PRESSMEDDELANDEN 30 november 2012

iPad mini och iPhone 5 kommer till Kina i december

CUPERTINO, Kalifornien – 30 november 2012 – Apple meddelade idag att Wi-Fi-modellerna av iPad mini och 4:e generationens iPad med Retina-skärm kommer att säljas i Kina från fredagen den 7 december och iPhone 5 kommer att säljas från fredagen den 14 december. iPad mini och nya, 4:e generationens iPad med Retina-skärm finns redan i 42 länder och iPhone 5 finns i 47 länder, däribland Australien, Frankrike, Japan, Kanada, Storbritannien, Tyskland och USA.
iPad mini är en helt ny iPad-modell som är 23 procent tunnare och 53 procent lättare än 3:e generationens iPad. Den har en fantastisk 7,9-tums Multi-Touch-skärm, en FaceTime-HD-kamera och en 5-megapixels iSight-kamera, ultrasnabb trådlös anslutning* och en otrolig batteritid på hela tio timmar**. 4:e generationens iPad har en kristallklar 9,7-tums Retina-skärm, ett nytt Apple-utvecklat A6X-chip, en FaceTime-HD-kamera och ultrasnabb trådlös anslutning*. Både iPad mini och nya, 4:e generationens iPad levereras med iOS 6.
iPhone 5 är den tunnaste och lättaste iPhone-modellen någonsin. Den har en helt ny design med en imponerande 4-tums Retina-skärm, Apples A6-chip för blixtsnabba prestanda, ultrasnabb trådlös teknik* och ännu bättre batteritid**. iPhone 5 levereras med iOS 6, världens mest avancerade mobiloperativsystem med över 200 nya funktioner, däribland delade bildströmmar, en helt ny app för kartor, Passbook-hantering och Siri med ännu fler funktioner och språk.
Wi-Fi-modellerna av iPad mini finns i svart/skiffer och vitt/silver med 16 GB, 32 GB eller 64 GB lagringsutrymme. Wi-Fi-modellerna av 4:e generationens iPad finns i svart och vitt med 16 GB, 32 GB eller 64 GB lagringsutrymme. I Kina säljs iPad mini och 4:e generationens iPad via Apple Online Store (www.apple.com), utvalda auktoriserade Apple-återförsäljare och efter reservation från Apple Store-butiker. Reservationsförfrågningar tas emot dagligen kl. 09.00–17.00 med början på torsdagen den 6 december för hämtning påföljande dag. Dessutom kan iPad 2 fortfarande köpas.
iPhone 5 finns i svart/skiffer och vitt/silver i modeller på 16 GB, 32 GB och 64 GB. I Kina säljs iPhone 5 via Apple Online Store (www.apple.com), utvalda auktoriserade Apple-återförsäljare och efter reservation från Apple Store-butiker. Reservationsförfrågningar tas emot dagligen kl. 09.00–17.00 för hämtning påföljande dag. iPhone 4S finns också att köpa och iPhone 4 kan fås kostnadsfritt vid tecknandet av ett tvåårigt abonnemang från mobiloperatörer som deltar i erbjudandet.
*Nätverkshastigheten beror på operatörens mobilnät. Kontakta din operatör för mer information.
**Batteritiden beror på enhetens inställningar, användning och andra faktorer. De faktiska resultaten kan variera.
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad proffsappar. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 30 56

    © 2012 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, Retina, iPhone, Multi-Touch, FaceTime, iSight, Passbook och Siri är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.