PRESSMEDDELANDEN 19 juni 2013

Apple tecknar iPad-avtal värt 30 miljoner dollar med Los Angeles skoldistrikt

CUPERTINO, Kalifornien – 19 juni 2013 – Apple meddelade idag att skolstyrelsen i Los Angeles har beslutat att inleda ett stort projekt med utdelning av iPad-enheter till eleverna i en rad olika skolor i distriktet från och med i höst. iPad-avtalet är värt 30 miljoner USD och är det första steget i ett ännu större projekt i USA:s andra största skoldistrikt.
”Utbildning finns i Apples DNA och vi ser fram emot att samarbeta med Los Angeles skoldistrikt i det här projektet, som syftar till att dela ut en iPad till varje elev på 47 skolor i höst”, sade Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing. ”Skolor över hela världen har lärt sig uppskatta den interaktiva och engagerande iPad och redan idag finns nästan 10 miljoner iPad-enheter ute på skolorna.”
”Styrelsen röstade enhälligt för Apple eftersom iPad höll högst kvalitet, var mest prisvärd och fick bäst omdömen av testpanelen, som bestod av både elever och lärare”, sade Jaime Aquino, skolinspektör i Los Angeles skoldistrikt. ”Beslutet är ännu ett steg mot skoldistriktets mål att alla elever ska ha varsin enhet 2014. När projektet är klart kommer Los Angeles skoldistrikt att vara det största skoldistriktet i USA som tillhandahåller den här tekniken till alla sina elever.”
Apple kommer att leverera iPad-enheterna som en integrerad lösning med en ny app som ger tillgång till Pearson Common Core System of Courses. Appar som iWork, iLife och iTunes och en hel uppsättning utbildningsappar från tredjepartsutvecklare kommer också att ingå.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08–703 30 56

    © 2013 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, iWork, iLife och iTunes är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.