PRESSMEDDELANDEN 19 november 2012

AC/DC på iTunes

Samtliga AC/DC:s plattor blir nu för första gången tillgängliga i digitalt format och alla låtar har mastrats för iTunes

NEW YORK och CUPERTINO, Kalifornien – 19 november 2012 – Columbia Records och Apple meddelade idag att allt AC/DC:s material nu för första gången finns tillgängligt i digitalt format på iTunes Store världen över (www.itunes.com/). Samtliga 16 studioalbum, från debutalbumet High Voltage 1976 till det klassiska albumet Back in Black och jättehiten från 2008 Black Ice, samt fyra livealbum och tre samlingsalbum finns nu tillgängliga på iTunes Store. Alla låtar har mastrats för iTunes och bandets fans kan välja att köpa och hämta enstaka favoritlåtar eller hela album. Det finns även två specialsammanställda digitala samlingar: The Complete Collection innehåller allt AC/DC:s material och finns endast att köpa på iTunes och The Collection innehåller gruppens 16 studioalbum.
AC/DC:s legendariska rockmusik har lockat fans i flera generationer med sitt råa och rebelliska sound, som fortfarande vinner miljontals nya fans varje dag. Den växande skaran fans får nu möjlighet att uppleva AC/DC:s intensiva musik på ett helt nytt sätt. Bandets låtar har mastrats för iTunes i syfte att återskapa en så bra ljudkvalitet som möjligt som ligger närmare det sound som bandmedlemmar, studiotekniker och producenter eftersträvade.
Det material som har mastrats för iTunes omfattar följande:
Samlingar
The Collection (alla studioalbum för 749 kronor)The Complete Collection (alla studioalbum, liveskivor samt boxar för 1 099 kronor)
16 studioalbum
High Voltage (1976)
Dirty Deeds Done Dirt Cheap (1976)
Let There Be Rock (1977)
Powerage (1978)
Highway To Hell (1979)
Back In Black (1980)
For Those About To Rock We Salute You (1981)
Flick Of The Switch (1983)
74 Jailbreak (1984)
Fly On The Wall (1985)
Who Made Who (1986)
Blow Up Your Video (1988)
The Razors Edge (1990)
Ballbreaker (1995)
Stiff Upper Lip (2000)
Black Ice (2008)
Fyra livealbum
If You Want Blood You’ve Got It (1978)
Live (1992)
Live (2 Volume Collector’s Edition) (1992)
Live At River Plate (2012)
Tre samlingsalbum
Bonfire (1997)
Backtracks audio (2009)
Iron Man 2 soundtrack (2010)
iTunes Store finns tillgängligt i 63 länder och är världens mest populära musikaffär med ett utbud på över 26 miljoner låtar som hämtats fler än 20 miljarder gånger. iTunes Store är det bästa sättet för användare av iPhone, iPad, iPod, Mac och PC att upptäcka, köpa och hämta musik lagligt på internet. All musik i iTunes Store är i formatet iTunes Plus, Apples DRM-fria format som har AAC-kodning med 256 Kbit/s och en ljudkvalitet som praktiskt taget inte går att skilja från originalinspelningens. Med iTunes-molnet kan du hämta iTunes-musik som du köpt tidigare till alla dina iOS-enheter utan kostnad och nyinköpt musik hämtas automatiskt till alla dina enheter.
Columbia Records är ett av världens mest framgångsrika och välrenommerade skivbolag och hyser såväl etablerade artister som spännande nya talanger. Columbia Records är ett helägt dotterbolag till Sony Music Entertainment. Sony Music Entertainment är ett av världens ledande musikbolag med ett imponerande stall som rymmer lokala artister och internationella superstjärnor. Företaget har ett oerhört brett utbud som omfattar några av musikhistoriens mest älskade inspelningar. Sony Music Entertainment är ett helägt dotterbolag till Sony Corporation of Amerika.
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad professionella program. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
Presskontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 30 56
Benny Tarantini
Columbia Records
Benny.Tarantini@SonyMusic.com
(212) 833-5858

© 2012 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store, iTunes, iPhone, iPad, iPod och iTunes Plus är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.