PRESSMEDDELANDEN 6 mars 2013

Apple lanserar iBookstore i Japan

TOKYO – 6 mars 2013 – Apple meddelade idag att iBookstore öppnar i Japan med böcker från såväl ledande förlag som independentförlag, däribland ett stort urval titlar från Kodansha, KADOKAWA, Bungeishunju, Gakken och Gentosha. I iBookstore finns ett brett utbud av böcker från både nya och väletablerade författare, som Shyotaro Ikenami, Jiro Akagawa, Atsuko Asano och Ryu Murakami. iBookstore är det bästa sättet för bokälskare i Japan att söka efter, köpa och läsa böcker på iPhone, iPad och iPod touch.
”Vi är otroligt glada över att öppna iBookstore i Japan med böcker från en mängd olika japanska förlag och författare”, säger Eddy Cue, Apples vice VD för internetmjukvara och internettjänster. ”Vi är säkra på att kunderna kommer att gilla hur spännande och interaktiva böckerna känns att läsa och hur snygga de ser ut på iPad.”
”Det är fantastiskt kul att våra böcker nu finns på iBookstore”, säger Tsuguhiko Kadokawa, ordförande i KADOKAWA Group Holdings. ”Det bästa är att iBookstore gör det möjligt för oss att erbjuda läsarna en mängd olika läsupplevelser som de inte kan få någon annanstans än på sina iOS-enheter.”
Kunderna på iBookstore kan välja och vraka bland böcker med extramaterial som ser otroliga ut på iPad samt boktitlar som endast finns i digital form. Ett exempel är Ryu Murakamis romaner ”At the Airport”, ”Exodus of Middle-School Students” och ”I’ll Always Be With You, Always” där varje kapitel innehåller interaktiva mejl som tar läsarna ännu djupare in i berättelserna.
”Jag är glad att tre av mina romaner ges ut exklusivt på iBookstore och hoppas att läsarna kommer att gilla dem lika mycket som jag gör”, säger författaren och filmskaparen Ryu Murakami. ”Jag har varit författare och Apple-entusiast i 20 år och tack vare iBookstore kan jag nu förmedla mina berättelser på ett sätt som aldrig hade varit möjligt i en vanlig, tryckt bok.”
Innehållet i klassiska barnböcker som ”Piyo-chan: A Letter for Piyo” kommer till liv med interaktiva element, övergångar och ljud, medan nya favoriter som ”Toy Story 3: So Long Partner” enkelt kan läsas högt av användarna i deras egen takt.
”Det är kul att se hur otroligt snygg ”Piyo-chan: A Letter for Piyo”är på iBookstore”, säger Hiroaki Miyahara, VD och styrelserepresentant för Gakken Holdings. ”En av Japans mest älskade barnböcker har nu blivit ännu mer fängslande att läsa, med snygga animeringar och interaktiva element som gör det roligare för barnen att lära sig.”
Kokböcker, som ”I Love Cheesecakes!” från den kulinariska experten Kiyomi Ishizawa, blir ännu mer användbara på iBookstore eftersom det är enkelt att leta efter recept och ingredienser. På iBookstore finns också bästsäljande romaner som ”Sora-Tobu Kouhoushitsu” av Hiro Arikawa, ”Suzumiya Haruhi no Yuutsu” av Nagaru Tanigawa och ”Tenchi Meisatsu” av Tow Ubukata. Många världsberömda mangaböcker kan också köpas och hämtas från iBookstore, bland annat Eiichiro Odas ”ONE PIECE”, Mari Yamazakis ”THERMAE ROMAE” och fjärde delen av Hirohiko Arakis ”JOJO’S BIZARRE ADVENTURE ” i färg, som endast finns i digital form på iBookstore.
iBookstore finns i 51 länder med böcker i hundratals kategorier, bland annat kokböcker, historieböcker, biografier, bildböcker och barnböcker. Kostnadsfria böcker finns tillgängliga i 155 länder. iBooks-appen för iPhone, iPad och iPod touch har hämtats 130 miljoner gånger runtom i världen.
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad proffsappar. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08–703 30 56

    © 2013 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iBookstore, iPhone, iPad och iPod touch är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.