PRESSMEDDELANDEN 24 september 2012

Över fem miljoner sålda iPhone 5-enheter första helgen

CUPERTINO, Kalifornien, USA – 24 september 2012 – Apple meddelade idag att de har sålt över fem miljoner exemplar av nya iPhone 5, bara tre dagar efter lanseringen den 21 september, och att mer än hundra miljoner iOS-enheter har uppdaterats till iOS 6, världens mest avancerade mobila operativsystem. iPhone 5 finns att köpa i Australien, Frankrike, Hongkong, Japan, Kanada, Singapore, Storbritannien, Tyskland och USA. Den blir tillgänglig i ytterligare 22 länder den 28 september och i fler än 100 länder vid årsslutet. Efterfrågan på iPhone 5 överstiger till en början det tillgängliga antalet, och även om de flesta förbeställda enheter har levererats till kunderna beräknas många att skickas i oktober.
”Efterfrågan på iPhone 5 är enorm och vi arbetar hårt för att så snabbt som möjligt få ut iPhone 5 till alla kunder som vill ha en”, sa Apples CEO Tim Cook. ”Även om vi har sålt slut på det ursprungliga lagret får butikerna regelbundet in nya leveranser av iPhone 5 och kunderna kan fortsätta att beställa online och få ett beräknat leveransdatum. Vi uppskattar deras tålamod och arbetar hårt för att bygga så många iPhone 5-enheter att det räcker till alla.”
iPhone 5 är vår tunnaste och lättaste iPhone någonsin och har en helt ny design med en imponerande 4-tums Retina-skärm, ett Apple-utvecklat A6-chip för blixtsnabba prestanda och ultrasnabb trådlös teknik* – samtidigt som den har ännu bättre batteritid.**
Pris och tillgänglighet
iPhone 5 finns i vitt/silver och svart/skiffer och kan köpas på Apple Online Store (www.apple.com/se), i Apple Store-butiker samt hos utvalda mobiloperatörer och utvalda Apple-auktoriserade återförsäljare i Australien, Frankrike, Hongkong, Japan, Kanada, Singapore, Storbritannien, Tyskland och USA.***
Den 28 september släpps iPhone 5 i Belgien, Danmark, Estland, Finland, Irland, Italien, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjeckien, Ungern och Österrike. Priser meddelas i samband med lanseringen.
* LTE är tillgängligt hos utvalda operatörer. Nätverkshastigheten beror på operatörsnätverket. Kontakta operatören för mer information.
** Batterikapaciteten påverkas av inställningar på enheten, användning och andra faktorer. De faktiska resultaten kan variera.
*** Alla funktioner är inte tillgängliga i alla länder. Tillgänglighet och abonnemangspriser varierar beroende på operatör.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 30 56

    © 2012 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone och Retina är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.