och även om de flesta förbeställda enheter kommer att levereras till kunderna den 21 september kommer många inte att kunna skickas förrän i oktober. iPhone 5 är den tunnaste och lättaste iPhone-modellen någonsin och har fått en helt ny design med en imponerande 4-tums Retina-skärm, ett Apple-utvecklat A6-chip för blixtsnabba prestanda och ultrasnabb trådlös teknik*. Trots det har den ännu bättre batteritid.**
”Antalet förbeställda exemplar av iPhone 5 har slagit det tidigare rekordet som sattes av iPhone 4S och kundernas gensvar har varit fenomenalt”, sa Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing. ”iPhone 5 är vår bästa iPhone hittills och den snyggaste produkten vi någonsin utformat, så vi hoppas att kunderna kommer att älska den lika mycket som vi gör.”
iPhone 5 levereras med iOS 6, världens mest avancerade mobiloperativsystem med över 200 nya användarfunktioner, däribland en helt ny Kartor-app med Apple-designad kartografi, steg-för-steg-navigering och en fantastisk ny Flyover-vy, Facebook-integrering för Kontakter och Kalender som gör det möjligt att posta direkt från Notiscenter, Passbook som är det enklaste sättet att samla alla biljetter och rabattkort på ett ställe, nya Siri-funktioner, inklusive stöd för fler språk, enkel åtkomst till sportresultat, restaurangrekommendationer och filmtopplistor,*** Siri- och Facebook-kompatibla appar som Bilder, Safari och Kartor, samt delade bildströmmar via iCloud.
Pris och tillgänglighet
iPhone finns i vitt/silver eller i svart/skiffer och kan köpas i Apple Store-butikerna med start fredagen den 21 september kl. 8.00 lokal tid, på Apple Online Store (www.apple.com/se), hos utvalda mobiloperatörer och utvalda Apple-auktoriserade återförsäljare i Australien, Frankrike, Hongkong, Japan, Kanada, Singapore, Storbritannien, Tyskland och USA.
Den 28 september släpps iPhone 5 i fler än 22 länder runt om i världen, däribland Belgien, Danmark, Estland, Finland, Irland, Italien, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjeckien, Ungern och Österrike.
* LTE är tillgängligt hos utvalda operatörer. Nätverkshastigheter beror på operatörsnätverket. Kontakta operatören för mer information.
** Batteritiden beror på enhetens inställningar, användning och andra faktorer. De faktiska resultaten kan variera.
*** Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 30 56

    © 2012 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, Retina, Flyover, Passbook, Siri, Safari och iCloud är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.