PRESSMEDDELANDEN 28 februari 2013

En miljard nedladdningar från iTunes U

CUPERTINO, Kalifornien, 28 februari 2013 – Apple meddelade idag att material från iTunes U har hämtats över en miljard gånger. iTunes U innehåller världens största webbkatalog med gratis kursmaterial från ledande utbildningsinstitutioner och framstående bibliotek, museer och organisationer som lärare kan dra nytta av för att skapa kurser med föreläsningar, uppgifter, böcker, test och annat för iOS-användare runt om i världen.
”Det är inspirerande att se på vilka sätt lärare och elever i alla åldrar använder sig av iTunes U”, säger Eddy Cue, Apples vice VD för internetmjukvara och internettjänster. ”Med det otroliga utbudet på iTunes U kan elever lära sig på helt nya sätt. Nu finns det iTunes U-kurser med över 250 000 registrerade elever – det förändrar verkligen vårt sätt att undervisa och lära.”
Över 1 200 universitet och högskolor samt 1 200 grund- och gymnasieskolor har publicerat fler än 2 500 offentliga kurser och tusentals privata kurser inom konst, vetenskap, hälsa och medicin, utbildning, företagande med mera. Ledande universitet som Duke, Yale, Cambridge, MIT och Oxford når ständigt ut till allt fler genom att registrera över 100 000 studenter på enskilda iTunes U-kurser och såväl Stanford som The Open University har nått över 60 miljoner nedladdningar. Kursen General Chemistry av Matthew ”Dr. Fus” Stoltzfus från Ohio State University hade över 100 000 registrerade iTunes U-studenter under kursens första år.
”Icke-studenter har visat ett enormt intresse för mina kurser”, säger professor Stoltzfus. ”Jag har arbetat tillsammans med gymnasielärare som använder mitt iTunes U-material som underlag för sina egna lektioner, gymnasieelever runt om i världen som tar hjälp av kursen för att undervisa sina klasskamrater och till och med pensionärer som hämtar mina iTunes-kurser för att fortsätta att lära.”
Över 60 procent av alla nedladdningar av appen iTunes U har gjorts utanför USA, vilket innebär att skolor i alla storlekar kan dela innehåll med användare runt om i världen. Tack vare att iTunes U ger tillgång till utbildningsmaterial globalt och på ett helt nytt sätt kan utbildare, till exempel professor Dan Stokols på University of California i Irvine, nu få internationellt erkännande inom sina ämnesområden.
”Med iTunes U har jag kunnat ge studenter och kollegor i Kina tillgång till forskningsmaterial om sambandet mellan kronisk multitasking, informationsöverbelastning och stress, diskutera forskningspublikationer och examensprogram med studenter i Europa samt utbyta information med studenter i Australien om hur miljön i vårt samhälle påverkar vår fysiska aktivitet och utvecklingen av fetma”, berättar professor Stokols, vars kurs Environmental Psychology har över 170 000 registrerade studenter på iTunes U. ”Möjligheten att påverka så många studenter som fått upp ögonen för miljöpsykologi tack vare min kostnadsfria kurs på iTunes U har varit otroligt givande för mig som lärare och elev.”
”Jag bevittnar nya framsteg varje dag”, säger Chrissy Boydstun, lärare i Mansfields oberoende skoldistrikt i Texas som ger över 10 000 gymnasieelever och anställda tillgång till egna iPad-enheter. ”Eleverna är engagerade och arbetar hårt eftersom de använder denna enorma informationskälla på ett meningsfullt och betydande sätt. Jag gillar verkligen hur iTunes U tar med eleverna på en upptäcksfärd långt bortom en vanlig lektion eller föreläsning.”
Lärare kan skapa iTunes U-kurser i 30 olika länder, däribland följande som nyligen lagts till: Brasilien, Sydkorea, Turkiet och Förenade Arabemiraten. Dessa kurser och annat utbildningsmaterial kan nås via iTunes U-appen i 155 länder. Förutom tusentals enskilda iTunes U-kurser finns det nu över 75 000 utbildningsappar för iOS-enheter på App Store. Dessutom kan författare och utgivare fortsätta att förverkliga idéer med gratisappen iBooks Author från Mac App Store och dela över 10 000 Multi-Touch-böcker med hela världen.
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad proffsappar. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08–703 30 56

    © 2013 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes U, iPad, App Store, iBooks och Multi-Touch är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.