PRESSMEDDELANDEN 29 januari 2013

Apple utökar lagringskapaciteten hos iPad med Retina-skärm till 128 GB

Dubbelt så stor lagringskapacitet till att skapa och ta del av ännu mer otroligt innehåll

CUPERTINO, Kalifornien – 29 januari 2013 – Apple lanserade idag en version på 128 GB* av 4:e generationens iPad med Retina-skärm. iPad-modellerna med Wi-Fi och Wi-Fi + Cellular på 128 GB har dubbelt så stort lagringsutrymme som 64 GB-modellerna med plats för ännu mer viktigt innehåll, till exempel bilder, dokument, projekt, presentationer, böcker, filmer, TV-program, musik och appar.
”iPad har sålts i över 120 miljoner exemplar runt om i världen, så det är tydligt att kunderna älskar dem och ständigt hittar nya skäl till att arbeta, lära och spela på iPad istället för på sina gamla PC-datorer”, säger Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing. ”Med dubbelt så stor lagringskapacitet och ett makalöst urval av över 300 000 appar som skapats särskilt för iPad får företagare, utbildare och kreatörer ännu fler skäl att använda iPad, både privat och i sitt arbete.”
iPad fortsätter att spela en viktig roll för företag: i princip alla företag på Fortune 500-listan och 85 procent av företagen på Global 500-listan driftsätter och testar för närvarande iPad. Företag som regelbundet använder sig av stora mängder data, som CAD-filer i 3D, röntgenbilder, filmredigeringar, ljudspår, projektritningar, utbildningsvideor och handböcker, kan alla ha nytta av att kunna välja bland fler lagringsalternativ för iPad. Över 10 miljoner iWork-användare och kunder som använder andra fantastiska appar – till exempel Global Apptitude för att analysera lagfilmer och skapa digitala spelböcker, Auria för att dra nytta av ett otroligt 48-spårigt inspelningssystem eller AutoCAD för att ta fram arkitekt- och ingenjörsritningar – kan också dra stor nytta av en iPad med större lagringskapacitet.
”Vi utvecklade AutoCAD WS-appen för iOS för att ge kunder smidig tillgång till ritningar när och var som helst”, säger Amy Bunszel, vice VD för AutoCAD-produkter för Autodesk. ”Dessa filer är ofta stora och väldigt detaljrika, så det är verkligen en fördel för kunderna att kunna använda tunna och lätta iPad med Multi-Touch-skärm, inbyggd kamera och ett batteri som varar hela dagen till att visa, redigera och dela AutoCAD-data.”
”iPads alla funktioner och fördelar har gett oss möjlighet att sätta en ny standard för inspelning och redigering av flera spår på en mobil enhet”, säger Rim Buntinas, VD på WaveMachine Labs. ”Auria-appanvändare kan spela upp 48 mono- eller stereospår i 24 bitar/96 kHz samtidigt, spela in upp till 24 av dessa spår samtidigt och dessutom redigera och mixa med välbekanta verktyg. Med sin bärbara design och ett batteri som håller hela dagen har iPad revolutionerat inspelningen för ljudproffs genom att göra det möjligt för artister att spela in var som helst.”
”Målet för våra kunder är att vinna fotbollsmatcher, och det faktum att iPad kan köra vår GamePlan-lösning hjälper utan tvekan spelare att vara bättre förberedda”, säger Randall Fusee, en av grundarna till Global Apptitude. ”Tack vare iPads oslagbara kombination av säkerhet, en tunn och lätt design, en otrolig Retina-skärm och kraft som räcker till att hantera stora mängder data har vi kunnat ta fram en produkt som tar filmanalyser till en helt ny nivå, vilket i slutändan gör det lättare för våra användare att förbereda sig, genomföra strategier och vinna.”
4:e generationens iPad har en imponerande 9,7-tums Retina-skärm, ett Apple-designat A6X-chip, en FaceTime-HD-kamera, iOS 6.1 och ultrasnabba, trådlösa prestanda**. iOS 6.1 ger LTE-stöd för ännu fler LTE-nätverk runt om i världen*** och iTunes-matchningsprenumeranter kan hämta enskilda låtar till sina iOS-enheter från iCloud.
iPad fungerar med över 800 000 appar på App Store – däribland över 300 000 appar som skapats särskilt för iPad – inom en rad olika kategorier som böcker, spel, företagande, nyheter, sport, hälsa, referensverk och resor. iPad har även stöd för över 5 000 tidningar via appen Tidningskiosk och över 1,5 miljoner böcker från iBookstore.
Pris och tillgänglighet
De nya 128 GB-versionerna av 4:e generationens iPad släpps tisdagen den 5 februari och finns i svart eller vitt till ett rekommenderat cirkapris på 6 895 kr (5 516 kr exkl. moms) för Wi-Fi-modellen och 8 095 kr (6 476 kr exkl. moms) för Wi-Fi + Cellular-modellen. Samtliga versioner av iPad med 128 GB kommer att säljas via Apple Online Store (www.apple.com/se), i Apple Store-butiker och hos utvalda auktoriserade Apple-återförsäljare.
*1 GB = 1 miljard byte. Formaterad kapacitet är lägre.
**Nätverkshastigheten beror på operatörens nätverk. Kontakta din mobiloperatör om du vill veta mer.
***Information om LTE-operatörer finns påwww.apple.com/ipad/LTE.
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad professionella program. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08–703 30 56

    © 2013 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, Retina, iWork, FaceTime, iTunes Match, iCloud, App Store och iBookstore är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.