PRESSMEDDELANDEN 4 december 2012

Apple lanserar iTunes Store i Ryssland, Turkiet, Indien, Sydafrika och ytterligare 52 länder idag

MOSKVA – 4 december 2012 – Idag meddelade Apple att iTunes Store öppnas i Ryssland, Turkiet, Indien, Sydafrika och 52 ytterligare länder med ett otroligt urval lokal och internationell musik från alla större skivbolag och tusentals oberoende bolag. iTunes Store innehåller lokala artister som Elka i Ryssland, Sezen Aksu i Turkiet, AR Rahman i Indien och Zahara i Sydafrika, samt internationella artister som the Beatles, Taylor Swift och Coldplay och världskända klassiska musiker som Lang Lang, Yo Yo Ma och Yuja Wang. Kunderna kan välja bland fler än 20 miljoner låtar att köpa och hämta från iTunes Store.
Filmfantaster kan välja att hyra eller köpa film från det breda urvalet på iTunes Store, med mängder av titlar i HD-format, från stora filmbolag som 20th Century Fox, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Studios och Warner Bros. Pictures, liksom ledande lokala distributörer.*
iTunes Store finns i 119 länder och är det bästa sättet för kunder med en iPhone, iPad, iPod, Mac eller PC att upptäcka, köpa och hämta musik lagligt via webben. All musik i iTunes Store finns som iTunes Plus, Apples DRM-fria format med AAC-kodning i 256 Kbit/s som ger ett kvalitetsljud som är praktiskt taget identiskt med originalinspelningarna.
Med iTunes i molnet kan du hämta iTunes-musik som du har köpt tidigare till alla dina iOS-enheter, utan extra kostnad, och nya musikinköp kan automatiskt hämtas till alla enheter. Dessutom kan musik som inte köpts från iTunes Store dra nytta av samma fördelar via iTunes-matchning. Det är en tjänst som lagrar hela ditt musikbibliotek i iCloud så att du kommer åt det när du vill, från valfri iOS-enhet. iTunes-matchning finns att köpa i de länder som lagts till idag.
Kunderna får även tillgång till den banbrytande App Store-butiken med fler än 700 000 appar tillgängliga i 155 länder.
Priser och tillgänglighet
iTunes 11 för Mac och Windows innehåller iTunes Store och finns som en kostnadsfri hämtning från apple.com/se/itunes. iTunes Store-inköp kräver ett giltigt kreditkort med en faktureringsadress i landet.
*Filmer finns tillgängliga idag i Ryssland, Turkiet, Indien och Indonesien och kommer att lanseras i ytterligare länder.
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad proffsappar. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 3056

    © 2012 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store, iPhone, iPad, iPod, iTunes Plus, iTunes, iTunes-matchning, iCloud och App Store är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.