PRESSMEDDELANDEN 17 december 2012

Över två miljoner sålda iPhone 5-enheter i Kina första helgen

BEIJING – 17 december 2012 – Apple meddelade idag att de har sålt över två miljoner exemplar av nya iPhone 5 i Kina, bara tre dagar efter lanseringen den 14 december. iPhone 5 blir tillgänglig i över 100 länder i slutet av december och är därmed den iPhone-modell som snabbast introducerats på marknaden.
”Kundernas gensvar i Kina på iPhone 5 har varit fenomenalt och vi satte nytt försäljningsrekord under lanseringshelgen i Kina”, sa Tim Cook, Apples CEO. ”Kina är en viktig marknad för oss och kunderna där är ivriga att få tag på Apples produkter.”
iPhone 5 är den tunnaste och lättaste iPhone-modellen någonsin. Den har en helt ny design med en imponerande 4-tums Retina-skärm, Apples A6-chip för blixtsnabba prestanda, ultrasnabb trådlös teknik* och ännu bättre batteritid**. iPhone 5 levereras med iOS 6, världens mest avancerade mobiloperativsystem med över 200 nya funktioner, däribland delade bildströmmar, en helt ny app för kartor, Passbook-hantering och Siri med ännu fler funktioner och språk, inklusive mandarin.
*Nätverkshastigheter beror på operatörsnätverket. Kontakta operatören för mer information.
**Batteritiden beror på enhetens inställningar, användning och andra faktorer. De faktiska resultaten kan variera.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 30 56

    © 2012 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, Retina, Passbook och Siri är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.