PRESSMEDDELANDEN 15 januari 2013

Wi-Fi + Cellular-modellerna av iPad mini och 4:e generationens iPad släpps i Kina på fredag

PEKING – 15 januari 2013 – Apple meddelade idag att Wi-Fi + Cellular-modellerna av iPad mini och nya, 4:e generationens iPad med Retina-skärm kommer att säljas i Kina från fredagen den 18 januari. iPad mini och 4:e generationens iPad finns redan i över 100 länder, däribland Australien, Frankrike, Japan, Kanada, Kina, Storbritannien, Tyskland och USA.
iPad mini är en helt ny iPad-modell som är 23 procent tunnare och 53 procent lättare än 3:e generationens iPad. Den har en fantastisk 7,9-tums Multi-Touch-skärm, en FaceTime-HD-kamera och en 5-megapixels iSight-kamera, ultrasnabb trådlös anslutning* och en otrolig batteritid på hela tio timmar**. 4:e generationens iPad har en kristallklar 9,7-tums Retina-skärm, ett nytt Apple-utvecklat A6X-chip, en FaceTime-HD-kamera och ultrasnabb trådlös anslutning*. Både iPad mini och nya, 4:e generationens iPad levereras med iOS 6.
Wi-Fi + Cellular-modellerna av iPad mini finns i svart/skiffer och vitt/silver i 16 GB, 32 GB och 64 GB. Wi-Fi + Cellular-modellerna av 4:e generationens iPad finns i svart och vitt i 16 GB, 32 GB och 64 GB. Dessutom finns iPad 2 tillgänglig.
I Kina säljs iPad mini och 4:e generationens iPad via Apple Store-butiker, Apple Online Store (www.apple.com) och utvalda auktoriserade Apple-återförsäljare.
*Nätverkshastigheten beror på operatörens mobilnät. Kontakta din operatör för mer information.
**Batteritiden beror på enhetens inställningar, användning och andra faktorer. De faktiska resultaten kan variera.
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad proffsappar. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08–703 30 56

    © 2013 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, Retina, Multi-Touch, FaceTime och iSight är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.