PRESSMEDDELANDEN 28 januari 2013

Apple uppdaterar iOS till 6.1

Ny version ger LTE-stöd för ytterligare 36 iPhone-operatörer runt om i världen

CUPERTINO, Kalifornien – 28 januari 2013 – Apple uppdaterade idag iOS till version 6.1 som ger LTE-stöd för ytterligare 36 iPhone-operatörer och 23 iPad-operatörer runt om i världen, så att ännu fler användare med iPhone 5, iPad mini och iPad* med Retina-skärm kan dra nytta av ultrasnabba trådlösa prestanda** till att surfa, hämta och strömma innehåll i svindlande hastigheter. Hittills har iOS-användare laddat upp mer än nio miljarder bilder till bildströmmar, skickat över 450 miljarder iMessage-meddelanden och tagit emot mer än fyra biljoner notiser.
”iOS 6 är världens mest avancerade mobiloperativsystem och efter bara fem månader finns iOS 6 på nästan 300 miljoner iPhone-, iPad- och iPod touch-enheter, vilket kan göra det till den populäraste nya versionen av ett operativsystem någonsin” sa Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing. ”iOS 6.1 ger LTE-stöd för fler länder så att ännu fler användare kan dra nytta av ultrasnabba hastigheter när de surfar med Safari, ringer videosamtal med FaceTime, använder iCloud-tjänster och hämtar filer från iTunes och App Store.”
iOS 6 innehåller bland annat Siri med stöd för fler språk, smidig tillgång till sportresultat, restaurangrekommendationer och bioprogram, appen Kartor med Apple-designad kartografi, navigering med steg-för-steg-anvisningar och Flyover-vy, Facebook-integrering i Kontakter och Kalender med möjlighet att publicera direkt från Notiscenter, Siri- och Facebook-kompatibla appar, delade bildströmmar via iCloud, samt Passbook som är det enklaste sättet att hålla reda på biljetter och olika typer av kort. Bland uppdateringarna i iOS 6.1 finns också möjligheten att använda Siri till att köpa biobiljetter i USA via Fandango och att iTunes match-prenumeranter kan hämta enskilda låtar till sina iOS-enheter från iCloud.
Banbrytande App Store erbjuder fler än 800 000 appar för användare med iPhone, iPad och iPod touch, däribland över 300 000 appar som har utvecklats speciellt för iPad. App Stores kunder har hämtat över 40 miljarder appar och Apple har betalat ut mer än sju miljarder dollar till mängder av otroliga apputvecklare. Kunder kan välja bland appar i 23 olika kategorier, bland annat dagstidningar och tidskrifter via Nyhetskiosk, spel, ekonomi, nyheter, sport, hälsa och fitness och resor.
Tillgänglighet
iOS 6.1 finns att hämta som en gratis programuppdatering idag. iOS 6.1 är kompatibelt med iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, iPad (3:e och 4:e generationen), iPad mini, iPad 2 och iPod touch (4:e och 5:e generationen). Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga för alla produkter. Mer information finns påwww.apple.com/se.
*LTE finns för iPhone 5, iPad mini och Wi-Fi + Cellular-modellerna av 4:e generationens iPad via vissa operatörer. Nätverkshastigheten beror på operatörsnätverket. Kontakta operatören för mer information.
**Information om LTE-operatörer finns påwww.apple.com/iphone/LTE och www.apple.com/ipad/LTE.
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad proffsappar. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08–703 30 56

    © 2013 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iPad, Retina, Siri, iCloud, Passbook, iTunes Match, App Store och iPod touch är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.