PRESSMEDDELANDEN 24 april 2013

Apple Worldwide Developers Conference inleds den 10 juni i San Francisco

Biljettförsäljningen börjar i morgon

CUPERTINO, Kalifornien – 24 april 2013 – Apple meddelade idag att den årliga Worldwide Developers Conference (WWDC) kommer att hållas mellan den 10 och den 14 juni på Moscone West i San Francisco. Under den fem dagar långa konferensen kommer utvecklare från hela världen att få information om den framtida utvecklingen av iOS och OS X som hjälper dem att skapa fantastiska nya appar med innovativa funktioner. Under WWDC finns det även möjlighet att delta i över 100 tekniska sessioner med fler än 1 000 av Apples ingenjörer, praktiska labbar som hjälper utvecklare att integrera ny teknik samt populära Apple Design Awards som sätter fokus på appar som utmärkt sig under året som gått. Försäljningen av biljetter till årets WWDC startar torsdagen den 25 april kl. 10.00 PDT.
”Vi ser fram emot att få träffa alla fantastiska iOS- och OS X-utvecklare på WWDC 2013”, sa Philip Schiller, Apples vice VD för Worldwide Marketing. ”Utvecklarna har haft ett oerhört produktivt och lönsamt år och det ska bli roligt att presentera de senaste framstegen inom mjukvaruteknik och utvecklarverktyg som hjälper dem att skapa nya, innovativa appar. Vi kan knappt vänta på att visa dem de nya versionerna av iOS och OS X på WWDC.”
Några av aktiviteterna under WWDC 2013:
•över 100 tekniska sessioner med Apples ingenjörer om en rad olika tekniska ämnen för utveckling, driftsättning och integrering av de senaste iOS- och OS X-teknikerna
• fler än 100 praktiska labbar där över 1 000 ingenjörer från Apple deltar och ger utvecklarna hjälp på kodnivå, information om de bästa utvecklingsteknikerna och tips på hur de bäst kan utnyttja teknikerna i iOS och OS X i sina appar
• information om de senaste innovationerna, funktionerna och möjligheterna i iOS och OS X och om hur utvecklare kan förbättra apparnas funktioner, prestanda, kvalitet och design
• tillfälle att träffa tusentals andra iOS- och OS X-utvecklare från hela världen – förra året deltog personer från över 60 olika länder
• spännande och inspirerande lunchsessioner med viktiga aktörer inom teknik-, vetenskaps- och nöjesbranscherna
• Apple Design Awards som uppmärksammar appar till iPhone, iPad och Mac som visat prov på teknisk briljans, innovation och framstående design.
Gå till webbplatsen för WWDC (developer.apple.com/wwdc) om du vill köpa biljetter eller läsa den senaste informationen.
Presskontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 3056

© 2013 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, App Store, iPhone och iPad är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.