PRESSMEDDELANDEN 6 februari 2013

iTunes Store slår nytt rekord med 25 miljarder sålda låtar

CUPERTINO, Kalifornien – 6 februari 2013 – Apple meddelade idag att musikälskare har köpt och hämtat över 25 miljarder låtar från iTunes Store (www.itunes.com/se), världens populäraste onlinebutik för musik, TV-program och filmer. Låt nummer 25 miljarder, ”Monkey Drums” (Goksel Vancin Remix) av Chase Buch, köptes av Phillip Lüpke från Tyskland. Som köparen av låt nummer 25 miljarder kommer Phillip att få ett iTunes-presentkort värt 10 000 euro.
”Vi vill tacka våra användare vars stora musikintresse under de senaste tio åren har bidragit till att iTunes blivit världens största musikaffär”, säger Eddy Cue, Apples vice VD för internetmjukvara och -tjänster. ”I genomsnitt hämtas över 15 000 låtar per minut från iTunes Store som ger musikälskare tillgång till musik, från både internationella storstjärnor som Adele eller Coldplay och nya artister som The Lumineers, på en skala vi aldrig sett maken till.”
”iTunes har på många sätt jämnat ut spelfältet för musiker. Oavsett om du är osignad, indiemusiker eller har kontrakt med ett större skivbolag, såär det där de flesta köper digital musik”, säger Wesley Schultz, gitarrist och sångare i The Lumineers. ”iTunes utesluter inga artister som inte hunnit bli populära eller inte hunnit etablera sig ännu.”
iTunes Store finns tillgängligt i 119 länder och är världens mest populära musikaffär med ett utbud påöver 26 miljoner låtar som hämtats fler än 25 miljarder gånger. iTunes Store är det bästa sättet för användare med en iPhone, iPad, iPod, Mac eller PC att upptäcka, köpa och hämta musik lagligt på internet. All musik i iTunes Store är i formatet iTunes Plus, Apples DRM-fria format i AAC-kodning med 256 Kbit/s och en ljudkvalitet som praktiskt taget inte går att skilja från originalinspelningens. Med iTunes-molnet kan du hämta iTunes-musik som du köpt tidigare till alla dina enheter utan extra kostnad och nyinköpt musik hämtas automatiskt till alla dina iOS-enheter.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08–703 3056

    © 2013 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store, iTunes, iPhone, iPad, iPod och iTunes Plus är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.